Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@19:51:18 GMT

چمدون موفق به جذب سرمایه شد

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۶۲۲۳

چمدون موفق به جذب سرمایه شد

 دغدغه ای که باعث شد استارتاپ چمدون در سال ۱۳۹۷ با هدف حل آن، فعالیت خود را آغاز کند. چمدون با کمک هوش مصنوعی قیمت بلیط هواپیما را پیش بینی کرده و به مسافران کمک می کند بلیط خود را در بهترین زمان و با قیمت کمتری رزرو کنند.

پس از حدود 3 سال توسعه محصول و بازار، شرکت سرمایه گذاری داوین با توجه به پتانسیل های این استارتاپ تصمیم گرفت در چمدون سرمایه گذاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به همین دلیل با آقای فرزین نماینده داوین در هیئت مدیره چمدون مصاحبه کردیم تا نظرات و دلایل این سرمایه گذاری را جویا شویم. 

اول از همه بگویید چطور شد که تصمیم گرفتید در صنعت گردشگری سرمایه گذاری کنید؟

به نظر من هر شرکت سرمایه گذاری دیر یا زود حداقل در یکی از استارتاپ های این صنعت سرمایه گذاری خواهد کرد. چرا که این صنعت ویژگی ها و شرایطی دارد که برای سرمایه گذاران جذاب است.

وضعیت صنعت گردشگری را چطور پیش بینی می کنید؟

بازار گردشگری به علت وجود بخش های مختلف هم از نظر نوع خدمات و هم هدف سفر معمولاً تعداد بازیگرهای زیادی دارد و با انتخاب یک بخش درست از بازار می توان حضوری پایدار در این بازار داشت.

از طرف دیگر علیرغم تمام اتفاقاتی که در دو سال اخیر بخاطر شیوع ویروس کرونا رخ داد و اندازه بازار گردشگری بین المللی دنیا ۷۴ درصد افت پیدا کرد‌، همچنان گردشگری یکی از بزرگترین بازارهای جهان است‌. قبل از درگیری دنیا با این ویروس، اندازه بازار گردشگری به ۳ تریلیون دلار رسیده بود و سالانه رشد ۱۴ درصدی داشت که سفرهای هوایی با ۴۰ درصد بزرگترین بخش این بازار بودند.

اما در مورد ایران طبق آمارهای سازمان هواپیمایی کشور در ۱۶ سال گذشته با وجود صعود و نزول های فراوان که متاثر از وضعیت اقتصادی کشور بوده، سرانه تعداد سفر، روند صعودی داشته است. در حال حاضر میزان سفر هوایی به ازای هر نفر در ایران 0.2 است که با مقایسه ای بین ایران و کشورهایی که وسعت و شرایط نزدیکی به ایران دارند و با توجه به پتانسیل کشور پیش بینی می شود با بهبود شرایط اقتصادی این مقدار در آینده پتانسیل رسیدن به ۱سفر به ازای هر نفر را دارد. به این معنی که سالانه شاهد ۸۵ میلیون سفر هوایی باشیم.

 در سال ۱۳۹۸ اندازه بازار فروش بلیط هواپیما در ایران ۵۰۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۹ با وجود ویروس کرونا و افت ۴۰ درصدی سفرهای داخلی انتظار می رفت این مقدار کاهش پیدا کند اما به علت افزایش قیمت بلیط و تورم باز هم این مقدار نزدیک به سال قبل بود. پیش بینی می شود با ادامه روند واکسیناسیون و برگشت به حالت عادی این بازار نیز به روند سابق خود بازگردد و حتی روند رو به رشد تری را به خصوص در خدمات آنلاین تجربه کند. در ایران نیز پیش بینی شده که اندازه بازار بلیط هواپیما امسال  به ۱۰۰۰۰میلیارد تومان خواهد رسید که ۵۰ درصد آن سهم بازار آنلاین خواهد بود.

 

چرا چمدون را برای سرمایه گذاری انتخاب کردید؟

وقتی چمدون برای جذب سرمایه به سراغ ما آمد مسیر طولانی  و پر فراز و فرودی را رفته و توانسته بود دستاوردهای خوبی به دست بیاورد. چمدون خیلی خوب متوجه حساسیت قیمتی بلیط هواپیما برای مسافران شده است. به این صورت که اختلاف قیمت در بلیط هواپیما تاثیر مهمی در تصمیم گیری افراد برای سفر رفتن یا نرفتن دارد. بنابراین سیستمی را توسعه دادند که با استفاده از هوش مصنوعی می تواند نوسانات قیمت بلیط هواپیما در بازه های زمانی مختلف را پیش بینی کرده و به مشتری بگوید چه زمانی قیمت بلیط هواپیما کاهش و چه زمانی افزایش پیدا می کند. دانستن این نکته  به مشتری امکان می دهد تا تصمیم بگیرد که چه زمانی بلیط خود را رزرو کند تا هزینه کمتری بپردازد.

 مورد دیگری که برای ما خیلی اهمیت داشت این بود که جمع آوری داده، آزمایش و توسعه ی این الگوریتم برای رسیدن به این دقت، نزدیک به سه سال زمان برده و با تحلیل دیتاهایی که در این چند سال جمع آوری شده، به دقت بالایی در پیش بینی قیمت بلیط هواپیما رسیده است. شرایط به گونه ای است که اگر کسب و کاری بخواهد وارد این حوزه شود لازم است از ابتدا، اطلاعاتی را که چمدون در طی این چند سال برای تحلیل قیمت بلیط هواپیما جمع آوری کرده است، به دست آورد و از این نظر چمدون چندین قدم از کسب و کاری که بخواهد به تازگی وارد این حوزه شود جلوتر است.

اهداف آتی و چشم اندازهای پیش روی شرکت چیست؟

چمدون باور دارد همه افراد حق سفر کردن دارند و جدای از شرایط اقتصادی باید بتوانند سفر کنند. پس راه حل، تسهیل کردن شرایط سفر برای تمامی قشرهای جامعه است. از این رو قصد دارد تا در آینده ای نزدیک با اضافه کردن امکان رزرو هتل داخلی و خارجی، پرواز خارجی، قطار، اتوبوس و ... یک برنامه سفر به مشتریان ارائه دهد‌. به این صورت که با توجه به درخواست کاربر پیشنهادهایی برای انتخاب محل اقامت، وسیله نقلیه، رستوران و ... به او بدهد. در این مسیر همواره اولویت اول چمدون رضایت مشتری است و در همین راستا گام خواهد برداشت. پیش بینی می کنیم در آینده ای نزدیک چمدون یکی از بازیگران اصلی حوزه خدمات آنلاین گردشگری در کشور خواهد بود. 

پربیننده ترین دیدنی‌ترین کمتر شناخته شده مشهد که باید ببینید طرح مجلس برای اینترنت، ایران را از گردشگری حذف می‌ کند بازی توریسم با اعتبار واکسن­‌ ها

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استارتاپ صنعت گردشگردی بازار جذب سرمایه بازار گردشگری ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟