Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@19:16:24 GMT

واکنش نماینده مجلس به اظهارات سخنگوی طالبان

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۸۴۹۹

واکنش نماینده مجلس به اظهارات سخنگوی طالبان

فدا حسین مالکی در واکنش به سخنان اخیر سخنگوی طالبان درباره ایران حقابه رودخانه هیرمند و دریاچه بین المللی هامون در فضای مجازی، گفت: آقای مجاهد گفته است طالبان تشنه همکاری های تجاری و سیاسی با ایران است ، بله این موضوع سخن تازه ای نیست ، دنیا هم به خوبی بر موقعیت استراتژیک و ممتاز  جمهوری اسلامی ایران واقف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: یکی از مصادیق این موضوع مسیر طلایی بندر بین المللی چابهار به افغانستان از طریق بازارچه های مرزی میلک-دو غارون است که تاثیر ایران را بر تجارت این کشور و آسیای میانه نشان می دهد.

وی افزود: اظهارات مجاهد درباره رودخانه هیرمند بیانگر عدم آشنایی او به قوانین بین المللی است چرا که بر اساس معاهده سال ۱۳۵۱ هر دولتی که در افغانستان روی کار بیاید باید به حقابه جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه داشته باشد.

مالکی تصریح کرد: ادعاهای ذبیح الله مجاهد به گونه ای است که گویی طالبان حاکمیت مطلق افغانستان است در حالی که هنوز این کشور دولت قانونی دارد و سخنگوی طالبان نیز در مقامی نیست که درباره چنین موضوعاتی اظهارنظر کند.

واکنش تند نماینده مجلس به اظهارات سخنگوی طالبان [کلیک و کشیدن برای جابجایی]

وی ابراز کرد: او باید بداند که بر اساس معاهده ۱۳۵۱ هر دولتی که در افغانستان مستقر شد موظف است به مساله رود هیرمند و دریاچه هامون که قابلیت اشتغالزایی ۱۰۰ هزار شغل برای دو کشور دارد را مورد توجه ویژه قرار دهد؛ چندی قبل نیز آقای اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان هم چنین ادعایی کرد که با واکنش بین المللی و حتی شخصیت های سیاسی آن کشور را رو به رو شد.

رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس یادآور شد: افغانستان باید بداند که دریاچه هامون که بین دو کشور مشترک می باشد بعنوان یکی از هفت تالاب زیبا و تاثیر گذار میتواند صنعت ترویسم و اشتغال پایدار را برای هر دو کشور ایجاد کند و بایستی نگاه ویژه به دریاچه هامون داشته باشد. دو کشور باید در فضای دوستانه و با رعایت قوانین بین المللی دو تعریف جداگانه نسبت به هیرمند و هامون داشته باشند ، هیرمند موضوع دو جانبه ۲ کشور است که باید براساس معاهدات حقوقی، در تمامی فصول سال آب در منطقه سیستان جاری باشد ولی متاسفانه به علت بی تدبیری و خودخواهی باعث جلوگیری از جاری شدن آب به دشت سیستان شدند و کشاورزی منطقه را به خاک سیاه نشاندند.

وی تصریح کرد: دریاچه هامون یک موضوع بین المللی است که هر بی‌توجهی از جانب افغانستان، جامعه بین الملل را در مقابل این کشور قرار می‌دهد، اگر دولت فعلی و بعدی افغانستان قائل به توسعه و امنیت پایدار می باشد حتما ضرورت دارد که تنظیم پروژهای متعددی در غالب صنعت ترویسم در حاشیه دریاچه هامون را در دستور کار خود قرار دهد و جاری شدن آب در دریاچه هامون را بایستی جدا از رودخانه هیرمند تعریف کرد.

وی خاطر نشان کرد: سخنگوی طالبان به سخنی که می گوید باید توجه داشته باشد و از بیان هرگونه اظهارات خارج عرف بین المللی خودداری کند./ خانه ملت

منبع: فردا

کلیدواژه: نماینده مجلس سخنگوی طالبان سخنگوی طالبان دریاچه هامون بین المللی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۸۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه

وزیر خارجه حکومت طالبان در دیدار با سفیر ترکیه در کابل از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه قدردانی کرد.

به گزارش مشرق، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در دیدار با «جنک اونال» سفیر ترکیه در کابل از موضع این کشور در خصوص تحریم تجاری رژیم صهیونیستی قدردانی کرد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه طالبان، دو طرف در این دیدار همچنین در مورد روابط دوجانبه، تحولات مثبت اخیر در افغانستان، سفر هیئت‌های سیاسی و اقتصادی چندین کشور به افغانستان گفتگو کردند.

متقی همچنین در این دیدار بر آغاز تجارت با ترکیه از طریق مسیر لاجورد و افتتاح نمایشگاه‌های مشترک در ترکیه و افغانستان تأکید کرد.

سفیر ترکیه نیز در این دیدار با تأکید بر افزایش تلاش‌های مشترک برای گسترش بیشتر روابط ترکیه و افغانستان گفت در چند روز آینده خطوط هوایی ترکیه پروازهای خود را به کابل از سر می‌گیرند.

«هبت‌الله آخندزاده» رئیس طالبان پیش از این در پیامی گفته بود: «قضیه فلسطین، قضیه تمام امت اسلامی می‌باشد، ما بار دیگر تجاوز و اشغالگری اسرائیل بر غزه را شدیداً محکوم می‌کنیم».

وی تصریح کرده بود: جای تأسف است که مدعیان حقوق بشر جهان، نظاره‌گر ظلم بر فلسطین هستند و تاکنون هیچ جناح بین‌المللی گام عملی در راستای توقف این ظلم‌ها برنداشته و مسئولیت خویش را در قبال این اندوه بزرگ ادا نکرده است.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • واکنش سایت حسن روحانی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان
  • واکنش سایت حسن روحانی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیتش
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • طالبان خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد