Web Analytics Made Easy - Statcounter

/ آینده دهه هشتادی‌ها چه خواهد شد؟
شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۴۱کد مطلب: 771044
سؤال اینجاست که چه آینده ای در انتظار دهه هشتادی ها است؟ نسلی که هشت سال حیاتی خود را در زمان دولتی گذرانده اند که در بخش های مختلف از جمله فرهنگ، به کشور ضربه وارد کرده است
از لایو غیراخلاقی و جنجالی پسر نوجوان تا قمه کشی دختر نوجوان/ آینده دهه هشتادی‌ها چه خواهد شد؟
گروه جامعه جهان نيوز، رضا صفری: اتفاقات عجیب و غریبی که این روزها برای کودکان و نوجوانان در سطح جامعه اتفاق می افتد، بیش از آن است که بتوان در چند خط به آنها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند وقت قبل بود که لایو جنجالی و غیر اخلاقی یک پسر نوجوان با زنی معلوم الحال و انتشار گسترده آن در فضای مجازی، دل مردم را به درد آورد و در روزهای اخیر هم ویدئوی مربوط به تجمع چند دختر نوجوان و در نهایت قمه کشی یکی از آنها، مردم را در بهت فرو برپیاده شده استد. هر چند که متأسفانه ابعاد دیگر ویدئو اخیر مانند کشف حجاب و پوشش های ساختارشکنانه این نوجوانان، بعضاً مورد توجه و اعتراض قرار نگرفت اما در هر صورت تا چندین روز، قمه کشی، آن هم توسط یک دختر نوجوان و طریقه مخفی کردن قمه توسط او، هم مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و هم دستمایه طنز برخی کاربران قرار گرفت.

اما قطعاً اینها مشت نمونه خروار است و قابل انکار نیست که وضعیت فرهنگی و اجتماعی ای که در حال حاضر نوجوانان و جوانان و حتی کودکان در آن تنفس می کنند، بسیار نگران کننده است. از طرفی بسیاری از خانواده ها با شرایط تربیت در عصر حاضر آشنایی کافی ندارند، و از سوی دیگر نظام و ساختار تعلیم و تربیت که در آن آموزش و پرورش هم نقش کلیدی دارد، معیوب و ناقص است. در این میان، فضای مجازی نیز چه از منظر زیرساختی و چه از منظر پیوست فرهنگی در یک شرایط بغرنج قرار دارد و خود به تنهایی آتش بیار معرکه است.

حال سؤال اینجاست که چه آینده ای در انتظار دهه هشتادی ها است؟ نسلی که هشت سال حیاتی خود را در زمان دولتی گذرانده اند که در بخش های مختلف از جمله فرهنگ، به کشور ضربه وارد کرده است و بر اساس یک نگاه عقب افتاده، به ول بودن فضای مجازی افتخار می کند و خواسته یا ناخواسته در مسیر لیبرالیسم فرهنگی قدم گذاشته است.

از طرفی بخشی از این نوع رخدادها مربوط به همان تفکری است که با سخنان به ظاهر زیبا اما در باطن کم عمق خود، بعضی از پدران و مادران و همچنین مسئولان را فریب داده است تا نتوانند هویت ایرانی و اسلامی را به طور صحیح به فرزندان این سرزمین به طور صحیح منتقل کنند. در عوض، نسخه‌های بیمار و شکست خورده غربی در این سال‌ها پیاده شده است و نتیجه آن را چه در حوزه کوک، نوجوان و جوان، چه در حوزه ازدواج و طلاق و چه در حوزه آسیب های اخلاقی و اجتماعی، به خوبی می توان مشاهده کرد.

نسل جدید، نه انقلاب اسلامی را درک کرده و نه دوران غرور آفرین و پر از معنویت دفاع مقدس را؛ متأسفانه گزاره های دینی و فرهنگی هم بعضاً به طور صحیح به آنها منتقل نشده است. نسل جدیدی‌ها، بخش زیادی از وقت خود را پای گیم بازی و فضای مجازی گذرانده اند؛ برخی از آنها اصلاً وقت ندارند که تأمل و تفکر کنند.

به نظر می رسد در صورتی که مسئولان فرهنگی و آموزشی کشور، دیر بجنبند، نسلی که باید آینده کشور را بسازد از دست خواهد رفت و در کمترین حالت، در آینده نزدیک، ما با نسلی بی تفاوت و خنثی روبرو خواهیم شد که دغدغه اش خودنمایی و محصور شده در میان لایک و فالوورها خواهد بود. البته همانطور که می بینیم این نسل به دور از آسیب های اخلاقی و روانی هم نخواهد بود و روز به روز بیشتر گرفتار خواهد شد.

هر چند که خانواده ها نقش اساسی در تربیت فرزندان خود دارند، اما مسئولیت داشتن خانواده ها ارتباطی با مسئولیت و وظایف نهادها و سیستم فرهنگی و آموزشی کشور ندارد.

قطعا این گزاره ناظر به همه نوجوانان نیست و کسی نمی تواند منکر وجود تعداد زیادی از نوجوانان با رفتارهای بهنجار و قاعده‌مند شود اما اگر همین روند ادامه یابد، نسل جدید به جای اینکه تبدیل به نقطه قوت و قابل اتکا برای پیشرفت و آبادانی کشور شود، تهدیدی برای امنیت فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی جامعه خواهد بود؛ به گونه ای که هر روز باید بدویم تا بزهکاری ها و ناهنجاری های مربوط به آنها را درمان کنیم؛ تازه اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم و اگر هم انجام دادیم، فایده ای داشته باشد!

نتیجه اینکه به جای شانه خالی کردن از مسئولیت ها یا انداختن تقصیر به گردن دیگران، هر چه زود تر باید جنبید و در جهت یکپارچه سازی و تنومندسازی سیستم آموزشی و فرهنگی کشور کوشید و اینگونه نباشد که در بعضی زمینه ها چندین متولی وجود داشته باشد اما خروجی این باشد که امروز مشاهده می کنیم.

منبع: جهان نیوز

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: دهه هشتادی ها دختر نوجوان فضای مجازی قمه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۶۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی

دکتر عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره سرنوشت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کنکور سراسری افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را فقط شورا می تواند تغییر دهد و فعلا مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی تغییر نکرده است.

وی افزود: قرار بود بر اساس این مصوبه، از مناطق محروم دانشجو جذب شود و افزایش ظرفیت به منظور رفع نیاز آن مناطق طراحی شده بود. ضمن اینکه بر اساس این مصوبه مقرر شده بود که افرادی که در این ظرفیت جذب شوند باید تعهد خدمت بدهند تا در آن مناطق محروم خدمت کنند. قرار بود سازمان برنامه و بودجه هم زیرساخت های وزارت بهداشت را تامین کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: بخشی از این مصوبه که افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش بود، اجرا شد و در بخش هایی هم بیش از ۲۰ درصد ظرفیت اضافه شد. طبیعتا عدم تامین زیرساخت ها ما را در آینده با افت تحصیلی در آموزش پزشکی مواجه کند و می تواند برای آینده خطرناک باشد.

وی با اشاره به تشکیل کمیسیون سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در کمیسیون سلامت هم پزشکان، هم مهندسان مرتبط با مباحث پزشکی، هم روانشناسان و هم دیگر دست اندرکاران و صاحب نظران علم و فناوری کشور حضور دارند، از این رو شائبه تعارض منافع منتفی است. موضوع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در این کمیسیون در حال بررسی است.

خسروپناه اظهار داشت: این مصوبه در کمیسیون سلامت در حال بررسی است و در حال جمع آوری اطلاعات جامعی در این زمینه هستند که آن را در صحن شورا ارائه کنند. اگر اعضای شورا این جمع بندی را پذیرفتند و آن را مصوب کردند یک مهلتی برای سال های آینده اجرای این مصوبه درنظر گرفته می شود.

کد خبر 6091985 زهره بال

دیگر خبرها

  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان شهید الداغی در کاشمر
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • راهیابی نوجوان سمنانی به جمع استعدادهای نویسندگی کشور
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی