Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایال اوفر، میلیاردر اسراییلی مالک شرکت زودیاک است اما نفتکش فوق با پرچم لیبریا که در تملک شرکت ژاپنی است در حال حرکت در شمال اقیانوس هند و از دارالسلام به سمت فجیره بوده است. شرکت زودیاک ادعا می‌کند این نفتکش حامل هیچ محموله‌ای در زمان حمله نبود. هنوز جزییات حمله به این نفتکش مبهم است اما برخی گزارش‌ها حاکی از استفاده از پهپاد در این حمله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 تل‌آویو از نخستین ساعات انتشار خبر حمله به این نفتکش انگشت اتهام را به سمت تهران نشانه گرفت و البته یک کمپین دیپلماتیک هم برای بهره‌برداری سیاسی از این ماجرا آغاز کرده است. یاییر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم اسراییل در واکنش به این حمله به طرح ادعاهایی درباره دخالت ایران در این ماجرا پرداخته و با محکوم کردن «تروریسم ایرانی» ادعا کرد که «ایران فقط مشکل اسراییل نیست، یک مشکل جهانی است و رفتار آن به آزادی کشتیرانی و تجارت نیز لطمه می‌زند.» در نخستین روز انتشار این خبر یک سخنگوی دولت بریتانیا از آغاز تحقیقات در این باره خبر داد و ضمن همدردی با خانواده بریتانیایی کشته شده در این ماجرا اعلام کرد که کشتی‌ها باید مجاز به حرکت آزاد طبق قوانین بین‌المللی باشند. روز جمعه وزارت امور خارجه امریکا هم از این حمله «به‌شدت ابراز نگرانی» کرده و تاکید کرد اوضاع را زیر نظر دارد. 24 ساعت پس از این حمله، شبکه تلویزیونی العالم که در سطح رسانه‌ای وابسته به ایران محسوب می‌شود اعلام کرد که نیروهای «مقاومت» در منطقه مسوول حمله به این نفتکش با مدیریت شرکت اسراییلی بودند. براساس گزارش العالم، حمله به این نفتکش در دریای عمان در واکنش به حمله اسراییل به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفت.  حمله به این نفتکش در حالی رخ داد که کمتر از یک ماه پیش یک کشتی باربری که سابقا مالکی اسراییلی داشت در آب‌های نزدیک همین منطقه مورد حمله قرار گرفت و پنج ماه قبل هم انفجاری در یک کشتی اسراییلی دیگر در دریای عمان رخ داد که اسراییل ایران را مسوول آن دانست اما ایران دست داشتن در آن حمله را رد کرد.  در حالی که هیچ‌کدام از حملات رژیم اسراییل در سال‌های اخیر به خاک سوریه یا تجاوزهای متعدد این کشور به حریم هوایی لبنان از سوی نهادهای بین‌المللی تحت تعقیب قرار نگرفته یا محکوم نشده است، این رژیم به دنبال آن است تا حمله اخیر به نفتکش تحت مدیریت میلیاردر اسراییلی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار دهد. به گزارش رسانه‌های اسراییلی تحت فشار بین‌المللی قرار دادن ایران به اتهام دست داشتن در این حمله، هدف تل‌آویو است و بر همین اساس وزیر خارجه این رژیم به دیپلمات‌های ارشد اسراییلی دستور داده به دنبال اقدام علیه ایران در شورای امنیت به دلیل وقوع این حمله باشند. 
یاییر لاپید در توییترش در این باره نوشت: «من به سفارتخانه‌های‌مان در واشنگتن، لندن و سازمان ملل دستور داده‌ام با رابط‌های‌شان در دولت و هیات‌های مرتبط در مقر سازمان ملل در نیویورک همکاری کنند. ایران فقط مشکل اسراییل نیست بلکه صادرکننده تروریسم، خرابکاری و بی‌ثباتی‌ای است که به همه ما صدمه می‌زند.» یاییر لاپید همچنین در گفت‌وگوی تلفنی با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه ایالات متحده و دومینک راب، همتای انگلیسی خود خواستار پاسخ بین‌المللی به این حمله شده است. «یاییر لاپید»، در گفت‌وگوی تلفنی با بلینکن گفت: «ایران بارها تصمیم اسراییل برای دفاع از خودش و منافعش را تضعیف کرده است.» به گزارش رسانه‌های اسراییلی، تل‌آویو اطلاعات مربوط به حادثه نفتکش را در اختیار کشورهای امریکا و انگلیس قرار داده و خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی در خصوص حمله به این نفتکش و تشکیل جلسه شورای امنیت شده است.
تهران ادعای تل‌آویو را رد کرد
روز گذشته نیز سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری مجازی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات رژیم اسراییل مبنی بر در دست داشتن ایران در حمله به نفتکش اسراییلی گفت: «موجودیت نامشروع رژیم اشغالگر قدس باید دست از اتهام‌زنی‌های واهی بردارد. این رژیم بار اولش نیست که این اتهامات را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرده است. هر جا این رژیم رفته با خودش ناامنی، ترور و خشونت برده است و مسوول وضعیت فعلی همان‌هایی هستند که پای رژیم اشغالگر قدس را به این منطقه باز کرده‌اند. رژیم اشغالگر قدس باید بداند با این فرافکنی‌ها دردی از دردهایش دوا نمی‌شود. هرکس باد بکارد توفان درو می‌کند. جمهوری اسلامی ایران لحظه‌ای تردید نمی‌کند برای اینکه از منافع عالیه مردم و از امنیت ملی خودش محافظت کند.»
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره مطالب منتشرشده در رسانه‌ها در خصوص حمله به نفتکش اسراییلی و اینکه این اقدام انتقام‌جویی ایران بوده است، گفت: «بسیار باید دقت کرد در دام‌هایی که صهیونیست‌ها و رژیم اشغالگر قدس در این‌گونه موارد پهن می‌کنند، نیفتیم.»

واکنش نخست‌وزیر رژیم اسراییل به سخنان خطیب‌زاده 
پس از انتشار سخنان سخنگوی وزارت خارجه ایران در رد ادعاهای مطرح‌شده درباره دست داشتن ایران در حمله به نفتکش اسراییلی در دریای عمان، نفتالی‌بنت، نخست‌وزیر رژیم اسراییل، در جلسه صبح روز گذشته کابینه با اشاره به تکذیب ایران ادعاهای بی‌پایه و اساس مقام‌های این رژیم را تکرار کرده و گفت: «الان شنیدم که ایران، تلاش می‌کند از مسوولیت حمله شانه خالی کند. بگذارید به صراحت اعلام کنم، ایران مسوول حمله به کشتی است. این حمله اشتباهی بزرگ بود و ما در هر صورت می‌دانیم که به شیوه خودمان چه درسی به ایران بدهیم. اما از جامعه بین‌الملل انتظار داریم که به روشنی اعلام کنند ایران مرتکب اشتباه بزرگی شده است.»

کمپین تل‌آویو برای پرونده‌سازی 
نفتالی بنت در ماه ژوئن با تشکیل یک کابینه ائتلافی توانست به نخست‌وزیری طولانی‌مدت بنیامین نتانیاهو پایان دهد. نتانیاهو در طول دوره نخست‌وزیری‌ عملیات‌های خرابکارانه بسیاری را علیه برنامه هسته‌ای ایران به شمول دانشمندان هسته‌ای و تاسیسات هسته‌ای ایران هدایت کرد. پاییز و زمستان سال گذشته بود که اسراییل اقدام به ترور شهید فخری‌زاده در تهران کرده و اندکی پس از آن نیز عملیات خرابکارانه‌ای را در تاسیسات هسته‌ای نطنز هدایت کرد. در نتیجه این دو اقدام تروریستی اسراییل بود که مجلس شورای اسلامی در ایران اقدام به تصویب طرحی با عنوان لغو راهبردی تحریم‌ها کرده و در نتیجه آن ایران به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان داد. برخی کارشناسان معتقدند که به نتیجه نرسیدن مذاکرات در وین برای احیای برجام نتیجه تاثیر عملیات‌های تروریستی اسراییل در آستانه تغییر دولت در ایالات متحده بود. نفتالی بنت که جایگزین نتانیاهو شده نیز در مخالفت با ایران دست کمی از سلف خود ندارد و تاکنون بارها خواهان حمله به ایران شده و به‌شدت مخالف فعالیت‌های منطقه‌ای ایران به خصوص در لبنان است. حمله روز پنجشنبه به نفتکش تحت مالکیت یک شهروند اسراییلی نخستین تنش از این جنس میان تهران و دولت بنت است و بر همین اساس برخی تحلیلگران مسائل منطقه می‌گویند بنت به منظور پرهیز از آنکه در برابر ایران ضعیف نشان داده شود این حمله را تلافی خواهد کرد. 
روزنامه اسراییلی جورزالیم پست در گزارشی در این باره نوشت: اثبات دست داشتن ایران در حمله به کشتی در سواحل عمان آسان نیست اما تل‌آویو فکر می‌کند ارزشش را دارد. نخست‌وزیر رژیم اسراییل ادعا می‌کند که قطعا اسراییل پشت این حمله است و مدارک اثبات این موضوع هم موجود است. همزمان وزارت خارجه و دیپلمات‌های اسراییلی هم در رسانه‌ها تلاش می‌کنند ایران را مسوول تمام و کمال این حمله معرفی کنند. 
این رسانه اسراییلی در ادامه ادعا می‌کند که ایران در چندسال اخیر حملات پهپادی را علیه نیروهای امریکایی در عراق و همچنین عربستان سعودی هدایت کرده که همگی بی‌پاسخ مانده‌اند. 
بلومبرگ در گزارشی تفصیلی از زاویه دیگری به این مساله پرداخته و می‌نویسد که حمله به کشتی اسراییلی در دریای عمان در آستانه آغاز به کار دولت جدید در ایران به ریاست ابراهیم رییسی آغاز شده است: تنش نوبتی میان ایران و اسراییل می‌تواند به تشدید خشونت در منطقه منتهی شود و البته پای ایالات متحده و سایر بازیگران را هم به معرکه باز کند. دور جدید تنش در حالی آغاز شده که ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور جدید ایران تا چند روز دیگر آغاز به کار می‌کند و به نظر می‌رسد که در بازه زمانی اندکی پس از آغاز به کار دولت او، مذاکرات هسته‌ای در وین برای احیای برجام از سر گرفته شود. ابراهیم رییسی تاکنون از بازگشت به برجام در صورت اجرای مفاد آن توسط سایر اعضای اولیه استقبال کرده و وزیر خارجه ایالات متحده نیز می‌گوید آنها برای بازگشت به وین برای ادامه مذاکرات منتظر انتقال قدرت در ایران هستند اما این پنجره تا ابد باز نخواهد بود.»
روزنامه اسراییلی هاآرتص نیز در گزارشی با عنوان اسراییل به فرصت مدنظر دست یافت، ادعا کرد که ایران در پشت پرده حمله به کشتی متعلق به شهروند اسراییلی است که دو کشته بر جا گذاشته  و این همان فرصتی است که تل‌آویو برای کمین علیه ایران به آن نیاز داشت. این رسانه در ادامه نوشته است: «تنش میان ایران و اسراییل در سطوح مختلف در خاورمیانه افزایش یافته و از آنجا که این روند به تدریج سیر صعودی پیدا کرده و در منطقه‌ای دور از مرزهای اسراییل است کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. در حال حاضر در اسراییل مسائلی مانند شیوع کرونا یا تلاش برای تثبیت موقعیت دولت انتقالی از اولویت بیشتری برخوردار است اما اگر تنش میان تل‌آویو و تهران ادامه پیدا کند می‌تواند به اولویت امنیتی و سیاسی دولت بنت تبدیل شود.»
به گزارش «اعتماد»، به نظر می‌رسد که تل‌آویو در حال استفاده حداکثری از تحولات اخیر به منظور تهدیدسازی از ایران برای بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است. این حمله در شرایطی رخ داد که 1+4 و ایالات متحده تلویحا با تعلیق مذاکرات وین تا پس از آغاز به کار دولت جدید در ایران موافقت کرده‌اند و همزمان سه دور گفت‌وگو بی‌سابقه (در چندسال اخیر) میان ایران و عربستان سعودی برای تنش‌زدایی از رابطه آغاز شده است. اسراییل حمله روز پنجشنبه را به ابزاری برای تهدید نشان دادن تهران در میانه تحولات دیپلماتیک گفته شده تبدیل کرده تا شاید بتواند در مسیر سخت احیای برجام سنگ‌اندازی بیشتری کرده یا روند گفت‌وگوها میان تهران و ریاض را با طرح ادعاهایی درباره فعالیت‌های مخرب منطقه‌ای ایران منحرف سازد.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد نخست وزیر رژیم اسراییل سخنگوی وزارت خارجه حمله به این نفتکش رژیم اشغالگر قدس دریای عمان ایالات متحده حمله به کشتی آغاز به کار بین المللی دست داشتن رسانه ها منطقه ای هسته ای تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۷۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»

وقتی دولتمردان آمریکایی تهیه لایحه تشدید تحریم‌های نفتی ایران را در کنار تحریم بیش از ۱۲ نهاد، فرد و کشتی را با ادعای نقش آفرینی در تسهیل و تامین مالی برنامه تولید پرنده‌های بی‌سرنشین ایران در دستور کار قرار دادند، معلوم شد که واشنگتن برای فروکاستن از بهانه جویی‌های تل آویو در پی شکست تمام عیار نظامی در مقابل ایران، باز هم دست به دامن سیاستی شده که به اعتراف محافل و رسانه‌های آمریکایی راهی جز شکست نمی‌توان برای آن متصور بود.

به گزارش ایرنا، این انگاره ساده اندیشانه که تحریم‌های بیشتر و به صفر رساندن صادرات نفتی، روند توسعه و پیشرفت اقتصادی و میدانی ایران را متوقف می‌کند، همان نگاهی است که به اعتقاد ناظران، هم ایالات متحده و هم متحدانشان را در معرض مشکلات و محدودیت‌های خودخواسته قرار می‌دهد. چه «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا که همین حالا هم در حلقه‌ای از بحران‌های فرسایشی سیاست خارجی گرفتار شده و پرونده‌های ناتمامی همچون جنگ اوکراین و اقدامات نظامی تل آویو در روند جنگ غزه را پیش روی خود می‌بیند، این امکان را ندارد که با تشدید تحریم‌های نفتی ایران در ماه‌های سرنوشت ساز نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری از یک سو رفتاری معنادار در ضدیت با چین از خود نشان دهد و از سوی دیگر تاثیر فاحشی بر قیمت انرژی و در نتیجه فراهم کردن زمینه نارضایتی‌های داخلی در آمریکا بر جای بگذارد.

این خلاصه تحلیلی است که رسانه‌های غربی از «رویترز» گرفته تا «بلومبرگ» در روز‌های اخیر و در اشاره به تحریم‌های جدید کاخ سفید مورد توجه قرار داده اند. تا جایی که «بلومبرگ» حتی از احتمال معافیت‌های اعمالی آمریکا برای ادامه صادرات نفت ایران هم خبر داده است؛ امری که به این معناست نگاه خوش‌بینانه آمریکا مبنی بر نتیجه بخشی نظام سختگیرانه تحریم‌ها برای تهران رنگ باخته و فاکتور کردن تحریم‌های جدید تنها راهی برای مخمصه از فشار رهبران اسرائیلی از دوش دولتمردان واشنگتن است.

شکست معنادار

پیگیری سناریوی تحریم‌ها علیه ایران پس از آن صورت گرفت که نخستین مقابله مستقیم ایران با رژیم اشغالگر فلسطین که به اعتراف بسیاری از ناظران بین‌المللی از حیث تنوع و تعدد تسلیحات پیشرفته نظامی بکار گرفته شده بی‌سابقه توصیف شد، سیستم دفاعی اسرائیل را به چالش کشید و شکست معناداری را برای این رژیم در زمین جنگ نظامی با ایران به دنبال داشت. هر چند اسرائیل چند روز بعد با ارسال سه ریزپرنده بی خطر به یکی از پایگاه‌های نظامی اصفهان کوشید به حمله ایران پاسخ دهد، اما به رغم تلاش محافل رسانه‌ای و امنیتی غرب برای بزرگنمایی این عملیات، حتی در درستی انتساب آن به اسرائیل در ساحت رسمی اخبار هم تردید‌هایی جدی وجود داشت.

این اقدام در سطحی پایین‌تر از یک حمله قابل ارزیابی بود و تنها می‌توانست نشان از آمادگی سامانه‌های پدافندی ایران داشته باشد و خط و نشان ادعایی رهبران اسرائیلی در روند رویارویی مستقیم با ایران را در حد خرابکاری‌های مسبوق به سابقه به نمایش بگذارد. این چنین بود که نخستین حمله مستقیم ایران به اراضی اشغالی که در برابر دوربین‌های پخش زنده و با شلیک صد‌ها پهپاد و موشک بالستیک و کروز به انجام رسیده بود، پاسخی بیش از گسیل شبانه چند ریزپرنده به یکی از پایگاه‌های نظامی ایران نیافت.

توصیف این حمله و پاسخ به آن را حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه آمریکایی «شبکه ان بی سی» به درستی مورد توجه قرار داد و کوادکوپتر‌های به پرواز درآمده بر فراز آسمان اصفهان را اسباب‌بازی کودکانه‌ای خواند که هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را با فروپاشی رو به رو کرده است.

پاسخ کودکانه تل آویو به حمله غافلگیرانه ایران، تایید کننده این نظریه بود که دست بالای ایران در «میدان» می‌تواند تل آویو را بازنده قطعی هر جدال احتمالی نماید. از این رو وقتی شبکه آمریکایی «ای. بی. سی نیوز» به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که موشک‌های اسرائیلی به مرکزی در ایران اصابت کرده‌اند، این خبر را هیچ رسانه معتبری تایید نکرد و حتی «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم صرفا ترجیح داد با گفتن اینکه «ایرانی‌ها بعد از این اقدام، ما را مسخره می‌کنند»، به اتفاقات اخیر واکنش نشان دهد.

تحمیل خواست‌ها و خط قرمز‌ها

در پی آنچه که ایران در رویارویی مستقیم با اسرائیل به منصه ظهور رساند، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه چند روز بعد از تریبون مجمع عمومی در نیویورک هم پیشنهاداتی را مطرح کرد که محصول تفسیر تلاش‌های ناکام دیپلماتیک کشور‌ها برای پایان بخشیدن به اقدامات خونین رژیم صهیونستی علیه مردم بی دفاع غزه بود؛ اقداماتی که با حمله موشکی این رژیم به ساختمان سفارت ایران در دمشق نیز نشان داد تل آویو حتی از نقض صریح اصل بنیادین مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک دیگر کشور‌ها هم ابایی ندارد.

این چنین بود که وزیر امور خارجه در پی حمله نظامی ۱۳ آوریل ایران در سرزمین‌های اشغالی که در استیفای حق دفاع مشروع ایران تحت حقوق بین‌الملل صورت گرفت و تنها براهداف نظامی این رژیم تمرکز داشت. پیشنهادات ۶ گانه‌ای را برای پیش نویش قطعنامه مطروحه در نشست شورای امنیت مطرح کرد که مفادی همچون برقراری آتش‌بس فوری و دائم در تمام مناطق غزه و تبادل انسانی اسرا را مورد توجه قرار می‌داد.

همه این تلاش‌ها در حالی متاثر از سعی ناکام تل آویو برای تسری بحران غزه به محیط پیرامونی ایران روی داد که به نظر می‌رسد همان قدر که نفوذ منطقه‌ای ایران می‌تواند به یکی از مجموعه فاکتور‌های موثر در پیشبرد خواسته‌های جبهه مقاومت و پذیرش خواست‌ها و خط قرمز‌های ایران در این زمینه شود، رایزنی‌های دیپلماتیک نیز از مسیر مستقیم و غیر مستقیم بر افزایش این نفوذ تاثیر خود را خواهد گذاشت.

دیگر خبرها

  • دومین تصادف وزرای اسرائیل در 24 ساعت گذشته
  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان