Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@12:33:20 GMT

بازار سهام باعث تورم نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۸۱۴۱

بازار سهام باعث تورم نمی‌شود

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه اثر تورمی که از کانال رشد نرخ سهام ایجاد می‌شود، در مقابل اثر تورم کوه نقدینگی پر کاهی هم نیست، گفت: ریشه اصلی تورم در رشد پایه پولی و رشد نقدینگی است و آنجا تورم ساخته می‌شود، افزایش قیمت سهام هیچ تاثیری بر روی تورم ندارد.

به گزارش قدس آنلاین محمدعلی دهقان دهنوی درباره اثرگذاری بازار سهام بر تورم در خطاب به منتقدانی که معتقدند  یکی از دلایل رشد تورم، افزایش ارزش سهام بوده، اظهار داشت: ریشه اصلی تورم در رشد پایه پولی و رشد نقدینگی است و آنجا تورم ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
افزایش قیمت سهام هیچ تاثیری بر روی تورم ندارد. آن چیزی که در این موضوع گاهی به عنوان یک نظریه اقتصادی به آن اشاره می‌شود، تحت عنوان ثروت شناخته می‌شود. وقتی سهمی گران می‌شود صاحب آن ثروتمند می‌شود و ممکن است که این صاحب سهام به دنبال افزایش قدرت خرید خود، تقاضای بیشتری در بازارها ایجاد کند. در واقع تقاضا برای مصرف بالا می‌رود و این اثر غیرمستقیم و ناچیز تورمی ناشی از رشد قیمت سهام است.

وی با تاکید بر اینکه این اثر تورمی که از کانال رشد نرخ سهام ایجاد می‌شود، در مقابل اثر تورم کوه نقدینگی پر کاهی هم نیست، ادامه داد: حال اینکه گاهی آن قدر این پرکاه را بزرگ می‌کنند که آن را در مقابل کوه نقدینگی قرار می‌دهند، صحبت‌های غلط و اشتباهی که در این زمینه گفته می‌شود، هم ذهنیت فعالان را مخدوش می‌کند و هم اینکه باعث ناراحتی عمومی فعالان بازار می‌شود.

رییس سازمان بورس گفت: اتفاقا نظری هم وجود دارد که دقیقا برعکس نظریه آثار تورمی سهام است. مطابق با این نظر، وقتی بازار سرمایه رونق پیدا می‌کند، بخشی از نقدینگی وارد این بازار می‌شود و معاملات در دارایی‌هایی انجام می‌شود که در سبد خانوار نیستند بنابراین اثر ضدتورمی دارد. شاید اگر این اثر ضد تورمی و اثر اندک تورمی را حساب می‌کردیم، خالص اثر منفی شود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس تورم سهام اثر تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۸۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران