Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@16:25:02 GMT

رئیس جمهوری: توافق دور از دسترس نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۴۸۶۹

رئیس جمهوری: توافق دور از دسترس نیست

رییس دولت دوازدهم با اشاره به مشکلات ایجاد شده در توافق با غرب برسر برجام به دلیل مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: با رعایت معیار رهبر انقلاب اسلامی، توافق دور از دسترس نیست.

به گزارش ایمنا، آخرین گفت و گوی تلویزیونی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مقام رئیس جمهوری از شبکه یک پخش شد.

رئیس جمهوری در این گفت و گو اظهار کرد: خوشحالم این فرصت پیش آمد در آخرین شب مسوولیتم با مردم گفت‌وگو داشته باشم و علاقه‌مندم مصاحبه‌ای غیر رسمی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**برای برداشتن گره سال ۹۲ کاندیدا شدم

وی ادامه داد: علت اینکه در سال ۹۲ کاندید شدم برای برداشتن گره ایجاد شده بود و این گره یا با دیپلماسی حل می‌شد و یا با جنگ به سرانجام می‌رسید. در ذهن من این بود یا وارد جنگ با دنیا می‌شویم و یا صلح و راه صلح، دیپلماسی بود.

رئیس جمهوری دولت یازدهم عنوان کرد: قبول ندارم به رفع تحریم‌ها نرسیدیم. در ۹۰ روز اول، ما به توافق موقت رسیدیم و قرار بود هر چند ماه نفت کاهش یابد متوقف شد و کاهش فروش برداشته شد. همچنین اصل فناوری هسته‌ای از سوی دنیا پذیرفته شد. همچنین مقرر شد اموال ما به مرور آزاد شود که رقمی بالغ بر ۷۰۰ هزار دلار بود.

بعد از این توافق انتظارات مردم به گونه‌ای بود که آینده را مناسب می‌دیدند و تمام نظرسنجی‌های بانک مرکزی نشان از این مهم دارد.

روحانی ادامه داد: فروردین ۹۴ توافق لوزان و در تیر ۹۴، توافق هسته و در اواخر ۹۴، توافق اجرا شد. توافق این بود تحریم‌های هسته‌ای برداشته شود و ما نیز یکسری محدودیت را در بخش هسته‌ای را بپذیریم و اصل هسته‌ای را نیز داشته باشیم. دنیا به ۷۰ تا ۸۰ درصد توافقات عمل کرد اما قولی که دادم که به جای جنگ با دیپلماسی گره را باز می‌کنم انجام دادم و سرمایه‌ها به ایران واریز شد و بانک‌های دنیا قبول کردند که نسبت به ایران اعتبارات لازم را بدهند. بانکی ۱۰ میلیارد و بانکی ۳۰ میلیارد اعتبارات به ما دادند. در دولت یازدهم ۹۲ قول دادیم و تا پایان ۹۲، گشایش‌ها بیشتر می‌شد.

وی توضیح داد: در دولت دوازدهم یک کسی در آمریکا سر کار آمد و ما حقیقتاً با آمریکا حرف می‌زدیم و امروز نیز ما با ۴+۱ حرف می‌زدیم اما طرف اصلی ما آمریکا است. کسی روی کار آمد که برجام را بدترین توافق می‌دانست و شرایطی را در سال ۹۶ دیدیم که برگرفته از روی کار آمدن وی بود.

رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: آمریکا از توافق خارج شد و شرایط جدیدی ایجاد شد. در این شرایط ما به ۴+۱ فرصت توافق جدید داریم. مذاکره فقط بحث دولت‌ها نیست شاید دولت‌ها به توافق عمل کنند اما در تحریم، شرکت‌ها و بانک‌ها تأثیر دارند و اینها با مذاکره در ایران سرمایه گذاری نمی‌کنند و اعتماد بیشتری را نیاز دارند. شرکت‌ها و بانک‌ها همیشه عقب تر از توافق هستند. آمریکا می‌خواست این توافقات وسیع‌تر شود و به توافق امنیتی و دفاعی برسد که ما ایستادگی کردیم و فقط با دنیا درباره مسائل هسته‌ای حرف زدیم. بنابراین بانک‌ها فقط به مسئله هسته‌ای نگاه نمی‌کنند به مسائل سیاسی و امنیتی نگاه می‌کنند و همه اینها در کنار هم نشان می‌دهد توقعات ما با مذاکرات نمی‌خواند.

روحانی گفت: مانع اصلی ما برای گفت‌وگو با ۴+۱ این است که باید تمام تحریم‌ها شامل مسائل موشکی، حقوق بشر و… برداشته شود که این تحریم‌ها نیازمند به مذاکرات دیگری است. امروز توافق ما دور از دسترس نیست. شما می‌گوئید آینده چیست اما اینگونه نیست و می‌توان توافق کرد. از نظر من چشم‌انداز توافق وجود دارد. معیار ما فرمایشات رهبر انقلاب است و ما تنها به دلیل مصوبه مجلس نتوانستیم به سرانجام برسیم. اگر معیار را فرمایشات را رهبر انقلاب قرار دهیم توافق حاصل می‌شود اما با مصوبه مجلس توافق دور است.

وی یادآور شد: اگر به ۹۲ برگردیم همین مسیر را می‌رفتیم. شما یا باید میدان را هسته‌ای قرار دهید یا باید میدان را باز کنید و این مجوز نظام را می‌خواهد. اگر میدان فقط هسته‌ای شد پس به تحریم‌های این بخش می‌رسیم. در توافق برجام به عمل آمده یکسری اختیارات رئیس جمهوری آمریکا دارد که عمل می‌کنند و برخی نیز در اختیار کنگره است که ۶ ماه تعلیق می‌شود. اگر ما این را قبول نمی‌کردیم توافق با آمریکا به کنگره می‌رفت و تصویب نمی‌شد بنابراین اینکه بگوییم آینده روشن است یا نیست بستگی به توقعات دارد. اگر بخواهیم هیچ تحریمی نباشد میدان وسیع‌تری برای گفت‌وگو می‌خواهد. امروز با چارچوب مورد نگاه رهبر انقلاب می‌توان به توافق رسید. در ۲۳ تیر وزارت خارجه گزارشی به مجلس فرستاد که در آن آمده ۵+۱ چه می‌کند و ما چه می‌کنیم. اگر این چارچوب باشد براساس آن می‌توان دیدگاه آینده را ترسیم کرد.

** ما به وعده مهار تورم عمل کردیم

رئیس دولت یازدهم و دوازدهم عنوان کرد: ما با چه تورمی دولت را شروع کردیم؟ ۳۴ درصد و تورم نقطه به نقطه ۴۰ درصد بود. اگر یادتان باشد در همان مصاحبه اول ۱۰۰ روز را توضیح دادم و گفتم تا پایان سال قادریم این تورم را کاهش دهیم و به تورم تک رقمی برسیم. دوستان اقتصادی به من اعتراض کردند که به تورم تک رقمی در چهار سال نمی‌توانیم برسیم. در سال ۹۳، تورم ۱۵ و در ماه‌های آخر ۹۴، تورم تک رقمی شد و ۹۵ و ۹۶ تورم تک رقمی بود و در سال ۹۷ در بهار تورم تک رقمی بود. بعد از ۲۶ سال تورم ایران برای دو سال تک رقمی بود. رشد اقتصادی ما در چهار سال اول ۴.۵ به طور متوسط بود و در دولت یازدهم رشد ما دو رقمی و در دنیا اول بود. آمارها نشان می‌دهد به قول‌ها عمل کردیم. با خروج ترامپ از برجام، نفت یک میلیون بشکه نفروختیم و نفت کامل تحریم شد و ما مقدار کمی از نفتمان را فروختیم.

**بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای مؤسسات غیر مجاز پرداخت کردیم
روحانی در ادامه با اشاره به مشکلات پیش روی دولت و فعالیت‌های انجام شده عنوان کرد: دولت مؤسسات مالی غیرمجاز را جمع کرد و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان در این بخش پرداخت کردیم. بانک‌های نیروهای مسلح مشکلاتی داشتند که بار زیادی به دوش دولت گذاشت.
وی ادامه داد: در خوزستان به دلیل کم آبی تنش ایجاد شد که به مسئله تبدیل شد. دولت از لحاظ امنیت منطقه‌ای و داخلی کارهای بزرگی کرد اما بسیاری از مسائل هست که به دولت مربوط نمی‌شود و دولت می‌تواند یکی از عوامل باشد.

** به جای قرض از بانک مرکزی از مردم قرض گرفتیم
رئیس دولت دوازدهم توضیح داد: کسری بودجه یعنی عدم تعادل مالی و مخارج ما کفاف درآمدها را نمی‌کند و ما و مجلس در این بخش سهیم هستیم و لایحه سالانه در مجلس مصوب می‌شود. خطرناک‌ترین تأمین این کسری استفاده از پایه پولی و بانک مرکزی است. ما از بانک مرکزی قرض نکردیم و از مردم قرض گرفتیم و اوراق بدهی را به مردم دادیم و در موعد مقرر با سود به آنها پولشان را برمی‌گردانیم.
وی ادامه داد: فروش اموال و سهام دولت در بورس یکی دیگر از موارد تعیین کسری بودجه بود. یکی از کارهایی که می‌خواستم انجام بدهم این بود که دست دولت در اداره بنگاه‌های اقتصادی کوتاه شود و دولت سهامدار و نه مدیر و اداره کننده باشد.

**فساد در سایه شفافیت از بین می‌رود
روحانی در ادامه تصریح کرد: فساد یک معضل اجتماعی بوده و هست و خواهد بود چطور می‌توانیم از این مشکل دربیاییم؟ اعتقاد دولت من این بوده فساد در سایه شفافیت از بین می‌رود و تمام راهکارهایی که می‌گوئیم در این باره است. قاچاق از جنوب در اختیار نیروی انتظامی بود و گفتیم در خلیج فارس سپاه وارد شود باز حل نشد. دادگاه‌های ما پرونده‌ها را رسیدگی می‌کنند اما حل نمی‌شود. ریشه حل این مسئله شفافیت و اطلاع رسانی است. یکی از دلایلی که گفتیم فضای مجازی باید توسعه یابد این بود. سامانه مهم تجارت که مصوب کردیم و یکی از کارهای ما این بود که از ابتدای ثبت کالا همه چیز مشخص باشد و همه بتوانند رؤیت کنند. دولت الکترونیک را در دولت خود از ۱۰ درصد به ۷۰ درصد رساندیم و ریشه مبارزه با فساد شفافیت است.

** به دنبال کار علمی و فرهنگی می‌روم
وی گفت: از سال ۴۱ به عنوان سرباز کنار انقلاب بودم اما کار من عمدتاً فرهنگی بوده است. سبقه امنیتی من بیشتر می‌چربد اما من دنبال کار علمی و فرهنگی هستم و دیگر سمت خاصی از فردا ندارم.

**سخن پایانی: تمام تلاش خود را برای انجام تعهدات انجام دادیم
روحانی در سخن پایانی خود با مردم یادآور شد: از مردم خوب ایران می‌گویم در این ۸ سال تمام تلاش ما و دولت این بود به تعهدات و وظیفه و قانون عمل کنیم و مطمئن هستم مانند خودم که متوسط ۱۴ ساعت کار کردم وزرا و معاونان نیز اینگونه کار کردند. مواردی بوده که انتظار مردم را برآورده نکردیم که یک عامل آن تحریم و جنگ اقتصادی و کرونا بود اما در عین حال افتخار داریم طرح‌های بزرگی چون احیای دریاچه ارومیه و صادرات نفت از دریای عمان و افزایش پتروشیمی و فولاد را داشتیم و هر پنجشنبه افتتاح داشتیم و ۸۸ افتتاح ملی داشتیم. از مردم بابت ضعف‌ها عذرخواهی می‌کنم و امیدوارم دولت سیزدهم به مردم خدمت کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 511825

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور گفتگوی تلویزیونی شبکه یک گفتگوی تلویزیونی رییس جمهور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دولت دوازدهم تورم تک رقمی رئیس جمهوری رهبر انقلاب دولت یازدهم بانک مرکزی ایجاد شد تحریم ها بانک ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۴۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین

سردار سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که ما در راس هیئتی به عراق داشتیم برروی مجموعا بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک اربعین توافق کردیم و باید از دولت عراق تشکر کنیم. 

وی اظهار کرد: یک مسئله عبور آسان زائران از مرزهاست، چون در سنوات گذشته این مشکل بود، اما سال قبل شاهد تحول مثبتی بودیم و امسال طرح سجاد که تبادل برخط زائران از ایران به پلیس عراق صورت بگیرد و مرحله ثبت پلیس عراق حذف می‌شود که قرار شده در ایام غیراربعینی هم باشد.

 دبیر ستاد اربعین بیان کرد: عراق عمده خروجی مرز‌ها را به کنترل الکترونیک مجهز کرده که این امر سرعت انتقال زائران را افزایش می‌دهد و کنترل دستی حذف می‌شود.

میراحمدی گفت: بر سر اسناد رسمی پذیرش زائران توافق شد و مبنا این شد که همان مدارک سال گذشته استفاده شود و زائران ما با خیال راحت گذرنامه خود را تهیه کنند.

وی گفت: در خصوص زائران غیرایرانی توافقات خوبی شد. در مورد زائران پاکستانی دولت عراق ملاحظاتی داشت و قرار شد در سفری که وزیر کشور عراق به ایران دارد پیشنهاد خود را نسبت به زایران پاکستانی‌ها اعلام کند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: در مورد اتباعی که از مرز ما عبور می‌کنند طبق سند خادم اقدام می‌شود همچنین پایانه‌های نذری عراق و گاراژ‌هایی که هست ساماندهی شود و اقدامات خوبی را عراق برای ساماندهی انجام داده است. 

میراحمدی اظهار کرد: مسئله دیگر ما بیشترین آمار فوتی‌هایمان است که مربوط به تصادفات جاده‌ای است و قرار شد کمیته مشترکی با عراق تشکیل شود و عراق جاده‌های عبور و مرور زائران را به دوربین کنترل سرعت مجهز کرده همچنین بر استفاده از کمربند‌های اتومبیل و استفاده از موبایل تاکید کرد، چون کنترل سرعت راننده‌های عراقی اقدام مهمی است که میزان تلفات را کاهش می‌دهد.

دبیر ستاد اربعین بیان کرد: در حوزه زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توافق شد. از طریق دریا از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر را منتقل کنیم و می‌توانیم حمل و نقل زائران پاکستانی را از دریا دنبال کنیم همچنین در خصوص تخفیف به ایرلاین‌ها توافق شد.

وی گفت: توافق شد فرودگاه نجف ۲۴ ساعته شود. در مورد ورود خودر‌های شخصی توافق شد تا از اول صفر تا ۱۰ صفر وارد خاک عراق شوند که قرار است پاسخ دهند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در زمینه‌های مختلفی که سفر اربعین را تسهیل کند مثل رایگان شدن اینترنت و رایگان شدن شمار‌های سه شماره‌ای و امکان پرواز هلی کوپتر‌ها و عبور و مرور آمبولانس‌های ایرانی و تسهیل انتقال موکب‌های عراقی توافق شد و موکب ایرانی از بیستم محرم تا ۱۵ سفر امکانات خود رامنتقل کنند. 

میراحمدی اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد اربعین یکی از بحث‌های ما تغییر در جریان خدمت رسانی به زائران است. چون مواکب عراقی ار ۱۲ صفر به بعد فعال می‌شوند و خدماتی در عراق مطرح نمی‌شود و سال قبل یک میلیون و چهارصد هزار زائر ما قبل از ۱۲ صفر برگشتند.

دبیر ستاد اربعین تصریح کرد: قرار شد خدمات عزتمندانه به زائران بدهند، چون عزتمندی زائران ما هدف ماست و پنج اصل امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت را داریم که بر اساس اصل عزت زائران ما با عزتمندی بروند و برگردند و دولت عراق به این موضوع توجه دارد، اما زمانی که فعال نیستند وظیفه خود می‌دانیم این کار را انجام دهیم. 

وی ادامه داد: درخصوص خدمات درمانی با طرف عراقی توافق کردیم خدمات تا بازگشت زائران انجام شود.

میراحمدی بیان کرد: تنها موردی که با آن توافق نشده در مورد اتوبوس‌هاست و گفتند تمام ظرفیت حمل و نقل خود را برای انتقال زائران انجام می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • عیادت سرکنسول ایران در فرانکفورت از رئیس اسبق فدراسیون کشتی