Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسن لاسجردی» تحلیلگر مسائل منطقه در تشریح وضعیت لبنان پس از گذشت یک سال از انفجار بندر بیروت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اوضاع لبنان همچنان خراب است و دولت در این کشور وجود ندارد. بر این اساس با گذشت یک سال از انفجار بندر بیروت هنوز مشکلات به قوت خود باقی است و روز به روز شاهد بدتر شدن وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری بر این باور بودند که با انتصاب نجیب میقاتی به عنوان نخست‌وزیر مکلف لبنان، اوضاع در این کشور سر و سامان پیدا می‌کند، اما داده‌ها نشان می‌دهد اوضاع آن‌گونه که می‌گویند آرام نیست؛ به گونه‌ای که از منظر اقتصادی لبنان همچنان تورم افسار گسیخته و بیکاری را تجربه می‌کند و از سوی دیگر تحریم‌های زیادی علیه این کشور از سوی اروپا و آمریکا وضع شده است. در سوی دیگر شاهد درگیری‌های قومی و همچنین تهدیدات امنیتی و نظامی هستیم.

وی ادامه داد: روز گذشته بود که شاهد شروع اصطکاک نظامی میان رژیم صهیونیستی و لبنان بودیم و به نظر می‌رسد در پشت پرده، سناریوی خطرناکی را کلید زده‌اند. از منظر دیگر ساختار سیاسی لبنان همچنان با مشکل روبه‌رو است و دولت در این کشور وجود ندارد و این خود می‌تواند موجب بروز مشکلات دیگر شود. بر این اساس بسیاری معتقدند که دلیل اصلی این آشفتگی انفجار بندر بیروت بوده اما من معتقدم که این تحلیل تا حدودی غلط است. به نظرم ریشه اصلی مشکلات فعلی لبنان در محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی، مسائل دیگری است که یکی از آنها سهم‌خواهی‌های داخلی است و دیگری دخالت کشورهای خارجی به حساب می‌آید. نباید از یاد برد که انفجار بندر بیروت به نوعی توانست سقوط دولت را تسهیل کند؛ چراکه تخریب این انفجار و همچنین پیامدهای منفی پس از آن به حدی بود که دولت وقت به رهبری حسان دیاب کنار زده شد و در نهایت سعد حریری به عنوان نخست‌وزیر مکلف معرفی شد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: متاسفانه حریری هم نتوانست آنگونه که انتظار می‌رفت، اوضاع لبنان را درست کند و به همین دلیل شاهد کناره‌گیری او بودیم؛ اینکه چرا حریری پس از ۱۱ ماه جای خود را به نجیب میقاتی داد، مولفه‌های بسیار زیادی دارد اما واقعیت این است که انفجار بندر بیروت در اصل تسهیل کننده سقوط دولت وقت بود و تاکنون هم پیامدهای آن آشکار است. متاسفانه پیگیری این پرونده و محاکمه عاملان آن هم چندان مثبت نبوده و همین مسئله موجب شده تا اقتدار ساختار قضایی و امنیتی لبنان زیر سوال برود. در این میان باید توجه کرد که جامعه لبنان بر اساس پیمان طائف در یک شرایط تقسیم سه‌گانه قدرت قرار دارد و همین مسئله موجب شده تا اوضاع بیش از گذشته بحرانی شود. لذا اینکه چه زمانی وضعیت لبنان درست می‌شود واقعاً مشخص نیست و حتی نمی‌توان تحلیل دقیقی ارائه داد به همین دلیل معتقدم اوضاع در این کشور به خصوص پس از حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مرز لبنان به شدت پیچیده‌تر شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه می‌گوییم اوضاع پس از حملات روز گذشته پیچیده‌تر می‌شود به این دلیل است که در داخل لبنان دولت قدرتمند وجود ندارد و از سوی دیگر فشار اقتصادی بر مردم بیش از حد افزایش پیدا کرده و حالا درگیری خارجی می‌تواند اوضاع این کشور را به شدت وخیم کند. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که فشار اروپا و آمریکا بر ساختار سیاسی و اقتصادی لبنان به علاوه اعمال تحریم‌های چند لایه می‌تواند اوضاع را بیشتر بحرانی کند. تا به اینجای کار هم به نظر می‌رسد که اوضاع از کنترل خارج شده و به همین دلیل وضعیت فعلی را نمی‌توان یک روند مثبت ارزیابی کرد و حتی احتمال دارد اوضاع و احوال از این هم بدتر شود. لذا برآیند تحلیل‌ها نشان می‌دهد که لبنان پس از گذشت یک سال نه تنها با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده، بلکه شاهد تعمیق بحران هستیم که به نظر ادامه هم خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سعد حریری لبنان اسرائیل اتحادیه اروپا نجیب میقاتی حسان دیاب انفجار بندر بیروت انفجار بندر بیروت سوی دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۸۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله از انهدام یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی خبر داد

به گزارش قدس آنلاین، جنبش حزب‌الله لبنان امروز اعلام کرد که رزمندگان این جنبش منطقه اشغالی المطله واقع در مرز فلسطین اشغالی و لبنان را با موشک‌های هدایت‌ شونده، هدف قرار دادند.

طبق اعلام حزب‌الله، در این حمله یک تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی منهدم و سرنشینان آن کشته یا زخمی شدند.

حزب‌الله همچنین از هدف قرار دادن محل تجمع نظامیان صهیونیست در یک چادر نظامی در منطقه المطله خبر داد و افزود که این چادر به صورت دقیق با اسلحه مناسب هدف قرار گرفت و نظامیان داخل آن کشته یا زخمی شدند.

پیشتر نیز مقاومت اسلامی لبنان از شلیک چندین موشک به محل تجمع و حضور نظامیان صهیونیست در شهرک‌های صهیونیست‌نشین «دوفیف» و «افیفیم» در شمال فلسطین اشغالی خبر داده بود.

 از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون، شمار زیادی از شهرک‌نشینان صهیونیست در شمال سرزمین‌های اشغالی از ترس حملات موشکی حزب الله لبنان مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، بیشتر ساکنان مانده در این منطقه، از بیماری‌های روحی و روانی رنج می‌برند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حزب‌الله از انهدام یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی خبر داد
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ تن رسید
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی
  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی