Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مسکن در قالب ارائه جوابیه نسبت به گزارش فارس با عنوان "برداشت 16 هزار میلیارد تومانی بانک مسکن از جیب مردم/80 درصد اقساط بازگشتی مسکن مهر کجاست؟" واکنش داد.

مشروح این پاسخ به شرح زیر است:

بانک مسکن از همان آغاز به کار طرح مسکن مهر تاکنون، به عنوان تنها بانک تخصصی عملیات پرداخت تسهیلات ساخت واحدهای مشمول این طرح را برعهده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانک چه در مقاطع اوج ساخت و سازهای مسکن مهر، چه هنگام تنگنای مالی شدید پروژه های مسکن مهر ناشی از کمبود آورده نقدی واجدین شرایط و چه در سال‌های اخیر که مدل مستقل از خط اعتباری بانک مرکزی با ابتکار عمل بانک مسکن برای تامین مالی پروژه‌های باقی مانده به کار گرفته شد. همواره بدون فوت وقت، جریان پرداخت تسهیلات مسکن مهر را ادامه داد و هم اکنون با همت مدیران و کارکنان خود به اتمام این پروژه عظیم ملی نزدیک شده است.

بدیهی است ساخت بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور در قالب طرح مسکن مهر جز با حمایت های مداوم اعتباری بانک مسکن غیرممکن بود.

در این دوره، علاوه بر انجام ماموریت تامین تسهیلات برای تکمیل طرح مسکن مهر، وظیفه تامین مالی پروژه های نوسازی بافت فرسوده پرداخت تسهیلات یکم به خانه اولی ها با کمک گرفتن از منابع بازگشتی مسکن مهر بوده است به ترتیبی که سود تسهیلات این طرح به ۶ درصد کاهش یافت و تعداد زیادی از خانه اولی ها با این طرح صاحب خانه شدند و همچنین تامین مالی طرح اقدام ملی مسکن نیز توسط بانک مسکن به اجرا درآمد.

بانک مسکن تمام اقدامات مالی، اعتباری و فعالیت‌های خود را تحت نظارت کامل نهادهای بالادست همچون شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین وزارت راه و شهرسازی، به اجرا در می آورد.

در این مسیر، همه فعالیت‌ها نیز به صورت شفاف صورت گرفته است که البته خروجی آن، چیزی جز حمایت مالی از جریان ساخت و عرضه مسکن ارزان و کمک اعتباری به خانه دار کردن اقشار فاقد مسکن نبوده است.

همچنین طی سال‌های گذشته بانک مسکن در تکمیل پروژه عظیم مسکن مهر نسبت به ایجاد و امور زیربنایی شهرهای پردیس و پرند نیز اقدام نموده است. درضمن میزان کارمزد دریافتی بانک با توجه به ابعاد و پیچیدگی‌ها در حد ناچیزی است و با امور اجرای این پروژه عظیم همخوانی ندارد.

امید می‌رود، همه آحاد جامعه در سال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نامگذاری شده از هر نوع حرکت ضد تولید و مخرب در فضای رسانه‌ای خودداری کنند.

*بانک مسکن گزارشی از هزینه کرد اقساط بازگشتی مسکن مهر ارائه نکرد

به گزارش فارس، در توضیحات ارائه شده بانک مسکن، هیچ اشاره‌ای به موارد مندرج در گزارش نشده و به نظر می‌رسد، بانک مسکن علاقه‌ای به صحبت پیرامون این مسائل ندارد. به عبارت دیگر، تعیین تکلیف 80 درصد از اقساط بازگشتی مسکن مهر و همچنین برداشت 16 هزار میلیارد تومان بر خلاف قرار داد خط اعتباری بانک مسکن و بانک مرکزی باید توسط بانک مسکن رسیدگی شود.

نکته قابل توجه پیرامون جوابیه بانک مسکن، اشتباه فاحش در بیان آمار واحدهای مسکونی طرح مسکن مهر است. در شرایطی که 4.3 میلیون واحد مسکونی در این طرح اجرا شده اما بانک مسکن عنوان می‌کند که این طرح تنها 2.3 میلیون مسکن را در بر گرفته است. این اشتباه می‌تواند ناشی از این مسئله تلقی شود که بانک مسکن بدیهیات مسکن مهر را به فراموشی سپرده است.

*2 هزار میلیارد تومان از خط اعتباری مسکن مهر کجا هزینه شد؟

علاوه بر این در شرایطی که بانک مسکن ادعای تامین مالی مسکن مهر در مدل‌های مستقل از خطر اعتباری را دارد، باید گفت، همچنان 2 هزار میلیارد تومان از مجموع خط اعتباری و اقساط بازگشتی 10 هزار میلیارد تومانی این طرح به  متقاضیان پرداخت نشده است. حال سوال اینجاست که چرا بانک مسکن به جای طراحی مدل‌های مستقل، سهم مسکن مهر از خط اعتباری و اقساط بازگشتی را پرداخت نمی‌کند.

نحوه مواجهه بانک مسکن به مسئله سوالات طرح شده در گزارش از جمله منابع هزینه کرد مسکن مهر، بیانگر این امر است که این بانک دولتی بنای توضیح در فضای رسانه کشور را نداشته و به نظر می‌رسد، ورود نهادهای نظارتی و حقوقی برای شفاف‌سازی این مطلب ضروری است.

در پایان باید گفت، امید می‌رود همه آحاد جامعه به خصوص نظام بانکی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نامگذاری شده در این مسیر گام بردارند و از هر نوع حرکت ضد تولید و مخرب از جمله هزینه خط اعتباری مسکن مهر و اقساط بازگشتی این پروژه در مقاصد غیر از ساخت مسکن خودداری کنند.

تهران

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اقساط بازگشتی مسکن مهر هزار میلیارد خط اعتباری تامین مالی بانک مسکن طرح مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • عملکرد ضعیف برخی بانک‌های‌ دولتی قم در ارائه تسهیلات مسکن
  • قیمت کولر صنعتی | 2 سال گارانتی | شرایط چک و اقساط
  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • سومین نشست صمیمی؛ مدیرعامل پست بانک ایران با معاونین ادارات مستقل و ستادی برگزار شد
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟