Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:40:14 GMT

اولویت‌بندی واکسیناسیون استاندارد است

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۶۰۹۲

اولویت‌بندی واکسیناسیون استاندارد است

روزنامه همشهری یکشنبه ۱۰ مرداد در یادداشتی به قلم حمید سوری‌رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹، آورده است: البته واکسیناسیون در ایران در چندماهه اخیر روند خوبی نداشته، اما با تولید واکسن داخلی به‌طور انبوه و ورود واکسن‌های جدید به کشور، مشکل زیادی در این‌باره نداریم، چرا که هم‌اکنون حدود ۱۵میلیون دوز واکسن برای تزریق در اختیار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولویت تزریق واکسن با گروه‌های پرخطر و آسیب‌پذیر است؛ یعنی طبق برنامه‌ریزی انجام شده مانند بسیاری از کشورهای دنیا در ایران هم اولویت با کسانی است که بیشترین احتمال بستری یا مرگ‌ومیر را به‌خود اختصاص می‌دهند. این افراد با توجه به سن، شرایط و شغل‌هایی که می‌تواند آسیب‌زا و خطرناک باشد، انتخاب می‌شوند که در مرحله اول، تمام اعضای کادردرمان، بیماران خاص و گروه‌های سنی بالای ۶۰سال را شامل می‌شوند. البته این به‌معنای مغفول ماندن سایر گروه‌های سنی از تزریق واکسن نیست، بلکه اولویت با گروه‌های سنی بالاتر و افرادی است که بیماری‌های زمینه‌ای یا شغل‌های پرخطر و پرمسئولیتی دارند.

امیدواریم تا پایان شهریور امسال، گروه‌های شغلی پرخطر مرحله به مرحله و هر چه بیشتر تحت‌پوشش واکسیناسیون قرار بگیرند. معلمان، استادان دانشگاه، دانشجویان، مأموران نیروی انتظامی، رانندگان اتوبوس‌ها و هر شغلی که به نوعی بیشترین درگیری را با این ویروس دارند و حضورشان در اجتماع لازم است و خدمات ضروری و مایحتاج مردم را برآورده می‌کنند، در این گروه قرار می‌گیرند؛ مثلا رانندگان خودروهای حمل‌ونقل عمومی که به‌نوعی وظیفه نقل و انتقال مردم را برعهده دارند، از اولویت‌های تزریق واکسن کرونا هستند؛ سپس و به مرور زمان گروه‌های کم خطرتر وارد چرخه واکسیناسیون می‌شوند و همه رده‌های سنی بالای ۱۸سال را در بر خواهند گرفت؛ بنابراین اولویت‌بندی‌های انجام شده در ایران کاملا استاندارد و با توجه به مخاطرات شغلی و میزان قرار گرفتن افراد در محیط‌های خطرناک مثل زندان‌ها درنظر گرفته شده است. این اولویت‌ها به‌گونه‌ای پیش می‌رود تا ابتدا افرادی که بیشترین مواجهه را با ویروس دارند، واکسینه شوند تا بعد نوبت به گروه‌های کم خطرتر برسد؛ برای مثال، ۲ماه دیگر فصل مدارس است و معلمان باید در مدرسه حاضر شوند؛ به‌همین دلیل برای گرفتن ۲دوز واکسن، باید پیش از آغاز فصل مدارس، واکسینه شوند. 

زندانیان هم به‌دلیل قرار گرفتن در تجمعات در اولویت قرار گرفته‌اند. خبرنگاران و راننده‌های وسایل حمل‌ونقل عمومی هم به‌دلیل ارتباطات زیاد در جامعه بخشی از این اولویت‌های جهانی هستند؛ مثل کادر درمان و سالمندان، اما در میان تمام این موضوعات، آنچه مهم است، سرعت واکسیناسیون است تا بتوان هر چه زودتر به ایمنی جمعی رسید.در میان گروه‌هایی که برای تزریق واکسن در اولویت قرار دارند، ماجرای مهاجران غیرایرانی هم مطرح می‌شود؛ افرادی که در ایران زندگی می‌کنند که در تلاش هستیم تا این افراد اگر کارت اقامت داشته باشند و به‌طور قانونی وارد کشور شده باشند، بتوانند طبق اولویت‌بندی مانند سایر افراد واکسن بزنند.


افرادی هم که در سیستان و بلوچستان شناسنامه یا کارت احراز هویت نداشته باشند، با ارائه گواهی از یک مرجع قانونی مبنی بر اینکه شهروند ایرانی هستند می‌توانند واکسینه شوند. معمولا تأثیر تزریق واکسن در کاهش میزان مرگ‌ومیر ۲هفته طول می‌کشد، اما هم‌اکنون مهم‌ترین چیزی که به‌دنبال آن هستیم کاهش میزان بستری افراد و آمار فوتی‌های کروناست. در همین مدت پس از تزریق واکسن کرونا هم شاهد این کاهش نیاز به بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا و مرگ‌ومیر آنها بوده‌ایم. حتی با توجه به واریانت‌های جدید باز هم میزان تأثیرگذاری واکسن بر کشنده بودن بیماری مؤثر و مناسب است و امیدواریم در چند هفته پیش‌ رو، باز هم شاهد کاهش زیاد مرگ‌ومیر و بستری باشیم. مردم باید درنظر داشته باشند با وجود اثربخشی کم بعضی واکسن‌ها بر واریانت هندی ویروس کرونا نباید از تزریق واکسن خودداری کنند.

نکته مهم تأثیر واکسن بر شدت یافتن بیماری و کشنده‌بودن آن است که در زمان پاندمی مانند کووید-۱۹، یکی از مهم‌ترین مواردی است که تک تک افراد جامعه باید به آن توجه داشته باشند، به اضافه اینکه هم‌اکنون تمام واکسن‌های موجود و مورد تأیید در کشور ما هم از چنین تأثیری برخوردارند، اما نکته دیگر که مردم باید به آن توجه داشته باشند واکسن‌هایی است که به‌اصطلاح در بازار سیاه وجود دارند. این واکسن‌ها حتی اگر هم اصالت داشته باشند به‌دلیل شرایط نگهداری و حمل‌ونقل‌شان، نه‌تنها اثربخشی در برابر ابتلا به بیماری کرونا ندارند، بلکه گاهی هم می‌توانند خطرناک باشند؛ بنابراین هیچ ضرورتی ندارد مردم با قیمت‌های بالا، اقدام به تزریق چنین واکسن‌هایی کنند؛ نوبت به همه می‌رسد.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سیستان و بلوچستان ویروس کرونا واکسن روزنامه همشهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان ویروس کرونا واکسن سیستان و بلوچستان ویروس کرونا واکسن روزنامه همشهری تزریق واکسن داشته باشند مرگ ومیر واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۶۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور