Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2024-05-05@20:03:03 GMT

سرقت‌های اسکیمری در پوشش دکه فلافل‌فروشی

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۴۰۱۲



سارقان اینترنتی که موفق شده بودند به روش اسکیمر بیش از یک‌میلیارد ریال از شهروندان سرقت کنند، دستگیر شدند. با ارجاع پرونده‌های متعددی مبنی بر اینکه از حساب بانکی شهروندان برداشت‌های غیر‌مجازی صورت گرفته است، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتای استان البرز قرار گرفت.با انجام تحقیقات و بررسی‌های ویژه مشخص شد شاکیان این پرونده برای خرید به یک فلافل‌فروشی در یکی از مناطق مرکزی استان تهران مراجعه کرده بودند و سپس مورد سرقت قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اقدامات فنی و پلیسی صورت‌گرفته مخفیگاه یکی از متهمان در ساختمانی نیمه‌کاره در منطقه نیاوران تهران شناسایی اما او به‌ محض اطلاع از حضور مأموران متواری شد. متهم پس از گذشت چند ساعت در‌حالی‌که قصد فرار به یکی از شهرستان‌های غربی کشور را داشت، در حوالی میدان آزادی تهران دستگیر شد و پس از او اعضای دیگر باند که در دکه فلافل‌فروشی مشغول به کار بودند، در یک عملیات پیچیده در دام پلیس گرفتار شدند.با انتقال متهمان به پلیس فتا، اعضای این باند به کپی از 20 کارت بانکی در پوشش دکه فلافل‌فروشی و سرقت یک‌میلیارد‌ریالی اعتراف کردند و به‌ منظور پیگیری سیر مراحل قانونی پرونده‌شان تحویل مراجع قضائی شد.

سارقان اسکيمری مدت‌ها‌ست که به‌صورت گسترده فعالیت می‌کنند و به‌همین‌دلیل پلیس بارها در‌این‌باره هشدار داده است. این سارقان با استفاده از دستگاه اسکیمر اطلاعات کارت بانکی شهروندان را کپی می‌کنند و سپس با ساخت نمونه مشابه کارت به حساب افراد دستبرد می‌زنند. یکی از دلایلی که باعث موفقیت این سارقان در رسیدن به هدف‌شان می‌شود، این است که افراد موقع استفاده از دستگاه کارتخوان رمز را خودشان وارد نمی‌کنند و آن را به فروشنده می‌گویند. در‌حالی‌که اگر رمز را خود وارد دستگاه پوز کنند، کپی‌کردن اطلاعات کارت دیگر فایده‌ای برای تبهکاران نخواهد داشت.در یکی دیگر از پرونده‌های مشابه در این زمینه که چندی قبل تشکیل شد، اعضای باند اسکیمری در پوشش میوه‌فروش دوره‌گرد 10‌میلیارد سرقت کردند.در پی ارجاع پرونده‌ای به پلیس فتای استان البرز مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی یکی از شهروندان، تحقیقات در این رابطه آغاز شد.

با شروع تحقیقات، شاکی اظهار‌ کرد در شرایطی که کارت ‌بانکی وی در اختیارش است و خرید اینترنتی هم انجام نمی‌دهد، مبالغی از حسابش به‌‌صورت غیرمجاز سرقت شده است. او گفت: من نمی‌دانم چه افرادی چگونه و با چه روشی به حساب من دسترسی پیدا کرده‌اند و سرقت چگونه انجام شده است.در همین راستا تیمی فنی از کارشناسان پلیس تحقیقات خود را پی گرفتند و متوجه شدند مالباخته چندی‌پیش از یک میوه‌فروش دوره‌گرد که در شهرستان اسلامشهر فعالیت داشت، اقدام به خرید کرده است.

در ادامه مأموران با انجام تحقیقات گسترده پلیسی ابتدا هویت یکی از متهمان را شناسایی کردند و سپس با زیر نظر قراردادن او مشخص شد این فرد به همراه سه نفر از هم‌دستانش یک دستگاه خودروی وانت‌بار میوه را در مسیرهای مختلف قرار می‌دهند و با این روش کارت بانکی شهروندانی را که اقدام به خرید کرده بودند، با ترفندهای مختلف کپی می‌کنند و از حساب آنها برداشت‌های غیر‌مجاز انجام می‌دهند.

در ادامه با اقدامات فنی و اطلاعاتی انجام‌شده، مخفیگاه هر چهار نفر آنها در یک کارگاه کفاشی در شهر اسلامشهر شناسایی شد و متهمان پس از هماهنگی با مقام قضائی جلب و تجهیزات رایانه‌ای و مخابراتی آنها و همچنین ادوات جرم شامل یک لپ‌تاپ و یک دستگاه اسکیمر و یک گوشی هوشمند و صد کارت خام بانکی جمع‌آوری شد. متهمان در بازجویی‌ها به جرائمشان اعتراف کردند. یکی از آنها گفت:‌ با فروش میوه ارزان افراد را به خرید ترغیب می‌کردیم. سپس موقعی که کارت را می‌کشیدند رمزشان را می‌پرسیديم و حفظ می‌کردیم تا با استفاده از اسکيمر و کپی کارت‌ها بتوانیم سرقت‌ها را انجام بدهیم.

سرهنگ رسول جلیلیان، رئیس پلیس فتای استان البرز در‌این‌رابطه به شهروندان توصیه کرده خریدهای خود را از فروشگاه‌های معتبر و ثابت انجام دهند و با انگیزه خرید با قیمت پایین‌تر و ارزان‌تر از دستفروش‌های سیار به‌هیچ‌وجه خرید نکنند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند. همچنین با توجه به افزایش سرقت‌ به‌‌صورت اسکیمینگ، شهروندان انجام عملیات بانکی و واردکردن رمز کارت حساب بانکی را شخصا انجام دهند؛ چرا‌که حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارت‌خوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از حساب شهروندان امکان‌پذیر نخواهد بود.

شرق

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید

ایسنا/سمنان ​​​​​​​رئیس پلیس فتای استان سمنان در خصوص نصب همراه بانک‌های جعلی به شهروندان هشدار داد و گفت: کاربران، نرم افزارهای همراه بانک را فقط از منابع معتبر دریافت کنند.

سرهنگ فدائیان ۱۶ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه بسیاری از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری قابل انجام بوده و این خدمات از روش‌های گوناگونی مانند اینترنت بانک، همراه بانک و... قابل دریافت است. 

وی افزود: مجرمان سایبری با طراحی همراه بانک‌های جعلی  بدافزار و قرار دادن نرم‌افزارها در منابع نامعتبر مبادرت به دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه و کارت بانکی کرده  و اقدام به سرقت و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان می‌کنند. 

سرهنگ فدائیان خاطرنشان کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که برای جلوگیری از این اقدام، حتما تلفن همراه خود را به آنتی ویروس معتبر تجهیز کرده و به طور مستمر آن را به روز رسانی نمایند. همچنین باید توجه داشته باشند که اطلاعات مهم مانند رمز اول کارت‌ها، کلمه عبور سامانه‌های بانکی،  cvv۲ و تاریخ انقضای کارت  را بر روی گوشی تلفن همراه دخیره نکنند. 

سرهنگ فدائیان به شهروندان توصیه کرد: برای نصب اپلیکیشن های بانکی حتما از سکوهای عرضه نرم افزار موبایلی داخلی و یا سایت‌های رسمی بانک ها اقدام و از دریافت و نصب اپلیکیشن های آلوده که اکثرا لینک آنها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامک ها به وسیله پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی برای شما ارسال می شود، اکیدا خودداری کنید. 

رئیس پلیس فتا استان سمنان از شهروندان خواست: در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا گزارش کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • سنگ چاقو تیز کنی که برای قصاب ۸۰۰ میلیون ریال آب خورد!
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید
  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • لحظه دزدی ۷ میلیاردی از موبایل‌فروشی + واکنش صاحب مغازه
  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز