Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@15:21:14 GMT

روزهای بدون خورشید از هامون تا مکران

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۴۹۴۱

روزهای بدون خورشید از هامون تا مکران

در حالی دیروز برای سومین روز متوالی سرعت بادهای 120 روزه در زابل به بیش از 100 کیلومتر بر ساعت رسید که تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که گرد و غبار ناشی از این بادها در این مدت حداقل 40 شهر و 4 هزار روستای استان را فرا گرفته است.

این بادها و اثرات مخرب آن با خشک شدن تالاب‌های هامون دوچندان شده است به طوری که گرد و غبار ناشی از آن از هامون تا مکران ادامه می‌یابد و ده‌ها شهر و هزاران روستای مسیر را فرا می‌‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اولین مناطق درگیر با بادهای 120 روزه پنج شهرستان شمال استان و زاهدان و سپس نوار شرقی سیستان و بلوچستان  است که بتدریج به سایر مناطق استان و مناطق غربی کشورهای افغانستان و پاکستان  نیز سرایت می‌کند.
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در همین رابطه به خبرنگار «ایران» گفت: در 24 ساعت گذشته بیشینه غلظت ذرات غبار در هوای زاهدان به هزار میکروگرم بر مترمکعب معادل 6.5 برابر حد مجاز رسید و برای سی و هشتمین روز متوالی کیفت هوای این شهر را در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌های سنی قرار داد.
وی افزود: در این مدت بیشینه غلظت ذرات غبار در هوای این شهر به 7864 میکروگرم بر مترمکعب معادل 51 برابر حد مجاز نیز رسیده است.
حیدری اضافه کرد: بررسی‌های ما نشان می‌‌دهد که منشأ اکثر پدیده‌های خاکدار امسال زاهدان، غیر محلی بوده و از سایر نقاط به این شهر نفوذ کرده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: با افزایش کانون‌های تولید گرد و غبار در استان و فعالیت بادهای 120 روزه در شمال و جریانات مونسون هند در جنوب استان، فراوانی وقوع پدیده‌های خاکدار در زاهدان افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: خشک شدن تالاب‌های هامون در شمال استان، وجود بیابان در غرب و شرق شهرستان زاهدان، قرارگیری در امتداد کویر لوت و وجود بیابان‌های گسترده در مرزهای افغانستان و پاکستان سبب شده تا گرد و غبار بیشتری به این شهر منتقل شود.
وی تصریح کرد: فصل گرم سال بیشترین روزهای گرد و غباری سال زراعی جاری را برای زاهدان به ارمغان آورده است به طوری که هم گرد و غبار جریانات شمالی یعنی بادهای 120 روزه و هم جریانات جنوبی و فعالیت سامانه‌های همرفتی در بیابان‌های اطراف، موجب گسیل گرد و غبار به این شهر شده است.عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: همچنین با وجود کاهش شدید بارندگی در استان در سه فصل گذشته، انتظار افزایش فراوانی وقوع پدیده‌های خاکدار در استان وجود داشت.

روز بدون خورشید در زابل

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری گفت: صبح دیروز بیشینه سرعت طوفان گرد و خاک در زابل به 108 کیلومتر بر ساعت رسید و شعاع دید افقی در محدوده فرودگاه این شهر  به 600 متر کاهش یافت.
محسن حیدری افزود: در سایر شهرهای شمال استان نیز  گرد و خاک و وزش باد شدید ادامه دارد به طوری که  شعاع دید افقی در زاهک را هزار متر کاهش داده است.
حیدری  از صفر شدن ساعت آفتابی زابل در یکی از روزهای طوفانی اخیر خبر داد و گفت: در چند روز اخیر به سبب طوفان شن و غلظت زیاد ذرات غبار در هوای زابل، میزان ساعت آفتابی این شهر به صفر رسید.
وی افزود: این برای نخستین بار از ابتدای سال تاکنون است که طوفان مانع تابش خورشید در این شهر شده به طوری که حتی یک دقیقه ساعت آفتابی نیز ثبت نشده است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان بادهای 120 روزه گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود

آیت‌الله مصطفی محامی ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه ۲ سال است که موضوع حقابه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی رئیس جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مساله موضع گرفتند.

وی بیان کرد: پیگیری‌هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نکردند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری ماست چرا که مسوولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالانه در جنوب استان طی این سالها ۲ میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان ۸۰۰ میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی ساخته شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

وی اظهار کرد: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسوولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد.

آیت الله محامی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم افزود: با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان با بیان اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف به کار و فعالیت بپردازیم تصریح کرد: رشته‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی اظهار کرد: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت الله محامی در پاسخ به سوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان گفت: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسوولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد به تدریج باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد شد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • تالاب هامون جازموریان جان دوباره گرفت
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • تغییر مسیر پرواز مسیر تهران زاهدان مشهد بعلت شرایط نامساعد جوی
  • تداوم بارش‌های رگباری درشمال سیستان و بلوچستان
  • بارش‌های بهاری در سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • نخستین پایگاه اورژانس بانوان در زاهدان افتتاح شد
  • فرودگاه بین‌المللی زاهدان میزبان زائران سرزمین وحی شد
  • نفت کوره قاچاق در هامون کشف شد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود