Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@23:38:50 GMT

شکوفایی «اقتصاد هنر» درایستگاه آخر تدبیر

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۰۴۷۳

شکوفایی «اقتصاد هنر» درایستگاه آخر تدبیر

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، موضوع اقتصاد هنر در دنیا سابقه بسیار زیادی ندارد اما توانسته نقش بسزایی در شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامع ایفا کرده و رشد و رونق اقتصاد به ویژه هنر را به همراه داشته باشد. اقتصاد هنر در ایران نیز مانند دیگر کشورها کم سابقه و مقوله ای نوپاست طوریکه مبنای اولیه آن را برگزاری نخستین اکسپوی هنری در تهران می توان دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خریداران هنر ایرانی در دنیا کم نیستند

حضور جمهوری اسلامی ایران در حراجی‌های بین المللی همچون حراجی «کریستیز»، «بونامز» و«ساتبیز» در مراحل بعدی توانست ارزش هنر کشور ما را در میان دیگر جوامع بین المللی به اثبات رسانده و هنر و خلاقیت هنرمندان این مرزو بوم در اقصی نقاط جهان حرفی برای گفتن داشته باشد که استقبال چشمگیر مخاطبان و علاقه مندان در خرید آثار هنرمندان ایرانی در نمایشگاههای برپا شده حراجی در چند نقطه گواه این مدعاست.

دراین میان نقش نمایشگاه‌های فروش آثار هنری که عمدتا به شکل خصوصی برپا شدند نیز در تسهیل این جریان بسیار حائز اهمیت بود.

البته که هنرهای تجسمی به خاطر فعال بودن بخش خصوصی در این عرصه پیشروتر از سایر رسانه های هنری همچون سینما، تئاتر و موسیقی توانسته راهکارهای اقتصادی خود را بیابند.

در بخش هنرهای تجسمی، گالری‌ها به عنوان فعالان خصوصی هنر در کنار بخش دولتی، طی یک دهه گذشته توانستند زمینه رشد و شرایطی تقریبا حرفه ای را در زمینه اقتصاد هنر ایجاد کنند. همین مسئله باعث شد حضور هنر ایران را در بازارهای هنری شاهد باشیم.

 جدیت و اهتمام به اقتصاد هنر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: تولیدات تجسمی به اقتصاد این حوزه کمک می کند و سابقه ٧ ساله برگزاری حراج تهران می تواند مبنای رشد این حراج باشد ازاین رو با این نگاه باید اقتصاد هنر را جدی تر گرفت.

سیدعباس صالحی همچنین برگزاری حراج ها و گالری های هنری را  نشان دهنده این می داند که هنرمندان حوزه تجسمی می توانند در کنار خلاقیت هایشان از زاویه اقتصادی هم نگاه قابل توجهی به هنر تجسمی داشته باشند.

وی تاکید دارد هنرایران سهم قابل توجهی در حراج های جهانی داشته و دارد و با بسیاری کشورهای منطقه و جهان قابل مقایسه نیست. این نشان می دهد سرمایه گذاری هنری می تواند علاوه بر رونق اقتصاد هنر، نمایه ای از هویت ایران باشد و دیپلماسی فرهنگی ما از این طریق تحکیم یابد.

حمایت همه‌جانبه دولت از هنرمندان

عضو کابینه دولت دوازدهم همچنین خاطر نشان می کند، سیاستگذاران و دولت مردان کشور مقداری به حمایت از حوزه تجسمی توجه کرده‌اند. همچنین باید هنرهای تجسمی می‌توانند یک مبنا و رویکرد برای اقتصاد کشور در حوزه فرهنگ باشند.

به گفته وی، چیزی که تا حدودی در پیشبرد آن در جشنواره های تجسمی موفق بوده ایم همین بحث حمایت از مشاغل فرهنگ و هنر است. می‌توانیم از طریق گالری‌ها و هنرهای تجسمی فضایی را برای بهبود اقتصاد کشور فراهم کنیم. هنرمندان ما باید فضای خوبی را بین آنچه تولید می‌کنند و درآمد خود حس کنند.

رونق اقتصاد هنراز ایده تا عمل

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تشریح روند اقدامات و فعالیت های انجام گرفته در جهت توسعه و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم توجه و اهتمام به کسب و کارهای فرهنگی و هنری و دیجیتال را برای رشد و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر در سطوح ملی و بین المللی، در اولویت قرار داده و تاکنون نیز گامهای خوبی برای کسب و کارهای نوپا برداشته که به نمونه‌هایی از آن می‌پردازیم.

لادن حیدری اضافه کرد: بهبود محیط کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه ای به عنوان برنامه ای از برنامه های پیشنهادی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم (تدبیر وامید) پس از ارائه به مجلس شورای اسلامی ، در دستور کار این وزارتخانه و از اولویت ها قرار گرفت و با جدیت برای اجرایی و عملی شدن آنها همه توان و ظرفیت به کار گرفته شد.

معاون توسعه مدیریت ومنابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در جهت تحقق توسعه و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر ، هفت اقدام اساسی به عنوان دستاورد مهم در این جهت تا به امروز اجرایی وعملی شده است.

حیدری تدوین برنامه بهبود مستمر محیط کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، تدوین و ابلاغ شیوه‌‏نامه شورای گفت‌وگو با فعالان بخش خصوصی و اصناف فرهنگ و هنر و رسانه در اجرای ماده ۱۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۲۷ اسفندماه ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی همراه با اجرای طرح پژوهش کاربردی «تدوین فهرست مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ‏ای» برای شناسایی مشاغل موجود و نوظهور فرهنگی و خلاق را از جمله این اقدامات برشمرد.

بهبود اقتصاد هنر با تحقق امیدآفرینی درایستگاه آخر

سید عباس صالحی در برنامه های ۹ گانه فرهنگی ارائه شده خود به مجلس شورای اسلامی در دولت دوازدهم، همواره بر لزوم ارتباط پیوسته و محکم آن‌ها با یکدیگر و ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی تاکید داشته و بر این اساس حرکت کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم، همچنین برنامه‌های خود را در زمینه بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر را دارای پیشنهادهای روشن که به ‌دنبال مانع‌زدایی و تمرکززدایی دولتی در حوزه فرهنگ و هنر، تسهیل قانونی و ساختاری تولید و خلاقیت‌های فرهنگی و هنری، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و توسعه زیرساخت‌های تولید و فروش محصولات فرهنگی است بنا نهاده و معتقد است بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امیدی دور از دسترس نیست که با تلاش و فعالیت های صورت گرفته این مهم در تقریبا ماه‌های انتهایی این دولت محقق شده یا در حال تحقق کامل است.

برچسب‌ها سید عباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاصی ایرنا لادن حیدری معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقتصاد فرهنگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاصی ایرنا سید عباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاصی ایرنا لادن حیدری اقتصاد فرهنگ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی در دولت دوازدهم رونق اقتصاد حوزه فرهنگ هنرهای تجسمی اقتصاد فرهنگ کسب و کارهای فرهنگ و هنر اقتصاد هنر کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۰۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری