Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ بی‌آبی‌های امسال علاوه بر اینکه سبب بروز مشکل در تأمین آب شرب بسیاری از مناطق استان ایلام شده‌، مشکلاتی نیز در تغذیه و تأمین آب، گونه‌های جانوری ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ؛ این روزها خشک‌سالی علاوه بر این‌که خسارات فراوانی به حوزه کشاورزی و زندگی مردم وارد کرده‌، حیات‌وحش را نیز در معرض خطر قرار داده است به‌طوری‌که مسئولان، خشک‌سالی‌های اخیر را عامل تهدیدکننده‌ای برای گونه‌های حیات‌وحش در کشور قلمداد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طی هفته‌های اخیر شاهد اقداماتی‌ از سوی طبیعت دوستان جهت ساخت آبشخورهایی در طبیعت استان ایلام بودیم که بدون شک ساخت این آبشخورها تأثیر مثبتی بر حفظ گونه‌های جانوری استان خواهد داشت.

قطب کشاورزی کشور هم از گزند خشکسالی در امان نماند/ کاهش 805 هزار تنی تولیدات در کرمانشاه دستان خالی کشاورزان لرستانی در روزهای خشکسالی/ محصولی که در نبود حمایت ضایع می‌‌شود خراسان‌شمالی درگیر شدید‌ترین خشکسالی 50 سال اخیر/ 90 درصد منابع آبی صرف کشاورزی می‌شود

لزوم همکاری مردم و طبعیت‌دوستان

 یکی از دوستداران حیات‌وحش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: تأمین آب سالم برای حیات‌وحش به‌ویژه در شرایط کم‌آبی و خشک‌سالی از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت همکاری مردم می‌توان از این مشکل عبور کرد.

ملک‌زاده بابیان این‌که مردمی که به دامن طبیعت می‌روند می‌توانند با پاک‌سازی طبیعت و همچنین ساخت آبشخورهای کوچک گام مهمی در راستای حفظ گونه‌های جانوری در استان ایلام بردارند اظهار داشت: مردم و دوستداران طبیعت باید همانند گذشته برای ساخت آبشخور و تأمین علوفه حیات‌وحش در شرایط بحرانی همکاری کنند.

ساخت آبشخور در طبیعت

اسد پو رمند یکی از طبیعت دوستان و فرهنگیان دره شهری که طی هفته‌های اخیر اقدام به ساخت آبشخور در طبیعت شهرستان دره شهر کرده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: به‌واسطه علاقه بسیار به طبیعت‌گردی و کوهنوردی شاهد خشکیدگی بسیاری از چشمه‌ها بودم و با برخی از دوستان جهت رفع مشکلات کمبود آب، اقدام به ساخت آبشخور در دامن طبیعت کرده‌ایم.

وی بابیان این‌که آبشخورها با سنگ و سیمان در طبیعت ساخته می‌شود افزود:  در طول هفته، دومرتبه اقدام به پر کردن این آبشخورها می‌کنیم و تاکنون ده‌ها آبشخور در کنار چشمه‌ها و رودخانه‌های خشک‌شده ساخته‌شده ‌است.

عشق و علاقه به طبیعت

پو رمند در ادامه اظهار داشت: دوستداران طبیعت با وسایل نقلیه شخصی در طبیعت حاضر و اقدام به پرآب کردن آبشخورها می‌کنند تا گام مهمی جهت کاهش تنش‌های آبی در طبیعت استان برداشته شود.

وی بابیان اینکه عشق و علاقه به طبیعت سبب انجام این اقدامات است، گفت: از مسئولان محیط‌زیست درخواست داریم با نظارت بیشتر از سوءاستفاده شکارچیان جلوگیری کنند.

هرچند ساخت آبشخورها در شرایط خشک‌سالی و کم‌آبی تأثیر بسزایی در حفظ گونه‌های جانوری دارد اما ممکن است سازندگان آبشخورها به‌صورت ناخواسته کمینگاهی مناسب برای شکارچیان ایجاد کنند که این امر می‌تواند به نابودی برخی جانوران منجر شود ازاین‌رو ضروری است ساخت آبشخورها در مکان‌های مناسب انجام شود تا به کمینگاه شکارچیان تبدیل نگردد.

ایجاد 4 مخزن آب در مانشت و قلارنگ

ابدالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: بحران کمبود آب بیشتر در مناطق شمالی استان از جمله مانشت، قلارنگ و کبیر کوه بیش از سایر نقاط است.

مدیرکل محیط‌زیست استان ایلام بابیان این‌که 4 مخزن آب در مناطق مانشت و قلارنگ ایجادشده است و ساخت این مخازن تأثیر بسزایی در رفع تنش آبی این مناطق دارد اظهار داشت:  همچنین برخی آبشخورهایی که توسط طبیعت دوستان ایجادشده‌اند نیز جهت رفع مشکلات کم‌آبی توسط محیط‌زیست پرآب می‌شوند.

افزایش تنش‌ آبی در ماه‌های آتی

وی بابیان این‌که در شهریور و مهرماه نیز شاهد افزایش تنش آبی در استان خواهیم بود اضافه کرد: جهت کاهش مشکلات کم‌آبی، مخازنی در کنار چشمه‌های خشک‌شده ایجاد می‌شود و از مردم درخواست داریم هنگام تفرج و گشت‌وگذار در طبیعت در تأمین آب این مخازن محیط‌زیست را یاری کنند.

ابدالی در پایان بابیان این‌که ساخت آبشخورها در مناطق متفرقه ممکن است سبب سوءاستفاده شکارچیان شود بیان کرد: از طبیعت دوستان درخواست داریم ساخت آبشخورها را در کنار چشم‌های خشک‌شده انجام دهند.

به گزارش تسنیم؛ خشک‌سالی یک چالش اساسی در کشور و به‌تبع آن در استان محسوب می‌شود که علاوه بر انسان این معضل گونه‌های جانوری و گیاهی را هم تهدید می‌کند. حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری در استان تنها با مشارکت خیران امکان‌پذیر است و باید برای حمایت از حیات‌وحش فرهنگ‌سازی لازم از سوی رسانه‌ها انجام شود و مسئولان مربوط اطلاع‌رسانی‌های لازم دراین‌باره را انجام دهند.

انتهای پیام/180/س

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حفظ گونه های جانوری طبیعت دوستان ساخت آبشخور استان ایلام محیط زیست تأمین آب خشک سالی حیات وحش کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر کاهش بارش باران، تداوم خشکسالی و بررسی‌های نهایی کارگزاران صندوق بیمه، خسارت ۱۰۰ درصدی به اراضی ۱۴۰ هزار هکتاری محصول اراضی گندم دیم استان را گزارش کرد. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا بیان اینکه این استان در تولید محصولات از جایگاه مهمی برخوردار است، اظهار داشت: استان بوشهر قطب تولید برخی از محصولات از جمله گوجه‌فرنگی خارج از فصل، خرما و برخی دیگر از محصولات است و تولید گندم در این استان از جایگاه مهمی برخوردار است.

وی اهمیت بارندگی مؤثر در تولید محصول زراعی استان را مهم دانست و بیان کرد: یکی از مؤثرترین فاکتور در میزان عملکرد گندم با توجه به شرایط آب و خاک استان پراکنش بارندگی موثر و اثربخشی آن در تولید است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه در سال زراعی جاری افزون بر 140 هزار هکتار اراضی استان تحت پوشش گندم دیم قرار گرفت، تصریح کرد: کاهش بارش باران، تداوم خشکسالی و بررسی نهایی کارگزاران صندوق بیمه‌ای استان خسارت 100 درصدی به اراضی 140 هزار هکتاری محصول اراضی گندم دیم استان بوشهر را گزارش کردند.

توکلی، اراضی تحت پوشش گندم آبی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: از 18 هزار هکتار گندم آبی استان بوشهر محصول گندم حدود 4 هزار هکتار این اراضی به سبب کاهش باران و تداوم خشکسالی خسارت دیده است.

وی با بیان اینکه اراضی گندم استان بوشهر پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارد گفت: پرداخت غرامت خسارت به تولیدکنندگان گندم استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای، پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • دستگیری نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک