Web Analytics Made Easy - Statcounter

موید علویان؛ رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کبدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز به مناسبت روز جهانی مقابله با هپاتیت از میزان شیوع این بیماری و نحوه مقابله در ایران گفت: ویروس هپاتیت انواع مختلفی دارد. آن نوعی از ویروس که از نظر جهانی اهمیت دارد، هپاتیت ب و ث است. این دو ویروس می‌توانند مزمن شوند و به نارسایی کبد بیانجامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در موارد شدید نیاز به پیوند کبد در فرد ایجاد می‌شود. دنیا به دنبال کنترل این دو ویروس است. این بیماری در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه به جز امارات شیوع کمتری دارد.

او افزود: در ۳۰ سال اخیر به دلیل واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه شیوع بیماری از سه درصد به کمتر از دو درصد کاهش یافته است. این نشان‌ دهنده موثر بودن بیماریابی و اقدامات پیشگیرانه در سال‌های اخیر است.

علویان عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی هدفگداری کرده که تا سال ۱۴۱۰ موارد جدیدی از ابتلا به هپاتیت بی در کشور نداشته باشیم. لازمه رسیدن به این هدف آموزش همگانی در جامعه است. در کنار آموزش باید عوامل خطر جدید را شناسایایی و با آن‌ها مقابله کرد. عوامل خطر جدید رفتارهای پرخطر و انجام خالکوبی‌های غیربهداشتی به ویژه در جوانان هستند.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کبدی بیان کرد: شیوع هپاتیت ث در ایران کمتر نیم درصد و در اکثر استان‌ها در بیماران هموفیلی و دیالیزی در حال ریشه‌کن شدن است. دو گروهی که بیماریابی و درمان در آن‌ها مشکل است، معتادان تزریقی و زندانیان هستند. درمان و بیماریابی به دلیل سطح اجتماعی و مالی ضعیف این دو گروه دشوار است‌.
البته باید در نظر داشت که در ایران دانش فنی، تخصص و برنامه‌هایی برای مقابله با این ویروس وجود دارد.

او نسبت به انجام خالکوبی در مراکز غیرمعتبر هشدار داد و گفت: خالکوبی اگر با سرنگ یک‌بار مصرف، به روش بهداشتی و در جایی مطمئن انجام شود، خطر را بالا نمی‌برد اما اگر به صورت گروهی و با لوازم چندبار مصرف انجام شود، خطر ابتلا بسیار افزایش می‌یابد. امروزه یکی از موارد ابتلای جدید به ویژه‌ در خانم‌ها همین موضوع است.

علویان در پایان تاکید کرد: هپاتیت بی در دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان به دلیل فقر بهداشتی شیوع بیشتری دارد. البته باید درنظر داشت که ۲۰ سال پیش شیوع هپاتیت بی در سیستان و بلوچستان پنج و نیم درصد بود اما امروز سه درصد شده است و در مجموع در کشور رو به کاهش است.

پرستو خلعتبری کد خبر: 1105028 برچسب‌ها خالکوبی هپاتیت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خالکوبی هپاتیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی استان در بازدید از مزارع گندم مرگور با اشاره به مشاهده علائم اولیه آلودگی بیماری زنگ زرد گندم در برخی از مزارع شهرستان، در خصوص پایش مستمر مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم و سایر بیماری های برگی غلات هشدار داد.

  وی ضمن دستور به کارشناسان پهنه جهت حضور و پایش مستمر مزارع برای کنترل به موقع سن در مرحله مادری ادامه داد: با توجه به وزش باد و بارندگی روزهای آتی و مرحله حساس رشدی گندم، رصد بیماری های برگی غلات و در صورت تداوم شرایط مساعد، مبارزه با بیماریها را با جدیت پیگیر شوند.   در ادامه دیانتی افزود: کنترل علف های هرز حاشیه مزارع به منظور جلوگیری از ورود به مزارع و کاهش بانک ژنی علف های هرز آموزش و ترویج داده شود.   این بازدید به منظور پایش، بررسی و نظارت بر روند مبارزه با عوامل خسارتزا گیاهی با حضور مدیر زراعت سازمان و کمیته فنی جهاد کشاورزی ارومیه در منطقه مرگور انجام و توصیه های فنی لازم به کارشناسان پهنه و کشاورزان ارائه شد.   تاکنون  بیش از ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت مضر سن غلات و ۶۸۰۰ هکتار علیه علف های هرز سمپاشی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند