Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@10:50:16 GMT

علل اصلی قاچاق در کشور چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۶۳۶۶

علل اصلی قاچاق در کشور چیست؟

ایسنا/همدان یک وکیل پایه یک دادگستری در همدان علت اصلی قاچاق را مسائل و مشکلات مالی جامعه، عدم آموزش صحیح و درست در جامعه، عدم نظارت و کنترل صحیح و قانونی در مرزهای کشور دانست.

سعید دانشخواه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان (۸ مرداد) در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا و به چه منظوری قاچاق انسان صورت می‌گیرد، گفت: می‌توان مواردی مثل منافع اقتصادی فراوان برای گردانندگان این پدیده، اغفال ، فریب قربانیان قاچاق با وعده‌های زندگی آنچنانی و رویایی، تمایل قربانیان به داشتن زندگی خاص، دور از زندگی عادی و همیشگی  برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن تعریف قاچاق انسان و با اشاره به وجوه افتراق قاچاق انسان با قاچاق کالا و ارز، یادآور شد: قاچاق انسان به‌منظور بهره‌برداری‌های متعدد از انسان از کشوری به کشوری دیگر و البته به‌طور غیرقانونی، صورت می‌گیرد.

دانشخواه با بیان اینکه قانونگذار در ماده یک مبارزه با قاچاق انسان را اینگونه تعریف می‌کند: خارج کردن یا وارد ساختن و یا ترانزیت مجاز و غیر مجاز افراد از مرزهای کشور با اجبار ، اکراه ،تهدید ، خدعه و نیرنگ با سوء استفاده از قدرت یا موقعیت خود و سوء استفاده از وضعیت فرد به قصد فحشا یا برداشت اعضا و جوارح ، بردگی و ازدواج است،تصریح کرد: قاچاق انسان به موجب قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب سال ۱۳۸۳ جرم‌انگاری شده است.

وی ادامه داد: جرم قاچاق انسان، مطابق قانون به مجازات حبس از دو تا ده سال و پرداخت جزای نقدی معادل دوبرابر وجوه یا اموال حاصل از بزه یا وجوه و اموالی که از طرف بزه دیده یا شخص ثالث وعده پرداخت آن، به مرتکب داده شده است، محکوم خواهد شد و نهایتا اگر شخص مرتکب جرم از کارکنان دولتی، مؤسسات شرکتها ، سازمان‌های وابسته به دولت و نیروهای مسلح یا مؤسسات و نهادها عمومی غیردولتی و... باشد، علاوه بر مجازات فوق‌الذکر به انفصال دائم و یا موقت از خدمات دولتی محکوم خواهد شد.

وی هدف اصلی از ارتکاب این جرم (قاچاق انسان )را منافع و بهره‌برداری های اقتصادی و جنسی دانست و خاطرنشان کرد: در تمام رده‌های سنی امکان ارتکاب این جرم متصور است به عنوان مثال؛ باتوجه به اینکه یکی از اهداف ارتکاب جرم قاچاق برداشت اعضا و جوارح است و نیز با توجه به اینکه بعضاً این جرم با اغفال ، اکراه و تهدید واقع شده است می‌توان نتیجه گرفت که قربانیان در رده سنی نسبتاً پایینی گرفتار این جرم شوند. 

دانشخواه ادامه داد: بدیهی است که خارج کردن اعضا و جوارح از یک طفل و یا نوجوان ساده‌تر و کم هزینه‌تر است که در این مورد ، بیشتر قربانیان در رده سنی پایین قرار می‌گیرند .

وی با اشاره به اقدامات پس از قاچاق، گفت: مرتکبین جرم قاچاق که در مواردی سازمان یافته عمل می‌کنند پس از شناسایی قربانیان خود و به‌منظور تأمین اهداف و منافع خود، اشخاص موردنظر را قاچاق کرده و پس از ارتکاب جرم، با توجه به نوع استفاده و بهره‌برداری از آنان، قربانیان خود را وارد عرصه‌های خطرناک و بعضاً مسیرهای بدون بازگشت می‌کنند.

دانشخواه با اشاره به آمار قاچاق در کشور، افزود: با درنظر گرفتن منافع مالی و اقتصادی بسیار فراوانی که عاید مرتکبین این جرم شده است، باید بودجه‌های شایسته‌ای درخصوص آگاه‌سازی خانواده‌ها و فرزندان و به‌ویژه قشر جوان و  جویای نام تخصیص داده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قاچاق قاچاق انسان وكيل دادگستري جرم انگاری استانی اجتماعی قاچاق انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۶۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرماندهی مرزبانی استان خراسان رضوی، سرهنگ ستاد محمد محمودی اظهار کرد: در راستای طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پیشگیری از ورود و خروج کالای قاچاق از کشور، مرزبانان گروهان ۱۷ شهریور هنگ مرزی تایباد حین کنترل خودروهای مسافری در لاین ورود به کشور طی عملیاتی موفق به کشف مقادیری سیگار قاچاق از دو دستگاه خودرو شدند.

فرمانده هنگ مرزی تایباد افزود: مرزبانان پست کنترل و مراقبت دوغارون حین کنترل خودروهای ترانزیت در لاین ورود به کشور به دو دستگاه خودرو افغانستان مشکوک که پس از بازرسی دقیق از خودروها، تعداد ۳۶۰۰ پاکت سیگار شامل ۷۲ هزار نخ سیگار به ارزش ۱ میلیارد و ۱۰ میلیون ریال را که داخل دو دستگاه بونکر سیمان جاساز شده بود را از ۲ نفر متهم  افغان کشف کنند، که خودروها توقیف و کالاهای مکشوفه به همراه متهمین جهت سیر مراحل قانونی تحویل اداره مبارزه با کالای قاچاق هنگ شد.

وی بیان کرد: تشدید مبارزه با قاچاق کالا محوری ترین برنامه کارکنان مرزبانی به شمار می‌آید و این مهم در تحقق مسیر جهش تولید بسیار کارگشا است.


 

دیگر خبرها

  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • جنگ غزه / شمار قربانیان به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر رسید
  • هشدار پلیس درباره فروش سوالات کنکور
  • جزئیات دریافت و توزیع قرآن و ادعیه در طرح ملی نورباران
  • تعداد قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر گذشت
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • فروش سوالات کنکور ترفند شیادان سایبری برای کلاهبرداری
  • کاهش شمار قربانیان حوادث رانندگی در نوروز امسال
  • دام شیادان سایبری تحت عنوان فروش سوالات کنکور
  • بیشتر قربانیان حملات اخیر اسرائیل زنان و کودکان بودند