Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@10:48:00 GMT

کاربرد حیرت انگیز چای مانده و کهنه دم

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۵۵۱۲

چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در جهان است که علیرغم محبوبیت آن، تفاله‌های چای سیاه و سبز مانده نیز حتی دارای کاربرد‌های موثری در زندگی هایمان می‌باشد.

خبرگزاری میزان - نمناک نوشت: حتما برای شما هم پیش آمده است که مقدار زیادی چای دم کرده اید و همه‌ی آن استفاده نشده است، در این شرایط مدام به این فکر می‌کنید که چطور میتوان مانع از هدر رفتن چای دم شده و مانده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا راه حلی برای این خواسته وجود دارد و شما می‌توانید با راهکار‌های این بخش به راحتی از چای کیسه‌ای و. مانده و بی مصرف برای مصارف مختلف استفاده کنید.

کمپوست

می‌توانید از برگ چای استفاده شده و مانده به عنوان کمپوست گیاهان داخل و خارج استفاده کنید. هر چند باید مراقب باشید تا زمانی که یک کمپوست واقعی درست نشده آن را با خاک مخلوط نکنید، زیرا برگ‌های چای مرطوب باقی مانده روی سطح به راحتی کپک می‌زنند.

کود

می‌توانید برگ‌های چای را در یک کاسه ریخته و یک یا دوبار در هفته به کیسه‌ی کود خود اضافه کنید. اگر از چای کیسه‌ای استفاده می‌کنید، کاغذ را جدا کرده و کیسه‌ی چای را باز کنید و از چای داخل آن استفاده نمایید.

آب دادن گیاهان خانگی

‌می‌توانید برخی گیاهان را با چای مانده و سرد شده آبیاری نمایید. چای حاوی آنتی اکسیدان و مواد غذایی می‌باشد و برای آب دادن گیاهانی مانند گل سوسن بسیار مناسب است.

تمیز کردن سطوح چوبی

برای تمیز کردن سطوح چوبی از چای سیاه استفاده کنید. چای را حدود ۳۰ دقیقه در آب جوش خیس کنید فقط به خاطر داشته باشید از بیش از ۵۰۰ میلی لیتر آب استفاده نکنید. برای سطوح کوچک از پارچه آغشته به چای دم کرده استفاده کنید و قبل از استفاده آن را فشار دهید. برای تمیز کردن کف چوبی، حداقل دو برابر چای استفاده و در یک لیتر آب دم کنید.

ماسک چشم

می‌توانید از برگ‌های چای سبز و سفید مانده برای شادابی چشم‌های خسته استفاده کنید. کاتچین موجود در چای خاصیت ضد التهابی و ضد پیری دارد و در صورت استفاده موضعی نیز ممکن است به شادابی چشم‌ها کمک کند. میتوانید از چای استفاده شده استفاده کنید یا اینکه کیسه‌های چای‌ای را با برگ چای پر کنید و مدت کوتاهی آن‌ها را در آب گرم یا داغ خیس کنید و بگذارید تا خنک شوندسپس روی چشم قرار دهید و ۵-۱۰ دقیقه نگه دارید.

برای تاثیر بهتر چای را به روش معمول دم کنید، اما با استفاده از آب کمتر آن را چند ساعت داخل یخچال قرار داده، سپس توپک پنبه‌ای را در چای سرد فرو برید و روی چشمان خود قرار دهید. همیشه از چای ولرم، سرد یا خنک روی پوست استفاده کنید و مراقب باشید خود را نسوزانید.

خوشبو کننده کمد لباس

از ترکیب برگ‌های خشک چای با یک قاشق گل خشک اسطوخودوس به عنوان خوشبو کننده کمد استفاده کنید. چای سبز یک ماده خنثی کننده طبیعی عالی بو است و اسطوخودوس باعث می‌شود که حشرات موذی دور شوند، فقط همیشه از برگ‌های چای کاملا خشک استفاده کنید و پس از استفاده، آن‌ها را روی حوله کاغذی قرار داده و با نور طبیعی خورشید خشک کنید، برگ‌ها را به طور یکنواخت پخش کنید وگرنه ممکن است کپک بزنند.

ماسک صورت

شما می‌توانید از چای باقیمانده تان به عنوان ماسک صورت استفاده کنید. برای این کار پس از شستشوی صورت، برای طراوت پوست چای سرد شده را روی پوست بزنید. یا اگر چای سبزی که تهیه کرده اید، را ننوشیده اید و باقی مانده تا وقتی که سرد نشده درون کاسه‌ای بریزید وسپس یک پارچه روی سرتان کشیده و صورتتان را بالای کاسه‌ی پر بخار نگه دارید. حوله مانع خروج بخار می‌شود، در نتیجه بخار‌ها در اطراف صورت شما حرکت می‌کنند.
خوشبو کننده کفش

از برگ چای خالص برای از بین بردن بوی بد پا استفاده کنید. برگ‌های خشک و تازه چای سبز را قبل از قرار دادن داخل کفش در یک کیسه کوچک قرار دهید و به مدت ۲۴ ساعت داخل کفش قرار دهید و قبل از پوشیدن آن‌ها را خارج کنید.

خوشبو کننده یخچال

برای خنثی سازی بوی یخچال می‌توانید از برگ چای استفاده کنید، به این صورت که آن‌ها را در یک ظرف باز قرار داده و در قفسه وسط یخچال قرار دهید.

رفع بوی فر

بعد استفاده از فر، برگ‌های چای سبز مرطوب را روی سینی بچینید و داخل فر قرار دهید تا بوی نامطبوع آن را بخود جذب کند، فقط مطمئن شوید که فر گرم است و داغ نیست.

بیشتر بخوانید: حقایقی جالب درباره عملکرد سیستم ایمنی بدن

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ترفندها دانستنی ها

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترفندها دانستنی ها استفاده کنید چای استفاده خوشبو کننده برگ های چای قرار دهید برگ چای چای سبز برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • ببینید | حیرت آهنگران از مداحی‌ با سبک و ریتم «جدی می‌فرمایید»
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • تشکیل حیرت‌انگیز یک دریاچه در کویر اصفهان + فیلم
  • اتفاق غیرمنتظره برای کاپیتان کهنه‌کار!
  • تصاویری حیرت‌انگیز از فرود جنگنده اف ۳۵ بر روی برج العرب + فیلم
  • تصاویر حیرت‌انگیز از شدت طوفان و باران امروز در اهواز
  • گریلیش: هنوز از حرف‌های گواردیولا حیرت می‌کنم
  • ببینید | تصاویر حیرت‌انگیز از طوفان و باران شدید در اهواز