Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:18:19 GMT

افزایش ۲۵ درصدی اهداء خون در ملایر

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۸۱۸

افزایش ۲۵ درصدی اهداء خون در ملایر

ایسنا/همدان مسئول پایگاه انتقال خون شهرستان ملایر از افزایش ۲۵ درصدی اهداء خون از ابتدای امسال تا مرداد ماه خبر داد و گفت: اهداء یک واحد خون یعنی ۴۷۰ سی سی، غلظت خون را ۱.۵ تا ۲ واحد کاهش می‌دهد در حالیکه میزان خون‌گیری در حجامت ۴ تا ۷۰ سی سی است بنابراین اهداء خون تأثیر بسیار چشمگیرتری در کاهش غلظت خون دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد زند اکبری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه  از ابتدای سال‌جاری تا ۱۰ مرداد ماه، ۴۱۷۲ نفر برای اهداء خون به این مرکز مراجعه کردند، اظهار کرد: از این تعداد، ۳۶۹۸ نفر شامل ۳۵۵۸ مرد و ۱۵۱ زن موفق به اهداء خون شدند که ۲۲۵۱ نفر اهداء کننده مستمر، ۸۶۶ نفر اهداء کننده با سابقه و ۵۸۱  نفر اهداء کننده بار اولی بودند.

زند اکبری تصریح کرد: در مدت مشابه سال گذشته، ۲۸۸۱ نفر شامل ۱۹۱۵ نفر اهداء کننده مستمر، ۱۹۲ نفر اهداء کننده بار اولی و ۶۷۶ نفر اهداء کننده با سابقه، موفق به اهدای خون شدند و از ابتدای سال‌جاری تا ۱۰ مرداد ماه با اهداء یک میلیون و ۷۳۸ هزار سی سی خون، اهدای خون در شهرستان ملایر ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی به مراجعه ۱۰ هزار و ۷۷۱ نفر در سال ۹۹ برای اهدای خون اشاره و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۹ هزار و ۳۷۱ نفر موفق به اهدای خون شدند که ۸ هزار و ۹۴۷ نفر از آنان مرد و ۴۲۴ نفر زن بودند که با وجود بیماری کرونا و کاهش مراجعات، آمار نسبت به سال۹۸ افزایش یافته است.

زند اکبری با اشاره به اینکه بیشترین مراجعه اهداء کنندگان خون در فصل بهار است و مراجعات در ماه مبارک رمضان کاهش می‌یابد، گفت: با توجه به کمیاب بودن گروه‌های خونی با RH منفی، تعداد اهدا کنندگان این گروه‌های خونی کمتر و نیاز به اهداء خون در گروه‌های خونی منفی بیشتر است.

مسئول پایگاه انتقال خون شهرستان ملایر خاطرنشان کرد: اهداء یک واحد خون یعنی ۴۷۰ سی سی، غلظت خون را ۱.۵ تا ۲ واحد کاهش می‌دهد در حالیکه میزان خون‌گیری در حجامت ۴ تا ۷۰ سی سی است بنابراین اهداء خون تأثیر بسیار چشمگیرتری در کاهش غلظت خون دارد.

وی با بیان اینکه رفتارهای پر خطر در زنان کمتر است و برای اهداء خون مناسب‌تر هستند، افزود: با توجه به اینکه افراد سالم برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه می‌کنند، این پایگاه‌ها بر خلاف محیط‌های بیمارستانی آلوده نیستند با این حال تمامی پروتکل‌های بهداشتی در پایگاه‌های انتقال خون رعایت می‌شود و مردم بدون هیچ دغدغه‌ای برای اهدای خون به این مراکز مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه پایگاه انتقال خون ملایر علاوه بر تأمین نیاز شهرستان ملایر و نهاوند، در صورت نیاز به استان نیز خون ارسال می‌کند، گفت: مراجعه کنندگان برای اهدای خون همکاری لازم را با پزشک معاینه داشته باشند و به سؤالات مربوطه صادقانه و دقیق پاسخ دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اهداء خون نفر اهداء کننده برای اهدای خون شهرستان ملایر انتقال خون اهداء خون غلظت خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی گفت:  ۲۱۱ هزار و ۱۸۴ داوطلب پارسال به مراکز اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۴۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.   مصطفی مهدوی ارفع با بیان اینکه ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند، ادامه داد: اهدا کننده مستمر خون به کسی گفته می‌شود که حداقل ۲ بار در سال خون اهدا کند و این تعداد در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار و ۸۱۸ نفر در استان گزارش شده است.   وی بیان کرد: بیش از ۲۹ درصد اهدا کنندگان خون استان در این بازه زمانی «با سابقه» و حدود ۱۸ درصد اهداکننده «بار اولی» هستند.   ارفع  با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته زنان نیمی از اهداکنندگان خون را شامل می شوند، افزود: بانوان سال گذشته ۵.۳۵ درصد معادل هشت هزار و ۶۱۵ نفر از اهداکنندگان خون استان را تشکیل داده اند.   مهدوی ارفع افزود: شاخص اهدای خون ۲۷.۲۸ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور است.   هم‌اکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربت‌حیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربت‌جام و کاشمر فعال است.   استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان‌های تهران و فارس است.  

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی