Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - کارشناس بازار سرمایه گفت: حدود 50 درصد بهای تمام شده شرکت‌های دارویی بازار سرمایه، متعلق به ارز 4200 تومانی جهت خرید مواد اولیه دارویی است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محمد رضا برگی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به خبر منتشر شده درباره حذف ارز 4200 تومانی از صنایع دارویی اظهار کرد: قرار بود ارز ترجیحی 4200 تومانی دارو پس از کش و قوس‌های زیاد تا نیمه سال 1400 به دلیل کسری بودجه دولت به صورت گام به گام و به گفته‌ مسئولان سازمان غذا و دارو حذف شود و ارز نیمایی جایگزین آن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او تاکید کرد: ظاهرا این سازمان خیلی زود دست به کار شده و چراغ خاموش اجازه افزایش قابل توجه نرخ‌ها را برای شرکت‌های دارویی صادر کرده است. این افزایش نرخ‌ها جهت جبران مابه تفاوت نرخ ارز ترجیحی و نرخ ارز نیمایی است. به گونه‌ای که شرکت‌ها در برخی محصولات افزایش نرخ‌های بالای 100٪ داشته و نکته جالب این است که شرکت‌ها در این خصوص افشائی بر روی سامانه کدال قرار نداده‌اند.
او بیان کرد: حدود 50 درصد بهای تمام شده شرکت‌های دارویی که سهام آن‌ها در بازار سرمایه معامله می‌شود، متعلق به ارز 4200 تومانی جهت خرید دارو و مواد اولیه دارویی است. به طور میانگین شرکت‌ها با هم متفاوت هستند. علاوه بر این، ما انواع اقلام مختلف دارو و شرکت‌های مختلف دارویی را داریم.
کارشناس بازار سرمایه افزود: یک سری از شرکت‌ها دارو‌های بدون نسخه را تولید می‌کنند که ارز آن‌ به صورت کامل حذف شده است. اما لازم به ذکر است که حذف ارز 4200 تومانی نیز به صورت پله‌ای بوده و شرکت‌ها محصولات خود را با ماده اولیه‌ای که از قبل داشتند و با آن تولید انجام داده بودند، به نرخ قبل می‌فروشند. در صورتی که اگر ماده اولیه به پایان برسد، به علت اینکه باید گران‌تر ماده اولیه را بخرند، قطعا افزایش نرخ دارو خواهند داشت.
برگی در پاسخ به این پرسش که، کدام شرکت‌های بورسی دارویی تحت تاثیر حذف ارز 4200 تومانی قرار می‌گیرند؟، گفت: از جمله این شرکت‌ها، شرکت بورسی دکپسول تک محصولی در 8 ماه گذشته 160٪ افزایش نرخ گرفته است، دسینا، در برخی قطره‌ها افزایش نرخ 200٪گرفته است، دارو پخش در برخی قرص‌ها افزایش نرخ 101٪ داشته است، ابوریحان در برخی از محصولات افزایش نرخ 216٪ گرفته است؛ و سایر شرکت‌ها مثل، دسانکو، دشیمی، دعبید، دقاضی دسبحان، دشیری، ریشمک، دامین هستند.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا تمام شرکت‌های بورسی گروه دارویی با ارز 4200 تومانی دارو خریداری می‌کنند؟، تصریح کرد: اکثر شرکت‌های دارویی که با ارز 4200 تومانی اقدام به خرید دارو می‌کنند، قبل از عید افزایش نرخ‌های آنان اعمال شده، ولی افشای اطلاعات بر روی سامانه کدال انتشار نیافت، اما در 1 -2 هفته اخیر، شرکت‌های دارویی، در رابطه با نرخ‌های فروش خود و یکسری از شرکت‌های دارویی دیگر که قبل از عید ماده اولیه شرکت‌های دارویی را تامین می‌کردند و یا محصول آنان جز otc و یا دارو‌های بدون نسخه داشتند، افشای اطلاعات زدند.
او بیان کرد: دارو کالای حساسی است و روش حذف ارز 4200 تومانی از صنعت دارو باید کنترل و مدیریت شود. با توجه به افزایش نرخی که در دارو می‌بینیم و ماده اولیه‌ای که شرکت‌های دارویی می‌خرند، می‌بینیم به صورت پله‌ای ارز آنان به سمت دلار نیمایی در حال حرکت است.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه، در صورت حذف ارز 4200 از صنعت دارو، قیمت دارو افزایش می‌یابد؟ و آیا این موضوع سبب کاهش فروش شرکت‌های دارویی می‌شود؟، گفت: قطعا با حذف ارز 4200 تومانی افشای اطلاعات شرکت‌های دارویی بر روی کدال منتشر می‌شود و شرکت‌های دارو پخش که پخش کننده دارو هستند، دارو‌ها را با نرخ بالاتر می‌خرند و قطعا با نرخ بالاتری به داروخانه‌ها می‌فروشند، داروخانه‌ها نیز با حاشیه سودی دارو را به دست مصرف کننده می‌رسانند.
او در پایان بیان کرد: افزایش نرخ فروش دارو، از لحاظ مبلغی می‌تواند بر روی مبلغ فروش تاثیرگذار باشد، وقتی این اتفاق رخ می‌دهد، شرکت‌ها به صورتی رقابتی می‌شوند و باید برای حفظ مشتریان خود به آنان تخفیف بدهند و شرکتی که تخفیف بیشتری بدهد، می‌تواند بازار بهتری برای خود داشته باشد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه حذف ارز 4200 تومانی شرکت های دارویی شرکت های دارو افزایش نرخ ماده اولیه شرکت ها نرخ ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۹۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا در برنامه تلویزیونی در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است.

ویتأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا افزود: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

وی گفت: علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا اضافه کرد: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد. وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد

کد خبر 6093432 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ