Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان امروز سه شنبه گفت که روسیه متاسف است که اختلاف با واشنگتن به ایران اجازه نمی دهد به موضوع حل و فصل افغانستان بپیوندد، زیرا این امر می توانست به روند مذاکره کمک کند.

کابلوف با حضور در میزگردی به میزبانی بنیاد «گورچاکوف» گفت: ایران بدون شک یکی از بازیگران کلیدی در حل مسائل افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخصاً معتقدم که ایران و پاکستان به طور کلی مهمترین و تاثیرگذارترین کشورها در زمینه حل و فصل (مسائل) افغانستان هستند و در ابتدا وقتی گروهی بزرگتر تشکیل شد (روسیه، چین، آمریکا و پاکستان)، ما باور داشتیم که ایران می‌توانید عضو پنجم آن شود.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت فعلی روابط ایران و آمریکا ، که همه آن را می دانند، ایرانیان به دلایل سیاسی و ایدئولوژیکی نمی توانند با آمریکایی ها بر سر یک میز بنشینند.

کابلوف یادآور شد: این حق آنها است و البته متاسفیم، چرا که واقعا ایران را به عنوان شریک در این گروه کم داریم. در مرحله فعلی بسیار مهم بود چنانچه می توانستیم روند حل و فصل سیاسی در افغانستان را با ایران، پاکستان، چین و آمریکا پیش ببریم و این روند را از حالت سکونی که هم اکنون در آن قرار دارد، به جریان بیندازیم.

وی همچنین گفت که حضور طالبان در شمال افغانستان باعث سرکوب تهدید گروه تروریستی داعش برای کشورهای آسیای میانه خواهد شد.

کابلوف در این باره افزود: بسیاری دیگر از گروه های بین المللی تروریستی در این منطقه برای مدت طولانی مستقر شده اند. من داعش را دردرجه اول قرار می دهم، اما همچنان 20 گروه تروریستی کوچکتر وجود دارند که خطرشان از داعش کمتر نیست و به دلایل تاکتیکی با یکدیگر همکاری می کنند. بنابراین می توانند با سوء استفاده از وضعیت آشفته در شمال افغانستان سعی کنند که به ثبات کشورهای همسایه آسیب بزنند. طالبان روابط بسیار بدی با داعش دارد و در طول این سال ها در حال مبارزه با این گروه تروریستی بوده است که این خود مسئله ای است که درباره آمریکا، ناتو و یا حتی دولت فعلی افغانستان صدق نمی کند. حضور طالبان در مناطق شمالی افغانستان جلوی رشد تهدیدهای داعش نسبت به کشورهای دیگر در آسیای میانه را می گیرد.

این اظهارات در حالی است که درگیری‌های گسترده بین اعضای گروه طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان در پی خروج غیر مسئولانه و ادعایی نظامیان آمریکا و ناتو طی هفته‌های اخیر، در سراسر این کشور ادامه دارد و در نتیجه این کشمکش‌ها، مناطق مختلف در افغانستان بین این دو گروه دست به دست می‌شود. همچنین افراد متعددی از هر دو طرف در این درگیری‌ها کشته و زخمی شده‌اند.

کد خبر 5272028 مریم خرمایی

منبع: مهر

کلیدواژه: روسیه افغانستان ضمیر کابلوف طالبان افغانستان داعش ایالات متحده امریکا ایالات متحده امریکا عراق افغانستان رژیم صهیونیستی ایران طالبان روسیه لبنان فلسطین ترکیه طالبان افغانستان عربستان سعودی ویروس کرونا سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار با وزیر دفاع روسیه با قدردانی از حمایت و مواضع فدراسیون روسیه در محکومیت اقدام غیرقانونی و ناقض قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی و حمایت از اقدام مشروع ایران در پاسخ به این رژیم، اظهار کرد: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است.

بنا به گزارش ایسنا، وزیر دفاع ایران با اشاره به تحرکات ناتو و برخی کشورهای غربی در توسعه به شرق و حضور در جغرافیای امنیتی شانگهای بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان همکاری شانگهای برای رفع تهدیدات مشترک تاکید کرد.

ارتشبد سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه نیز در این دیدار با محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه، پاسخ ایران را مطابق با حق دفاع مشروع ایران دانست.

دو طرف در عین حال با توجه به تجربه موفق دو کشور در مقابله با تروریسم در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت مقابله با تهدیدات تروریستی، تجزیه طلبی و افراط گرایی که از اهداف اصلی سازمان همکاری شانگهای نیز است، تاکید کردند.

وزرای دفاع ایران و روسیه با تاکید بر اینکه تحولات منطقه قفقاز جنوبی برای منافع مشترک دو کشور حائز اهمیت است، تصریح کردند حضور بازیگران فرامنطقه‌ای و مداخله‌گر در این مناطق خلاف منافع مشترک دو کشور است و فرمت منطقه‌ای ۳+۳ که با حضور کلیه کشورهای منطقه قفقاز در حال اجراست، چارچوبی مناسب برای حل و فصل مشکلات است.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899980

دیگر خبرها

  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود