Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش ۱۳ شرکت دانش‌بنیان و خلاق، انواع سخت افزار‌های موقعیت‌یابی و ردیابی و مدیریت ناوگان به تولید رسید و این فناوری‌ها بومی‌سازی شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیستم موقعیت‌یابی، ردیابی و ناوبری متحرک‌ها از دو بخش اصلی سخت‌افزار و نرم‌افزار تشکیل می‌شود که با استفاده از فناوری ماهواره، سامانه موقعیت‌یاب جهانی و تکیه بر سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی کاربردی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیستم‌ها امکان تعیین موقعیت و ردیابی همزمان و حتی ... مزمان اشیاء، افراد، خودرو‌ها یا هر متحرک دیگر را ممکن می‌کنند.

دستگاه‌های ردیاب و موقعیت یاب کاربرد‌های بسیار زیاد و متنوعی دارند. این سیستم‌ها در حوزه‌هایی، چون «تعیین موقعیت زندانیان»، «رهگیری و ردیابی خلافکاران»، «نظارت بر کودکان، سالمندان، بیماران کم‌توان و ناتوان»، «نظارت و ردیابی خودرو‌های شخصی، عمومی، اداری، سازمانی، تاکسیرانی»، «نظارت و مدیریت ناوگان‌های ترانزیت، باربری و حمل‌ونقل عمومی»، «نظارت و مدیریت ناوگان‌های توزیع و تحویل کالا» و «نظارت و مدیریت ناوگان‌های امدادرسانی (هلال احمر، امداد خودرو)» استفاده می‌شوند.

سخت افزار ردیابی، قطعه‌ای است که معمولا در وسایل نقلیه برای مدیریت ناوگان یا ردیابی اشخاص کاربرد دارد. برای این کار از سیستم موقعیت‌یابی استفاده می‌شود تا اطلاعات دقیقی از موقعیت مکانی هدف مورد نظر به منبع اصلی ارسال شود. اطلاعات مکان تعیین شده می‌توانند در دستگاه ردیابی ذخیره شده یا مستقیما از طریق اینترنت همراه ارسال شوند.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که حامی تولیدات ایران‌ساختی است، پا به میدان گذاشته و از طراحی و تجاری‌سازی محصولات این حوزه حمایت و مسیر ورود آن‌ها به بازار را تسهیل کرده است.

شرکت‌های «اتاکو»، «ارتباطات تلفن آسیا»، «آروین پیشگام سامانه»، «اورنگ کالای آشار»، «ایمن ناوگان خلیج فارس»، «پارس تجهیز آسیا»، «پیشگامان صنعت طاها»، «رادشید»، «راد هوش افزا»، «ره‌گار گستر کار آفرین»، «سامانه‌های فن آوران اطلاعات آرمان افزار»، «شبکه ارتباطات طلایی شرق» و «مهندسی آی رود الکترونیک آریا» شرکت‌های فعال این حوزه هستند که محصولات نوآورانه‌ای در زمینه انواع سخت افزار‌های موقعیت‌یابی و ردیابی و مدیریت ناوگان تولید کرده‌اند.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ناوگان حمل و نقل حمل و نقل پیشرفته مدیریت ناوگان موقعیت یابی سخت افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی