Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ ثبت جهانی اورامانات که ۶۰ درصد آن در استان کرمانشاه قرار دارد، انتظاراتی را از سوی مردم استان به ویژه اورامانات در زمینه اشتغالزایی و ایجاد زیرساخت‌ها ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات که 60 درصد آن در استان کرمانشاه قرار دارد، به طور قطع مسئولیت مردم بومی منطقه را در حفظ فرهنگ و آداب و رسوم و مسئولیت مسئولان در ایجاد زیرساخت‌ها را سنگین‌تر می‌کند و نیازمند تعامل و هماهنگی بین مردم و مسئولان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت جهانی اوارمانات می‌تواند بخش قابل توجهی از بیکاری استان به ویژه جوانان منطقه را کاهش دهد اما این مهم نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها از جمله ایجاد اقامتگاه‌ها و توسعه بوم‌گردی‌ها، حمایت و توسعه صنایع‌دستی و امکانات رفاهی در عین حفظ محیط زیست و فرهنگ منطقه برای جذب گردشگر است.

نگاه ویژه به اورامانات می‌تواند مشکل بیکاری، اقتصاد و معیشت مردم منطقه را رفع کند و مانع از نفوذ فرهنگ بیگانه شود و از این رو انتظاراتی از سوی مردم منطقه و استان کرمانشاه ایجاد می‌شود که مسئولان استانی و ملی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

براساس گزارش‌های میدانی صنایع‌دستی از نقاط قوت منطقه اورامانات است اما تعداد کارگاه‌های محدود جوابگوی منطقه‌ای با این ظرفیت نیست و به طور قطع باید با ارائه تسهیلات و ایجاد بازارچه‌هایی زمینه فعالیت بیشتر هنرمندان صنایع‌دستی منطقه فراهم شود.

نبود اقامتگاه یا هتلی متناسب با طبیعت منطقه یکی دیگر از انتظارات منطقه است که البته باید با وضع مقررات و ضوابط مشخص مورد توجه قرار گیرد که ورود سودجویان برای ساخت و ساز سبب از بین رفتن طبیعت و جنگل‌های منطقه نشود.

نیمی از استان کرمانشاه قرمز شد/ لغو جشن ثبت جهانی اورامانات به دلیل محدودیت‌های کروناییپرونده  منظر فرهنگی و تاریخی اورامانات  در کمتر از سه دقیقه مورد تأیید اجلاس جهانی قرار گرفتهدیه‌ای در روز کرمانشاه به کرمانشاهیان؛ «ثبت جهانی اورامانات» معیاری برای نمایش غرور ملی

با توجه به اینکه استان کرمانشاه رتبه‌های نخست بیکاری کشور را دارد و به تبع منطقه اورامانات نیز از آن متأثر شده انتظار می‌رود در زمینه فروش صنایع دستی و ایجاد زیرساخت‌ها از جوانان بومی و تحصیل کرده منطقه استفاده شود.

مردم استان کرمانشاه به ویژه اورامانات انتظار دارند شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که مردم استان شیرینی این ثبت جهانی را احساس کنند و وعده‌های داده شده برای این موضوع در حد وعده باقی نماند و اورامانات سرنوشتی بسیار بهتر از بیستون داشته باشد.

جبار گوهری سرپرست میراث فرهنگی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه چنانچه خواستن مردم اوارمانات نبود شاید ثبت جهانی این منطقه سال‌ها طول می‌کشید اظهار داشت: در اورامانات منظر فرهنگی یعنی مردم و رفتار آن‌ها در بستر تاریخ و مکان ثبت شده است.

وی با بیان اینکه در اورامانات قدمت 40 ساله از سکونت و تمدن وجود دارد عنوان کرد: این موضوع نشان می‌دهد مردم در این منطقه آموخته‌اند با طبیعت زندگی کنند و با آن به درستی رفتار کنند.

گوهری با بیان اینکه با مراجعه به تاریخ اوارمانات درمی‌یابیم منطقه این منطقه در زمینه بهداشت، هدایت آب، استفاده بوم‌آورد از مصالح و ساخت و ساز پیشرو بوده‌اند گفت: مردم این منطقه از گذشته تاکنون مایختاج خود را تأمین می‌کردند و مردم با شیب تند و موقعیت جغرافیایی منطقه به راحتی خود را با محیط سازگار کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از پررونق‌ترین مناطق از نظر سازمان‌های مردم نهاد منطقه اوارمانات است افزود: اورامانات به دلیل فرهنگ غنی موجود در آن ثبت شده و همه باید برای حفظ آن تلاش کنند و این فرهنگ نباید در فرهنگ مهمان استهاله شود.

گوهری بیان کرد: زمانی که منطقه‌ای ثبت جهانی می‌شود مشمول دریافت امتیازات ویژه‌ای می‌شود و اعتباراتی از طریق بانک جهانی دریافت می‌کند و نقاط امن جنگی محسوب می‌شوند و برای ایجاد زیرساخت‌ها می‌توان از منابع ملی استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه این گستره وفاق ملی ایجاد می‌کند گفت: 60 درصد اورامانات در کرمانشاه و 40 درصد در کردستان قرار دارد و 700 سکونتگاه در این گستره موجود است و با توجه به اینکه 25 درصد اوارمانات در خاک عراق قرار دارد و امکان الحاق در این محدوده وجود دارد می‌توان با رایزنی این ظرفیت را افزایش داد.

گوهری با بیان اینکه برای توسعه گردشگری فرهنگی باید صنایع‌دستی، سنت‌ها، پوشش، موسیقی، آداب و آیین و عرفان حفظ شود افزود: این اقدامات نیازمند ضوابطی است که ممکن است گاهی دست و پا گیر باشد و این موانع برای ماندگاری فرهنگ منطقه است.

وی با اشاره به اینکه اورامانات تفاوت‌های اساسی با بیستون دارد گفت: برای بیستون نیز اقدامان خوبی در حال انجام است و این دو می‌توانند به یکدیگر کمک کنند.

گوهری با بیان اینکه با وجود شیوع کرونا تعداد گردشگران در اورامانات در امسال کاهش پیدا نکرده است و این ظرفیت قابل توجهی است افزود: اورامانات در حال حرکت به  سمت موقعیتی است که در پنج سال آینده جزو سه مقصد گردشگری دنیا قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه باید با سرعت به فکر ایجاد زیرساخت‌ها باشیم و موضوعی که گردشگرها را جذب می‌کند حفظ کنیم عنوان کرد: در هر کدام از شهرستان‌ها یک دبیرخانه برای احصای نقاط ضعف و قوت و تدوین استراتژی راه‌اندازی می‌شود.

گوهری با بیان اینکه این پایگاه‌ها در چهار شهرستان استان کرمانشاه و سه شهرستان کردستان راه‌اندازی می‌شود اما پایگاه اصلی در پاوه قرار دارد گفت: برنامه‌ریزی به گونه‌ای است که در راستای این فرصت کرمانشاه نیز شناسانده شود زیرا 60 درصد این منطقه در استان کرمانشاه قرار دارد.

وی با اشاره به افزایش ترددها در اورامانات و تمایل افراد برای ساخت و ساز در این منطقه گفت: به طور قطع برای جلوگیری از ورود سودجویان به منطقه شرایط برای ساخت و سازها سخت‌تر و از بدنه علمی و پژوهشی کشور و دنیا برای تدوین ضوابط استفاده می‌شود.

گوهری با بیان اینکه باید در بودجه سالیانه اعتباری برای بیستون و اورامانات در نظر گرفته شود افزود: کمک‌ها در زمینه تسهیلات و آموزش و توسعه بوم‌گردی‌ها افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/832/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ثبت جهانی اورامانات ایجاد زیرساخت ها استان کرمانشاه صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای ۱۳۰۰ پروژه عمرانی گفت: با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، امیرحمزه خزایی امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران طرح آبرسانی به روستاها دارای تنش آبی را از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی بسیج سازندگی در استان طی دو سال گذشته دانست و اظهار کرد: در این راستا قرارگاه امام حسن (ع) احداث هفت مجتمع آبرسانی در راستای آبرسانی به بیش از ۹۰ روستا را عهده‌دار است.

وی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه‌های آبرسانی روستایی، افزود: در تلاش هستیم طی یک تا دو ماه آینده پروژه‌ها احداث شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: احداث ۵۱ مخزن، ۱۵ ایستگاه پمپاژ و ۱۹۳ کیلومتر خط انتقال از جمله اقدامات صورت گرفته قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در قراردادی ۳۰ ماهه با شرکت آب و فاضلاب استان برای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی بوده است.

خزایی از احداث ۲۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد با مشارکت کمیته امداد و بنیان مسکن خبر داد و تصریح کرد: آسفالت ۳۰ کیلومتر راه‌روستایی؛ ۶۴ هزار مترمربع ایزوگام برای منازل محرومان روستایی، مساجد و غسالخانه و همچنین احداث و مرمت بیش از یک‌هزار و ۳۴۱ مورد غسالخانه، منزل نیازمندان و مساجد از جمله خدمات بسیج سازندگی طی این دو سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای یک‌هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال گذشته، گفت: افتخار می‌کنیم در کنار حمایت از دولت قدمی برای مردم برداریم و با شعار خدمت‌گذاری بی‌منت در خدمت مردم هستیم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: توزیع بیش از ۷۵۰ هزار بسته معیشتی، ۵۶ هزار بسته آموزشی، کمک‌آموزشی و لوازم‌التحریر، توزیع بیش از ۲۵۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان جامعه هدف، کمک به آزادسازی ۱۷۰۰ زندانی مالی، ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۰۰۰ جوان جویای کار و توزیع بیش از ۹۰۰۰ متر فرش جاده‌ای در مساجد روستایی انجام شده است.

خزایی با اشاره به برنامه‌های بسیج سازندگی استان برای اوقات فراغت تحصیلی دانش‌آموزان، گفت: دانش‌آموزان با مراجعه به گروه‌های جهادی بسیج سازندگی در شهرستان‌ها در گروه‌های جهادی در بحث خدمات‌رسانی شرکت کنند.

کد خبر 750663

دیگر خبرها

  • کاروان خدمت شهرداری کرمانشاه به منطقه ۴ رسید
  • کاروان خدمت شهرداری کرمانشاه به منطقه ۳ رسید
  • موانع آبگیری سد قشلاق صحنه
  • کمک جمعیت هلال احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب دیدگان سیلاب و آبگرفتگی‌
  • برگزاری دادگاه‌های علنی بر خط در دادگستری استان کرمانشاه
  • برگزاری دادگاه‌های علنی برخط در استان کرمانشاه
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب‌دیدگان سیلاب در کرمانشاه
  • با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • حج، رزمایش قدرت اسلام در مقابل کفر جهانی است