Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- عمده‌ترین مشکل موجود در سینمای ما، به سطح کیفی فیلمنامه‌ها بر می‌گردد
به گزارش آریا، عزیزالله حاجی‌مشهدی پیرامون آسیب و ورشکستی صنعت سینما پس از شیوع اپیدمی کرونا گفت: با نگاهی به وضعیت عمومی جهان در جریان همه‌گیری ویروس کرونا، می‌بینیم که متاسفانه در همه جای جهان، سینما و شرایط فروش فیلم‌ها در مقایسه با شرایط پیش از شیوع کرونا به نحو آشکاری دچار اختلال و مشکلات اقتصادی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته شاید هنوز به راستی زمان اعلام ورشکستگی کامل سینما فرا نرسیده باشد. به ویژه که می‌دانیم، حتی در این شرایط دشوار و غیرعادی نیز، فیلم‌هایی با استفاده از روش نمایش آنلاین و برخی فیلم‌ها با استفاده از امکانات توزیع فیلم در شبکه نمایش خانگی و یا پخش تلویزیونی، توانسته‌اند بخشی از هزینه‌های تولید را جبران نمایند.
وی در همین راستا ابراز کرد: با این همه، باید پذیرفت که همزمان با آشکار شدن دیرهنگام شیوع ویروس کرونا در ایران، درپی تعطیلی تالارهای نمایش فیلم و تئاتر، با هدف پیشگیری از ابتلای شهروندان به این بیماری و آلوده شدن آن‌ها به این ویروس نوظهور و ناشناخته و خطرگسترش آن از طریق تماشاگران فیلم‌ها، در عمل با رکود کامل کار سینماها رو به رو شدیم و به این ترتیب، در جریان همه‌گیری ویروس کرونا، سینما دچار آسیب جدی شد و کسانی که تنها از طریق این هنر صنعت امرار معاش می‌کردند به راستی گرفتار تنگناهای شدید مالی و درآمدی شدند.
این منتقد سینما با اشاره به امیدواری باقی مانده در سینما ابراز کرد: آمار فروش فیلم‌های تازه به نمایش در آمده، در دوره جدید نمایش همگانی فیلم‌ها بعد از پایان تب و تاب‌های خاص جشنواره فیلم فجر، به خوبی نشان می‌داد که در صورت مساعد بودن شرایط، می‌توان هنوز هم به رونق نسبی بازار نمایش فیلم‌های سینمایی دلخوش شویم و شاهد آن باشیم که تماشاگرانی به سینماها کشانده شوند تا در کنار این همه گرانی و تورم و بالا رفتن بی‌حساب و کتاب قیمت‌ها در بازار، سینما دوستان بازهم بتوانند از سینما به عنوان مناسب‌ترین و ارزان‌ترین سرگرمی سالم خانوادگی استفاده کنند.
این مدرس و منتقد سینما و تلویزیون تصریح کرد: با توجه به اوج و فرودهای شرایط انتشار و همه گیری ویروس کرونا در جهان، در عمل نیز شاهد بوده‌ایم که تعطیلی سینماها یکی از راه‌های مناسب مقابله با گسترش ویروس کرونا بوده است. اگر این ویروس از ابتدای ورود به بدن افراد با نشانه‌ها و تظاهرات آشکاری همراه می‌بود، شاید با گذاشتن ماموری که بتواند با تب سنج‌های دستی دمای بدن تماشاگران را در بدو ورودشان به سینما اندازه گیری کند و با جلوگیری از ورود افرادی که تب دارند، ایمنی سایر تماشاگران را تامین کرد، اما متاسفانه با توجه به دو هفته دوران نهفتگی این ویروس مهلک، با چنین تمهیداتی نمی‌توانستند از انتقال این ویروس پیشگیری کنند. با این حساب، تعطیلی سینماها، مناسب‌ترین و عاقلانه‌ترین کار برای پیشگیری از انتقال این ویروس خطرناک بود. در چنین شرایطی، برای حمایت از سینماداران و فیلمسازان و تهیه کنندگان از یک سو و برای مخاطبان آثار سینمایی و سینما دوستان از سویی دیگر، می‌بایست چاره اندیشی کرد.
نویسنده کتاب «دور دنیا با هشتاد فیلم» پیرامون راهکار برون‌رفت از مشکلات سینما توضیح داد: در نخستین گام، شاید حذف مالیات و عوارض متعارف و معمول حاصل از فروش بلیت و تخصیص آن به عنوان کمک بلا عوض به سینما داران با توجه به جدول زمان بندی نمایش در گروه بندی‌های نمایش فیلم‌ها و نیز در نظر گرفتن هفته‌های نمایش جبرانی، در ماه‌های بعد از گشایش دوباره سینماهای کشور و در مراحل بعدی بررسی چگونگی امکان توزیع و تکثیر فیلم‌ها با استفاده از شبکه نمایش خانگی برای رسیدن فیلم‌ها به دست مخاطبان و علاقه‌مندان فیلم‌های جدید، همچنین عرضه اینترنتی و یا نمایش آنلاین برخی از تولیدات سینمایی آماده نمایش همگانی، می‌تواند کارساز باشد و مناسب‌ترین راه‌ برای برون رفت از دشواری‌های مرتبط با شرایط بحرانی امروز برای دست اندرکاران تولید فیلم باشد.
حاجی‌مشهدی در همین راستا تاکید کرد: به نظر می‌رسد که لازم است مدیران سینمایی در وزارت ارشاد نیز با استفاده از برخی تجارب بین‌المللی برای کاهش آسیب‌های ناشی از تعطیل شدن ناگهانی و غیر منتظره سینماها، چاره‌جویی کنند. برای مثال ببینند که در سایر کشورها با تعطیل شدن ناگهانی تالارهای نمایش فیلم، در جهت حمایت از فیلمسازان و تهیه‌کنندگان و سینماداران چه تمهیداتی اندیشیده‌اند؟ صد البته نباید فراموش کرد که تنها با تامین بخشی از حقوق و منافع مادی این دسته از دست اندرکاران تولید و پخش فیلم نمی‌توان از دامنه وسیع این آسیب‌ها به تولیدکنندگان و دفاتر پخش و سینماداران کم کرد، بلکه باید به فکر سایر نیروهای شاغل در سینما - از بازیگران و هنروران عادی سینما گرفته تا نویسندگان فیلمنامه و بسیاری از عوامل فنی تولید فیلم، نیز بود تا در چنین شرایط دشواری، آسیب کم‌تری ببینند.
وی پیرامون تفاوت مخاطبان سینما در پساکرونا ابراز کرد: واقعیت این است تماشای فیلم در سالن نمایش و دیدن فیلم‌های سینمایی بر پرده سینما، همواره برای سینمادوستان و کسانی که از سینما به عنوان یکی از سالم‌ترین و درعین حال ارزان‌ترین وسیله سرگرمی‌ها استفاده می‌کنند، دارای جذابیت فراوانی است. به همین سبب با وجود امکانات به ظاهر موازی و تا حدودی مشابه برای تماشای آثار سینمایی، به گمان بسیاری از سینما دوستان، هنوز نمی‌توان برای تماشای فیلم در سالن سینما و نشستن در کنار تماشاگران دیگر و انجام برخی تشریفات و آداب مفرّحِ رفتن به سینما، جایگزین بهتری پیدا کرد، به همین سبب، دور از انتظار نیست که همزمان با عادی شدن شرایط بهداشتی و برطرف شدن مشکلات مربوط به ضرورت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و بار دیگر سینما جانی تازه بگیرد و با گرمی بازار و رونق دوباره صنعت سینما رو به‌ رو شویم.
این نویسنده و مترجم پیرامون وضعیت سینمای ایران با شیوع کرونا تا به امرزو بیان کرد: به گواهی خبرها و آمارهای رسمی، در سال گذشته نمایش فیلم‌ها به دلیل شرایط کرونایی وضعیت اسفباری داشته‌اند. اگر برای مثال در شرایط عادی تنها 70 درصد از فیلم‌های تولیدی هرسال فرصت و امکان نمایش در تالارهای نمایش فیلم را پیدا می‌کردند، در شرایط همه گیری ویروس کرونا، با استفاده از برخی تمهیدات، تنها یک سوم و حتی به عبارتی درست‌تر، تنها یک چهارم از همان 70 درصد از فیلم‌هایی که فرصت دیده شدن پیدا می‌کردند، امکان نمایش پیدا کردند! پدیده نادری که در صورت تداوم شاید بتواند به ورشکستی سینما منجر شود. وضعیت دشواری که صد البته تنها گریبان‌گیر سینمای ایران نبود و صنعت سینمای جهان را نیز با مشکلات جدی روبه‌رو کرد. به گونه‌ای که به گفته جیم اور (Jim Orr) رییس بخش توزیع داخلی استودیو فیلمسازی یونیورسال پیکچرز: «امسال مثل هیچ سالی نیست. هیچ وقت کسب‌وکار این صنعت تا این اندازه کساد نبوده است»
مترجم کتاب «جاناتان، مرغ دریایی» پیرامون سطح کیفی فیلمنامه‌ها و میزان پیشرفت کارگردانی عنوان کرد: بی تعارف باید گفت هنوز هم جدا از برخی نارسایی‌ها و کمداشت‌های فنی و مبانی زیبایی شناسی تصویر و زبان سینما، عمده‌ترین مشکل موجود در سینمای ما، به سطح کیفی فیلمنامه‌ها بر می‌گردد.
عزیزالله حاجی‌مشهدی در همین راستا خاطرنشان کرد: گذشته از نگارش فیلمنامه‌های تالیفی، متاسفانه درعرصه اقتباس‌های درست و سنجیده از منابع غنی ادبیات دیرساله این سرزمین نیز کم کوشی‌های آشکاری دیده می‌شود و بیش‌تر فیلمنامه‌های تبدیل شده به فیلم‌های سینمایی یا مجموعه‌های تلویزیونی، دارای درونمایه و مضمون تکراری بوده و گاه حتی گرته‌برداری ناقص از برخی داستان‌ها و فیلمنامه‌های خارجی است که متاسفانه در مواردی، با نادیده گرفتن موضوع مهم حق مولّف سازندگان این آثار، تنها با اشاره‌ای گذرا، در عنوان‌بندی این گونه فیلم‌ها به شکل برداشت آزاد از داستان. یا با نگاهی به کتاب. آشکارا سعی می‌کنند که نتیجه کار را به حساب خلاقیت‌های فردی خودشان بگذارند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مشکل سینما فیلمنامه همه گیری ویروس کرونا نمایش فیلم فیلمنامه ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۹۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم/ همایون اسعدیان: با شما قطع همکاری می‌کنم/ فرحبخش: برو سرامیکت را بفروش !

مهسا بهادری: حدود ۲۴ ساعت است که جنجال عجیبی در فضای مجازی به راه افتاده و سرمنشا آن یک مصاحبه ویدیویی یک دقیقه‌ای وایرال شده است که محمدحسن شانه‌ساززاده مؤسس شاتل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره پلتفرم نمایش خانگی نماوا در آن حرف‌های عجیب و غریبی می‌زند و همه بازیگران و تهیه‌کننده‌های سینمای ایران را به بی‌اخلاقی متهم می‌کند. شانه‌ساززاده دقیقا در این ویدئو می‌گوید: «حالا هزینه‌هایش سرجای خودش، بازیگراش هم خیلی بی‌اخلاقند، یعنی من خودم یک مدت خیی وقت می‌گذاشتم تو نماوا، بازیگرها و تهیه‌کننده‌ها همه بی‌اخلاقی‌های خاص خودشان را انجام می‌دهند، نه به قرارداد متعهدند، نه به حرف خودشان متعهدند و من در چند صنعت مختلف بودم از مصالح ساختمانی تا کاشی و سرامیک و خودرو من به بی‌اخلاقی این‌ها [بازیگران و تهیه‌کننده‌ها] ندیدم و اسمش هم این است که هنرمندند و فرهیختند و فرهنگی‌اند اما بسیار بی‌اخلاقند»

مجری در ادامه می‌خندد و می‌گوید امیدوارم وقتی این مصاحبه بیرون آمد ما و نماوا را بایکوت نکنند اما شانه‌ساززاده می‌خنددد و می‌گوید: «نه، آن‌ها اول و آخرشان پول است، شما پول بده آن‌ها هرکاری می‌کنند.»

اما پیش‌بینی مجری درست بود و بعد از انتشار این ویدیو نه تنها هجمه‌های زیادی به شانه‌ساززاده وارد شد که نماوا به‌خاطر آن ناچار به عذرخواهی شد و صنف بازیگران هم اعلام کرد که از این فرد شکایت خواهد کرد، بلکه هنرمندانی مثل همایون اسعدیان، مازیار میری، مصطفی کیایی هم نماوا را بایکوت کردند.

واکنش‌ها چه بود؟/ برو سرامیکت را بفروش!

همایون اسعدیان کارگردان سینما و تلویزیون نیز در واکنش به این اظهارات گفت: «آقای شانه‌ساززاده یکی از مدیران ارشد نماوا با حرف‌هایی که بیشتر زیبنده خودشان است بازیگران و تهیه‌کنندگان سینمای ایران را مورد نوازش قرار دادند! من در چهل‌سال گذشته شاهد این میزان از وقاحت در اظهارنظر کسی در مورد هنرمندان نبودم و این صحبت‌ها بی‌سابقه است. به‌خصوص وقتی سوال‌کننده از آقای شانه‌ساززاده می‌پرسد نگران عدم همکاری بازیگران و تهیه‌کنندگان پس از این حرف‌ها نیستید؟ می‌گوید پول که بدهید می‌آیند!

قیاس به نفس می‌فرمایید جناب شانه‌ساز! حداقل برای منی که در دو پروژه با شما کار کردم و چیزهای بسیاری از شما دیدم این حرف‌ها باعث تاسف است. جناب شانه‌ساززاده برای حفظ حرمت سینمای ایران، من، همایون اسعدیان عضو کوچک این سینما تا زمانی‌که شما در نماوا حضور داشته باشید در هیچ سمتی با این مجموعه همکاری نخواهم کرد.»

مازیار میری هم در این مورد گفت: «آقای شانه‌ساززاده فرمایشاتی داشتند که واقعا باعث تاسفه. البته از نظر من تاسف بزرگ‌تر جایی است که مدیران فرهنگی کشور شرایطی به وجود می‌آورند که افراد کاسب کاری همچون ایشان عهده‌دار و تصمیم‌گیر امور فرهنگی می‌شوند و از آنجا که بر خلاف تصورشان معتقدم اخلاق و شرافت بیش از هر حرفه‌ای نزد اهالی سینماست تا زمانی که ایشان رسما از اهالی سینما عذرخواهی نکند از تمام پروژه‌هایی که قرار به همکاری با این پلتفرم داشتم انصراف می‌دهم.»

اسماعیل عفیفه تهیه‌کننده سریال جنگل آسفالت که از طریق نماوا پخش می‌شود در جواب به حرف‌های مدیر ارشد این پلتفرم درباره بازیگران و تهیه‌کنندگان نوشت: «ما به اندازه جناب شانه‌ساززاده درگیر پول نیستیم که به‌خاطرش هرکاری بکنیم. ما مانند ایشان ابوالمشاغل نیستیم و شغل و میزان درآمد و سابقه و سطح زندگی ما چیز پنهانی ندارد. من در زمان مسئولیت آقای شانه‌ساززاده قراردادی با نماوا نداشتم و قرارداد «جنگل آسفالت» با تیم مدیریتی جدید بسته شد و علی‌رغم بالا و پایینی که هر پروژه دارد صمیمانه و همراه با اعتماد متقابل مشغول کاریم. تهمت‌های ایشان قابل پیگرد قانونی است، اما در حال حاضر تیم ما و مجموعه نماوا فصل مشترکی به نام «جنگل آسفالت» دارد، پس ما مانند ایشان مصداق این بیت سعدی نمی‌شویم که یکی بر سرِشاخ بُن می‌برید.»

هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما هم نوشت: «در جبهه «قدرت و سرمایه» اغلب بی‌اخلاقی و بی‌تعهدی، با ستم و فساد مالی و رانت‌خواری و حق‌کشی نیز همراه است.»

علی رویین‌تن که کارگردان است هم در این میان سکوت نکرد و در پست اینستاگرامی‌اش نوشت: «در جواب آن آقایی که پول موزاییک فروشی را به رخ هنرمندان گشید و به احترام همه به خصوص همایون اسعدیان و مازیار میری و یک نکته شما نگران آن چیزهایی هستی که با پول نمی‌شود خرید، هنرمندان با پول هم تحقیرت کردند که به خودآیی. قلندران حقیقت به نیم‌جو نخرند، قبای اطلس آن کس که از هنر خالیست.

باید بدانی که در همه جا هر آن کس که در کیسه‌اش زر بود کلامش متین است اگر خر بود. سینما نیست. با پول خدمات هنری را می‌شود خرید اما هنرمند را نه.»

محمدحسین فرحبخش هم خطاب به مدیر ارشد پلتفرم نماوا نوشت برو سرامیکت را بفروش و با انتقاد تندی از او نوشت: «بی‌اخلاقی نه در میان قاطبه هنرمندان بلکه در میان مدیران برخی پلتفرم‌ها و از جمله همین پلتفرم وجود دارد. از خودم شروع می‌کنم که فیلم مرا بی‌اجازه و به‌صورت دزدی در پلتفرم قرار داده بودند و به‌تازگی مجبور شدند بردارند. اگر یک فرد لمپن و باج‌خور تحت عنوان تهیه‌کننده کاری کرده ربطی به جامعه تهیه‌کنندگان ندارد.

به این مدیر پلتفرم توصیه می‌کنم به سراغ فروش سرامیک برود و عرصه هنر را برای اهالی هنر بگذارد. شان خود را باید خودتان حفظ می‌کردید و با افراد معتبر هنرمندان کار می‌کردید چون بخش عمده اهالی سینما افراد باشخصیت هستند، حتی آن آبدارچی صحنه.»

پرویز پرستویی هم نوشت نه به همکاری با نماوا.

محسن کیایی هم نوشت: « خوشبختانه من تا به حال با پلتفرم نماوا کار نکردم و از این به بعد هم نخواهم کرد، اما الان انتظارم ااز دوستان و هم صنفی‌های خودمه که با این پلتفرم کار کردن و الان دارن کار می‌کنند حتمالا ایشون چون با شماها کارکرده این حرف‌ها را زده بهتر عکس‌العمل درستی نشون بدین.»

شهرام گیل‌آبادی هم نوشت: «آقای محترم بی‌اخلاقی از وقتی بر هنر سایه افکند که سیاست‌های غلط فرهنگی به امثال شما اجازه داد به جایی وارد شوید که اندازه قد و قواره شما نیست... از موقعی که هنر خرید و فروش شد کاسبان و رانت خواران سر و کله شان پیدا شد. آقای عزیز جای شما همان صنوفی است که فرمودید، معلوم است هنرمندان زیر بار امثال شما نمی‌روند. خیلی روشن است، هر سرمایه‌داری لیاقت نفس کشیدن در فضای فرهنگ، اندیشه و هنر را ندارد.»

حسین سحرخیز هم نوشت: «اخیرا ویدئویی را مشاهده کردم که اقای شانه ساز از مدیران ارشد نماوا درآن ویدئو آنچه لایق خودشان و تراوشات مغزی ایشان بود به کلیه هنرمندان نسبت دادن که البته باعث تعجب بنده نشد چون به کرات از تریبونهای مختلف این گونه الفاظ و افتراها را برای تخریب کاریزمای هنرمندان شاهد هستیم ، تعجب من از این است چرا خانه سینما در این رابطه منفعل عمل کرده وبه وظیفه خود به عنوان یک تشکل صنفی عمل نمیکند، بجز یکی دو صنف و تنی چند از تهیه کنندگان و کارگردانها بقیه سکوت اختیار کرده اند؟ تا کی باید بنشینیم وشاهد آن باشیم هر بی سرو پایی به خودش اجازه دهد باآبرو و حیثیت جامعه هنری بازی و توهین کند؟ از چه نگرانیم؟ هویت این ادمها و این مراکز در گرو حضور هنرمندان است. من سینما گفتگو را با کارآمدی که از او شاهد هستیم یک تشکل میدانم، امیدوارم بادرایت و شجاعتی که در گردانندگان این تشکل سراغ دارم ، بنا به رسالتش بیانیه ای درخور اراجیف اظهارشده توسط این دلال کاسب کار در جراید انتشار داده شود تا این افراد متوجه شوند به دلیل داشتن صرفا ثروت که معلوم نیست از کجا و به چه شکل بدست آمده نمیتوانند آن دهان گشادشان را باز کنند و هرچه آشغال درون آن است بیرون بریزند. بااتحاد و تحریم این پلتفورم نشان دهیم که هنوز زنده ایم و هویت داریم.»

واکنش جدی اصناف به صحبت‌های شانه‌ساززاده/ شکایت می‌کنیم

سخنان نایب رییس هیات‌مدیره نماوا درباره اهالی سینما، در ساعات اخیر حاشیه‌ساز شده و واکنش بسیاری از هنرمندان و صنوف سینمایی را برانگیخته است.

اظهاراتی که هرچند حالا با پاسخ روابط عمومی پلتفرم مذکور و عذرخواهی همراه بوده است و در متن این پیام آمده: «

غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست

مجموعه نماوا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سکوهای نمایش خانگی مفتخر است که سال‌ها خود را به منزله خانه سینماگران و هنرمندان ایران تلقی کرده و رابطه احترام‌آمیز و مبتنی بر اصول حرفه‌ای با ایشان را همواره راهنمای عمل خود داشته است.

نماوا در بحران‌های اقتصادی سال‌های اخیر سینمای ایران، در کنار سایر سکوهای نمایش، کوشیده فضا و فرصتی فراهم کند تا آسیب‌های کمتری متوجه نیروهای خلاق سینما شود. هرچند که در جریان ساخت و نمایش برخی مجموعه‌های نمایشی مشکلاتی با برخی از همکاران پدید آمده باشد و مجموعه‌ای علیرغم صرف هزینه‌های گزاف، با بدعهدی به پخش نرسیده باشد، اما بدیهی است که چنین مشکلاتی عمومیت ندارند و مصاحبه اخیر نایب رئیس هیات مدیره نماوا را می‌باید صرفا واکنشی به موردی مشخص تلقی کرد.

مجموعه نماوا ضمن پوزش از هنرمندان شریف و نجیب و جامعه اصناف سینمای ایران تاکید دارد که تداوم رابطه مودت‌آمیز و محترمانه با سرمایه‌های گران‌سنگ سینمای ایران هم‌چنان مهم‌ترین سرمایه او خواهد بود.»

به نظر می‌رسد در ادامه، این سکوی نمایش فیلم و سریال را حداقل برای همکاری با جمعی از هنرمندان، با چالش جدی مواجه کند.

نماوا بایکوت می‌شود؟

همچنین جامعه صنفی تهیه کنندگان به صحبت‌های شانه ساز زاده واکنش تندی نشان داد و نوشت :« سالیانی ست که ساحت هنر، گاه و بیگاه به درشتیِ کوته قامتان و تندیِاندک خردان و نیشِ کج فهمان، آزرده می شود و جماعت بدشگون، فخر فروش سرِ بازار شده اند. دور و نزدیک گواه این مطلبند که دامن هنر در این مُلک، از حافظ تا امروز به صفای باطن و صدقِ ظاهر سرآمد بوده و اسباب تحیر و تاسف است؛که به دست این نابخردانِ چشم تنگ افتاده که نمی دانند عسل به خانه می برند یا شوکران! مَسلک شان بدعتی ست که آراستن خویش به زیور هنر را به چنین بزکی شنیع آلوده‌اند.

روزگار ملال آوری ست و از ماست و برماست که خانه از غیر نپرداخته‌ایم!

جناب مخاطب محترم، کمی آرام! آنجا که نشسته اید حرمتی دارد که اگر تمام قد به حفظ حریم و شانیت آن توجه نکنید، خود را سراپا آلوده کرده اید. فراموش نکنید که آنچه امروز شما را شان گفتن و شنیده شدن عطا کرده، منزلت و برکت هنر و هنرمندانی ست که متعهدانه به خلق آثاریدست زده اند؛ که اگر به طریق و سلوک شما رفته بودند، امروز همین اندک توشه را هم نداشتید.

بر این باوریم که هنر متاعی نیست که سر هر بازار بشود خرید و سر هر بازار بشود فروخت، لکن چه کنیم که از بدحادثه، این روزها قدر زر بیشتر است تا هنر.

گله کنید و معترض باشید اما از خود! از طریقی که نه مرام تجارت دارد، نه زبان اهل هنر می شناسد. آنکه امروز به تَبختُر، تخفیف و تحقیرش می کنید، بجای سلطنت بر مال و اموال، بر چشم و قلوب مردمی جای دارد که سرآمد فخر و شرافتند.

این تقلای بیهوده را وانهید؛ به بانگ رسا عذر بخواهید و اظهار ندامت کنید و این خانه را به صاحبانش واگذارید که عرصه سیمرغ جولانگاه شما نخواهد شد؛ عِرض خود می برید و زحمت ما می دارید.

اگر شمارش مَسکوکات مجالی داد، سری به عبرت خانه اَسلاف خود بزنید؛ از این راه به خدا نمی رسید، اما به خانه شاید!»

روابط عمومی خانه سینما (جامعه اصناف سینمای ایران): «هیأت رئیسه خانه سینما ( جامعه اصناف سینمای ایران ) با توجه به اظهارات اخیر نایب رئیس پلتفرم نماوا که موجب تشویش اذهان عمومی و واکنش‌های گسترده اعضای صنوف سینمای ایران شده است، بررسی این موضوع را به شورای صیانت خانه سینمای ایران ارجاع می‌دهد. بدیهی است نتیجه و عکس العمل لازم پس از اظهار نظر شورای صیانت به اطلاع اعضای محترم سینمای ایران خواهد رسید.»

رضا کیانیان عضو انجمن صنفی بازیگران سینمای ایران نیز در واکنش به این ماجرا نوشت: «من هم سخنان نایب‌رئیس پلتفرم نماوا که به بازیگران و تهیه‌کنندگان توهین کرده بود را شنیدم. اتفاقا به همین علت واکنش انتقادی آقایان همایون اسعدیان و مازیار میری را در صفحه خودم استوری کردم و بازنشر دادم. اصلا دوست ندارم راجع به آن فرد و ادبیات زشت او حرفی بزنم و او را مخاطب قرار دهم، ولی این را بگویم که قرار است انجمن بازیگران سینمای ایران یک شکایت قضایی از نایب‌رئیس نماوا تنظیم کند. باید منتظر باشیم و ببینیم قوه قضائیه چه تصمیمی درباره سخنان توهین‌آمیز این فرد می‌گیرد.»

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898667

دیگر خبرها

  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم/ همایون اسعدیان: با شما قطع همکاری می‌کنم/ فرحبخش: برو سرامیکت را بفروش !