Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:34:57 GMT

گام جدید روسیه برای توسعه انرژی هیدروژن

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۳۷۷۶

گام جدید روسیه برای توسعه انرژی هیدروژن

روسیه در راستای برنامه ریزی برای تولید هیدروژن در یک دهه آینده، گروه کاری جدیدی را برای هماهنگ کردن تولید هیدروژن و پروژه های صادراتی این کشور تشکیل داد.

به گزارش ایسنا، به نظر می رسد روسیه با تشکیل گروه کاری جدید توسط میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه به منظور هماهنگ سازی پروژه های هیدروژن، به انتظارات برای گذار جهانی انرژی در سالهای آینده واکنش نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه انتظار دارد تقاضای داخلی همچنان اتکای بالایی به نفت و گاز داشته باشد به این ترتیب عمده تولید هیدروژن برای صادرات خواهد بود. اگرچه روسیه سطح بالایی تولید گاز طبیعی دارد اما به پیگیری تولید هیدروژن علاقه نشان داده است که با توجه به ابراز علاقه اروپا و خاورمیانه به توسعه و واردات هیدروژن در یک دهه آینده، قابل درک است.

روسیه قصد دارد با استفاده از فناوری جمع آوری و نگهداری کربن در پایگاههای گاز طبیعی، هیدروژن آبی تولید کند.

این گروه کاری شامل روسا و معاونان شرکتهای گازپروم و نواتک و همچنین نمایندگان صنعت نفت و چندین شرکت و وزارتخانه هستند. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه مدیریت این گروه کاری را برعهده خواهد داشت.

گازپروم سالهای متمادی به استفاده از هیدروژن از جمله ساخت تاسیساتی برای قطارهای هیدروژنی تا سال ۲۰۲۴ علاقمند بوده است. این شرکت اکنون پیشنهاد کرده است یکی از دو شاه لوله خط لوله گازی زیردریایی نورد استریم ۲ که روسیه و آلمان را به یکدیگر متصل می کند برای انتقال هیدروژن در دهه ۲۰۳۰ مورد استفاده قرار گیرد.

این شرکت اخیرا توافقنامه هایی را امضا کرده تا گنجاندن جمع آوری و نگهداری کربن، تولید آمونیاک و تولید نیروی بادی را در پایگاههای تولید فعلی بررسی کند. شرکتهای نفتی روسنفت و گازپروم نفت هم با تجربه ای که در تولید هیدروژن خاکستری در پالایشگاههایشان داشته اند، تخصص خود را عرضه کرده اند.  

بر مبنای نقشه راه هیدروژن روسیه، این گروه کاری انتظار دارد تاسیسات تولید هیدروژن با استفاده از فناوری جمع آوری و نگهداری کربن، تا سال ۲۰۲۳ ساخته شوند. هیدروژن سبز هم می تواند تولید شود زیرا این گروه به دنبال انجام آزمایشاتی برای تولید هیدروژن از آب و سایر منابع تجدیدپذیر هستند.

از زمان تشکیل این گروه کاری در ماه جاری، بعضی از شرکتهای روسی برنامه هایی را برای تولید و استفاده از هیدروژن در این کشور اعلام کرده اند به عنوان مثال شرکت یونایتد انجین کورپوریشن روستک (UEC) بر نیت خود برای توسعه نیروگاههایی به منظور پشتیبانی از استفاده از هیدروژن در بخش هواپیمایی تاکید کرده است.

نواتک در ژوئن تاکید کرد که روسیه سهم ۲۰ درصدی در بازار هیدروژن جهان را هدف گرفته و انتظار می رود دولت یک برنامه هیدروژن را در دو ماه آینده تصویب کند. پیش بینی می شود طرح مذکور سناریوهای مختلفی را برای تولید هیدروژن و همچنین بازارهای صادراتی احتمالی پیشنهاد کند.

در استراتژی انرژی ۲۰۲۰ روسیه، تا سال ۲۰۳۴ هدف صادرات ۲۰۰ هزار تن هیدروژن تا سال ۲۰۲۴ و افزایش این رقم به دو میلیون تن تا سال ۲۰۳۵ تعیین شده است. با این حال اگر تقاضا از رقم پیش بینی شده فراتر رود، روسیه می تواند صنعت هیدروژن خود را بسیار سریعتر توسعه ببخشد تا به شکل قابل توجهی میزان بالاتری انرژی پاک را صادر کند.

همچنین انتظار می رود روسیه در توسعه صنعت هیدروژن در یک دهه آینده با کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده شامل آلمان، فرانسه، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و عربستان سعودی همکاری کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت دیلویت پیش بینی کرده که استفاده از هیدروژن در بخش حمل و نقل اروپا به ۵۰ میلیون تن تا سال ۲۰۵۰ می رسد و صنعت اروپایی ممکن است نیازمند ۴۵ میلیون تن هیدروژن تا آن زمان باشد. بسیاری از کشورها به برنامه های تولید هیدروژن روی آورده اند و روسیه با توسعه این بازار، پل مهمی میان آسیا و اروپا ایجاد می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هيدروژن صادرات هیدروژن روسيه استفاده از هیدروژن تولید هیدروژن گروه کاری برای تولید تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد

بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس در مورد رتبه دوم ایران در بحث رشد اقتصادی در بین ۲۰کشور برتر دنیا از لحاظ رشد اقتصادی ، گفت: در سال اول دولت تراز تجاری مثبتی داشتیم چهار میلیارد دلار ارزاوری برای کشور داشتیم که این حاصل تلاش‌های شبانه روزی دولت بود.

این عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: دیپلماسی منطقه ای و اقتصادی دولت یکی از برنامه های دولت بود که اقدامات  مثبتی در این زمینه انجام شد. پیوستن به قراردادهای  منطقه ای مثل بریکس، شانگهای و اوراسیا تاثیر مثبتی بر تقویت ارتباطات تجاری ما داشته است که باید تقویت شود چرا که قطعا در آینده اثرات مثبت خودش را بیشتر از زمان فعلی دارد. به کارگیری سیاست های فعال و هوشمندانه در بازار جهانی انرژی رویکرد بسیار مثبتی بوده است که ما انجام دادیم و توسعه تجارت انرژی ایران با پیگیری صدور خدمات فنی و مهندسی و توان دانش بنیان کشور در جهت بازسازی پالایشگاه های مستهلک شده در کنار عضویت در بریکس و پیوستن به پیمان شانگهای زمینه ساز اصلی رشد اقتصادی کشور در سال گذشته شده است و امسال باید با مشارکت مستقیم مردم در جهش تولید نفت و گاز، این رویکرد تداوم داشته باشد.

محبی بیان کرد: پیوستن ما به بریکس و شانگهای تغییرات اساسی در اقتصادمان بوجود آورده است اما باید این قبیل اقدامات تداوم داشته باشد و تبدیل به ارتباطات رسمی طرفینی شود.

این عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: رشد ما در بحث فروش نفت گاز، صدور خدمات فنی و مهندسی و بازسازی پالایشگاههای نیمه فعال کشورهای همراه و همسو با ما بسیا خوب بوده است و عمده رشد اقتصادی مان نیز از همین حوزه ها حاصل شده است.

محبی خاطر نشان کرد: دولت زمینه ها را فراهم کرده است  که رشد اقتصادی بهتری را تجربه کنیم تا عقب افتادگی هایمان در دهه های گذشته را نیز جبران کنیم.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز