Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@19:06:51 GMT

کشت دوم در مزارع کشاورزی همدان ممنوع است

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۱۱۱۷

کشت دوم در مزارع کشاورزی همدان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، منصور ستوده ظهر امروز در جمع خبرنگاران  اظهار کرد: با وضعیت نامناسب بارش‌ها و کاهش نزولات جوی، افزایش دمای هوا و خشکسالی‌های پی درپی، استفاده بی‌رویه افراد از ذخایر آب‌های زیرزمینی برای سودی بیشتر و استفاده بی‌ضابطه در بخش آب آشامیدنی، هم اکنون بحران آب به عنوان یک معضل فراگیر در همه جای کشور گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر حجم ذخیره آبی سد اکباتان همدان به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین آبی استان ۵۹ درصد نسبت به سال ۹۹ کاهش داشته است بنابراین کشت پاییزه در اراضی پایین دست سد اکباتان و روستاهای شهر همدان به ویژه ینگجه، امزاجرد، یکن‌آباد، گنج تپه و سایر روستاهایی که چاه‌های آب شرب در آن اراضی واقع هستند ممنوع است و کشاورزان باید تلاش کنند تا محصولات کم آب بری نسبت به گذشته در این مناطق کشت کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه ارزش وجود آب به عنوان حیات بخش زندگی بشر و دلایل وابستگی زندگی انسان به این مایع حیاتی برای کسی پوشیده نیست بیان کرد: لزوم توجه افراد به بحران آب از جمله مواردی است که همواره باید در جامعه اطلاع رسانی شده و حساس سازی‌های لازم درباره این امر انجام شود.

وی بیان کرد: نمونه این بحران آبی، امسال در استان همدان به چشم می‌خورد که به دنبال بروز خشکسالی و ادامه آن، کم آبی و افت ذخایر زیر زمینی استان، احتمال دارد بیش از نیمی از چشمه‌ها و قنات‌ها در استان از دست برود. 

ستوده بیان کرد: اما با این اوصاف هنوز هم تعدادی از کشاورزان بیش از الگو آب مصرف می‌کنند و در بخش کشاورزی آب زیادی از منابع آبی استان برای کاشت محصولات پر آب بر مصرف می‌شود در حالی که با کاهش بارش‌های رخ داده در این استان نیازمند اصلاح الگوی کشت جدی در بخش کشاورزی هستیم و نیاز است کشاورزان عزیز همکاری لازم را با برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی داشته باشند. 

وی با اشاره به اینکه آورد رودخانه‌ای به مخازن سدی استان امسال به یک سوم میزان خود نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رسیده است عنوان کرد: لازم است سیستم انتقال حق آبه سه روستای آبشینه، شورین و سنگستان که در پایین دست اکباتان قرار دارند از کانال و نهر سنتی به خط انتقال لوله اصلاح شود تا از پرت آب، تبخیر آن و افزایش راندمان باتوجه به کاهش منابع آبی آبشینه و سد اکباتان جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان همچنین به آسیب‌های ناشی از فعالیت چاه‌های آب کشاورزی اشاره و بیان کرد: بهره‌برداری اصولی از منابع آب نیازمند درکی مشترک با کشاورزان است، در غیر این صورت همدان در حوزه تامین و توزیع آب بیش از این هم ممکن است با مشکل مواجه شود.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: چاه کشاورزی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۱۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب

عبدالنبی امینی پور در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: براثر بارندگی‌های اخیر که میزان آن بیش از ۱۴۰ میلیمتر گزارش شده اکثر جاده‌های بین مزارع تخریب و تردد ماشین آلات کشاورزی را غیرممکن کرده است.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه برداشت دربخش کلات مورموری آ غاز ش ده است، برای سهولت در امر برداشت محصولات کشاورزی ضمن تخصیص اعتبارات بحران به بخش کشاورزی لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن کار ترمیم و مرمت جاده‌های بین مزارع به سرعت انجام گیرد تا کشاورزان عزیز بتوانند محصول خود را به موقع برداشت کنند.

وی گفت: برابر بازدیدهای به عمل آمده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی وضعیت مزارع کشاورزی را پس بارندگی ها مطلوب و به کشاورزان گرامی توصیه می‌شود تا رسیدن مزارع به نرم برداشت عجله نکنند.

کد خبر 6096123

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • تصاویر هوایی یافتن یسنا از مزارع کشاورزی توسط خلبان پلاگلایدر + ویدئو
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب