Web Analytics Made Easy - Statcounter

بومیان آمریکایی خواهان تغییر شرایط استعماری ریشه داری هستند که قرن‌ها زندگی آنان را نابود کرده است. خبرگزاری میزان – اعتراض بومیان قاره آمریکا به تاریخ استعمار و تبعیض، در پی کشف چند گور دسته جمعی در محوطه مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا و آمریکا، وارد مرحله جدیدی شده و کشور‌های این قاره را یکی پس از دیگری درنوردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «گاردین»، همزمان با سرنگونی مجسمه اشغالگران و ملکه‌های استعمارگر قاره آمریکا در میانه اعتراض‌ها در سراسر آمریکای شمالی و جنوبی، بومیان برای تسویه حساب با میراث تلخ استعمار و قتل عام تلاش می‌کنند.   بومیان آمریکایی در اعتراض‌های خود، دولت‌های ملی و سایر نهاد‌های قدرتمند را هدف قرار داده‎اند.   کشف گور‌های بی علامت کودکان بومی در محوطه مدارس شبانه روزی تحت کنترل دولت و کلیسای کاتولیک کانادا، سبب شد تا درخواست گسترده‌ای برای ارزیابی مجدد تاریخ استعمار و نابرابری‌های ساختاری بروز کند.   در شیلی و کلمبیا نیز، خیزش‌هایی درباره نابرابری اجتماعی با درخواست ارزیابی تاریخ بومیان به راه افتاده است.   قانون اساسی شیلی بومیان را با توجه به سهم حدود ۱۳ درصدی آنان از جمعیت این کشور به رسمیت نمی‌شناسد.   در پایتخت بولیوی بومیان معترض دست به تظاهرات در مقابل مجسمه تخریب شده «کریستف کلمب» زدند.   اگرچه زمینه و تاریخچه کشور‌ها و بومیان منطقه تفاوت زیادی را نشان می‌دهد، اما تجربه مشترک آنان از حاشیه نشینی، فقر و امید به زندگی پایین، بسیاری از بومیان را ناچار کرده تا در مرز‌های استعماری به صورت مشابه اقدام و اعتراض کنند.   مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا و آمریکا با هدف جذب اجباری کودکان بومی در جامعه استعماری، تاسیس شدند.   شمار این مدارس در کانادا ۱۵۰ و در آمریکا ۵۰۰ عدد تخمین زده می‌شود.   کشف بیش از هزار و ۵۰۰ گور در کانادا و آمریکا رشته اعتراض‌هایی را سبب شد که سراسر قاره آمریکا را در برگرفته است؛ جایی که بومیان به شکل فزاینده‌ای با نماد‌های استعمار مقابله می‌کنند. بیشتر بخوانید:  ۴۰ هزار کودک بومی؛ قربانی سیستم آموزشی آمریکا  چگونه کانادا هزاران کودک بومی را فراموش کرد؟ شیلی از سال ۲۰۱۹ شاهد سرنگونی مجسمه‌های فاتحان اسپانیایی و جایگزینی قهرمانان بومی بود و کلمبیا در سال جاری در میانه تظاهرات علیه فقر، مجسمه‌های استعمارگران را سرنگون شده دید.   تا همین یک نسل پیش، مالکان ثروتمند در کشور‌های قاره آمریکا، حیوانات، محصولات و زنان بومی را تصرف می‌کردند.   اکنون نیز پروژه‌های استخراج معادن در مناطق بومی نشین که سبب تخریب محیط زیست و آوارگی و نقش حقوق بشر می‌شود، جلوه جدید استعمار است.   در سراسر قاره آمریکا، بومیان در بیشتر موارد، شاخص‌ها از فقر گرفته تا امید به زندگی به شکل قابل توجهی شرایط بدتری را تجربه می‌کنند.   بومیان در این قاره، اکنون فراتر از اقدام‌های نمادین و اعلامیه‌های همبستگی بی مایه، خواستار اصلاح اموری هستند که به تغییرات ملموس در زندگی آن‌ها منجر شود.   آن‌ها بر این باورند که پس از هر نسل کُشی باید «جبران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی انجام شود؛ تنها در این صورت است که می‌توان به سمت تعیین سرنوشت، برابری و بازگرداندن اراضی بومیان به آن در سراسر قاره آمریکا حرکت کرد.»   انتهای پیام/ برچسب ها: حوادث بین الملل آمریکا بومیان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا حوادث بین الملل آمریکا بومیان کودکان بومی قاره آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای مطبوعاتی از ادارات دانشگاه‌ها در سراسر ایالات متحده خواست تا از حقوق تمامی دانشجویان برای تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن در محوطه‌های خود محافظت و آن را تسهیل کنند.

در این بیانیه آمده است: «مدیریت دانشگاه‌ها در سراسر ایالات متحده تمام تلاش خود را برای جلوگیری از حق اعتراض دانشجویان بکار بسته اندو دانشجویانی را که در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت می‌کنند از تحصیل تعلیق کرده‌اند». 

پل اوبراین، مدیر اجرایی عفو بین‌الملل ایالات متحده، گفت: هرگونه اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای اعتراض و صحبت کردن جمع می‌شوند، نقض حقوق آنهاست.

این نهاد ناظر حقوق گفت که آزادی آکادمیک جزء لاینفک حق تحصیل بر اساس قوانین بین المللی است و تاکید کرد که مدیریت دانشگاه موظف است فضایی را ایجاد کند که دیدگاه‌های گوناگون را فراهم کند، اما همچنین اطمینان حاصل کند که همه دانشجویان قادر به شرکت در چنین بحث‌هایی هستند. 

در این بیانیه آمده است: «با توجه به خطرات واقعی و شناخته شده خشونت پلیس که دانشجویان ممکن است با آن مواجه شوند، ادارات باید مجریان قانون را برای متفرق کردن تظاهرات دانشگاه تنها به عنوان آخرین راه حل، مانند مواجهه با خشونت گسترده یا تحریک به خشونت و تبعیض، احضار کنند.»

اوبراین ادامه داد: حق اعتراض برای اظهار نظر آزادانه علیه آنچه در حال حاضر در غزه اتفاق می‌افتد بسیار مهم است.

این امر به ویژه در شرایطی صادق است که دولت ایالات متحده همچنان به ارائه سلاح به ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و هر روز به طور فزاینده‌ای در جنایاتی که علیه فلسطینیان انجام می‌شود شریک است.

دانشجویان چندین دانشگاه در شهر واشنگتن آمریکا به دیگر معترضان ملحق شده و ضمن درخواست قطع روابط با رژیم صهیونیستی، خواستار آتش‌بس دائم در غزه شدند.

در روز‌های اخیر صد‌ها دانشجوی آمریکایی در اعتراضات سراسری دستگیر شده‌اند، از جمله بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا، بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه امرسون، بیش از ۵۰ نفر در دانشگاه تگزاس در آستین، بیش از ۴۰ نفر در دانشگاه ییل و ده‌ها نفر دیگر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی.

ده‌ها نفر از جمله اساتید دانشگاه که تلاش کرده‌اند جلوی دستگیری معترضان غیرمسلح را بگیرند، دستگیر شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا
  • اعتراضات بی سابقه دانشگاه های آمریکا در حمایت از غزه و محکومیت اسرائیل+ فیلم و عکس/ اعتراضات به کانادا و اروپا رسید
  • دانشجویان فرانسه به دنبال گسترش تظاهرات ضد صهیونیست
  • دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • ادامه تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد
  • ادامه تحصن‌ در ۴۰دانشگاه‌ آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • اعتراضات دانشجویی به جنگ علیه غزه از آمریکا به اروپا کشیده شد
  • اعتراضات سراسری دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه