Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@19:14:38 GMT

لوازم یدکی تقلبی، کابوسی برای رانندگان

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۴۴۰۸

لوازم یدکی تقلبی، کابوسی برای رانندگان

ایسنا/همدان یکی از پر مصرف‌ترین قطعات موجود در کشور لوازم یدکی خودرو است که به‌دلیل مصرفی‌ بودن و استهلاک این قطعات، مصرف‌کنندگان را مجبور به خرید چندباره این قطعات می‌کند.

به گزارش ایسنا، در چند سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر لوازم یدکی تقلبی در بازار هستیم و این موضوع هزینه‌های گزافی بر روی دست مصرف‌کنندگان می‌گذارد چراکه این قطعات با سطح کیفیت پایین در مدت زمان بسیار اندک از رده خارج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز در تولید خودرو به‌صورت ۱۰۰ در صدی خود کفا نشده‌ایم

رئیس‌اتحادیه لوازم یدکی اتومبیل استان‌همدان از وضعیت تولید لوازم یدکی در استان خبرداد و گفت: در استان بیشتر قطعات غیراساسی مانند فیلترهوا تولید می‌شود و با توجه به اینکه پتانسیل تولید لوازم یدکی در داخل استان وجود دارد، کشورهای دیگر دستگاه‌های تولید قطعات لوازم یدکی اساسی را در اختیار ما قرار نمی‌دهند.

محمود اهور در گفت‌و گو با ایسنا با تأکید براینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد قطعات لوازم یدکی مصرفی کشور وارداتی است، افزود: در خودروهای نسل جدید ۸۰ تا ۹۰ درصد قطعات مصرفی اساسی وارداتی بوده اما برای خودروهای قدیمی مانند پراید و پیکان که از رده خارج شده ولی هنوز هم بسیاری از آن‌ها در حال فعالیت‌اند بسیاری از قطعات آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.

وی در ادامه با اشاره برعدم درجه‌بندی کیفی قطعات لوازم یدکی، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه قطعات لوازم یدکی اتومبیل، عدم درجه‌بندی کیفی بوده که خوشبختانه وزارت صمت طرحی را به تصویب رسانده و به تمامی اتحادیه‌های لوازم یدکی در سراسر کشور ابلاغ کرده که در این راستا هر تولیدکننده یا واردکننده لوازم یدکی موظف به اخذ شناسه برای کالای خود بوده و خریدار می‌تواند با تلفن همراه خود اصالت کالا را استعلام کند.

اهور با تأکید بر تخلف‌های موجود درحوزه لوازم یدکی، اظهار کرد: بیشترین تخلف مربوط به یکی از قطعات اساسی خودرو یعنی تسمه تایم بوده و متأسفانه فروشندگان متخلف، تسمه تایم تقلبی را با مارک اصلی به فروش می‌رسانند و در صورت نا مرغوب بودن تسمه تایم و پاره شدن آن در حین روشن بودن خودرو آسیب جدی و هزینه‌باری را به خودرو وارد می‌شود.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: از شهروندان عزیز تقاضا داریم که لوازم یدکی مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مجاز استان تهیه کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف به اتحادیه لوازم یدکی اتومبیل استان همدان یا اتاق اصناف گزارش دهند.

مشتری‌ها از دست ما ناراضی‌اند

یکی از تعمیرکاران خودرو با اشاره به نارضایتی مشتریان از سرویس‌دهی، تصریح کرد: لوازم یدکی تقلبی طول عمر بسیار پایینی دارد و این موضوع باعث شده که مشتریان زود به زود به تعمیرگاه‌ها مراجعه کنند و علت آن را کم‌کاری تعمیرکاران می‌دانند در حالی‌که قصوری از جانب ما وجود ندارد.

کریمی در ادامه افزود: یکی از مشتریان این تعمیرگاه در دو روز اخیر چهار مرتبه به‌دلیل خرابی سنسور کیلومترشمار مراجعه کرده و چون قطعات موجود در بازار کارایی ندارند، خیلی زود دچار مشکل شده و مشتری را ملزم به مراجعه مجدد می‌کند.

گفتنی است؛ با وجود پیگیری‌هایی که از پلیس راهور صورت گرفت، هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر اینکه یک قطعه خاص منجر به تصادفات جاده‌ای شده، وجود ندارد و به‌طور کلی علت اینگونه حوادث نقص فنی عنوان می‌شود درحالیکه گزارش دقیق آن بررسی‌های کارشناسی خاصی را طلب می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تصادف لوازم یدکی خودروسازي تعميرگاه خودرو تعمیرکار قطعات لوازم یدکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم خانگی ایران، حوزه‌ای گسترده و متنوع است که متأسفانه در کنار محصولات باکیفیت و اصلی، شاهد حضور کالاهای تقلبی و غیراصل نیز هستیم. با اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، به بررسی ابعاد مختلف این معضل پرداخته‌ایم.

چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

هیچ آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد، زمانی می‌توان متوجه تقلبی‌بودن یک کالا شد که این کالا را به خانه می‌برید که در این صورت در ابتدای نصب یا طی زمان مصرف کالا دچار مشکل شده و خراب می‌شود. همچنین ممکن است به‌خاطر قیمت پایین کالای خریداری شده نسبت به اصل‌بودن آن دچار شک بشوید. وقتی آمار دقیقی درباره تعداد شکایات انجام‌شده بابت خرید کالای تقلبی وجود ندارد، نمی‌توان آماری درباره میزان کالای تقلبی موجود در بازار ارائه کرد.

خریدار چگونه متوجه قلابی نبودن جنس شود؟

خریدار می‌تواند به سامانه جامع گارانتی مراجعه و نام برند کالا را در این سامانه جست‌وجو کند. ابتدا سامانه، با جست‌وجوی نام برند کالا، درست یا غلط‌بودن این برند را برای مراجعه‌کننده مشخص می‌کند، در مرحله دیگر می‌توان نام شرکت گارانتی‌کننده را در سامانه جامع گارانتی جست‌وجو کرد و با این کار می‌توان از تقلبی یا اصلی‌بودن گارانتی مطلع شد. یا اینکه کلمه «معرفی کارت‌های تقلبی گارانتی» را در این سامانه جست‌وجو کند و از نام گارانتی‌های تقلبی آگاه شود. همچنین خریدار می‌تواند به سامانه شرکت تولیدکننده کالای مورد نظر خود برود و با واردکردن کد رهگیری یا کد شناسه کالا در سامانه شرکت تولیدکننده، از اصل‌بودن یا تقلبی‌بودن کالای مورد نظر خود مطلع شود.

بیشتر بخوانید:

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

لوازم تقلبی کجا به فروش می‌رسند؟

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در فضای مجازی به فروش می‌رسند، زیرا خریدار در فضای مجازی کالا را اصلا نمی‌بیند تا بتواند اصل یا تقلبی‌بودن آن را بررسی کند، خریدار پول را به‌حساب فروشنده واریز کرده و کالا به خانه او فرستاده می‌شود و در این میان فرصتی برای بررسی وجود ندارد. وقتی قبل از خرید کالا را می‌بینیم و بررسی می‌کنیم باز ممکن است دچار اشتباه بشویم، حالا کالای ندیده که دیگر جای خود دارد.

حتما باید از فروشگاه فاکتور خرید گرفته شود؟

بله؛ خریداران باید دقت داشته باشند که هنگام خرید هر نوع کالای داخلی یا خارجی، مدل لوازم خانگی و شماره تولید درج‌شده روی کالا را حتما در فاکتور خرید مشاهده کنند. برای مثال از فروشنده بخواهند در فاکتور بنویسد که لباسشویی برند فلان با شماره تولید مثلا ۳۲۴۵ با این قیمت به این مشتری فروخته شد، با این نوع صدور فاکتور دیگر حتی به درج نام شرکت گارانتی‌کننده احتیاج چندانی نیست.

کد خبر 847936 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لوازم خانگی قیمت - تنظیم بازار اقتصاد

دیگر خبرها

  • محموله ۱۵ میلیاردی لوازم یدکی و لوازم آرایشی قاچاق در توقیف پلیس
  • لوازم یدکی رنو
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • از کجا میشه لوازم یدکی چانگان خرید و ارسال داشته باشه؟
  • اوکراین با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی روبرو است
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی