Web Analytics Made Easy - Statcounter

امکان استعلام چک بر اساس اقلام اطلاعاتی در وب سایت اصلی بانک مرکزی در دسترس کاربران قرار گرفته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از بانک مرکزی، سخنگوی اجرای قانون جدید چک با اشاره به سرویس‌های جدیدی که برای تسهیل کاربری چک در سامانه صیاد و تنوع و توسعه درگاه‌های خدمت رسان در این زمینه از سوی بانک مرکزی فراهم شده است، گفت: بانک مرکزی به‌زودی حداکثر تنوع ممکن را در دسترسی کاربران به سامانه صیاد فراهم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمنه نادعلی‌زاده با اشاره به اینکه بانک مرکزی از ابتدای راه‌اندازی سامانه صیاد به توسعه درگاه‌های خدمت‌رسان توجه ویژه داشته است، افزود: از ابتدا علاوه بر درگاه‌های نوین بانکی شامل اینترنت بانک و همراه بانک و ارائه خدمت به صورت حضوری از طریق شعب، برنامک‌های موبایلی برای خدمت‌رسانی به استفاده کنندگان چک فعال شده است. همچنین برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارائه خدمت از طریق پیامک و کد‌های دستوری انجام شده و با همکاری صورت گرفته با سازمان فناوری اطلاعات ایران و اخذ سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ مقرر است، ثبت نقل و انتقالات چک در بستر پیامک از طریق این سرشماره انجام پذیرد.


سرویس‌های ثبت، تأیید، انتقال و استعلام چک سامانه صیاد از طریق پیامک به زودی ارائه خواهد شد


سخنگوی قانون جدید چک گفت: همه اقدامات فنی لازم به منظور ارائه خدمت پیامکی انجام و آزمون‌های عملکردی آن توسط بانک مرکزی در حال انجام است و به محض اطمینان از موفقیت و پایداری این سرویس، موفقیت‌آمیز بودن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

نادعلی‌زاده تأکید کرد: برای استفاده از سرویس پیامکی لازم است استفاده کننده از سیم‌کارتی که متعلق به خود او است، استفاده کند و عملیات ثبت چک، تأیید چک، استعلام یا انتقال چک را به انجام برساند.


ارائه خدمت ثبت نقل و انتقالات چک از طریق خودپرداز‌ها


معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی درباره ارائه خدمات در خصوص قانون جدید چک از طریق دستگاه‌های خودپرداز گفت: بانک مرکزی مقتضیات فنی راه‌اندازی سرویس ثبت نقل و انتقالات چک در سامانه صیاد از طریق خودپرداز‌ها را به انجام رسانده و به منظور تنوع‌بخشی به ابزار‌های خدمت‌رسان، تعمیق نفوذ خدمات سامانه صیاد و ایجاد سهولت بیشتر در استفاده از خدمات سامانه صیاد، شبکه بانکی را مکلف کرده است تا خودپرداز‌های خود را به سرویس ثبت، تأیید، انتقال و استعلام چک مجهز کنند.

وی با اشاره تصمیمات جلسه اخیر معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با معاونان فناوری اطلاعات شبکه بانکی گفت: در این جلسه تاکید بر لزوم تسریع در ارائه خدمات سامانه صیاد از طریق خودپرداز‌ها تأکید شد و امیدواریم با توجه به میزان آمادگی شبکه بانکی در ارائه خدمت موصوف، در چند بانک که به عنوان بانک منتخب معرفی شده‌اند به زودی این سرویس را در خودپرداز‌های خود ارائه کنند.

سرویس استعلام چک براساس اقلام اطلاعاتی، از امروز در تارنمای اصلی بانک مرکزی در دسترس عموم قرار دارد

نادعلی زاده ادامه داد: سرویس استعلام چک که به منظور اطمینان خاطر گیرندگان چک از ثبت سیستمی چک در سامانه صیاد از سوی صادرکننده چک با کاربری ساده و آسان در دستور بانک مرکزی قرار گرفته بود، از روز سه‌شنبه ۱۳ مردادماه سال جاری در وب سایت اصلی بانک مرکزی، زیرمنوی «نظام‌های پرداخت» و تحت عنوان «استعلام چک براساس اقلام اطلاعاتی چک» به نشانی https://cbi.ir/EstelamPichak/۲۲۰۳۶.aspx در دسترس عموم مردم قرار خواهد داشت.

دریافت‌کنندگان چک می‌توانند با مراجعه به وب سایت و با وارد کردن اطلاعات شناسه صیادی چک، کد ملی / شناسه ملی گیرنده چک، تاریخ سررسید و مبلغ چک، از صحت ثبت چک به نفع خود از سوی صادرکننده چک مطمئن شوند.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: امکان استعلام چک اقلام اطلاعاتی بانک مرکزی اقلام اطلاعاتی سامانه صیاد استعلام چک بانک مرکزی ارائه خدمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۳۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی

درحالی‌که تا چندی پیش، افراد بیمه‌شده و مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، برای هرگونه تغییر در افراد تحت تکفل خود، نیازمند مراجعه حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان و ارائه حضوری مدارک و اسناد موردنیاز بودند، با توسعه خدمات غیرحضوری این سازمان، اکنون این امکان فراهم شده است تا از طریق استعلام برخط از ثبت احوال یا بارگزاری مدارک مورد نیاز در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir، افراد تحت تکفل واجد شرایط خود را به‌عنوان افراد «بیمه‌شده تبعی» زیر پوشش بیمه‌ای خود قرار دهند.

براساس این گزارش، درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی، یکی از امکانات سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی است که بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی تحت پوشش خدمات این سازمان می‌توانند با استفاده از آن، بدون مراجعه به شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان، نسبت به ارائه درخواست به‌منظور نامنویسی افراد تحت تکفل خود اقدام نمایند.

بر اساس این گزارش، بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، می‌تواند اعضای درجه یک خانواده تحت تکفل خود را در صورت دارا بودن شرایط قانونی، به‌عنوان بیمه‌شده تبعی ثبت کند تا این افراد نیز به تبع فرد بیمه‌شده اصلی، از خدمات درمانی و برخی خدمات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی استفاده کنند.

روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی به نقل از اداره‌کل امور نامنویسی و حساب‌های انفرادی معاونت بیمه‌ای این سازمان اعلام کرده است در زمان بررسی درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، نسبت افراد تبعی مورد نظر، به‌صورت برخط از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و اگر این نسبت تائید نشود، اجازه ثبت درخواست داده نخواهد شد. مثلاً در حین ثبت درخواست در مورد افزودن همسر، وقوع عقد از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و همچنین امکان ثبت درخواست در مورد فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن که مطابق استعلام برخط از پایگاه ثبت احوال، ازدواج کرده‌اند، مقدور نیست. علاوه بر این برای تکمیل مراحل نامنویسی غیرحضوری در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن، به ثبت گواهی اشتغال به تحصیل معتبر از مراکز دانشگاهی نیاز است.

براساس این گزارش، به‌منظور تحت کفالت قرار دادن پدر، مادر و شوهر، متقاضی باید ابتدا نسبت به ارائه درخواست بررسی کفالت اقدام کند که در صورت تأیید کفالت، نامنویسی فرد تبعی به‌صورت خودکار صورت می‌پذیرد. البته باید سن پدر و شوهر بالای ۶۰ و سن مادر بالای ۵۵ سال باشد، در صورت نداشتن شرایط سنی، وجود گواهی ازکارافتادگی از کمیسیون‌های پزشکی سازمان در مورد آنها الزامی است و در هر صورت، وجود گزارش و تأیید بازرس تأمین‌اجتماعی مبنی بر کفالت آنان توسط بیمه¬شده یا مستمری‌بگیر، ضروری است.

بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی که قصد دارد همسر یا فرزندان خود را به شکل غیرحضوری، تحت پوشش بیمه‌ای خود درآورد، باید این ۶ مرحله را به ترتیب انجام دهد: در گام نخست، متقاضی (بیمه‌شده اصلی یا مستمری‌بگیر)، باید وارد سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی اینترنتی es.tamin.ir شود و در صورتی‌که فاقد حساب کاربری دراین سامانه باشد، با استفاده از گزینه «ثبت‌نام» می‌تواند نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام کند.

متقاضی پس از ورود به این سامانه، از منوی بیمه‌شدگان، خدمات نامنویسی، مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه‌شده اصلی، وارد محیط درخواست غیرحضوری نامنویسی افراد تبعی می‌شود. سپس با انتخاب گزینه «اضافه کردن فرد تحت پوشش جدید» و وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و نسبت فرد تبعی و فشردن کلید «دریافت اطلاعات از ثبت احوال» اطلاعات فرد تبعی نمایش داده می‌شود. در صورت صحت اطلاعات دریافت‌شده از ثبت احوال، متقاضی باید نسبت به وارد کردن اطلاعات شهر محل تولد، شهر محل صدور و شعبه بیمه‌پردازی بیمه‌شده اصلی و بارگذاری مستندات مورد نیاز و فشردن کلید «تأیید و ادامه» اقدام کند. درصورتی‌که افراد تبعی قبلاً تحت کفالت بیمه‌شده اصلی نامنویسی شده باشند، صرفاً با فشردن کلید «به‌روزرسانی»، اطلاعات افراد تبعی در شعبه جدید به‌روزرسانی می‌شود.

گفتنی است به‌منظور نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی با درخواست بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر، در برخی موارد لازم است تا تصویر برخی اسناد مورد نیاز مانند تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه در مورد پدر، مادر، همسر یا شوهر و فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن؛ تصویر صفحه مربوط به ثبت مراتب وقوع عقد در سند ازدواج زوجین در مورد همسر یا شوهر؛ تصویر گواهی اشتغال به تحصیل در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن در سامانه بارگزاری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند
  • تروریست ها از خارج از مرزها وارد ایران می شوند /جریانات تروریستی داخل ایران و پاکستان هدایت شده سرویس های اطلاعاتی خارجی هستند
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد
  • هرگونه استعلام تفکیک اراضی در سامانه استعلامات ثبتی انجام شود