Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:03:48 GMT

۲۱ هزار دانش آموز در همدان هدایت تحصیلی شدند

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۰۱۴۷

۲۱ هزار دانش آموز در همدان هدایت تحصیلی شدند

«یوسف سعیدی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نمون‌برگ‌های (فرم‌های) هدایت تحصیلی با هدف تحقق توزیع متوازن شاخه ای و رشته ای برای بیش از ۲۱ هزار دانش آموز پایه نهم در سطح این استان صادر شده است.

وی اظهار داشت: همزمان با صدور نمون‌برگ‌های هدایت تحصیلی، مشاوران مناطق ۱۹ گانه آموزش و پرورش، برای تحقق توزیع متوازن شاخه ای و رشته ای، دانش آموزان را راهنمایی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعیدی اضافه کرد: هدایت تحصیلی فرآیندی است که از پایه هفتم دوره اول متوسطه آغاز می‌شود و در پایه نهم به نتیجه می‌رسد، این فرایند با راهبری کمیته هدایت تحصیلی اداره کل، مناطق و دبیرستان‌های دوره اول اجرا می‌شود.

وی با اشاره به انجام هدایت تحصیلی پس از اعلام نتایج امتحانات خرداد، گفت: ۶۵ درصد این روند مربوط به بررسی‌های مشاوره‌ای شامل نظرهای دبیران دروس (۱۰ امتیاز)، دانش‌آموزان (۱۰ امتیاز)، والدین (پنج امتیاز)، نتایج آزمون‌های مشاوره‌ای توانایی و رغبت(هر کدام ۱۵ امتیاز) و نظر مشاور(۱۰امتیاز) است که آزمون‌ها در طول سال تحصیلی و پیش از کرونا به صورت مجازی برگزار و نتایج آنها و نظرات مربوطه در سامانه همگام ثبت شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان افزود: ۳۵درصد امتیاز هدایت تحصیلی مربوط به عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان شامل کسب حدنصاب نمرات دروس تخصصی پایانی خرداد، کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در پایه‌های هفتم و هشتم با ضریب یک و پایه نهم با ضریب سه و تمامی نمره‌های دوره اول متوسطه با ضرایب اختصاصی شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی براساس نمره‌های پایانی نوبت دوم خرداد است.

وی بیان کرد: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، امسال فرم هدایت تحصیلی به صورت غیرحضوری ارائه شد و دانش آموزان پایه نهم برای دریافت فرم ۶ و هفت هدایت تحصیلی لازم است از امروز به سامانه همگام به نشانی www.hamgam.medu.ir مراجعه کنند.

سعیدی ادامه داد: همه این اطلاعات در سامانه همگام بارگذاری شده و دانش‌آموزان می‌توانند بدون حضور در مدرسه و با مراجعه به این سامانه فرم‌های شماره ۶ نمون برگ هدایت تحصیلی و شماره هفت نمون برگ سوابق و اولویت ثبت‌نام در رشته تحصیلی، مدرسه و ظرفیت منطقه را دریافت کنند؛ همچنین اطلاعات از طریق همین سامانه به مدرسه مقصد منتقل می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت فرم ۶ هدایت تحصیلی عنوان کرد: این فرم به صورت توصیه‌نامه، جمع‌بندی و تحلیلی از وضعیت مشاوره‌ای و عملکرد تحصیلی دانش‌آموز است که او می‌تواند با آگاهی از این عملکرد در فرم هفت اولویت‌های انتخاب شده را مشاهده کند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان اظهارداشت: امسال در شاخه نظری برای رشته‌های ریاضی فیزیک، علوم و معارف اسلامی و شاخه کاردانش (رشته‌های زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر) اولویت «الف» درنظر گرفته شده و دانش‌آموزان بر اساس فرم هفت اگر حدنصاب نمره را برای ورود به رشته موردنظر کسب کرده باشند، می‌توانند بدون محدودیت و اعمال ظرفیت منطقه در این رشته‌ها تحصیل کنند.

وی گفت: برای شاخه فنی و حرفه‌ای (رشته‌های زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر) و در شاخه نظری برای رشته‌های علوم تجربی و ادبیات و علوم انسانی اولویت «الف» و «ب» درنظر گرفته شده است به این معنا که دانش‌آموزان علاوه بر کسب حدنصاب نمره هر رشته براساس رتبه و ظرفیت منطقه به این دو گروه تقسیم می‌شوند.

سعیدی افزود: براین اساس دانش‌آموزانی که حدنصاب نمره کتبی این رشته‌ها یا زمینه‌ها را کسب کردند باید منتظر بمانند ابتدا دانش‌آموزان با اولویت «الف» ثبت‌نام و در صورت خالی بودن ظرفیت ، دانش‌آموزان اولویت «ب» نیز ثبت‌نام کنند.

وی بیان کرد: اگر در فرم هفت دانش‌آموزی برای رشته تحصیلی هاشورزده شده باشد به این معناست که عملکرد و سوابق تحصیلی او به گونه‌ای نبوده که بتواند در آن رشته تحصیل کند، این دانش‌آموز می‌تواند با توجه به فرم ۶ (بررسی‌های مشاوره‌ای) بهترین انتخاب را در رشته و زمینه‌ای که امتیاز کسب کرده متناسب با اولویت «الف» یا «ب» انتخاب کند یا به او فرصت داده می‌شود در آزمون تعیین رشته مجدد در شهریورماه شرکت کند و اگر از لحاظ علمی شایستگی‌های لازم را کسب کرد و در صورت خالی بودن ظرفیت در آن رشته تحصیل کند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان عنوان کرد: به منظور اجرای سند تحول بنیادین و گرایش آینده شغلی کشور به حوزه‌های مهارتی و آموختن بهتر و دقیق‌تر این مهارت‌ها در هنرستان‌ها، همچون سال‌های گذشته تلاش می‌کنیم که دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش بروند.

وی گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه، ۵۰ درصد دانش‌آموزان باید در زمینه مهارتی و عملی یعنی شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، هدایت شوند که این موضوع در همدان بیش از ۴۰ درصد محقق شده است و تلاش می‌کنیم با برنامه‌ریزی، تجهیز هنرستان‌ها و تکمیل ظرفیت آنها به این هدف دست پیدا کنیم.

در سال تحصیلی گذشته نزدیک به ۲۹۶ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه همدان تحصیل کردند.

به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، مدارس همدان در سال تحصیلی گذشته تعطیل و آموزش ها به روش مجازی ارائه شد.

برچسب‌ها همدان هدایت تحصیلی دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان هدایت تحصیلی دانش آموزان همدان هدایت تحصیلی دانش آموزان آموزش و پرورش هدایت تحصیلی دانش آموزان رشته تحصیل دانش آموز مشاوره ای پایه نهم اداره کل نمون برگ رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۰۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین جهانگیری عصر یکشنبه در آئین تجلیل از معلمان نمونه شهرستان دیر، اظهار داشت: اساس عالم و هستی بر مبنای تربیت و هدایت انسان است و معلمان در ساختار دینی اسلامی چنین نقش حیاتی بر عهده دارند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دیر با بیان اینکه تربیت در دنیای امروز کاری بسیار دشوار و به مراتب مورد توجه است، خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین هدف دشمن در آرمان‌های دختران و پسران انقلاب است و سرباز نرم این میدان معلمان هستند که برنامه و مسیر و الگو دارند و در مسیر حق طلبی گام برمی‌دارند.

وی افزود: از نمونه بارز این برنامه‌ها جشن تکلیف ۵۶۰ دانش آموز دختر و بیش از ۴۵۰ دانش آموز پسر، حضور بیش از ۶۵۰ معلم و دانش آموز در مراسم اعتکاف، اعزام ۲۸۰ دانش آموز به راهیان نور، حضور بیش از ۲ هزار دانش آموز در تشییع شهید گمنام، ۳۵ یادواره شهدای معلم و دانش آموز، مقام آوری بیش از ۳۵۰ دانش آموز و فرهنگی در مسابقات فرهنگی و هنری و عترت و قرآن در سطح استانی و ملی، قبولی ۱۲۰ دانش آموز در کنکور سراسری و راهیابی به دانشگاه‌های دولتی و برتر کشور، ۹ رتبه زیر هزار است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دیر با تقدیر از همکاری دستگاه‌ها و شورای راهبردی پتروشیمی‌ها با آموزش و پرورش، گفت: برخی از دستگاه‌ها و شرکت‌های مستقر در منطقه به وظیفه خود در قبال مسوولیت‌های اجتماعی و آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند.

وی افزود: متأسفانه برخی دیگر از دستگاه‌ها فرای از این، به وظیفه قانونی و شرعی و عرفی خودشان هم عمل نمی‌کنند که ما با مکاتبات و تذکرات تا الان پیش رفته‌ایم ولی از الان به بعد جور دیگر باید عمل کرد.

جهانگیری با اشاره به نگاه ویژه فرماندار شهرستان به حوزه آموزش و پرورش، بیان کرد: انتظار داریم در سالی که استاندار به نام آموزش و پرورش معرفی کرده است، این نگاه ویژه‌تر از گذشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه اعتباری بر ایاب و ذهاب دانش‌آموزان در نظر گرفته شده و یک بار برای همیشه این مشکل حل شود، عنوان کرد: از برج ۵ به بعد مشکل ایاب و ذهاب داریم و تمام انرژی و نیروی ما پای این مشکل هدر می‌رود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دیر با تاکید بر اینکه یک بار برای همیشه حداقل برای ۱۰ سال مشکل تجهیزات مدارس را حل کنیم، ابراز کرد: امیدواریم در سال جدید آموزش و پرورشی با کمترین مشکل امکانات داشته باشیم که فقط به فکر تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش باشیم.

کد خبر 6097694

دیگر خبرها

  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • یادواره شهدای دانش آموز در یزد 
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران