Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@22:54:00 GMT

همه‌چیز درباره هاوال H9 ؛ گران‌ترین چینی بازار ایران

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۵۳۰۹

همه‌چیز درباره هاوال H9 ؛ گران‌ترین چینی بازار ایران

تا همین یک دهه پیش که پای خودروهای چینی بازار کشور باز شد، اغلب آن‌ها را به‌عنوان محصولاتی بی‌کیفیت و البته قیمتی پایین تلقی می‌کردیم. محصولاتی که اگر آپشن‌هایشان نبودند هیچ امیدی به موفقیت‌شان نداشتیم. اما به مرور شرکت‌های چینی به لطف تولید خودروهای به‌روز و مدرن، این ذهنیت را به‌کلی تغییر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی کار تا جایی پیش رفت که اکنون شاهد حضور مدل‌هایی با قیمت میلیاردی هم هستیم. گل سرسبد چینی‌های بازار ایران هاوال H9 است.

داستان حضور شرکت Haval در ایران پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد. این برند مطرح چینی که به دلیل کیفیت بالای ساخت مشهور است، ابتدا توسط دیار خودرو وارد کشور شد. مدتی بعد با بروز مشکلات، شرکت عظیم خودرو عنان هاوال را به دست گرفت. دست آخر هم شاهد بودیم که گروه بهمن سراغ هاوال رفت و این‌ بار پروژه ختم به خیر شد. اگرچه بخش عمده همکاری گروه بهمن و هاوال مربوط به پروژه H2 است اما این دو یک محصول شاخص را نیز برای بازار ایران تدارک دیده بودند که از نظر طراحی، ساختار شاسی، آپشن‌ها و البته قیمت هیچ رقیب هم‌وطنی را در سطح خودش نمی‌دید.

هاوال که درست مانند جیپ تنها در حوزه ساخت خودروهای شاسی‌بلند فعالیت می‌کند، مدل H9 را سال 2014 در نمایشگاه پکن رونمایی کرد. خودرویی که از همان زمان تاکنون تبدیل به بزرگ‌ترین محصول گروه گریت وال (مالک برند هاوال) شده است. این خودرو آمد تا در بازار چین و روسیه با رقبای نامداری مانند تویوتا پرادو و میتسوبیشی پاجرو رقابت کند. البته تا حدودی هم در این زمینه موفق از آب درآمد، چراکه از نظر قیمت روز خودرو به مراتب ارزان‌تر از رقبای ژاپنی خود بود.

بررسی طراحی هاوال H9

هاوال H9 زبان بصری ساده‌ و گویایی دارد. اگرچه هیچ اغراقی در آن دیده نمی‌شود ولی از آن طرف هم ریزه‌کاری‌های جذابی را در چهره‌اش اعمال کرده است. استفاده از جلوپنجره و چراغ‌های بزرگ تا حدودی تمایل چینی‌ها برای نزدیک شدن به شاسی‌بلندهای آمریکایی را نشان می‌دهد. در کناره‌ها هاوال سعی کرده به کمک خطوط متعدد و برخی از المان‌های لوکس‌گرایانه، کمی مایه تشریفاتی H9 را افزایش دهد. اما شاید بزرگ‌ترین مشکل طراحی این خودرو در بخش انتهایی آن باشد. جایی که سلیقه همیشگی چینی‌ها، یعنی استفاده افراطی از حجم چراغ‌های عقب پدیدار می‌شود. شاید تعبیه کردن تایر زاپاس با کاور هاردکیس در این بخش جذابیت آن را دوچندان کرده باشد، ولی حقیقت آن است که استفاده از دستگیره برای باز و بست در عقب کمی غیرمنطقی است.

در داخل کابین H9 چیزی که دوست داریم را می‌بینیم. مجموعه کاملی از دکمه‌ها و ابزارهای کنترلی که حکایت از فول آپشن بودن این خودرو دارد. حضور تریم چوب و آلومینیوم در داخل کابین این خودرو ماهیت لوکس بودنش را نشان می‌دهد. با اینکه در ادامه متوجه خواهید شد که این خودرو قابلیت‌های آفرود هم دارد.

بررسی تجهیزات و آپشن‌ها H9

هاوال H9 با در نظر گرفتن سال ساخت و مقایسه با سایر چینی‌های همرده، خودروی مجهزی به شمار می‌آید. در بخش سیستم‌های کمک راننده، حضور کروز کنترل، کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، کنترل کشش، کنترل پایداری و حتی سیستم ضد واژگونی، این محصول را در سطح کره‌ای‌های گران‌قیمت بازار بالا برده است.

از نظر وجود سنسور، هاوال H9 تقریباً بی‌نقص است. از سنسور جلو و عقب گرفته تا سنسور باران و فشار باد تایر. رادار تغییر لاین و هشدار تصادف از جلو را نیز به این مجموعه اضافه کنید.

برای خودرویی با این قد و قواره وجود سیستم‌ حرفه‌ای ترمز یک الزام حیاتی است. به همین خاطر است که سیستم توزیع نیروی ترمز و ترمز کمکی به صورت استاندارد روی آن تعبیه شده است. شکی نیست که هاوال H9 از آپشن اتوهلد و ترمز پارک هم بهره می‌برد. کمتر خودروی چینی در بازار ایران پیدا می‌شود که سیستم روشنایی آن مجهز به دی‌لایت، اتولایت، چراغ چرخشی و البته چراغ‌شور باشد. البته نباید از چراغ خوش‌آمدگویی، چراغ بدرقه و تنظیم برقی ارتفاع نور هم غافل شد.

در بخش آپشن‌های رفاهی هم هاوال H9 عالی عمل کرده است. چراکه علاوه بر گرم‌کن فرمان، صندلی‌های آن هم گرم‌کن و سردکن دارند. ویژگی طلایی این خودرو ماساژور صندلی جلو است که حتی به سختی در خودروهای اروپایی دیده می‌شود. سیستم صوتی با 10 اسپیکر، نمایشگر 10 اینچی، دوربین جلو و عقب، استارت دکمه‌‌ای، کنترل رطوبت و 8 ایربگ انتخاب هاوال H9 به‌عنوان یک خودروی فول‌آپشن را تضمین می‌کند. برای دریافت سایر اطلاعات مربوط به آپشن‌های این خودرو به سایت bama مراجعه کنید.

بررسی مشخصات فنی هاوال H9

هاوال H9 مجهز به یکی از قوی‌ترین پیشرانه‌های 2 لیتری توربوشارژ بازار است. خروجی این خودرو 241 اسب‌بخار قدرت با 350 نیوتن‌متر گشتاور است. ثبت شتاب صفر تا صد 10.8 ثانیه‌ای و سرعت نهایی 180 کیلومتر برساعتی برای شاسی‌بلندی که حدود 2.4 تن وزن دارد عدد فوق‌العاده‌ای است. مصرف سوخت این خودرو به صورت میانگین در هر 100 کیلومتر 9.7 لیتر ثبت شده است که معقول به نظر می‌رسد. این خودروی 4.8 متری مجهز به یک باک 80 لیتری است. تایرهای 265.60 میلی‌متری 18 اینچی آن نشان می‌دهد که به راحتی می‌تواند از پس پیمایش‌های آفرود هم بربیاید.

وضعیت بازار هاوال H9

در حال حاضر تنها مدل‌های 2018 هاوال H9 در بازار عرضه می‌شود. شاید کمی باور کردنش سخت باشد ولی این خودرو در حال حاضر با قیمتی حدود 2 میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود. این در حالی است که نسخه‌های کم کارکرد آن گاهی تا 2 میلیارد و 100 میلیون تومان نیز قیمت خورده‌اند. برای اطلاعات بیشتر و تماس با فروشندگان می‌تواند به بخش خرید خودرو bama مراجعه کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: رپورتاژ قیمت روز خودرو هاوال H9 سایت bama بازار ایران هاوال H9 آپشن ها چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۵۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

صنعت خودروسازی ایران این روزها در کنار زیاندهی شدید به دلیل دخالت‌های سیاسی دولت‌ها و مجالس و ضعف‌های مدیریتی، گرفتار زیاده‌خواهی سفته بازان و دلالان هم شده که از فاصله قیمتی وحشتناک کارخانه تا بازار برخی خودروها سودی به جیب بزنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر داستان صنعت خودروسازی ایران به یکی از چالشهای مشهود اقتصاد ایران بدل شده است. در برهه های مختلف زمانی، اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانون گذار در خصوص کوتاهی در انجام وظایف، حیف و میل منابع، عرضه محصولات کم کیفیت و انحصار گرایی وارد شده است.

تیغ تیز انتقاد به سمت خودروساز با زیان انباشته 100 هزار میلیاردی

از یک سو، در سالهای اخیر تیغ تیز انتقادات به سمت خودروسازان بوده و جدا از وضعیت محصولات ارائه شده به بازار وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی سوالات متعددی در ذهن کارشناسان و ناظران ایجاد کرده است.

در واقع این سوال مطرح  می‌شود که چگونه است که بازار خودروی ایران در اختیار چند خودروسازی محدود داخلی قرار گرفته و منابع سالیانه تا 8 میلیارد دلار ارز به این حوزه تخصیص یافته اما وضعیت نهایی تولیدات در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.

نقش مخرب دولت با سیاست گذاری غیر اصولی در صنعت خودرو

از سوی دیگر، در مقاطع مختلف زمانی نیز نقش مخرب دولت در دخالتهای غیر استاندارد و سیاسی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته و بخشی از ناظران مشکلات این صنعت را ناشی از سیاست گذاریهای غیر اصولی و مداخله جویانه دولتهای مختلف مرتبط دانسته اند. در حالی که دولت سهم حداقلی را در شرکتهای خودروسازی دارد ولی مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین می شود و تا حدودی مجلس هم طی سالهای گذشت دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.

در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها و ناترازی بیشتر بین عرضه و تقاضای خودرو یک ضلع جدید نیز به پازل ناترازی خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.

ضلع جدید گرفتاری صنعت خودرو؛ رانت خواهی مصرف کننده

طی سال های اخیر سیاست گذار صنعت خودرو، با مشی سیاسی متفاوت تصمیم گرفته علیرغم زیان انباشته صنعت خودرو،  از رویکرد تخصیص خودرو با محدودیت  قیمتی به متقاضایان و مصرف کننده نهایی استفاده کند. در این بین شاهد تشکیل صفوف بسیار سنگین متقاضیان برای استفاده از رانت قیمتی بین قیمت عرضه دولتی و بازار آزاد هستیم.

در واقع تلاش برای دسترسی به خودرو به تلاش برای دستیابی به رانت قیمت تغییر کرده است. این وضعیت که متقاضی را به رانت جوی جدید پازل خودرو تبدیل کرده، مشکلات صنعت خودروسازی کشور را بیش  از گذشته تشدید کرده است. موضوعی که اخیرا در خصوص خودروی پژوپارس به دلیل رانت بی سابقه در فاصله قیمت خودرو و بازار تبدیل به سوژه رسانه ای شده است.

در این بین به نظر میرسد جدای از نقش دولت و خودروسازی چه در بحث ناکارمدی مدیریتی و فنی و سیاست گذاریهای غیر اصولی بایستی به نقش مصرف کننده در استفاده از رانت قیمتی نیز توجه کرد.

جولان سوداگران در بازار خودرو/ دوستی خاله خرسه ی سفته بازان در جمع متقاضیان واقعی خودرو

نکته ی دیگری که جدا از ضعف مدیریتی و همچنین کوتاهی وزارت صمت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزار های مختلف از جمله واردات و یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، باید به آن اشاره کرد، حضور سفته بازان و سوداگران در بازار خودرو است.

اتفاقی که در این روزها به وضوح در حال رخ دادن است حضور دلالان و سوداگران در قالب متقاضیان واقعی خودرو در بازار آشفته ی خودرو است. سابقه ی فروش های سابق دو شرکت خودرو سازی نشان می دهد به دلیل عدم مدیریت تقاضای واقعی، حجم خریدارانی که صرفا به دلیل سفته بازی در بازار خودرو حضور پیدا کرده اند، قابل توجه است.

طبق همین تجارب، می توان این ادعا را مطرح کرد، که بخش زیادی از حواشی این روزها خصوصا تجمعاتی که برای عرضه ی خودروی پژو پارس و افزایش قیمتی که این خودرو متناسب با سایر خودرو ها داشته است، اتفاق افتاده، احتمالا ردی از حضور سفته بازان در آن دیده می شود.

لازم به ذکر است علارغم گلایه ی به حقی که برخی از خریداران خودرو در خصوص افزایش قیمت ها مطرح می کنند، اما این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بسیاری از حواشی ایجاد شده توسط کسانی است که صرفا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود بازار خودرو و سفته بازی در این بازار هستند و اساسا مصرف کننده ی واقعی به شمار نمی روند.

و کلام آخر اینکه، صنعت خودروی کشور که باید بدون دخالت های سیاسی دولت و مجلس به دست مهندسان و دانشمندان حوزه صنعت کشور زبانزد باشد، گرفتار موجی از رانت خواری ها از جوانب مختلف شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • ریزش سنگنین قیمت سواری اتوماتیک ایران خودرو
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!