Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش های مجلس در گزارش جدید خود می گوید: تنها 30 درصد از بازار تأمين تجهيزات و قطعات لازم صنعت نفت و گاز در اختيار سازندگان داخلی است و اين موضوع نشان دهنده سهم پايين بازار ساخت داخل است.

به گزارش «انرژی امروز» مرکژ پژوهش های مجلس شورای اسلامی، گزارشی منتشر کرده است با عنوان «مانع زدایی و پشتیبانی از تولید در صنعت نفت و گاز، مسائل و راهکارها».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است: در صنعت نفت و گاز كشور حدود 1200 قلم كالا وجود دارد كه در حدود 200تا 300 قلم آن، جزء موارد پرمصرف محسوب می شوند و 60 درصد هزينه پروژه های نفت و گاز را تشكيل می دهند. با توجه به آمار موجود، به طور ميانگين 64 درصد دانش فنی در زمينه ساخت تجهيزات و قطعات مورد نياز صنعت نفت و گاز در كشور وجود دارد. اين در حالی است كه تنها 30 درصد از بازار تأمين تجهيزات و قطعات لازم صنعت نفت و گاز در اختيار سازندگان داخلی است و اين موضوع نشان دهنده سهم پايين بازار ساخت داخل است.

يكی از دلايل عمده ای که مرکز پژوهش های مجلس برای این مشکل عنوان می کند، نبود مرجع واحد و تصميم گير جهت راستی آزمايی و صدور مجوز تجهيزاتی است كه در كشور ساخته می شود و ريسک پذيری كم مديران و تمايل به خريد خارج بر اين امر دامن زده است.
طبق آمار، دانش فنی كشور در حوزه های مختلف صنعت نفت و گاز به مراتب بيشتر از ظرفيت توليد و  بازار در اختيار بوده كه فاصله زياد بين بازار و دانش فنی و ظرفيت توليد، گويای آن است كه استفاده بهينه از ظرفيت های توليد، توانمندی های فنی و منابع كشور در حوزه توليد تجهيزات و كالاهای مورد نياز صنعت نفت صورت نمی گيرد.
پروژه «ساخت داخل نمودن 10 گروه كالايی مورد نياز صنعت نفت» كه در راستای اعمال سياست های خوداتكايی، انتقال، توسعه و تعميق فناوری با هدف حداكثر استفاده از منابع موجود در توليد كالاهای استراتژيک مورد نياز صنعت نفت است از سال 1393 با ابلاغ وزير محترم نفت در دستور كار واحدهای ذیربط قرار گرفت و مورد حمايت دولت نيز واقع شد.

پروژه 10گروه كالا براساس سياست استفاده از اهرم خريد و تجميع مناسب تقاضا و با هدف ايجاد بستر لازم برای ارتقای فنی سازندگان داخلی و بومی سازی اقلام استراتژيک همراه با انتقال دانش فنی برنامه ريزی، تدوين و طراحی شده است. 10 گروه كالای مورد نياز صنعت نفت در قالب پروژه های دهگانه به قرار شكل 1است.

با این حال مرکز پژوهش های مجلس می نویسد که به رغم اقدام هايی كه برای افزايش سهم ساخت داخل در صنعت نفت و گاز انجام شده است، اما اين صنعت همچنان به دنيای خارج وابسته است و بخش زيادی از نيازهای صنعت نفت و گاز سهم ساخت داخل بنا به دلايل متعدد هنوز از خارج از كشور وارد می شود.

 

برچسب هاانرژی امروز تجهیزات صنعت نفت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز تجهیزات صنعت نفت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مرکز پژوهش های مجلس مورد نیاز صنعت نفت صنعت نفت و گاز ساخت داخل دانش فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۸۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح الله اعظمی ساردوئی ابتدا با اشاره به وضعیت نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور، گفت: تعداد نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور کم است که مقرر شده تا پس از درخواست کتبی سازمان از طریق کمیسیون کشاورزی مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه و مکاتبات با رئیس جمهور پیگیری شود.

  نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور در زمینه منابع مالی نیز با کمبود‌هایی مواجه است، ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع سازمان دامپزشکی نیز کم است که از سوی کمیسیون کشاورزی مجلس درخواست شده تا این آزمایشگاه‌ها در کل کشور توسعه پیدا کند.   اعظمی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ میلیارد دز واکسن دامی وارد کشور می‌شود که مغایر اهداف دولت و برنامه هفتم توسعه است که بر اساس آن باید در این زمینه به خودکفایی ۷۰ درصدی دست پیدا کنیم، عنوان کرد: باید شرکت‌های دانش بنیان به حوزه تولید واکسن‌های دامی ورود کنند.   وی با بیان اینکه رئیس سازمان دامپزشکی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس پذیرفت تا از واردات واکسن‌هایی که مشابه تولید داخل آن بتواند تمامی آزمایشات را با موفقیت پشت سر بگذارد جلوگیری کند، تصریح کرد: برخی شرکت‌ها مجوز واردات دام زنده را دریافت کرده‌اند که باید سازمان دامپزشکی محموله‌های وارداتی آنها را تحت نظر داشته باشد، زیرا ممکن است با خود برخی بیماری‌ها را وارد کشور کنند.   اعظمی با اشاره به اینکه باید غرامت دام‌های آلوده و بیماری که بر اساس نظر سازمان دامپزشکی معدوم می‌شوند پرداخت شود، ادامه داد: در جنوب استان کرمان بیش از ۱۱ هزار نفر شتر، بیش از ۲ هزار راس دام سنگین و همچنین دام سبک وجود دارد و با توجه به محرومیت منطقه، مطالبه اینجانب از رئیس سازمان دامپزشکی این بوده که بخشی از واکسن مورد نیاز این منطقه همچنان به صورت رایگان توزیع شود که مقرر شد این روند ادامه داشته باشد.   عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیلی بالا بودن قیمت واکسن، برخی از دامداران اقدام به واکسیناسیون نکنند و این مسئله موجب فراگیری برخی بیماری‌های دامی با خسارت بالا شود که رئیس سازمان دامپزشکی موافقت کرده در این زمینه مساعدت کند.

دیگر خبرها

  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی