Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعباس صالحی امروز (دوشنبه، یازدهم تیر) در اختتامیه مجازی دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال، با اشاره به وقوع حوادث مختلف در عصر مدرن گفت: ورود به عصر دیجیتال اتفاقات و تحولات جدیدی را به وجود آورده است. ترکیب اتفاقات عصر مدرن و بعد از آن فضای عصر دیجیتال برای انسان و بشریت زیست تازه‌ای در حوزه زندگی فردی و اجتماعی  پدید آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فردگرایی، نسبیت‌گرایی و هویت‌های موزاییکی از جمله ویژگی‌های این عصر است.

 وی با اشاره به شرایط جدید گفت: در حوزه های مختلف اتفاقات جدیدی رخ داد؛ در حوزه اقتصاد تولید پیشینی که مبتنی بر تولید انبوه در اقتصاد صنعتی  بود تغییر کرد. در عصر دیجیتال این تولید انبوه به تولید مشتری‌محور و درخواستی تبدیل شد؛ عملاً اتفاق جدید در فرآیند تولید از نقطه تقاضا آغاز می شود نه بر مبنای آنچه تولیدکننده تصور می کند باید تولید شود. 

در شاخه‌های دیگر حوزه اقتصاد نیز در این دوران تغییرات شگرفی اتفاق افتاد و عصر دیجیتال در همه حوزه‌ها تغییر کرد و در حوزه رسانه، رسانه‌های اجتماعی جایگزین رسانه‌های جمعی شدند، کاربر جایگزین مخاطب در رسانه شد، رسانه ها کلاسیک تبدیل به  چندرسانه‌ای شدند.

صالحی با اشاره تغییرات در حوزه سیاست و امنیت گفت: این بخش نیز از تغییرات مصون نماند و مفهوم قدرت در عصر دیجیتال تغییر کرد و مبتنی بر داده و پردازش داده و اعمال مدیریت از طریق داده ها شد. بنابراین  مفاهیمی که در عرصه سیاست و امنیت تعریف می شد، تغییرات قابل توجهی پیدا کرد، زیرا کانون اصلی آن تغییر ماهوی پیدا کرده بود.

صالحی با اشاره به اینکه این دوره را می‌توان به پیش و پس از سایبر تقسیم کرد، گفت: همواره دغدغه هایی وجود داشته است، تکثر و انباشت اطلاعات از جمله این تغییرات است. سواد رسانه ای باید تفکیکی میان اطلاعات درست و غلط ایجاد کند. یکی از دغدغه‌ها در این جشنواره نیز همین موضوع بوده است تا با وجود تکثر اطلاعات، سواد مصرف نیز وجود داشته باشد.

دنیای مجازی؛ دنیای اتصال واقعیت مجاز با واقعیت انسان و فیزیکال

وی واقعیت کاذب را یکی دیگر از دغدغه های این دوران اعلام کرد و افزود: فضای مجازی با توجه به همه واقعیت ها، اگر از واقعیت فیزیکال جدا شود، تبدیل به رویایی  می شود که رویای صادقه نخواهد بود. اینجا دقیقا همان جایی است که فعالان حوزه مجازی باید واقعیت فیزیکال انسانی را تشخیص دهند که هم شامل واقعیت های تلخ و هم شیرین می شود. ارتباط با اماکن فرهنگی، گردشگری و خلاقیت و ارزش افزوده پیدا کردن این موارد است.

صالحی  با بیان اینکه دنیای مجازی دنیای سراب گونه نیست، گفت: دنیای مجازی دنیای  اتصال واقعیت مجازی با واقعیت انسان و فیزیکال است.

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا می‌توان فضای مجازی را با فضای قدسی و ارزشی نزدیک کرد و گفت: شاید با توجه به مدرن بودن فضای مجازی به نظر برسد این فضا با فضای مناسک دینی و قدسی فاصله داشته باشد. اما تجربه‌های شکل گرفته در دوران اخیر به خصوص در دوره شیوع کرونا نشان داد این نگاه درست نیست.

کتاب در عصر دیجیتال

وی افزود: دغدغه بعدی هویت است. فضای مجازی مرزها را در هم ریخته است. علاوه بر چهار دغدغه ای که در فضای مجازی داشتیم و همگی بر حق است؛ دغدغه پنجمی هم وجود دارد. بصری شدن یکی از ویژگی های عصر مدرن و فاصله گرفتن از اطلاعات مکتوب است. در فضای مجازی متن‌ها کاهش و صوت و تصویر افزایش یافته است. عصر دیجیتال به این موضوع شتاب زیادی داد و این وضع می تواند مخاطره جدی برای کتاب خوانی باشد در حالیکه بنا به فرموده مقام معظم رهبری کتاب منشا تمدن های بشری است. 

صالحی بیان کرد: دغدغه پنجم این است که در این فضای دیجیتال کتاب چه می شود عصر دیجیتال نیز پادزهرهایی پیدا کرد. عصر دیجیتال فرصت هایی ایجاد کرده اما باید به دنبال حل دغدغه های ناشی از آن برویم.

 رویکردهای جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال الگوی جشنواره‌های مشابه 
 همچنین دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه دیجیتال در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال گفت: جشنواره رسانه‌های دیجیتال مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با تلاش همکاران دلسوز، پرتلاش و ساعی در بیش از یک دهه فعالیت به حق جامع‌ترین، مهمترین و باشکوه‌ترین رویداد حوزه فضای مجازی است که به بلوغ رسیده و دوازدهمین دوره خود را تجربه کرد.
 

اصغر امیرنیا با اشاره به اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا به اجبار در سال ۱۳۹۹ جشنواره رسانه‌های دیجیتال با هدف قطع زنجیره کرونا برگزار نشد افزود: نیاز جامعه به آگاهی از جدیدترین دستاوردهای متخصصان داخلی در حوزه فضای مجازی با عنایت به افزایش نقش سیستم‌های مبتنی بر وب در زندگی روزمره و تقاضا و اشتیاق مخاطبان، اعم از تولیدکنندگان نشر و محتوا و کاربران فضای مجازی، مرکز را بر آن داشت تا با تعریف سازوکاری جدید اقدام به برگزاری جشنواره نماید.

طرح اولیه جشنواره در بهمن سال گذشته با در نظر گرفتن موضوعات، قالب، پوستر و فراخوان با همراهی متخصصان و کارشناسان در جلسات متعدد، کلید خورد تا امسال با تفاوت‌های عمده‌ای برگزار شود.

دبیر دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال «برگزاری رویدادی کاملا آنلاین در سه بخش ثبت نام، داوری و برگزاری اختتامیه، تاکید بر نوآورانه، اقتصادمحور و درآمدزا بودن آثار و زمینه‌سازی ارائه دریافت تسهیلات به آثار برگزیده از طریق صندوق کارآفرینی امید با هدف توسعه کسب و کارهای دیجیتال» را از تفاوت‌های جشنواره امسال با دوره‌های گذشته این جشنواره عنوان و اظهار امیدواری کرد دوازدهمین جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال  با رویکردهای جدید به الگویی برای برگزاری جشنواره‌های مشابه تبدیل شود.


وی با ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره گفت: براساس تصمیم شورای راهبردی جشنواره، فراخوان در ایام مبارک عید سعید فطر تا عید سعید غدیر خم (۲۳ اردیبهشت تا ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰) با انتشار خبرهای متنوع در رسانه‌های برتر، ارسال ۶۰ هزار پیامک به فعالان فرهنگی و ارسال پیامک به ده‌ها میلیون کاربر ایرانسل و رایتل اعلام شد.

امیرنیا ادامه داد: در این مدت یک هزار و ۱۴۳ اثر در موضوعات «انقلاب اسلامی و مقاومت (با محوریت نقش شهید حاج قاسم سلیمانی)»، «خانواده و سبک زندگی»، «اقوام، فرهنگ محلی و گردشگری»، «مسجد و مناسک دینی»، «امید، تفریح و نشاط اجتماعی»، «سواد رسانه‌ای و زیست مجازی»، «حکمرانی و مدیریت فرهنگی» و «خدمات مطالعاتی، آموزشی و پژوهشی» که محورهای اصلی جشنواره بودند در قالب‌های برنامه‌های کاربردی، بازی‌های رایانه‌ای، محتوا و هنرهای دیجیتال و سایت‌ها و شبکه‌ها اجتماعی در سامانه  بستر برگزاری دوازدهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال ثبت نام کردند.

رسانه رکن کلیدی پیشرفت و عدالت

رئیس مرکز رسانه های دیجیتال در بیانیه پایانی این جشنواره گفت: در دنیای امروز و در شرایط تحولات نو به نوی جوامع بشری، «رسانه» به رکن کلیدی پیشرفت و عدالت و فراز و فرود تمدن ها تبدل شده است. از اینروست که باید گفت توفیق حرکت جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب، بدون یک «نظام رسانه ای مقتدر» میسر نخواهد بود. اقتدار نظام رسانه ای در گرو عوامل کلیدی متعددی است که از آن جمله به این موارد می وان برشمرد: 
-    آینده نگری، محیط شناسی و برخورداری از «استراتژی رسانه ای قوی»
-    برخورداری از مرجعیت رسانه ای ملی و فراملی
-    هوشمندی و بهره مندی از ظرفیت فناوری های نوپدید 
-    اتکای به ظرفیت شبکه ای مردمی (آن گونه که در مبانی فکری رهبران انقلاب جایگاه مردم به رسمیت شناخته شده است)


 در بخش دیگر این بیانیه که رضا بهمنی آن را قرائت کرد، آمده است: اجماع و ره گیری این عوامل کلیدی که می توان بر این فهرست افزود؛ اگرچه با دشواری هایی همراه است اما ضرورت توجه به آنها انکارناپذیر است. می توان گفت که چنین عوامل و مولفه هایی حکایت از آن دارد که در گام دوم انقلاب، کشور به جای «رسانه ملی» نیازمند «نظام رسانه ای ملی» است. که باید مراکز سیاست‌گذای و تقنینی کشور، ضمن بهره گیری از تجارب دهه های گذشته و با حفظ ظرفیت رسانه ای فعلی کشور، برای این منظور تدبیر و تنظیم گری داشته باشند.

برچسب‌ها سید عباس صالحی رسانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی رسانه سید عباس صالحی رسانه دوازدهمین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال عصر دیجیتال فضای مجازی دغدغه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۳۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی شنیده‌ها حاکی از آن است که فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم با حضور بخشی از تیم بازیگران فصول قبلی به همراه بازیگرانی از مازندران، تا تابستان کلید خواهد خورد که سارا و نیکا فرقانی اصل بازیگران دوقلوی این سریال در فصل جدید حضور ندارند.

عدم حضور سارا و نیکا در فصل جدید پایتخت از این جهت قابل توجه است که گویا انتشار تصاویری از سبک زندگی این دو خواهر دوقلوی ساکن سوئد به مذاق برخی مدیران صداوسیما خوش نیامده و تصمیم به حذف آن‌ها از فصل جدید پایتخت گرفته‌اند.

برخی ادعا‌ها در فضای مجازی از این حکایت دارد که شرط تولید فصل جدید پایتخت حذف سارا و نیکا فرقانی اصل بوده است. شایعه‌ای که تا این لحظه واکنشی از سوی عوامل این سریال و یا حتی مدیران صداوسیما نسبت به آن نشان داده نشده است.

این شایعه زمانی به واقعیت نزدیکتر شد که پیام احمدی‌نیا بازیگر، با انتشار فراخوان بازیگری برای سریال «پایتخت» در استوری صفحه شخصی اینستاگرام خود متذکر شده‌است که این سریال به دنبال، یک پیرمرد ۶۵ سال به بالا مازندرانی، پسر بچه ۷ ساله مازندرانی، دوقلو‌های همسان خانم ۱۸ تا ۲۵ سال و یک خانم جوان ۲۵ تا ۳۵ سال می‌گردد.

احمدی نیا در رابطه با این استوری گفت: «به دلیل اینکه عضو صنف بودم از من خواسته شد تا این فراخوان را در فضای مجازی به اشتراک بگذارم و من این کار را انجام دادم و از جزییات خبری ندارم!»

اگرچه مراحل اولیه تولید این پروژه پیشتر آغاز شده، اما به دلیل مسائلی که بین مدیران سیما فیلم و تهیه کننده این سریال بود، حتی رایزنی ساخت فیلم سینمایی فصل هفتم «پایتخت» و اکران نوروزی آن صورت نگرفت و اکنون شاهد فراخوان ساخت فصل هفتم سریال آن هستیم.

پیشتر نیز سارا فرقانی در اینستاگرام خود نوشته بود: «به فضای مجازی توجه نکنید و بدانید که خودم اخبار درست را به شما می‌دهم، در حال حاضر با خبر شدم که ممکن است قصه پایتخت ده سال جلوتر رود و من و نیکا به اقتضای قصه ممکن است بزرگتر شده باشیم، اما هنوز هیچی صد در صد نیست.»

نکته جالب توجه این که برخی رسانه‌ها از نمایش داده نشدن بازپخش فصل ششم این سریال نوشتند. در این خبر آمده بود شبکه «آی فیلم» که از سال گذشته پخش سریال «پایتخت» را شروع کرده بود و فصول مختلف این سریال را به نوبت روی آنتن می‌فرستاد، با پایان فصل پنجم ادامه پخش آن را متوقف خواهد کرد و به جای فصل ششم، سریال «پژمان» را روانه آنتن می‌کند.

باید دید کش و قوس ساخته شدن و نشدن «پایتخت» به کجا می‌انجامد؟!

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود