Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، نامه‌ای سرگشاده از سوی گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر به منتخبان ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای کشور منتشر شد.

در این نامه آمده است: همان‌طور که مستحضرید انتخاب شدن یا انتصاب به هر سمتی به معنای پذیرفتن بار سنگین حقوق مردم و صیانت از آن است و انجام این مهم، نیازمند مراقبت مستمر و بذل عمر و توان فردی و جمعی برای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر، انتخاب و عضویت اعضای محترم جدید شوراهای اسلامی شهرهای کشور را تبریک و تهنیت می‌گوید و برای آن اعضای محترم در کار خطیر و شریفی که تقبل کرده‌اند، برکت و توفیق می‌خواهد.

از نخستین و مهم‌ترین وظایف شورای شهر انتخاب شهردار است. ویژگی‌های شهردار، از بینش و تجربه‌ او گرفته تا دانایی‌ها و توانایی‌هایش، در سرنوشت شهر، معماری، و زندگی مادی و معنوی شهروندان، تأثیری گسترده و بسزا دارد. ازاین‌رو، گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر وظیفه‌ خود می‌داند که در این باره نکاتی مهم را، تحت دو مقولة اصلی «تغییر نگاه از توسعه‌ کمّی به ارتقای کیفی» و «اهلیت شهر» به استحضار اعضای محترم شورا برساند.

۱. تغییر نگاه از توسعه‌ کمّی به ارتقای کیفی

گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر در ادامه این نامه آورده است: پیش از این، توقع شهروندان از مدیران شهر بیشتر به توسعه‌ کمّی، از قبیل عملیات عمرانی و ساخت‌وسازهای کلانِ شهری معطوف بود. اکنون، به سبب تحولات فرهنگی‌ و اجتماعی‌ای که در جامعه‌ شهری ایران رخ داده است، آنچه این جامعه از مدیریت شهر توقع دارد، بیش از هر چیز، توجه به کیفیات و ارتقای کیفیت فضای شهری است.

گسترش‌های کمّی، به‌ویژه آن‌گاه که عنان‌گسیخته و هویت‌گریز می‌شود، نیازمند منابع مالی عظیمی است. مدیریت شهر برای تأمین این منابع در طی سالیان، ناگزیر شده است سیاست‌هایی در پیش بگیرد که سرشت آنها با ارتقای کیفی شهر در تضاد بوده است. به عبارت دیگر، کیفیت شهر فروخته شده است تا درآمد حاصل از آن صرف گسترش کمّی شهر شود. این گسترش کمّی، حتی در جاهایی که موفقیت‌آمیز بوده، خود بر بحران‌های کیفی دامن زده و این تسلسلِ باطلْ پیوسته به ضرر کیفیت شهر ادامه یافته است.

همچنین در این نامه ذکر شده است: معضلات امروز شهرهای ایران بیشتر نرم‌افزاری است تا سخت‌افزاری. ارتقای نرم‌افزاری و بهسازی کیفی شهرْ بیش از منابع مالی، نیازمند منابع فکری است، که به‌مراتب کم‌هزینه‌تر است. بنابراین، در پیش گرفتن سیاست ارتقای کیفیت فضای شهری، مدیریت شهر را از گرفتاری در چنبره‌ ولعِ بی‌حدوحصر منابع مالی می‌رهاند و به آن فرصت می‌دهد به شهر به نحو دیگری بنگرد. شخصی که آن شورای محترم به سمت شهردار برمی‌گزیند باید چنین بینشی داشته باشد و از جان شهر برای فربه کردن تنِ آن هزینه نکند. در این جهت، بایسته است که شهردار و شورای شهر به این نکات توجه و اهتمام کنند:

الف. تاکنون بخش مهمی از درآمدهای شهر از طریق فروش پاره‌هایی از شهر، صدور مجوز تخطی از قوانین شهری در ازای پرداخت پول، و هزینه کردن از کیسه‌ آینده‌ شهر تأمین شده است. تحمل شهر از این حیث به آخر رسیده است و شهرها دیگر تاب چنین فشارهایی را ندارند. باید اداره‌ شهر را از اتکا به شهرفروشی و قانون‌فروشی و آینده‌فروشی نجات داد.

ب. مدیریت شهر باید بر ایجاد درآمدهایی متمرکز شود که به‌جای تکیه بر فروش شهر و قانون و آینده، مطابق قانون باشد؛ دارایی‌های شهر را صرف هزینه‌های جاری نکند، و ثروتی برای آینده‌ شهر پدید آورد.

ج. ارتقای کیفی شهر به جای توسعه‌ کمّی و ناپایدار، معطوف به توسعه‌ پایدار شهر است. لازمه‌ توسعه‌ پایدارْ حفظ تعادل بین ارکان زیست‌محیطی و اجتماعی و اقتصادی شهر است؛ مثلاً نمی‌توان ارکان زیست‌محیطی شهر را فدای توسعه‌ اقتصادی شهر کرد و توقع توسعه‌ پایدار داشت. همچنین کاربست اقتصاد چرخه‌ای و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در جهت کاهش آلودگی‌ها، از جمله‌ لازمه‌های توسعه‌ پایدار است.

۲. اهلیت شهر

در این نامه همچنین آورده شده است: اگر از منظر کیفی به شهرها بنگریم، هیچ دو شهری همانند نیستند. کیفیات و استعدادهای کیفی هر شهر از سابقه‌ تاریخی، بقایای تاریخی شهر، محیط و منظر طبیعی، بافت و نظام اجتماعی شهر، فرهنگ مردم، زبان و لهجه و آداب شفاهی و رفتاری مردم آن برمی‌آید. شناسایی این کیفیات نیازمند این است که شخص در این شهر بالیده باشد و شخصیت او در آن شکل گرفته باشد، تاریخ و مردم شهر را بشناسد و به شهر تعلق خاطر داشته باشد. هریک از شهرهای ایران دارای کیفیات و استعدادهای کیفی خاص خود است. لازمه‌ ارتقای کیفی شهرْ فهم این استعدادها و کیفیت‌هاست؛ و لازمه‌ فهم این استعدادها، سابقه‌ درازِ زندگی در آن شهر و تعلق خاطر به آن است. شهردار آینده باید اهل شهر مورد نظر باشد و توانایی تشخیص کیفیات آن شهر را داشته باشد. اهلیت شهر موجب تقویت حس مکان و ایجاد تعلق به مکان در شهروندان می‌شود. چنین تعلقی در خدمت تقویت روحیه‌ شهروندی و ایجاد و تقویت روحیه‌ جمعی در اهالی شهر برای حفظ و ارتقای کیفی شهر خواهد بود.

گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر، ضمن آرزوی موفقیت و سربلندی برای شوراهای جدید شهر و شهرداران منتخب آنها، آمادگی دارد نسبت به رایزنی‌ها و مشاوره‌های تخصصی برای تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان در حوزه‌های معماری و شهرسازی اقدام نماید تا باشد شاهد نقطه‌عطفی در مدیریت شهری هریک از شهرهای کشور باشیم.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر توسعه شهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر توسعه شهری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر توسعه شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۶۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند

به گزارش قدس خراسان، حجت الاسلام محرم مصوری در خطبه‌های امروز نماز جمعه بردسکن ضمن گرامی‌داشت نهم اردیبهشت ماه سالروز تشکیل شوراهای اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش‌های نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی از آن‌ها خواست به دور از هرگونه حب و بغض‌های سیاسی و منافع شخصی خود، خالصانه و صادقانه برای مردم کار کنند و در راستای عمران و آبادانی شهرها و روستاها اهتمام جدی داشته باشند.
وی ضمن اشاره به روز جهانی کار و کارگر افزود: کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند که می‌طلبد متولیان امر این قشر زحمتکش جامعه را مورد توجه قرار دهند چرا که ستون اصلی تولید در کشور کارگران هستند و کار در نظام اسلامی عبادت است.
امام جمعه موقت بردسکن عنوان کرد: تولید زیربنای اقتصاد است و امروز موتور اقتصادی کشور دست کارگران است چرا که کارگران کشور تولید را به حرکت در می‌آورند و چرخ دنده‌های اصلی اقتصاد هستند.
وی به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با کارگران اشاره کرد و افزود: جوانان در تولید کارآفرینی کنند و شعار سال با مشارکت مردم تحقق پیدا می‌کند.
حجت الاسلام مصوری ازصاحبان سرمایه در شهرستان بردسکن خواست ثروت خود را در مسیر تولید و اشتغال زایی در منطقه سرمایه‌گذاری کنند تا عمران و آبادانی و شکوفایی اقتصادی در منطقه ایجاد شود.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب مردمی و بر پایه مردم است و مردم در همه عرصه‌ها نقش اول را دارند و این بیانگر این است که نظام متعلق به مردم است و مردم باید در حفظ و هراست از نظام‌ایستادگی کنند و به حول قوه الهی مردم‌ایستاده پای کار انقلاب هستند.
امام جمعه موقت بردسکن به دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و هفته بزرگداشت مقام معلم و روز عقیدتی سیاسی در سپاه اشاره کرد و افزود: شهید مطهری یک مکتب، یک گفتمان و یک جریان بود و خواص و نخبگان جبهه انقلاب باید این شهید را به عنوان یک الگو و اسوه خود قرار دهند.
وی از معلمان خواست آثار شهید مطهری را به جوانان و نوجوانان بیشتر معرفی کنند چرا که نقش معلمان در مسیر علم و انسانیت همانند نقش انبیا است.
وی به رقابت بیش از ۱۳۵۰ نفر از داوطلبین کنکور سراسری نوبت اول در این شهرستان اشاره کرد و افزود: ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان خانم و ۴۰ درصد آقا بودند که آزمون آن‌ها در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرستان بردسکن برگزار شد.
خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد / اردبیل پاک‌ترین هوا را دارد
  • بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / پاک‌ترین هوا سهم بجنورد شد