Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کارخانه‌های گیلان قربانی واگذاری ناکارآمدی بخش خصوصی نااهلی بود که به‌شرط تولید وارد کار می‌شدند اما وقتی میدان را برای بی‌کفایتی و سوء مدیریت آماده دیده تا می‌توانستند به ریش صنعت گیلان و کارگران مظلوم این استان خندیدند.

زبانه آتش بی‌کفایتی در دامان صنعت نوغان‌داری

در بررسی‌های سریالی کارخانه‌های گیلان این بار به سراغ کارخانه ابریشم رفته تا حال و هوای این کارخانه پرآوازه را که روزی با ۳۰۰ کارگر و سه هزار و ۵۰۰ نوغاندار چراغ اقتصاد منطقه روشن کرده بود بررسی کرده و ببینیم که ناکارآمدی بخش خصوصی نااهل چگونه زبانه آتش بی‌کفایتی را در دامان صنعت نوغان‌داری استان بالا کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی کارخانه‌ای که در سال ۱۳۶۲ در زمینه تولید نخ ابریشم با ظرفیت اسمی ۱۰۴ تن در سال، با اشتغال حدوداً ۳۰۰ نفر در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار به‌عنوان یکی از واحدهای بزرگ کشور محسوب می‌شد، جان‌ودل هر اهل فنی را به تحیر وا می‌دارد که چگونه بی‌کفایتی و بی‌تدبیری چنین سرنوشتی را متوجه بخش‌های مختلف صنعتی گیلان کرده است.

کارخانه ابریشم که بعد از سفر رئیس قوه قضاییه وقت، به گیلان محور بررسی قرار گرفت تا به‌طور کامل دوباره احیا شود.

 

بازیابی کارخانه ابریشم به دست کارگران بازنشسته

آنچه نظرمان را در این کارخانه جلب کرده بود حضور بازنشستگان این کارخانه برای بازیابی دوباره ابریشم صومعه‌سرا بود، آن‌ها می‌گفتند، بازگشایی دوباره این کارخانه ثمری برای ما ندارد، ما بازنشسته شده‌ایم اما آمده‌ایم دستگاه‌هایی که در این سال‌ها متوقف شده بودند را به کار بیندازیم و کارخانه را برای جذب نیروهای جوان آماده کنیم، اینجا حاصل عمر و جوانی ماست و حالا که وعده باز شدن آن گوش و جانمان را جلا بخشیده با همه قوا آمده‌ایم تا شاهد بازگشایی این مجموعه صنعتی باشیم.

نگرانیم فراموش شویم!

یکی از کارگران در گوشه‌ای ایستاده بود و نظاره‌گر بازدید نمایندگان مجلس بود به سراغ او رفتم و دلیل سکوت او را پرسیدم او با کمال تواضع پاسخ داد: «راستش! از احیای این کارخانه خوشنود شده‌ایم اما نگرانیم چراکه وقتی مشکلات بخش خصوصی نا اهل برطرف شده و مدیریت آن به بانک سپرده شد اما بعدازآن ندیده‌ایم که کسی به اینجا بیاید و جویای روند پیگیری این کارخانه باشد، نگرانیم که نکند ما را فراموش کرده باشند و امید ایجادشده در دلمان را خاموش کنند.»

چگونه حاصل دسترنج  جوانی‌مان را طلب کنیم؟!

سرپرست ابریشم که خودش بازنشسته کارخانه بوده همراه با نمایندگان یک‌به‌یک شیوه کار دستگاه‌ها و مشکلات را شرح داده و روند بازیابی دستگاه‌ها توسط کارگران بازنشسته را توضیح می‌داد که در این حین چند کارگر دیگر به جمع ما اضافه شدند و با نگرانی گفتند: «مطلبی را باید به شما بگوییم!» گفتم اجازه می‌دهید دوربین را روشن کنم؟ گفتند: «نه! می‌ترسیم همین کارمان را هم از دست بدهیم.» گفتم بفرمایید مشکل چیست؟ گفتند: «ما باسابقه ۱۵ ساله نگران این هستیم که آیا با مدیریت جدید باز هم اجازه کار در این مجموعه را داریم یا نه و اینکه سنوات این ۱۵ سال ما تصفیه نشده و نمی‌توانیم از مدیریت جدید آن را مطالبه کنیم نگران این موضوع بوده که چگونه حاصل دسترنج  جوانی‌مان را طلب کنیم؟!»

رنج پدری موسپیدکرده

در این میان، پدری مو سپید کرده به جمع ما اضافه شد و باوجود عظمت در کلام و گفتار و هیبت پدرانه خود، گفت: «بعد از سال‌ها کار در یکی از کارخانه‌های گیلان در سنگر تعدیل نیرو شده‌ام امروز آمده‌ام تا برای اینجا بار بیاورم، شرمنده‌ام که خرجم را دو فرزندم متقبل شدند، من با هفده سال سابقه باید دست خود را جلوی فرزندانم دراز کنم؟!»

در این میان به جمع نمایندگان مجلس اضافه شدیم، آن‌ها از لزوم پیگیری تا حصول نتیجه صحبت کردند و گفتند: «اجازه نمی‌دهیم که تلاش‌های انجام‌شده بی‌نتیجه بماند و به حول قوه الهی و با پیگیری‌های لازم هرچه زودتر چرخ این کارخانه به‌طور کامل به حرکت درمی‌آید.»

 

واگذاری باری به هر جهت شرکت صنایع ابریشم گیلان

سید علی آقازاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در حین بازدید از کارخانه ابریشم می‌گوید، « کارخانه‌های گیلان قربانی طمع‌ورزی‌ها و منفعت‌طلبی‌های بخش خصوصی نااهل شده‌ و  اخلال در نظام تولید بلای جان گیلان شده، البته با ورود قوه قضائیه و پیگیری‌های لازم، امکان احیای این کارخانه فراهم‌شده که مشکلات موجود نیز با بررسی‌های دقیق بر طرف خواهد شد.»

آقازاده معتقد است، در سال تولید، پشتیبانی و موانع زدایی همگان باید عزم  خود را برای احیا کارخانه‌های گیلان جزم کنند، چرا که در پی واگذاری باری به هر جهت شرکت صنایع ابریشم گیلان، این شرکت که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان نخ ابریشم کشور به شمار می‌رفت با خطر تعطیلی کامل مواجه شد.

اِهمال در مدیریت

محمدرضا احمدی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید نیز با اشاره به روند تعطیلی کارخانه ابریشم می‌گوید، « به دلیل اِهمال در مدیریت و بهانه‌های متعدد در  تولید و عدم تأمین مواد اولیه، تولیدات شرکت کاهش  و واحدهای تولیدی تعطیل شدند.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از معیشت کارگران سخن می‌گوید و معتقد است، معیشت بسیاری از کارگران کارخانه و همچنین نوغانداران از طریق پرورش پیله ابریشم تأمین می‌شد، شرکت صنایع ابریشم صومعه‌سرا به‌عنوان یکی از بزرگ‌تری کارخانه فرآوری پیله ابریشم کشور به علت  تعلل در مدیریت، اختلال در نظام تولید  به تعطیلی کشانده شد که با ورود دستگاه قضا و همت مضاعف مسئولان ان‌شاءالله هر چه سریع‌تر به‌صورت کامل احیا خواهد شد.

ضرورت نوسازی و احیای ناوگان صنایع تولیدی ابریشم گیلان بدون فوت وقت

توسعه نوغانداری در کشور منوط به خودکفایی در تولید تخم نوغان و پرداختن به این عرصه در قالب زنجیره صنعت ابریشم است و برای توسعه نوغانداری کشور در ناوگان تولید فعلی، ظرفیت‌های در حال استهلاک و نیز تعطیل‌شده وجود دارد که باید هرچه سریع‌تر و بدون فوت وقت برطرف شود

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان تولید ابریشم بخش خصوصی کارخانه های گیلان کارخانه ابریشم ابریشم گیلان بی کفایتی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ایرانی شامگاه چهارشنبه در جلسه وبینار بررسی تامین ارز واحدهای صنعتی اردبیل اظهار کرد: برای تولید کننده واقعی در اردبیل امکانات فراهم است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع تامین ارز مورد نیاز واحدهای صنعتی برای تهیه مواد اولیه، قطعات مصرفی و ماشین آلات در سال جهش تولید به ویژه تولید کالاهای صادراتی اداره کل صمت پیگیری و اقدامات لازم را به عمل می آورد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل افزود: برای رفع مشکلات احتمالی واحدهای صنعتی استان جلسات مستمری را برگزار می کنیم تا با برنامه ریزی و مشورت مسائل و مشکلات را حل کنیم.

ایرانی با تاکید بر تحقق ارتقای جهش صنعتی استان اردبیل تصریح کرد: نشست صمیمی با صاحبان صنایع و پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی استان در دستور کار است و با حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی و همفکری مجموعه صنعت، معدن و تجارت با بخش خصوصی برای گسترش تولیدات و افزایش اشتغال پایدار و توسعه صادرات تلاش می کنیم.

وی با اشاره بر تلاش و برنامه ریزی مدون مجموعه صنعت، معدن و تجارت استان، برای توسعه فعالیت‌های تولیدی صنعتی و تجاری گفت: به صورت هفتگی با تشکیل کارگروه تسهیل و برگزاری نشست های صمیمی با مدیران واحدهای تولیدی بازدید دوره ای و مستمراز واحدهای صنعتی و احصای مشکلات مجموعه های تولیدی به دنبال رفع موانع احتمالی تولید و تسهیل امر سرمایه گذاری در استان هستیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: با افزایش میزان صادرات استان، میزان تخصیص ارز نیز افزایش خواهد یافت که مدیران واحدهای تولیدی باید در این زمینه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.

کد خبر 6088175

دیگر خبرها

  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • برنامه ریزی برای توزیع ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان در گیلان
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران