Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که امروزه وقوع آتش سوزی‌های بزرگ در جنگل‌ها بر اثر گرم شدن کره زمین و بی مبالاتی‌های انسان‌ها شیوع گسترده‌ای پیدا کرده است، فناوری‌ها به کمک اطفای این حریق‌ها می‌آیند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، جهان امروزه در آتش می‌سوزد و در حالی که یک تابستان جهنمی را در نیم‌کره شمالی زمین می‌گذرانیم، در نقاط متعددی از ایالات متحده تا خطوط ساحلی مدیترانه شاهد آتش‌سوزی‌های بزرگ هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آتش سوزی‌ها بخشی از الگوی وسیع‌تری از آتش سوزی‌هایی است که تابستان امسال مدیترانه را درگیر کرده است و مکان‌هایی در ترکیه، یونان، لبنان، سوریه و ایتالیا شاهد بدترین آتش سوزی‌های چند دهه اخیر بوده‌اند.

امروز ترکیه در ششمین روز جهنمی خود به سر می‌برد. استراحتگاه‌ها و مناطق روستایی در امتداد سواحل مدیترانه در حالی تخلیه می‌شوند که آتش نشانان و مردم محلی با گسترش شعله‌های آتش روبرو هستند. طبق گفته مقامات ممکن است این آتش سوزی عمدی یا بر اثر بی احتیاطی مردم ایجاد شده باشد. در این آتش سوزی تاکنون دست کم هفت نفر کشته و اکوسیستم‌های گرانبها آسیب دیده و هزاران حیوان جان خود را از دست داده‌اند.

در ایالات متحده، کانادا و سیبری نیز شرایط چندان متفاوت نیست. بر اساس گزارش CNN، دو آتش سوزی فعال آمریکایی زمین‌هایی تقریباً به اندازه مساحت نیویورک، لس‌آنجلس و شیکاگو را سوزانده‌اند و هفت آتش سوزی بزرگ جدید در روز یکشنبه ثبت شده است. بر اساس اعلام مرکز ملی آتش نشانی ملی آمریکا، تعداد آتش سوزی‌های جنگلی در ایالات متحده به ۹۱ مورد رسیده است.

خشکسالی و گرمای شدید وضعیت را برای آتش نشانان که با شعله‌های آتش در حال مبارزه هستند، وخیم کرده است، اما فناوری مدرن به کمک آنها آمده است که جدیترین آنها آزمایش یک رادیومتر حرارتی فضایی متعلق به ناسا در ایستگاه فضایی بین المللی موسوم به "ECOSTRESS" است.

ابزار "ECOSTRESS" توسط آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا(JPL) ساخته شده است که می‌تواند دمای سطح هر مکان دلخواه روی زمین را اندازه گیری کند و نه تنها به دانشمندان در مورد تأثیرات رویدادهایی مانند موج گرما و خشکسالی روی محصولات کمک می‌کند، بلکه اکنون با نظارت ویژه بر گسترش آتش سوزی‌های بزرگ به آتش نشانان نیز کمک شایانی می‌کند.

ناسا می‌گوید قابلیت‌های ابزار "ECOSTRESS" منحصر به فرد است، زیرا داده‌های ماهواره‌ها با وظایف مشابه، وضوح بالا و کافی برای ردیابی خط دقیق جبهه آتش ندارد و ماهواره‌های با وضوح بالاتر نیز هر ۵ تا ۱۶ روز از فراز یک منطقه درگیر با آتش سوزی عبور می‌کنند.

آتش نشانان برای مقابله با آتش سوزی‌های بزرگ ابزار محدودی در اختیار دارند، اما ناسا می‌گوید داده‌های فناوری‌های فضایی می‌تواند به تلاش‌های آنها کمک کند.

این یک مثال برجسته از استقرار و چرخش ماهواره‌ها به دور زمین است که می‌توانند به موقع و شایسته به ما روی زمین کمک کنند.

همچنین شایان ذکر است که در پی وقوع سیل‌های مهلک در اروپا و چین و دیگر مناطق جهان، این آتش سوزی‌های جنگلی جدیدترین مورد از سلسله وقایع ناشی از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی در سراسر جهان است که کارشناسان معتقدند با تغییرات آب و هوایی ناشی از گرم شدن کره زمین مرتبط است.

تغییرات آب و هوایی با گرم شدن چشمگیر کره زمین و خشک شدن درختان و علف‌ها احتمال وقوع آتش سوزی‌های بزرگ و فاجعه بار را افزایش داده است. همچنین در هوای گرم و خشک، زیرساخت‌هایی مانند خطوط برق خطر شروع و اشتعال شعله‌ها را بیشتر می‌کند.

محققان می‌گویند، اگر تغییرات آب و هوایی را متوقف نکنیم، هیچ مداخله انسانی نمی‌تواند جنگل‌ها را نجات دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايستگاه فضايي بين المللي آتش سوزي آتش سوزی در جنگل ها ناسا آتش سوزی های بزرگ آتش سوزی آتش سوزی ها آتش نشانان آب و هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۲۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، زباله‌های فضایی شامل قطعات کوچک و بزرگی از تجهیزات دست‌ساز بشر است که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها می‌توانند با سرعت‌های باورنکردنی حرکت کنند و به ماهواره‌ها و فضاپیماها آسیب برسانند.

زباله‌های فضایی شامل ماهواره‌های شکسته، قطعات موشک‌های دورانداخته شده و سایر قطعات کوچک و  بزرگ فلزی است که اغلب سرعت زیادی در اطراف سیاره ما دارند. این زباله‌های فضایی، ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی چین را تهدید می‌کنند و حتی برای ساکنان زمین نیز خطرناک است چراکه اخیراً شاهد فرود آمدن یک زباله فضایی بر سر یکی از ساکنان خانه‌ای در ایالات متحده بودیم.

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند.

ماهواره Astroscale's Active Debris Removal by Astroscale-Japan (ADRAS-J) تصویر بالا را از مرحله بالایی یک موشک دور انداخته شده از فاصله چند صد متری گرفته است. ایده سیستم ADRAS-J بازرسی قطعات زباله و گرفتن عکس از آنها برای تعیین حرکات و وضعیت آنها است تا به درک چگونگی حرکت زباله برای عملیات حذف آتی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزییات آتش سوزی انباری در خیابان لاله‌زار
  • ورود مار سمی به کارگاهی در تهران | تماس کارگران وحشتزده با آتش‌نشانی
  • ورود مار سمی به کارگاهی در جنوب تهران
  • (عکس) هجوم مار سمی غول پیکر به کارگاهی در جنوب تهران!
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان صیاد شیرازی
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • جزئیاتی از آتش‌سوزی ویرانگر در امامزاده ابراهیم