Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@04:21:57 GMT

آیا ایران آب صادر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۵۹۹۱

آیا ایران آب صادر می‌کند؟

سید کریم حسینی درباره موضوع صادرات آب به دیگر کشورها اظهار داشت: ما تاکنون هیچ صادرات آبی به دیگر کشورها نداشته‌ایم، حداقل از خوزستان هیچگونه انتقال آب و فروش آب صورت نگرفته است.  

عضو هیات نمایندگان استان خوزستان افزود: طرحی برای صادرات به کویت در گذشته مطرح شده بود ولی نه مطالعه‌ای روی آن صورت گرفت و نه عملی و اجرایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشید شکرخدایی نیز صادرات آب از کشور را شایعه دانست و گفت: این موضوع به هیچ‌وجه واقعیت ندارد.

وی ادامه داد: شاید قبلا مذاکراتی انجام شده ولی تاکنون هیچ آبی از سوی ایران منتقل نشده است، جز اینکه افغان‌ها حقابه هیرمند را به ما نمی‌دهند.

رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب تصریح کرد: شمال کشور ما پرآب است، افغانستان و پاکستان نیازی به آب ایران ندارند، عراق دجله و فرات را دارد، کشورهای جنوبی هم با استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها از آب خلیج‌فارس استفاده می‌کنند.  

وی تاکید کرد: جز ایران هیچ کشوری در همسایگی نداریم که در مضیقه آبی باشد، بنابراین طبیعی است کشوری که خود مشکل آبی دارد توان اینکه آب تولیدی را در اختیار دیگران قرار دهد، ندارد.

پیمان فروهر نیز درباره وضعیت واردات و صادرات آب بسته‌بندی اظهار کرد: واردات آب بسته‌بندی ممنوع است و آنچه در بازار دیده می‌شود، قاچاق و یا به صورت چمدانی وارد شده است.  

وی وضعیت صادرات را نیز مطلوب ندانست و گفت: طی ۱۰ سال گذشته به دلایل مختلف از جمله التهابات و جنگ داخلی بازار صادراتی ایران به عراق و افغانستان روند نزولی داشته، ضمن اینکه کرایه حمل از کارخانه تا مرز و از مرز تا بازار هدف بسیار بالا است. بنابراین ما نسبت به رقبایی مثل ترکیه که از تسهیلات بالای بانکی برخوردارند، حرفی برای گفتن نداریم.  

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران تصریح کرد: حضور در بازار صادراتی نیازمند نمایشگاه مختلف فصلی و غیر فصلی است که تولیدکننده ایرانی توان شرکت در این نمایشگاه‌ها را ندارد. ضمن اینکه بازارهای هدف صادراتی ما خودشان هم در نصب و راه‌اندازی واحدهای تولیدی خیلی موفق عمل کرده‌اند.  

وی رقم صادرات آب بسته‌بندی از ایران را در حد کمتر از ۲ میلیون دلار عنوان کرد.

فروهر با بیان اینکه صادرات آب بسته‌بندی تاثیری در موضوع کم‌آبی کشور ندارد، خاطرنشان کرد: اگر آب معدنی و بسته‌بندی در داخل بازار داشته باشد به مصرف داخل می‌رسد، اما سرانه مصرف آب بسته‌بندی در ایران خیلی پایین است، آنچه در زمینه صادرات آب چالش‌برانگیز است صادرات محصولات آب‌بر مثل هندوانه است که در واقع تلف کردن آب است.

طبق موافقتنامه‌ای که در سال ۸۲ میان ایران و کویت، قرار بود آب دریاچه‌ی سد کرخه، به میزان روزانه ۹۰۰ هزار متر مکعب به کویت منتقل شود، اما مجلس ششم این طرح را به تعویق انداخت و مجلس هفتم هم به دلیل خشکسالی در ایران با آن موافقت نکرد و این طرح اجرا نشد.

هفته گذشته رضا اردکانیان نیز صادرات به کویت را تکذیب کرده و گفته بود: ما آب به کویت صادر نمی‌کنیم؛ اصلی‌ترین نقطه اتکای حکمرانی‌مان اعتماد به مردم و اعتماد مردم به مسئولان است و لذا دشمنان این آب و خاک اگر دنبال خلع سلاح ما باشند، باید به این سلاح و اعتماد آسیب بزنند. می‌دانند که چنین شایعاتی به نیم روز نمی‌رسد که تکذیب می‌شود؛ اما روی همان نیمروز حساب می‌کنند. مردم ما هوشیار هستند و همواره موضوعات آب و برق از موضوعات مهم است و دشمنان هر روز شایعه درست می‌کنند، این موضوع (آب کویت) در ۲۰ سال پیش طرح شد و از سوی بنده که مدیر امور آب وزارت نیرو بودم به شدت منتفی شد.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1540632

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سد آبی کم آبی خشکسالی صادرات غیرنفتی آب بسته بندی صادرات آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۵۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،  از زمانی که بسته بندی‌های پلاستیکی جای کاغذ و شیشه را گرفت معضل آلوگی‌های غذایی آغاز شد.

ظروف یکبار مصرف و استفاده از پلاستیک در بسته بندی غذایی موجب سمی شدن محصولات غذایی می‌شود که در طولانی مدت موجب آلودگی محیط زیست انسانی و جانوری و طبیعی خواهد شد.

در راستای پاکسازی و حفظ منابع طبیعی با کارشناسان محیط زیست همچون دکتر تجریشی، کلانتری و معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست صحبت‌هایی انجام شده و همچنین با شرکت‌هایی که سعی در جمع آوری پلاستیک و استفاده از بسته بندی‌های پارچه ای، شیشه‌ای و کاغذی را دارند آشنا می‌شویم.
این مستند ۵۵ دقیقه‌ای به همت شبکه مستند سیما تولید شده و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند پخش می‌شود و باز پخش آن جمعه ساعت ۱۰ خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • صادرات بیش از یک میلیارد ریال محصولات چاپی غیر کتاب از خراسان رضوی
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی