Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن قلم درباره پیش‌بینی خود از وضعیت فرهنگ در دولت سیزدهم اظهار کرد: آقای رییسی و همه دوستانی که در ستاد ایشان فعالیت می‌کردند و همراه ایشان هستند نیت خیر دارند اما اینکه در عمل به ویژه در عرصه فرهنگ چقدر موفق باشند به نظرم نیاز به کار جهادی است و باید مطابق آن تعریف به کار جهادی نگاه کنیم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، سیاست‌مردان دولت تدبیر و امید پس از هشت سال پرفراز و نشیب، عرصه اداره امور را به دولت سیزدهم واگذار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولتی که روی کار آمدنش با حمایت شمار قابل توجهی از اهالی فرهنگ و هنر و چهره های برجسته این حوزه مواجه شد و دولت نیز با وعده‌هایش امید را میان آنها تزریق کرد، اما نگاهی گذرا به عملکرد هشت ساله دولت و اعتراض، دلخوری و انتقادهای تند و تیز اهالی فرهنگ و هنر نشان می دهد در عمل خبری از آن همه وعده رنگین و امیدبخش نبوده است. گرچه نمی‌توان از برخی فعالیت‌های وزارت ارشاد با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و تحمیل سایه سنگین کرونا بر همه امور چشم پوشی کرد اما شاید هنرمندان و اهل ادب و فرهنگ بهترین کسانی هستند که می‌توانند نسبت به عملکرد این دولت قضاوت کنند.

با توجه به آنچه در محافل ادبی و هنری شنیده می‌شود، مسئولیت دولت سیزدهم در قبال فرهنگ سنگین خواهد بود، بازگرداندن امید و شرایط فعالیت در همه حوزه‌های فرهنگی از ضروری‌ترین اقدامات دولت آینده است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. اما اهالی فرهنگ و هنر از وزیر ارشاد آینده چه انتظاری دارند و الویت‌هایشان برای التیام پیکر نحیف و آسیب‌دیده فرهنگ این مرز و بوم چیست؟

محسن پرویز، نویسنده و رئیس انجمن قلم ایران، معاون اسبق امور فرهنگی وزارت ارشاد و یکی از افرادی که در گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای او را جزو لیست گزینه‌های احتمالی وزارت ارشاد می‌دانند، در گفت‌وگو با قدس آنلاین با اشاره به مسائل پیش روی وزیر ارشاد آینده و با تاکید بر ضروری‌ترین اقدامات اولیه در حوزه فرهنگ و هنر گفت: برای هر کسی که وزیر ‌می‌شود آرزوی توفیق دارم و از خداوند می‌خواهم در مسیر سختی که قرار گرفته او را موفق کند، اما به نظرم الزاماتی برای حصول این موفقیت وجود دارد.

وی در ادامه افزود: اولین موضوع ـ که متاسفانه فرصتی از دست رفته است و اگر هم کاری انجام شده ما مطلع نیستیم ـ داشتن برنامه‌ای دقیق مبتنی بر شناسایی مشکلات و معضلات این حوزه است.

پرویز تأکید کرد: در ادوار گذشته شاهد بودیم وزیر برنامه‌ای را به مجلس ارائه می‌کند و متأسفانه پس از آن هم کسی دیگر پیگیر نمی‌شود که این برنامه به کجا رسید و میزان موفقیتش چقدر بوده است. این برنامه‌ها با مشارکت مسئولان شاغل در وزارتخانه در همان ایام نوشته می‌شود و طبیعتاً نمی‌تواند چندان دقیق باشد و ضروری است از نظر افرادی که خارج از دولت این مجموعه را رصد می‌کنند استفاده شود و آنها باید نقش اساسی‌تری در تدوین برنامه‌ها داشته باشند.

برنامه‌های صوری و ظاهری که وزرا ارائه می‌کنند کارساز نیست

وی تاکید کرد: بنابراین نکته اول داشتن برنامه‌ای مبتنی بر شناخت مشکلات و ارائه راه حل(کوتاه مدت و بلند مدت) است که مورد تأکید آقای رئیسی نیز بوده است. البته تجربه گذشته ما نشان می‌دهد آن برنامه‌های صوری و ظاهری که وزرا ارائه می‌کنند کارساز نخواهد بود. برنامه‌هایی کلی که به طور مدام تکرار می‌شود و هیچ‌گاه هم به آنها عمل نمی‌شود و از طرفی دیگر ارزیابی هم نشده که چند درصد آنها تحقق یافته است.

معاون اسبق امور فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: نکته دوم به همکاران ردیف اول وزیر برمی‌گردد که نقش بسیار مهمی دارند. به نظرم هر فردی که سکان وزارتخانه را در دست گرفت در کنار افرادی که به عنوان حلقه اول مدیران کل ستادی و معاونان خودش انتخاب می‌کند، ضروری است هیئت‌های اندیشه‌ورز، اتاق‌های فکر و اندیشه‌ای تشکیل دهد که از همه افراد باتجربه و دلسوز این حوزه‌ها در این اتاق‌های اندیشه‌ورز کمک بگیرند و مشکلات را شناسایی کنند و راه حل پیشنهاد دهند و صرفِ یک مدیرکل نمی‌تواند مشکلات را حل کند و حتماً نیاز است افراد صاحب‌فکر کمک کنند.

برخی حوزه‌های فرهنگی دچار اضمحلال شدند

و اما نکته سوم؛ ما چندین مسئله عاجل در حوزه فرهنگ داریم که باید حتماً به آن رسیدگی  کرد. نخست اینکه در برخی حوزه‌های فرهنگی که تصدی مسئولیتش با وزارت فرهنگ و ارشاد است عملاً دچار اضمحلال شدیم و این بسیار مهم است که تلاش کنیم تا از متلاشی شدن بیشتر این بخش‌ها جلوگیری شود. صحبت بر سر این است که کرونا کسب و کارها را در این ۱۶ ماهه اخیر با مشکلاتی مواجه کرده است اما در برخی حوزه‌های فرهنگی مانند کتاب، تئاتر، موسیقی و سینما فاجعه خیلی عمیق‌تر از دچار مشکل شدن است.

وی با بیان اینکه عملاً تیراژی برای کتاب‌ها باقی نمانده و ناشر و نویسنده درآمدی ندارند و اگر فکر عاجل نشود در آینده شاهد لطمات زیادی در این حوزه خواهیم بود، اظهار کرد: همچنین در سینما و سایر حوزه‌های هنری چندین نفر با درآمد بالا هستند که زندگیشان در این شرایط لطمه‌ای نخورده اما اشتباه آنجاست که تصور کنیم همه دست اندرکاران در  این حوزه همین گونه هستند و ضربه‌ای از شرایط نخوردند. درک عامه مردم از عمق فاجعه در آن بخش‌ها ناقص است، وای به روزی که مسئولان مربوطه هم عوامانه فکر کنند. بنابراین رسیدگی به وضعیت این اقشار جزو اولین اقدامات دولت است.

تفکر لیبرالیستی بر جلب رضایت سلبریتی‌ها تمرکز می‌کند نه آحاد مردم

پرویز تاکید کرد: نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، این است که برخی دولت‌ها و تفکراتی که منشأ لیبرالیستی دارند نظام طبقاتی جامعه را پذیرفته و سمت و سوی نگاهش به سمت راضی کردن سلبریتی‌هاست. بدین معنا کسانی که نگاه لیبرایستی دارند و سرکار می‌آیند به دنبال این هستند که سلبریتی‌ها را راضی نگه دارند تا سر و صدایی از آنها بلند نشود زیرا بقیه آحاد جامعه صاحب تریبون نیستند. نتیجه عملی‌اش هم این است که ۸ سال مردم با یک امید واهی در انتظار برقراری رابطه با غرب هستند تا نجات پیدا کنند و برخی هم از این رفتار حمایت می‌کنند و نتیجه عملی‌اش این می‌شود که بسیاری از ساختارهای ما متلاشی شده و مشکلات بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگ ایجاد می‌شود. بنابراین دولتی که مردمی است و می‌خواهد ایرانی قوی بسازد باید توجه‌اش به همه مردم باشد.

وی در خصوص چندصدایی و تصدی گری بخش‌های خارج از دولت بر حوزه فرهنگ و هنر گفت: چند صدایی در حوزه فرهنگ از برکات آن است و به رشدش کمک می‌کند. ممکن است در بخش اجرایی افراد فکر کنند برای رسیدن به آن اندیشه درست و تعالی مسیرهای مختلفی وجود دارد. بله! طرح راه‌های مختلف اشکالی ندارد مشروط بر اینکه این راه‌ها مطرح شود و ما بهترینشان را انتخاب کنیم و در جهت آن به حرکت در مسیر ادامه دهیم. نیروهای اجرایی و متصدیان امور از آقای رییس جمهور تا وزرا باید از نظرات کارشناسان بهره مند شوند و طبیعتاً آنها هم وقتی ببینند نظراتشان مورد توجه قرار گرفته ممکن است به زبان نیاورند اما قلباً و قطعاً راضی خواهند شد.

این نویسنده عنوان کرد: ممکن است برخی افراد بنا به مقاصد سیاسی اعتراف نکنند مسیری که پیشنهاد دادند درست نبوده و آنچه که طی شده مسیر بهتری بوده اما وقتی حرفشان شنیده و پاسخ منطقی داده می‌شود آنها نیز اقناع می‌شوند و شنیدن حرف کارشناسان و انتخاب بهترین مسیر و اقناع افکار عمومی متخصصان حوزه‌های مختلف جزو اصول کار است.

در عرصه فرهنگ نیازمند کار جهادی هستیم

رئیس انجمن قلم با پیش بینی وضعیت فرهنگ در دولت سیزدهم اظهار کرد: پیش بینی آینده کار ساده‌ای نیست. نیت و نگاه افراد یک چیز است و توانایی عملیاتی کردن افکار خوب چیز دیگری است. آقای رییسی و همه دوستانی که در ستاد ایشان فعالیت می‌کردند و همراه ایشان هستند نیت خیر دارند و تلاش می‌کنند مملکت از مشکلاتی که داشته رها شود. من شخصاً تردیدی ندارم که عموماً نیت‌ها خوب است و فکر درستی برای حل مشکل وجود دارد، اما اینکه در عمل به ویژه در عرصه فرهنگ چقدر موفق باشند به نظرم نیاز به کار جهادی است و باید مطابق آن تعریف به کار جهادی نگاه کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کار جهادی لزوماً به کار زیادی کردن نیست؛ کار جهادی یعنی هدف‌گیری درست داشته باشد و از هدررفت نیروی انسانی و منابع اقتصادی جلوگیری شود، همچنین هدف مشخصی را دنبال کرده و از همه توانایی‌ها استفاده کند و خستگی‌ناپذیر و جهادی پیش رود. من تصورم این است که با یک کارجهادی و با کمک همه کارشناسان این حوزه می‌توان بخشی از این مشکلاتی که ایجاد شده را از سر راه برداشت و شاهد رونق دوباره حوزه فرهنگ باشیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محسن پرویز دولت سيزدهم وزارت ارشاد و هنرمندان حجت الاسلام والمسلمین رئیسی کابینه سیزدهم برخی حوزه های فرهنگی کار جهادی وزارت ارشاد دولت سیزدهم فرهنگ و هنر حوزه فرهنگ سلبریتی ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۸۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یک‌شنبه، (۱۶ اردیبهشت‌ماه) با همراهی یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه در مصلی امام خمینی(ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدا، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گزارشی از روند آماده‌سازی نمایشگاه ارائه کرد و گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی(ره) گسترده است و ۲۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته دوبرابری است.

قائم مقام نمایشگاه از شروع بارگذاری آثار ناشران بخش مجازی در سایت این رویداد خبرداد و افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان‌ دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

او با بیان اینکه ۵۰ مهمان خارجی به دعوت نمایشگاه کتاب تهران در این رویداد حاضر خواهند شد، گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

در ادامه ناصر کنعانی، مریم‌سادات ظهوریان، مهدی رمضانی، نادر قدیانی، فتح‌الله فروغی، ابراهیم کریمی، مهدی فقیهی نژاد و اسماعیل جانعلی‌پور به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به طرح پیشنهاداتی پرداختند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه علیرغم تمام تلاش‌ها خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم، عنوان کرد: حمایت و  پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر محترم موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد.

او نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را چهره واقعی مردم ایران دانست و افزود: نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب صفحه پرشوری از دوره رونق فرهنگ است

سپس، اسماعیلی از شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران بخاطر اهتمام و همت در پیگیری مسائل این رویداد مهم فرهنگی قدردانی کرد و با بیان اینکه در آستانه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اوضاع وفق مراد و وفق اهداف ترسیم شده پیش رفته است، گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد.

او با تاکید براینکه تمهیدات و پشتیبانی لازم از نمایشگاه کتاب تهران درحال انجام است، اشاره کرد: نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما نهایتاً حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب را صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگ دانست و ادامه داد: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم.

اسماعیلی از آماده‌سازی کارخانه جدید کاغذ برای تامین نیازهای کشور در زمینه کتاب‌های درسی خبر داد و افزود: در مضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

او نشر کودک و نوجوان را مسئله مهم و کلیدی دانست و با تاکید براینکه در این زمینه آماده حمایت از ناشران و مخاطبان خواهیم بود، گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم گسترش شبکه کتابفروشان تاکید کرد و گفت: ابلاغ خوبی در این زمینه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفا یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

اسماعیلی تاثیرگذاری کمیته فرهنگی نمایشگاه با برگزاری جلسات شعر و مسابقه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، افزود: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

او بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه معظم‌له از روند نمایشگاه ابراز رضایت داشتند که مایه افتخار است، گفت: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه مهم مردم در زمینه کتاب را قیمت آن دانست و با تاکید براینکه در این زمینه باید سامانه‌های حمایتی را افزایش داد، گفت: در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • تاثیرگذاری فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است