Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امروز (پنجشنبه) روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم چاپ لندن، به نقل از مقامات بلندپایه سودان نوشت: خارطوم به امید آنکه به دنبال انعقاد توافق عادی سازی مناسبات با تل آویو، آمریکا همان گونه که قول داده بود اقدام به سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد سودان نماید، اما تاکنون علیرغم گذشت چند ماه از امضای توافق سازش با اسراییل به اندازه کافی اقدام به سرمایه گذاری نکرده است و به وعده های خود در زمینه سرمایه گذاری در طرح های کشاورزی و فناوری در سودان عمل نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی برای بهبود روابط خود با سودان به دلایل امنیتی اهمیت بسزایی قائل است که پیشگیری از رسیدن تسلیحات به نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه و مقاومت لبنان در راس دلایل یاد شده قرار دارد.

در همین راستا یدیعوت آحارانوت به نقل از مقامات بلندپایه تل آویو افزود: "یتسحاق هرتسوغ" رئیس اسراییل طی هفته جاری طی تماس های تلفنی با مقامات سودان به گفت وگو پرداخت. بنا بر اعلام رسانه های صهیونیستی، دو طرف طی گفت وگوهای به عمل آمده ابراز امیدواری کردند که روند عادی سازی روابط میان دو طرف ادامه یافته و بتوانند در اسرع وقت به توافق صلح دست پیدا کنند. این اولین گفت وگو با مقامات سودانی پس از تشکیل دولت جدید در اسراییل به شمار می رود.

منابع یاد شده خاطرنشان کردند که موضوع عادی سازی روابط با اسراییل (رژیم صهیونیستی) در درون دولت سودان بسیار جنجال برانگیز شده است و سرمایه گذاری های گسترده مالی آمریکا در سودان می توانست رضایت افکار عمومی سودان نسبت به روند سازش را جلب کند.

در واقع می توان گفت که حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا در دسامبر سال گذشته میلادی عامل و انگیزه اصلی دولت خارطوم در بهبود روابط با اسراییل به شمار می رود.

اقتصاد سودان طی چند دهه گذشته در نتیجه  تحریم های آمریکا و سوء مدیریت دولت عمر البشیر با مشکلات فزاینده ای دست و پنجه کرد. عمر البشیر طی کودتای نظامی در سال ۱۹۸۹ به قدرت رسید.

در همین رابطه "جاکی حوجی" شرق شناس اسراییلی در مقاله تحلیلی خود در روزنامه عبری معاریو به نقل از مقامات بلندپایه اسراییل (رژیم صهیونیستی) خاطرنشان کرد که علیرغم تلاش های بکار رفته از سوی عربستان و امارات جهت سرعت بخشیدن به روند عادی سازی مناسبات میان خارطوم و تل آویو، فرآیند مزبور همچنان به کندی پیش می رود. هر چند سودان به طور مکتوب رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسد و آماده برقراری صلح و آشتی با آن است، اما در عمل تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

رژیم اشغالگر قدس و سودان تا کنون به طور رسمی موافقتنامه عادی سازی روابط را امضا نکرده اند هر چند دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در اکتبر سال گذشته میلادی از بهبود روابط میان آن دو خبر داده بود.

۱۴۸

برچسب‌ها تل آویو سودان ایرنا لندن دونالد ترامپ اسرائیل ایالات متحده آمریکا عمر البشیر تهران رژیم صهیونیستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تل آویو سودان ایرنا تل آویو سودان ایرنا لندن دونالد ترامپ اسرائیل ایالات متحده آمریکا عمر البشیر تهران رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی سرمایه گذاری تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۱۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»

  در این راستا، توماس فریدمن، تحلیلگر و یادداشت‌نویس نیویورک‌تایمز چندی پیش نوشته بود، اسرائیل ناگزیر است بین رفح و ریاض یکی را برگزیند. به این معنی که یا باید به رفح حمله کند و از امتیازات صلح ابراهیم صرف‌نظر کند و در افکار جهانی منزوی‌تر شود، یا این‌که با خروج از غزه و سپردن آن به یک نیروی بین‌المللی، روند عادی‌سازی با ریاض و سایر ملت‌های عرب را در پیش گیرد. البته بلینکن توافق عربستان و اسرائیل را منوط به مقدماتی از جمله پایان‌یافتن جنگ غزه و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانسته است اما به نظر می‌رسد اعلام این موضوع در بحبوحه جنگ غزه و ناکامی تلاش‌ها برای ایجاد آتش‌بس متضمن پیام‌های خاصی به اطراف مختلف است.
اما چرا آمریکا در شرایط کنونی و در بحبوحه جنگ غزه طرح صلح ابراهیم را مطرح کرده است؟
آنچه مربوط به اسرائیل می‌شود، ظاهرا واشنگتن قصد دارد با نوعی تهدید و تطمیع، اسرائیل را از ادامه نبرد غزه و حمله به رفح بازدارد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که اختلاف بین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه تشدید شده و به رغم آن‌که بایدن در جریان گفت‌وگوی خود با نتانیاهو بر تعهد آهنین آمریکا نسبت به اسرائیل تاکید کرده اما همچنین گفته است در جریان حمله به رفح از این رژیم حمایت نخواهد کرد. 
افزایش اعتراضات داخلی آمریکا علیه جنگ غزه به‌ویژه از سوی دانشجویان که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شده و به سایر دانشگاه‌های این کشور و جهان در حال سرایت است، از جمله عواملی است که دولت آمریکا را در ادامه حمایت از اسرائیل در تنگنا قرار داده است. در هر حال روند عادی‌سازی برای رژیم صهیونیستی همچنان دارای موضوعیت و جذابیت است و حتی دولت نتانیاهو به‌عنوان افراطی‌ترین دولت تاریخ این رژیم از ابتدا اعلام کرده بود که یکی از اولویت‌های سیاست خارجه‌اش در سطح منطقه عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است. عادی‌سازی روابط خصوصا با عربستان برای اسرائیل مزایای زیادی دارد که شاید مهم‌ترین آن منزوی‌شدن جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت در منطقه محسوب می‌شود. در واقع اسرائیل با هدایت و اشراف آمریکا قصد دارد از طریق پیوستن عربستان سعودی به روند سازش، به اختلاف بین محور مقاومت و جریان‌سازی در منطقه دامن زده و به زعم خود امنیت و مشروعیت خود را تثبیت کند.

 انتظارات آمریکا از عربستان
اما درباره عربستان باید گفت آمریکا قصد دارد از طریق ارائه امتیازاتی مانند پیمان دفاعی بین واشنگتن ـــ ریاض، این کشور را به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو سوق دهد و در مقابل از این کشور انتظار دارد در مهار جریان مقاومت و از جمله حماس سهیم بوده و از طریق دیپلماسی با سایر کشور‌های میانجی مانند مصر در متقاعد کردن حماس نسبت به شرایط آتش‌بس تلاش کند. پیام این امر به سایر اطراف خصوصا محور مقاومت نیز این است که روند سازش در منطقه یک روند جدی است و حتی می‌توان آن را در شرایط جنگ و بحران مطرح کرد؛ سرانجام با پیوستن عربستان سعودی به‌عنوان قطب جهان عرب به قطار صلح، گروه‌های مقاومت تضعیف شده و همانند گذشته قادر به مقابله و نبرد با رژیم صهیونیستی نخواهند بود.
محافل آمریکایی بر این باورند که پیشرفت در میانجیگری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یکی از انگیزه‌های حملات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر سال گذشته علیه رژیم صهیونیستی بوده و به همین دلیل باید این روند را دوباره فعال کرد. البته این‌که آیا در کوتاه‌مدت پیمان سازش بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی امضا خواهد شد؟ جای تردید وجود دارد؛ به‌ویژه آن‌که مقدمات یا پیش‌شرط‌های آمریکا از جمله تشکیل دولت مستقل فلسطین و نیز آتش‌بس جنگ غزه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع دولت کنونی اسرائیل اساسا دولت مستقل فلسطین را در اراضی ۱۹۶۷ به رسمیت نمی‌شناسد و از طرفی نتانیاهو نسبت به ادامه جنگ و حمله به رفح اصرار زیادی نشان می‌دهد. در مجموع باید گفت آمریکا با توجه به حساسیت شرایط داخلی شامل اعتراضات گسترده و نیز نزدیکی به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری، سعی دارد به هر نحوی به جنگ غزه پایان دهد و به همین دلیل با دولت نتانیاهو دچار تنش شده است. طرح مجدد صلح ابراهیم در شرایط کنونی حاکی از تلاش وزارت خارجه آمریکا در منطقه به مثابه انداختن تیر در تاریکی است تا حداقل وجهه این ابرقدرت جهانی را نزد افکار عمومی و در مدیریت بحران تا حدی ترمیم کند.

دیگر خبرها

  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد