Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه یونان روز دوشنبه اتهامات وزارت خارجه ترکیه در مورد مسائل آموزشی در مورد اقلیت مسلمان مقیم یونان را رد کرد.

به نوشته روزنامه «ارتدکس تایمز» در بیانیه وزارت یونان تاکید شده است که برخلاف ترکیه، یونان به وفاداری به اجرای مفاد پیمان لوزان ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت خارجه یونان در این بیانیه مدعی شد: «اقلیت مسلمان در ترکیه نزدیک به 120 هزار نفر است، در حالی که اقلیت یونانی در ترکیه به 3000 نفر کاهش یافته است. در زمان پیمان لوزان، این ارقام برابر بود.»

دستگاه دیپلماسی یونان مدعی شده است که بیش از 100 مدرسه ابتدایی ویژه اقلیت مسلمان در سال تحصیلی 2021-2022 در یونان فعالیت خواهند کرد، در حالی که در استانبول تا 3 مدرسه برای اقلیت‌ها در نظر گرفته شده است.

یونان مدعی است که  قوانین حقوق بشر و آزادی‌های همه شهروندان خود را کاملاً محافظت و تضمین می‌کند، در حالی که ترکیه از این حیث وضعیت وخیمی دارد. پس از تعطیلی موقت 12 مدرسه ابتدایی اقلیت ترکیه در یونان، آنکارا و آتن درگیر جنگ لفظی دیگری شده‌اند.

ترکیه این اقدام را محکوم و اعلام کرد که مدارس اقلیت ترکیه در یونان مورد تبعیض قرار می‌گیرند و مدعی شد که نیمی از این موسسات آموزشی اولیه تعطیل شده اند و این تعداد به 103 رسیده است،  اما یونان ترکیه را به تحریف واقعیت با اتهامات بی اساس و اخبار جعلی متهم  و تاکید کرد که از اقلیت‌ها محافظت می‌کند.

ترکیه بر این باور است که تعطیلی مدارس اقلیت ترکیه ساکن یونان نقض معاهده لوزان است و نشانه دیگری از پیامدهای سیاست های منفی یونان در دهه‌های اخیر علیه اقلیت ترکیه است.

یونان و ترکیه در مورد تعدادی از مسائل، از جمله مهاجرت و مرزهای دریایی در شرق مدیترانه اختلاف نظر دارند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه چندی قبل گفت دولت یونان تمام مساجد را در شهر «آتن» پایتخت این کشور تخریب کرده است. اردوغان طی سخنرانی در مراسم افتتاح بیمارستانی در استانبول، با اشاره به فتح شهر قسطنطنیه توسط امپراطوری عثمانی گفت: «حتی یک مسجد ما هم در آتن باقی نمانده است. تمامی آنها را با خاک یکسان کردند. لکن ما چنین اقداماتی را شهری مانند استانبول انجام ندادیم.»

وی با بیان اینکه مسلمانان در زمان امپراطوری عثمانی نه به‌دنبال کشورگشایی بلکه در پی فتح قلوب انسان‌ها بودند، توضیح داد: «مساجد و اماکن نمادین ما در جاهایی که مجبور شدیم یک قرن قبل آنها را ترک کنیم، در مدت زمان کوتاهی نابود شدند».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه یونان حقوق بشر آنکارا اقلیت ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست

وزارت خارجه آمریکا سالانه اقدام به انتشار گزارشی درباره شرایط حقوق بشر در جهان کرده و در آن کشور‌های ناقض حقوق بشر را معرفی می‌کند. با توجه به تجاوز ۲۰۱ روزه اسراییل به غزه که طی آن این باریکه با خاک یکسان و بیش از ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، رژیم صهیونیستی از منظر افکار عمومی جهان در صدر لیست ناقضان حقوق بشر قرار گرفت؛ موضوعی که مقامات آمریکایی با آن موافق نیستند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه امروز (چهارشنبه) ایالات متحده را به داشتن استاندارد‌های دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسراییل در جنگ غزه در گزارش سالانه خود انتقاد کرد. 

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جریان غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استاندارد‌های دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد. 

وزارت خارجه ترکیه در ادامه آمریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کرد سوری متهم کرد؛ جریانی که از سوی آنکارا تروریستی محسوب می‌شود. 

آنکارا در پایان با محکوم کردن جنگ اسراییل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری در این باریکه شد. این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشور‌های غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تداوم غیبت ایرانی‌های کایسری‌اسپور
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند
  • دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده! | صدای مجری هم درآمد
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • روسیه: ۲۹۹ پهپاد اوکراینی منهدم شد
  • (تصاویر) اعتراض مردم ترکیه به سفر رئیس جمهور آلمان به آنکارا
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده