Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری فتا خراسان رضوی با اشاره به اینکه پلیس جرائم سایبری فتا پویشی به نام خرید امن اینترنتی را از ابتدای مرداد به مدت یک ماه آغاز کرده است،گفت: با آموزش خرید امن اینترنتی و نکات قابل توجه در استفاده از حوزه‌های مالی در بستر فضای مجازی به شهروندان و کاربران آموزش داده و دسترسی افراد سودجو را به حوزه‌های مالی مسدود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرهنگ هادی شرکاء با بیان اینکه به مناسبت پویش امن خرید اینترنتی که از ابتدای مرداد ماه سال جاری آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد، اظهار کرد: با توجه به افزایش استفاده از فضای سایبر و وابستگی روزافزون افراد به فناوری اطلاعات و استفاده از آن در زندگی روزمره، کانون توجه مجرمان نیز تغییر یافته و به فضای سایبر متمرکز شده است.

وی افزود: ورود پرونده‌هایی با مضامین کلاهبرداری به‌ ویژه در حوزه‌های مالی به پلیس فتا که بیش‌ترین سهم وقوع جرائم را به خود اختصاص داده است، مبین لزوم توجه هرچه بیشتر شهروندان به مسئله امنیت در حوزه فضای مجازی و ابزار پیرامون آن است. به همین دلیل پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات را در جهت پیشگیری از وسعت دامنه کلاهبرداری‌ها توسط مجرمین و سودجویان فضای سایبری پویشی به نام خرید امن اینترنتی را از ابتدای مرداد به مدت یک ماه آغاز کرده تا با آموزش خرید امن اینترنتی و نکات قابل توجه در استفاده از حوزه‌های مالی در بستر فضای مجازی به شهروندان و کاربران گرامی آموزش داده و دسترسی افراد سودجو را به حوزه‌های مالی مسدود کند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری فتا خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از نکات مهم و قابل توجه خرید از سایت‌ها داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است، عنوان کرد: این نماد به صورت حرف کوچک انگلیسی در انتهای صفحه قابل رویت است، با کلیک بر روی آن نماد اعتماد الکترونیک پنجره‌ای گشوده می‌شود که به مشخصات صاحب فروشگاه، تاریخ انقضا، مکان و شماره تماس فروشگاه اینترنتی اشاره دارد.

شرکاء با بیان اینکه در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی مرجع خرید اینترنتی نیستند، خاطرنشان کرد: بلکه صرفا قادر به تبلیغ کالا یا خدمات هستند و برای خرید می‌بایست به سایت‌های دارای  نماد اعتماد الکترونیک «e namad» مراجعه کرد، خرید از شبکه‌های اجتماعی صرفا با رویت عکس و بدون تحقیقات تبعات و ریسک بالایی برای خریدار به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: خرید از سایت‌های واسطه‌گر همانند دیوار و شیپور نیز از نکات مهم و قابل توجه است. مردم هرگز معامله‌ای را غیرحضوری و آنلاین را با افراد ناشناس انجام نداده و فریب چرب زبانی و زمان کم یا از دست رفتن کالا یا خدمات را نخورند چرا که این افراد دام‌های خود را با ایجاد "حس طمع وکسب منفعت مالی چشمگیر می‌گسترانند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری فتا خراسان رضوی تاکید کرد: نرم‌افزارهای رسیدساز نیز جای تأمل دارند. برای یک خرید ایمن هرگز به رویت رسید پرداخت بسنده نکرده و با بررسی تراکنش حساب از واریز وجه به حساب خود اطمینان حاصل کنید. بنابراین علاوه بر بررسی تراکنش حساب، پیامک حساب خود را فعال نمایید. ضمن اینکه برای پرداخت هرگونه وجهی به حساب از تعلق کارت به نام صاحب حساب اطمینان حاصل نمایید تا در دام کلاهبرداران پول‌شویی گرفتار نشوید.

شرکاء گفت: اسکیمر یا کپی کارت‌های بانکی که این روزها زیاد در مورد آن می شنویم، نیز بخشی از پویش  خرید امن است. به دارندگان کارت‌های بانکی توصیه می‌شود، هرگز رمز کارت خود را در اختیار فرد دیگری قرار ندهند و در هنگام پرداخت وجه از افشای رمز حتی در نزد فروشنده اکیدًا خودداری کنند.

وی افزود: فیشینگ  عنوان مجرمانه دیگری است. این روزها با مدل‌های دیگری از این کلاهبرداری مواجه هستیم که فیشینگ از موارد مهم و پرتکرار در پلیس فتا است، لذا به شهروندان عزیز توصیه می‌شود که در هنگام مراجعه به درگاه‌های پرداخت و واریز وجه، به صفحه شاپرک دقت کنند و مراقب صفحات جعلی باشند و با شناخت آدرس سایت اصلی از جعلی و دقت در نوار آدرس صفحه از دام صیادان اطلاعات کارت بانکی در امان بمانند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری فتا خراسان رضوی گفت: شایان ذکر است که پس از پویا شدن رمز اینترنتی برای مدتی پرونده‌های فیشینگ کاهش یافت، اما متاسفانه سودجویان از طریق ارسال لینک درگاه فیشینگ درفضای سایبری و شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه تلگرام، واتس‌آپ و اینستاگرام با عنوان جوایز جشنواره یا ابلاغ الکترونیکی و هرگونه مطلب دیگر قصد نصب نرم‌افزار با قابلیت دستیابی به پیامک‌های کاربر را داشته و در فاز دوم با مجاب نمودن کاربر برای پرداخت‌های کوچک اطلاعات کارت وی را به سرقت برده و در نهایت با دستیابی به پیام و اطلاعات کارت بانکی موجودی حساب قربانی را خالی می‌کنند.

سرهنگ شرکاء خاطرنشان کرد: از شهروندان درخواست می‌کنم که در فضای سایبری از کنجکاوی پرهیز نموده و با عدم کلیک بر روی لینک‌های ناشناس و مشکوک از نصب نرم‌افزار یا بدافزارهایی که اطلاعات حساب کاربران را سرقت می‌کنند، پرهیز نموده و در نهایت جانب احتیاط را رعایت و کارت بانکی جداگانه‌ای با موجودی حداقلی برای خریدهای اینترنتی خود در نظر گرفته تا در صورت بروز هرگونه اتفاقی از موجودی حساب اصلی خود صیانت کنند.

به گزارش روابط عمومی پلیس خراسان، وی اضافه کرد: شماره تماس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا ۰۹۶۳۸۰ و سایت اینترنتی به نشانی www.cyberpolice.ir  جهت دریافت گزارشات مردمی و اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای سایبری کشور در خدمت شهروندان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی امنیت سایبری خرید امن اینترنتی حوزه های مالی قابل توجه پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۵۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، سردار سید محمود میرفیضی گفت: بدنبال ارجاع یک فقره پرونده کلاهبرداری از طریق خرید و فروش خودرو و کشیدن چک بلامحل در شهرستان آبادان تیم ویژه‌ای از اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان برای بررسی موضوع وارد عمل شدند.
متهم با استفاده از شگرد‌های مختلف و دادن چک، اعتماد را جلب کرده و برای تحویل خودروی خارجی مقدار قابل توجهی پول دریافت کرده است.
ماموران پلیس با بهره‌برداری از بانک‌های اطلاعاتی و انجام اقدامات فنی و پلیسی هویت کلاهبردار در شهرستان آبادان را شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضایی در یک عملیات کاملا غافلگیرانه آن را در مخفیگاه خود دستگیر کردند.
فرمانده انتظامی استان خوزستان با بیان اینکه ارزش کلاهبرداری حدود ۶۵ میلیارد ریال برآورد می‌شود گفت: با تشکیل پرونده متهم به همراه مالباختگان برای انجام مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شدند.

دیگر خبرها

  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • کلاهبرداری ۱۹۰ میلیارد تومانی با وعده خرید خودرو
  • هشدار پلیس درباره فروش سوالات کنکور
  • پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن
  • هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد
  • هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی در اشنویه دستگیر شد
  • کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان
  • بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان