Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@06:06:38 GMT

انهدام باند اسکیمری در پوشش دکه فلافل فروشی

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۴۵۵۱

انهدام باند اسکیمری در پوشش دکه فلافل فروشی

سارقان اینترنتی که موفق شده بودند به روش اسکیمر بیش از یک‌میلیارد ریال از شهروندان سرقت کنند، دستگیر شدند.

به گزارش شرق، با ارجاع پرونده‌های متعددی مبنی بر اینکه از حساب بانکی شهروندان برداشت‌های غیر‌مجازی صورت گرفته است، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتای استان البرز قرار گرفت. با انجام تحقیقات و بررسی‌های ویژه مشخص شد شاکیان این پرونده برای خرید به یک فلافل‌فروشی در یکی از مناطق مرکزی استان تهران مراجعه کرده بودند و سپس مورد سرقت قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اقدامات فنی و پلیسی صورت‌گرفته مخفیگاه یکی از متهمان در ساختمانی نیمه‌کاره در منطقه نیاوران تهران شناسایی، اما او به محض اطلاع از حضور مأموران متواری شد. متهم پس از گذشت چند ساعت در‌حالی‌که قصد فرار به یکی از شهرستان‌های غربی کشور را داشت، در حوالی میدان آزادی تهران دستگیر شد و پس از او اعضای دیگر باند که در دکه فلافل‌فروشی مشغول به کار بودند، در یک عملیات پیچیده در دام پلیس گرفتار شدند.

با انتقال متهمان به پلیس فتا، اعضای این باند به کپی از ۲۰ کارت بانکی در پوشش دکه فلافل‌فروشی و سرقت یک‌میلیارد‌ریالی اعتراف کردند و به منظور پیگیری سیر مراحل قانونی پرونده‌شان تحویل مراجع قضائی شد.

سارقان اسکیمری مدت‌ها‌ست که به‌صورت گسترده فعالیت می‌کنند و به‌همین‌دلیل پلیس بار‌ها در‌این‌باره هشدار داده است. این سارقان با استفاده از دستگاه اسکیمر اطلاعات کارت بانکی شهروندان را کپی می‌کنند و سپس با ساخت نمونه مشابه کارت به حساب افراد دستبرد می‌زنند.

یکی از دلایلی که باعث موفقیت این سارقان در رسیدن به هدف‌شان می‌شود، این است که افراد موقع استفاده از دستگاه کارتخوان رمز را خودشان وارد نمی‌کنند و آن را به فروشنده می‌گویند. در‌حالی‌که اگر رمز را خود وارد دستگاه پوز کنند، کپی‌کردن اطلاعات کارت دیگر فایده‌ای برای تبهکاران نخواهد داشت.

در یکی دیگر از پرونده‌های مشابه در این زمینه که چندی قبل تشکیل شد، اعضای باند اسکیمری در پوشش میوه‌فروش دوره‌گرد ۱۰‌میلیارد سرقت کردند. در پی ارجاع پرونده‌ای به پلیس فتای استان البرز مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی یکی از شهروندان، تحقیقات در این رابطه آغاز شد. با شروع تحقیقات، شاکی اظهار کرد در شرایطی که کارت بانکی وی در اختیارش است و خرید اینترنتی هم انجام نمی‌دهد، مبالغی از حسابش به صورت غیرمجاز سرقت شده است.

او گفت: من نمی‌دانم چه افرادی چگونه و با چه روشی به حساب من دسترسی پیدا کرده‌اند و سرقت چگونه انجام شده است. در همین راستا تیمی فنی از کارشناسان پلیس تحقیقات خود را پی گرفتند و متوجه شدند مالباخته چندی‌پیش از یک میوه‌فروش دوره‌گرد که در شهرستان اسلامشهر فعالیت داشت، اقدام به خرید کرده است.

در ادامه مأموران با انجام تحقیقات گسترده پلیسی ابتدا هویت یکی از متهمان را شناسایی کردند و سپس با زیر نظر قراردادن او مشخص شد این فرد به همراه سه نفر از هم‌دستانش یک دستگاه خودروی وانت‌بار میوه را در مسیر‌های مختلف قرار می‌دهند و با این روش کارت بانکی شهروندانی را که اقدام به خرید کرده بودند، با ترفند‌های مختلف کپی می‌کنند و از حساب آن‌ها برداشت‌های غیر‌مجاز انجام می‌دهند.

در ادامه با اقدامات فنی و اطلاعاتی انجام‌شده، مخفیگاه هر چهار نفر آن‌ها در یک کارگاه کفاشی در شهر اسلامشهر شناسایی شد و متهمان پس از هماهنگی با مقام قضائی جلب و تجهیزات رایانه‌ای و مخابراتی آن‌ها و همچنین ادوات جرم شامل یک لپ‌تاپ و یک دستگاه اسکیمر و یک گوشی هوشمند و صد کارت خام بانکی جمع‌آوری شد.

متهمان در بازجویی‌ها به جرائمشان اعتراف کردند. یکی از آن‌ها گفت: با فروش میوه ارزان افراد را به خرید ترغیب می‌کردیم. سپس موقعی که کارت را می‌کشیدند رمزشان را می‌پرسیدیم و حفظ می‌کردیم تا با استفاده از اسکیمر و کپی کارت‌ها بتوانیم سرقت‌ها را انجام بدهیم.

سرهنگ رسول جلیلیان، رئیس پلیس فتای استان البرز در‌این‌رابطه به شهروندان توصیه کرده خرید‌های خود را از فروشگاه‌های معتبر و ثابت انجام دهند و با انگیزه خرید با قیمت پایین‌تر و ارزان‌تر از دستفروش‌های سیار به‌هیچ‌وجه خرید نکنند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.

همچنین با توجه به افزایش سرقت به صورت اسکیمینگ، شهروندان انجام عملیات بانکی و واردکردن رمز کارت حساب بانکی را شخصا انجام دهند؛ چرا‌که حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارت‌خوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از حساب شهروندان امکان‌پذیر نخواهد بود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سرقت اسکیمر پلیس فلافل فروشی کارت بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران

رئیس پلیس فتای فراجا مازندران با اشاره به انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری از مسدود کردن ۳۵ میلیارد ریال وجوه حاصل از برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی با اقدام به موقع مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتای این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار وحید مجید، عصر امروز_ یک‌شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در ستاد فرماندهی انتظامی مازندران با بیان اینکه پلیس فتای استان از پلیس‌های دارای رتبه در حوزه کشف جرایم سایبری بین استان‌های کشور است، اظهار کرد: پلیس فتای مازندران در سال گذشته موفق به کسب رتبه دوم شده است که جا دارد از تلاش‌های و زحمات فرمانده انتظامی و رئیس پلیس فتای استان قدردانی کنم.

وی با بیان اینکه به دلیل ضریب بالای نفوذ اینترنت در این استان و دریافت خدمات بالای سایبری شهروندان، طبیعتاً مجرمان اینترنتی در این حوزه فعالیت بیشتری دارند، افزود: پلیس فتای مازندران با جرایم مختلفی در این حوزه نسبت به سایر استان‌ها مواجه است.

رئیس پلیس فتای فراجا مازندران با اشاره بر کلاهبرداری اینترنتی بر بازارهای آنلاین، برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز، مزاحمت‌های اینترنتی، دسترسی به اطلاعات افراد و قمار و شرط بندی اینترنتی را از اولویت‌های جرایم سایبری در مازندران عنوان و مطرح کرد: ۲۰ باند در حوزه‌های مختلف جرایم سایبری در مازندران منهدم شد که ۳۵ میلیارد ریال از وجوه مردم که از سوی مجرمان سایبری به صورت غیرمجاز برداشت شده بود با اقدام به موقع مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتای مازندران مسدود شد.

مجید با اشاره به اینکه در حوزه طرح نور اقدامات قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم، گفت: تقریباً ۹ هزار و ۸۳۵ تار نما و صفحه را که دارای تأثیر منفی در حوزه امنیت اخلاقی مردم بوده و در انتشار تصاویر نامربوط و محتواهای غیرمتعارف فعالیت داشته، رصد و مورد پایش قرار دادیم.

وی ادامه داد: با تمرکز عملیاتی روی سه هزار و ۸۴۲ مورد و انطباق آن با جرم انگاری بالغ بر ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی با استفاده از کاربران هوشمندی که در این حوزه داشته ایم و اعلام به فتای مراکز استان اقدام شد.

رئیس پلیس فتای فراجا مازندران همچنین از برخورد قضائی و عملیاتی با یک‌هزار مورد از این صفحات و تارنماها و حذف محتواها خبر داد و خاطرنشان گرد: در این حوزه با همکاری شهروندان اقدامات خوبی صورت گرفته است.

کد خبر 750868

دیگر خبرها

  • شناسایی و انهدام باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • دستگیری باند سارقین به عنف در شهر کرمان
  • دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن شهر کرمان
  • از انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری تا درگیری منجر به قتل در مازندران
  • دستگیری سارقین طلاجات خانم های مسن کرمانی
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • دستگیری باند فرااستانی سرقت از پیرزن‌ها در کرمان+تصویر
  • انهدام باند سارقان موتورسیکلت در اهواز
  • انهدام باند سرقت خودرو و کشف خودرو سرقتی 
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید