Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@06:24:18 GMT

چند راهکار برای کاهش مصرف آرامبخش‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۷۲۳۸

برای کاهش استرس و اضطراب دوران کرونا چه کنیم؟

عباس جواهری، روان‌درمانگر، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «در مواقع ناراحتی و غم و اندوهی که گاه فراتر از توان افراد به‌ نظر می‌رسد، درست مانند زندگی در پاندمی کرونا یکی از نکات مهم برای دستیابی بیشتر به آرامش این است که بدانیم خوددرمانی آسیب‌زننده‌ترین اقدام است؛ یعنی نباید زمانی که حال روحی خوبی نداریم، بدون تجویز پزشک، برای خود یا سایر افراد، قرص آرام‌بخش تجویز کنیم، منظور این نیست که این افراد به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی نباید قرص ضد اضطراب مصرف کنند بلکه نکته اصلی این است که باید این اقدام درمانی، به توصیه روانپزشک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال همان طور که می‌دانیم، گاهی تغییر سبک زندگی می‌تواند باعث تغییر روحیه ما شود. در این میان مهم‌ترین عاملی که می‌تواند به اضطراب ما دامن بزند «عادت‌های فکری» ماست. عادت به داشتن افکار منفی منجر می‌شود در شرایط استرس‌زا، اضطراب بیشتری تجربه کنیم یا ما را وادار می‌کند در شرایط سختی مانند شیوع بیماری کرونا و شرایط بد اقتصادی، ذهن ما مدام به سمت پرداختن به‌ خود بیماری، احتمال ابتلا به آن، مرگ عزیزان یا بیکاری و بی‌پولی برود. بنابراین طبیعی است در چنین شرایطی، تمام افکار مخرب و منفی ما را آزار دهند. با توجه به عادت‌های فکری مثبت و منفی و سازنده و مخرب، ما شروع به گفت‌وگوهای درونی متفاوتی با خود می‌کنیم که می‌تواند اضطراب و استرس ما را بیشتر یا کمتر کند.

باید توجه داشته باشیم مسئله‌ای که باعث افزایش بی‌رویه اضطراب می‌شود، گفت‌وگوی درونی منفی کنترل‌نشده‌ای است که مدام مانند پتک بر ذهن و روح ما فرود می‌آید. برای تغییر الگوی فکری منفی، ابتدا باید «ذهن‌آگاه» داشته باشیم. وقتی ما از افکار خود آگاه باشیم می‌توانیم با مشاهده آنها به‌ صورت آگاهانه، افکار سازنده و مثبت را جایگزین افکار منفی و مخرب کنیم. به این ترتیب کمتر هم نیاز به روی آوردن به قرص‌های آرام‌بخشی پیدا می‌کنیم که به نوعی می‌توانند ما را در این زمینه کمک کنند.

مراحل اولیه ورود افکار کاملا آگاهانه است، یعنی وقتی فکر می‌کنیم حتما به کرونا مبتلا می‌شویم و می‌میریم، می‌توانیم به‌ صورت آگاه و هوشیار، این افکار را تغییر دهیم و فکر کنیم چرا ما یا عزیزان‌مان باید بر اثر این بیماری از دست برویم؟ در صورتی که افراد بسیار زیادی با وجود ابتلا به بیماری بعد از مدتی، سلامتی خود را به‌ دست آورده‌اند. در فاز اولیه، یعنی مرور افکار برای نتیجه‌گرفتن بهتر می‌توانیم همه افکار خود را یادداشت کنیم و بنویسیم چون نوشتن منجر به تمرکز بیشتر و در نتیجه انتخاب بهتر خواهد شد. به این ترتیب افکار زودتر و بهتر تغییر می‌کنند. بسیاری از افراد در مقابل نوشتن، مقاومت زیادی دارند اما پس از مدتی به‌تدریج به آن عادت می‌کنند.

نکته دوم این است که فراموش نکنیم همنشینی با افراد غمگین و مضطرب، ما را هم غمگین‌تر و مضطرب‌تر می‌کند، بنابراین در شرایط روحی نامناسب، سعی کنیم با این افراد کمتر ارتباط داشته باشیم. توجه به نوع روابط، تأثیر زیادی بر روحیه ما خواهد داشت. حتی اگر در گروه‌های مجازی هستیم که مدام اخبار اضطراب‌آور منتشر می‌شود، بهتر است این گروه‌ها را ترک کنیم، البته اینها به این معنی نیست که افراد واقع‌بین نباشند و واقعیت را انکار کنند بلکه غرق‌شدن در اضطراب هیچ نتیجه‌ای جز آسیب‌زدن بر جسم و ذهن افراد و در نتیجه از بین‌ رفتن سلامت روان آنها نخواهد داشت.

موضوع مهم دیگر حذف کانال‌های غیر علمی در فضاهای مجازی و پرهیز از پرداختن به اخبار و حوادث ناراحت‌کننده‌ای است که ما نمی‌توانیم هیچ تغییری در آنها به‌ وجود آوریم. البته این فضاها به‌ گونه‌ای طراحی شده‌اند تا نظر افراد را به سمت خودشان جلب کنند اما باید توجه داشت که این فضاها، می‌تواند اثرات بسیار مخرب و منفی بر ذهن ما باقی بگذارد و ساعت‌ها وقت ما را هم صرف پرداختن به چیزهایی کند که هیچ نتیجه‌ای جز نگرانی بیشتر دربرندارد. باید توجه داشته باشیم علاوه بر این که باید از اخبار درست در مورد بیماری کرونا یا مشکلات دیگر جامعه مطلع باشیم و راهکارهای مقابله با آنها را بدانیم، نباید در اخبار غرق شویم؛ یعنی نباید مدام کنجکاو و پیگیر حواشی اخبار منفی باشیم. فراموش نکنیم کنترل بر ورودی‌های اخبار منفی هم کاری است که در مواقع بحرانی می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب ما داشته باشد.

توجه به تغذیه مناسب هم موضوع مهمی برای کاهش استرس است که باعث تقویت سیستم ایمنی ما می‌شود. مصرف بیش از حد بعضی مواد غذایی دارای کافئین می‌تواند باعث افزایش اضطراب شود. در عین حال، مصرف بعضی مواد غذایی هم می‌تواند در حکم آرام‌بخش‌های طبیعی باشد، مثل سبزیجات و میوه‌هایی که به‌ویژه حاوی ویتامین سی هستند، می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند. توجه به خواب کافی و رعایت نظم و در نظر گرفتن ساعت خاصی برای آن و همچنین استراحت کافی هم در برخورداری از آرامش نقش مهمی دارند. پرداختن جدی به ورزش و فعالیت‌های بدنی هم نقش بسیار مهمی در کاهش استرس دارد و باعث افزایش مقاومت در برابر اضطراب می‌شود؛ چرا که علاه بر این که باعث افزایش نشاط و شادابی در فرد می‌شود، مقاومت بیشتری هم در برابر استرس ایجاد می‌کند.

توجه به برخورداری از تاب‌آوری، اعتمادبه‌نفس، خوش‌بینی و امید، سرمایه‌های روانی به‌ شمار می‌روند که می‌توانند به احساس شادمانی کمک کنند. این روش که برای دورشدن از احساس غمگینی باید با خوردن قرص‌های آرام‌بخش همه‌چیز را فراموش کرد، نه‌تنها کمکی به ما نمی‌کند بلکه مانع از توانمندشدن ما برای مدیریت ذهن و همچنین بحران‌هایی می‌شود که مانند شیوع بیماری کرونا غیر قابل پیش‌بینی‌اند. ما باید همیشه از قبل خودمان را برای رویارویی با چنین مشکلاتی آماده کنیم. افرادی که چنین توانمندی‌هایی دارند و بهتر می‌توانند خودشان را با شرایط سازگار کنند، مقاومت بیشتری هم در برابر استرس خواهند داشت. ضمن این که برخورداری از حال خوب بر مقابله با شرایط استرس‌زا و در نتیجه افزایش قدرت ایمنی بدن بسیار تأثیرگذار است. توجه داشته باشیم تجربه میزان اضطراب ما بر اساس میزان استرسی است که احساس می‌کنیم؛ یعنی ما به واسطه استرس و فشارهایی که تجربه می‌کنیم، مضطرب می‌شویم. بنابراین باید از عوامل استرس‌زا آگاه باشیم تا بتوانیم به مقابله با آنها بپردازیم. مطالعات نشان می‌دهد باورهای معنوی هم نقش مؤثری در کاهش ترس و استرس دارد. در شرایط سخت افرادی که از چنین باورهایی برخوردارند، مقاومت بیشتری در برابر سختی‌ها و شرایط استرس‌زا خواهند داشت.

راهنما

افکار و احساسات منفی‌مان را بنویسیم.

با افراد غمگین و مضطرب هم‌نشینی کمتری داشته باشیم.

گروه‌های مجازی که به‌ طور مرتب اخبار استرس‌آوری منتشر می‌کنند، را ترک کنیم.

در اخبار کرونا غرق نشویم.

از مصرف بیش از حد بعضی مواد غذایی کافئین‌دار خودداری کنیم.

مصرف سبزیجات و میوه‌هایی را که ویتامین سی دارند، بالا ببریم.

ورزش و فعالیت بدنی‌مان را بیشتر کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: باعث افزایش داشته باشیم استرس زا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۷۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • صدای آرامبخش باران بهاری در مشهد + فیلم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا