Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@15:30:49 GMT

پیکر جلال ستاری به خاک سپرده شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۴۲۴۰

پیکر جلال ستاری به خاک سپرده شد

مراسم تشییع پیکر «جلال ستاری» برگزار شد و پیکر این چهره فقید فرهنگی در قطعه هنرمندان آرام گرفت.

قدس آنلاین: به گزارش ایسنا، پیکر جلال ستاری، نویسنده، مترجم و اسطوره‌شناس با حضور لاله تقیان، همسر او و مدرس و پژوهشگر تئاتر و همچنین تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر امروز (سه‌شنبه، دوازدهم مردادماه ۱۴۰۰) در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع و به خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با خواندن متن تسلیت سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ستاری به عنوان چهره‌ای مانا در فرهنگ و هنر ایران یاد کرد که به فرهنگ وفادار ماند و در همه عمر هم ذهن و فکرش فرهنگ بود.

متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای درگذشت جلال ستاری به این شرح است:

"خبر درگذشت پژوهشگر فرهیخته و اسطوره‌شناس نام‌آشنا، مرحوم جلال ستاری موجب تاثر و تاسف عمیق شد.

او در دوران حیات فرهنگی خود، آثار ارزشمندی در حوزه‌های متنوع فرهنگی از جمله نقد و ترجمه، افسانه‌شناسی و ادبیات نمایشی خلق کرد و نامی جاودان از خود به یادگار گذاشت.

این‌جانب فقدان این چهره ‌سرشناس فرهنگی را به اصحاب فرهنگ و خرد، علاقه‌مندان و دوستداران او و خانواده آن مرحوم به‌ویژه همسر داغدارشان تسلیت می‌گویم.

از خداوند متعال برای آن عزیز سفرکرده آمرزش و آرامش ابدی و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی خواستارم."

مرد صداقت، صراحت و تواضع 

سپس داوود فتحعلی‌بیگی، نویسنده و کارگردان تئاتر، این "مصیبت بزرگ" را به خانواده و دوستداران ستاری تسلیت گفت و افزود: ستاری خصلت‌های انسانی متعددی داشت. آشنایی من و او به اواخر دهه ۶۰ بازمی‌گردد که نوشته‌های ما را متواضعانه می‌خواند و اصلاح می‌کرد.

فتحعلی‌بیگی با برشمردن ویژگی‌های ستاری، صداقت و صراحت را ویژگی او دانست و تواضع را مهم‌ترین یادگار او خواند و گفت: ستاری نمی‌خواست چیزی را که باور نداشت به گونه دیگری بازگو کند.

او افزود: استاد ستاری مردی بود که می‌توانست به خاطر بی‌مهری‌ها این سرزمین را ترک کند و در بهترین دانشگاه‌ها تدریس کند، اما به دلیل علاقه به این آب و خاک در ایران ماند و آثار ماندگاری از خود به جای گذاشت.

مردی سرشار از شور زندگی

در ادامه مراسم ابراهیم گله‌دارزاده، مدیر تئاتر شهر گفت: جلال ستاری مردی سرشار از شور زندگی بود، مردی که وقتش را برای هیچ چیز جز کار علمی صرف نکرد و خود را به صندلی دوخت تا به قول خودش کارهایی را منتشر کند که جاودانه شوند.

او افزود: ستاری دلگرمی ما در دنیای معاصر بود؛ دنیایی که در آن سایه او بالای سر ما بود و در هوای او نفس می‌کشیدیم. استاد ستاری در هیچ جمعی که برای بزرگداشت او برگزار شد، حاضر نشد و حتی در جایزه‌ای که به نام او اعطا می‌شد، حضور نمی‌یافت. 

گله‌دارزاده در پایان صحبت‌هایش به تلاش‌های ستاری برای فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: در این سرزمین افسانه و قصه، چیزی جز ادب فارسی برای ما باقی نمانده است، او برای این میراث تلاش کرد، ستاری از ما نمی‌پرسید چطوری؟ می‌گفت: «چه کتابی می‌خوانی؟»

مدیر تئاتر شهر همچنین پیشنهاد تأسیس بنیادی برای حفظ آثار و میراث جلال ستاری را مطرح کرد و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که برای این منظور تلاش کند.

پیکر سیدمیرجلال‌الدین ستاری در همسایگی محمدعلی کشاورز بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون که با او نسبت خانوادگی داشت، به خاک سپرده شد.

جلال ستاری سال ۱۳۱۰ در رشت متولد شد. او نویسنده، پژوهشگر، مترجم و اسطوره‌شناس بود که در سوئیس تحصیل کرد و دکترا گرفت. ستاری بیش از ۱۰۰ کتاب در زمینه‌های اسطوره و افسانه‌شناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی در طی بیش از ۶۰ سال تالیف و ترجمه کرد. او همچنین نشان شوالیه هنر و ادب را از دولت فرانسه دریافت کرده بود.

از آثار جلال ستاری می‌توان به «جان‌های آشنا»، «افسون شهرزاد»، «پژوهشی در اسطوره گیلگمش و افسانه اسکندر»، «آیین و اسطوره در تئاتر»، «نمایش در شرق» و ترجمه‌هایی مثل «اسطوره‌های عشق»، «دانش اساطیر»، «تأثیر سینما در کودک و نوجوان» و ... اشاره کرد. 

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جلال ستاری اسطوره شناس جلال ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۴۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدای تازه تفحص شده در دزفول و اهواز تشیع شدند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن نورانی پیش از ظهر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: همزمان با سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) پیکر مطهر شهیدان غلامعلی عشیری لیوسی و منصور پورعزیز پور محمدی با حضور اقشار مختلف مردم در شهرهای دزفول و اهواز تشییع و به خاک سپرده شد.

وی اضافه کرد: پیکر مطهر شهید «غلامعلی عشیری لیوسی» از شهدای هشت سال دفاع مقدس شهرستان دزفول که پس از گذشت ۴۲ سال از شهادت، شناسایی و به دامان شهر رجعت کرده بود، صبح امروز همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) با حضور مردم قدرشناس دزفول تشییع و به خاک سپرده شد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان ادامه داد: پیکر مطهر شهید عشیری صبح امروز از حسینیه ثارالله دزفول به سمت گلزار شهدای این شهر تشییع و در مکانی که پیشتر به عنوان یادبود برای وی ساخته شده بود، در جوار هم‌رزمان شهیدش به خاک سپرده شد.

وی گفت: شهید پور عزیز پور محمدی نیز در قطعه دوم گلزار شهدای اهواز و کنار هم‌رزمان شهیدش به خاک سپرده شد.

کد خبر 6096343

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر شهید گمنام در شهر نرجه
  • تشییع پیکر شهید والامقام «جلال اعتماد» در قروه
  • تشییع پیکر شهید جلال اعتماد، شهید مرزبانی در بانه
  • تشییع پیکر مطهر یک معلم شهید پس از ۳۹ سال
  • پیکر شهید فرزین بلیان در زادگاهش روستای رشید علی کورزان به خاک سپرده شد .
  • پیکر شهید فرزین بلیان امروز به خاک سپرده شد .
  • پیکر مطهر شهید فرزین بلیان امروز به خاک سپرده شد .
  • پیکر مسعود اسکویی فردا به خاک سپرده می‌شود
  • پیکر شهید غلامعلی عشیری در دزفول تشییع و به خاک سپرده شد
  • شهدای تازه تفحص شده در دزفول و اهواز تشیع شدند