Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-19@08:06:23 GMT

انتشار فراخوان یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۹۲۳۳

انتشار فراخوان یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، فراخوان یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان که از شهریور تا مهر ماه ۱۴۰۰ به همت کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های کشور و انجمن هنرهای نمایشی برگزار خواهد شد، منتشر شد.

یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان با هدف ایجاد انگیزه و فرصت برای تولید نمایشنامه با محتوای دینی، تولید نمایش‌های فاخر دینی برای اجرا و تولید تله تئاتر، تقویت بنیان‌های تئاتر دینی و استمرار بخشیدن به آن در پیکره تئاتر کشور، بهره‌گیری از شیوه‌های خلاقانه در ارتقای نمایش‌های دینی و تبادل تجارب ملی و بین‌المللی هنرمندان درخصوص نمایش‌های دینی در سراسر کشور برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولویت‌های موضوعی یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان عبارتند از: داستان‌های قرآنی (قصص قرآنی، مفاهیم و مضامین آن)، زندگانی و سیره عملی چهارده معصوم (ع) به ویژه پیامبر اسلام (ص) مطابق با اسناد معتبر تاریخی، مضامین فاطمی (موضوعات برگرفته از شخصیت و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س))، مضامین علوی (موضوع‌های برگرفته از شخصیت و زندگی حضرت علی (ع))، مضامین عاشورایی (آثار مبتنی بر وقایع و آموزه‌های حماسه عظیم عاشورا و تأثیرات آن در زندگی معاصر)، مضامین رضوی (انتخاب آثار از میان نمایش‌های برگزیده نهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی که در بجنورد برگزار خواهد شد)، فرهنگ مهدوی (آثار مرتبط به زندگی و شخصیت امام زمان (عج)، شخصیت‌های شناخته‌شده و موثر در تاریخ اسلام (دانشمندان، شاعران، نویسندگان و سیاست‌مدارانی که تأثیراتی ارزشمند در جریان پیشرفت اسلام داشته‌اند) و تأثیر شخصیت‌ها و مفاهیم دینی بر زندگی معاصر.

یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان در پنج بخش نمایش‌های صحنه‌ای، تعزیه، آئین‌های نمایشی، نمایش‌های میدانی و نقالی برگزار می‌شود.

ستاد برگزاری در بخش نمایش‌های صحنه‌ای پذیرای نمایشنامه‌هایی خواهد بود که تاکنون هیچ اجرایی از آنها (عمومی- جشنواره) به صحنه نرفته است. در بخش آئین‌های میدانی، آیین‌های دینی مناطق مختلف کشور پذیرفته خواهند شد که مرتبط با محتوای تئاتر صاحبدلان تولید ‌شوند. همچنین نمایش‌های میدانی نیز باید مرتبط بامحتوای تئاتر صاحبدلان باشند.

دبیرخانه یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان در تهران، خیابان استاد شهریار، کوچه هانری کوربن، پلاک ۱۸، طبقه دوم ،کانون تئاتر دینی واقع شده است.

فراخوان یازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان را اینجا ببینید.

کد خبر 5271810 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر صاحبدلان تئاتر ایران فراخوان فیلم سینمایی تئاتر ایران موسیقی ایرانی فیلم کوتاه ویروس کرونا برنامه تلویزیونی حضور هنر ایران در جهان شبکه پنج سیما سریال ایرانی بازیگر سینما هنر نگارگری جلال ستاری بنیاد سینمایی فارابی شبکه مستند سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاخره حق عروسک‌ها را می‌دهند؟

اوایل دهه ۸۰ که تئاتر کشورمان یکی از دوره‌های طلایی خود را سپری می‌کرد، زنده‌یاد جواد ذوالفقاری، هنرمند و مدرس نمایش عروسکی در اتحادیه جهانی نمایشگران عروسکی (یونیما) پیشنهاد کرد که روز یکم فروردین ماه به نام روز جهانی نمایش عروسکی نامگذاری شود.

این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت و از آن پس، نمایشگران عروسکی این روز را که همزمان با نوروز است، به نام روز جهانی نمایش عروسکی گرامی داشتند. از سالی که این نامگذاری انجام شد، تا چند سال بعد از آن، نمایشگران عروسکی این روز را دور هم جمع می‌شدند و معمولا در فضای باز خانه هنرمندان ایران جشنی با حضور کودکان و عروسک‌ها برپا می‌کردند. از آنجاکه روز اول فروردین ماه همزمان با تعطیلات نوروز است، این جشن بعد از ایام نوروز و در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت برگزار می‌شد.

به گزارش ایسنا، در کشور ما با وجود گروه‌های متعددی که در شاخه عروسکی فعال هستند، اجرای نمایش عروسکی، جریان مستمری ندارد و عموما آثار عروسکی تنها در جشنواره عروسکی تهران مبارک روی صحنه می‌روند. این کمبود سبب شده تا بسیاری از فعالان این رشته، فضای کار نداشته باشند و این چنین است که برخی از دانشجویان رشته عروسکی، حتی امکان دیدن یک نمایش عروسکی را نداشته‌اند که این مساله به خودی خود امری است غریب و باید فکری برای آن اندیشید.

 امسال اما برای نمایشگران عروسکی سال متفاوتی است؛ سالی که در آن ۳ نمایش عروسکی بزرگسال روی صحنه رفتند و هر سه با اقبال تماشاگران رو به رو شدند.

نمایش‌های «مامان» به نویسندگی و کارگردانی الهام سلج محمودی، «دویست و هشتادمین شب سال» نوشته و کار مرجان پورغلامحسین و «مَثلِث» به نویسندگی و کارگردانی قیس یساقی سه نمایشی بودند که ابتدا در نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک روی صحنه رفتند و هر سه جزو برگزیدگان این دوره از جشنواره شدند و بعد از آن اجرای عمومی خود را روی صحنه بردند.

هادی حجازی‌فر، دبیر نوزدهمین جشنواره عروسکی شرط کرده بود که نمایش‌های موفق جشنواره در مجموعه تئاترشهر نوبت اجرای عمومی بگیرند. این وعده در اولین گام با اجرای نمایش «مامان» محقق شد و این اثر نمایشی اولین کار جشنواره نوزدهم بود که پاییز امسال در تالار سایه مجموعه تئاترشهر روی صحنه رفت و موفقیت آن مدیر این مجموعه را دلگرم کرد تا به فاصله چند ماه بعد یعنی بهمن ماه به دو نمایش دیگر نوبت اجرای عمومی بدهد.

و این چنین بود که نمایش‌های «مَثلِث» و «دویست و هشتادمین شب سال» نیز همزمان با هم در دو تالار سایه و قشقایی روی صحنه رفتند. این در حالی بود که «مامان» نیز دور دوم اجراهای خود را در تئاتر هامون سپری کرد.

همزمان با اجرای این سه نمایش هادی حجازی‌فر و محمد عاقبتی به عنوان دو هنرمند فعال در تئاتر عروسکی در نشستی تاکید کردند که نمایش عروسکی نسخه درجه دوم تئاتر نیست بلکه امکاناتی بیش از تئاتری دارد که با حضور بازیگر اجرا می‌شود و جدا کردن آن از تئاتر امری است ناپسند چراکه نمایش عروسکی، هم همان تئاتر است منتها با ابزار عروسک روی صحنه می‌رود.

آنان بر این نکته نیز اصرار داشتند که هنرمندان تئاتر عروسکی هم تفاوتی با دیگر فعالان تئاتر ندارند و نباید به عنوان اقلیتی درجه دو به آنان نگریست.

موفقیت این سه نمایش، هنرمندان فعال در رشته عروسکی را دلخوش کرده است که شاید مدیران سالن‌های نمایشی این نکته را در نظر بگیرند که موفقیت یک اثر نمایشی در گرو کیفیت آن است و این موضوع ربطی به این ندارد که آن نمایش با عروسک اجرا بشود یا با حضور بازیگر روی صحنه برود.

حجازی‌فر در همان نشست عنوان کرد که اگر نمایش عروسکی باکیفیتی آماده اجرا بشود، به عنوان تهیه‌کننده با گروه اجرایی آن همکاری خواهد کرد.

او همچنین تاکید داشت که قرار است نمایش «مثلث» که به عنوان کاری از مشهد در جشنواره عروسکی شرکت کرده بود، در مقطع زمانی مناسب‌تری دور دوم اجراهای خود را در تئاتر هامون روی صحنه ببرد.

مجموعه این عوامل شاید سبب شود که هم مدیران سالن‌های تئاتر نگاه بازتری به نمایش عروسکی داشته باشند و گروه‌های متقاضی اجرا را به صرف عروسکی بودن، کنار نگذارند و هم فعالان این رشته دلگرم شوند که اگر نمایشی با کیفیت قابل قبول ارایه بدهند، سالن مناسبی برای اجرای آن خواهند یافت.

انتهای پیام   

دیگر خبرها

  • بالاخره حق عروسک‌ها را می‌دهند؟
  • مهدی فتحی؛ بازیگری هزار نقش که با «عمروعاص» ماندگار شد
  • نقش محوری خانواده و آموزش در شخصیت‌سازی مسلمانان
  • انتشار فراخوان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان
  • اجرای ۵ هزار و ۴۲۱ نمایش در سال ۱۴۰۲
  • روی صحنه «برف» می‌آید
  • فراخوان نخستین جشنواره «اتقان» منتشر شد
  • فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی هنری «اتقان» منتشر شد
  • انتشار فراخوان پروژه حفاظت مشارکتی میش مرغ
  • انتشار فراخوان نخستین جشنواره شعر عربی طوفان القوافی