Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، پراکنده بودن زمین‌های کشاورزان از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی کشور ما است.

وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۴ اجرای یکپارچه‌سازی اراضی را با عنوان طرح کاداستر تعریف و ابلاغ کرده است.

یکپارچه سازی اراضی یعنی مدیریت صحیح مزرعه؛ از آماده کردن زمین تا تهیه بذر و کود و سم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش بهره‌وری آب، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت از جمله مزایای این طرح است.

ورود راحت ماشین آلات کشاورزی به زمین با اجرای کاداستر

یکی از کشاورزان روستای حسین آباد می‌گوید: قبل از اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی روستای ما ۱۱ خانوار داشت، اما اکنون حدود ۳۰۰ خانوار در این روستا زندگی می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: با اجرای این طرح ماشین آلات کشاورزی به راحتی وارد زمین می‌شوند، آبیاری زمین راحت‌تر شده است و سیستم‌های آبیاری نوین نیز قابل اجرا است.

این کشاورز عنوان می‌کند: از زمان اجرای این طرح روستا سرسبز شده و فروش محصولات ما نیز افزایش یافته است.

کیانی کارشناس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در ۳۰ هزار هکتار از ۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی آبی و زراعی استان امکان اجرای این طرح وجود دارد.

او افزود: این طرح تاکنون در ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده است.

بیشتر بخوانید

لزوم اجرای طرح هایی برای جلوگیری از هدررفت آب در کویر

این طرح پر مزیت چالش‌هایی نیز دارد که روند اجرای آن را کند می‌کند.

کیانی کارشناس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: وجود خرده مالکی در سطح استان و محدودیت اعتبارات از جمله مشکلات پیش روی این طرح است.

کاهش انرژی کشاورزان و عبور و مرور دشوار ماشین‌آلات کشاورزی از بین قطعات کوچک اراضی از جمله آثار زیانبار پراکندگی اراضی کشاورزی محسوب می‌شود که با عملیاتی شدن طرح یکپارچه سازی اراضی این مشکلات از بین می‌رود.

با توجه به اینکه ۹۰ درصد از مصرف آب در ایران مربوط به بخش کشاورزی است یکی از مزیت‌های بسیار بزرگ طرح یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در این شرایط خشکسالی صرفه جویی در مصرف آب است.

با اجرای این طرح در یک سال آبی ۱۶ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی می‌شود.

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یکپارچه سازی اراضی خرده مالکی جهاد کشاورزی یکپارچه سازی اراضی اجرای این طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک گفت: سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مرتضی باغبانی اظهار داشت: سند تک برگی تمامی اراضی ملی در حریم و محدوده این شهرستان به نام سازمان ملی زمین و مسکن اخذ شد.

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک افزود:در حال حاضر کل وسعت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن در شهرستان زهک(محدوده و حریم شهر) بیش از 284 هکتار است که سند این اراضی در راستای افق شهرسازی آینده این منطقه و بر اساس ماده 9 قانون جامع حدنگار به نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن به نام دولت صادر شده است.

وی تثبیت مالکیت اراضی، کاهش دعاوی قضایی و تامین زمین مورد نیاز جهت اجرای طرح نهضت ملی مسکن را از مهم ‌ترین اهداف و مزایای اجرای قانون حدنگاری یا کاداستر اراضی ملی و دولتی برشمرد.

رئیس اداره راه و شهرسازی زهک خاطرنشان کرد: همچنین افزایش ضریب حفاظتی، کاهش عوامل تخریب و جلوگیری از تجاوز و تعدی به اراضی ملی، دسترسی آسان به اطلاعات مالکیت دولت و همه مالکان املاک از نظر محل و موقعیت آن، به‌روزرسانی اطلاعات نقشه‌ها و کاهش اختلافات حقوقی مردم از دیگر مزایای اجرای قانون حدنگاری یا کاداستر است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه اول کشوری اردبیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • آزادسازی بیش از ۱۷ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی محمودآباد
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • سند تک برگی تمام اراضی ملی در محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد
  • سند تک برگی تمامی اراضی ملی محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد
  • اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک