Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@10:53:51 GMT

در مواجهه با روند تصویب "طرح صیانت" چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۲۰۲۴

عصر ایران؛ سید محمد مهدی شهیدی- در چند ماه اخیر موضوع طرح مجلس برای ساماندهی به شبکه های اجتماعی موجب بروز مناقشات زیادی درسطح جامعه شد و با توجه به گستره کاربران شبکه های اجتماعی طیف متنوعی از مردم عادی کوچه و بازار گرفته تا صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، مقامات، فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس، نخبگان، مجامع و نهادهای علمی و رسانه ها را تحت تاثیر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غالب واکنش ها نیز در تقابل با این طرح بود که در آخرین ویرایش «صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی» نام گرفت تا جایی که کارزار جمع امضا برای مخالفت با آن با بیش از یک میلیون امضا رکورد بر جا گذاشت و سرانجام در روز چهارشنبه 6 مرداد نمایندگان مجلس با 121 رای به اصل 58 شدن آن رای داده و برای بررسی و تصویب به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد.

از آنجا که روند بررسی و تصویب این طرح در کمیسیون مشترک مجلس آغاز شده می توان انتظار داشت که ظرف حداکثر چند ماه طرح به تصویب برسد و از آنجا که در صحن علنی بررسی نمی شود افکار عمومی از چگونگی محتوای آن و مذاکرات نمایندگان تا زمان نهایی شدن مطلع نخواهد شد.

از روز ارجاع طرح به کمیسیون برای تصویب، رسانه ها، نخبگان و ذینفعان (صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و کاربران شبکه های اجتماعی) دو رویکرد عمده را در مواجهه با این روند پیش رو دارند. اول ادامه مخالفت‌ها با طرح مذکور و دوم تلاش برای علنی کردن مباحث و مذاکرات کمیسیون مشترک با الزام به حضور خبرنگاران.

به باور نویسنده، علنی شدن مباحث و مذاکرات نمایندگان در کمیسیون تخصصی موجب خواهد شد تا اولا افکار عمومی از بند بند این طرح مطلع شده و در جریان جزئیات آن قرار بگیرند و دوم آن که در این صورت نمایندگان نخواهند توانست از زیر بار فشار افکار عمومی فرار کنند و چه بسا همین امر باعث تعدیل محدودیت ها در طرح مذکور شود.

نکته بعدی مرتبط کردن این مباحث با نهادهای تخصصی آی تی در ایران است که از زمان طرح تکفا در اواخر دهه هفتاد نسبت به سایر حوزه ها از انسجام و سازماندهی بالاتری برخوردارند  و توان تخصصی مناسبی برای دفاع از حقوق واقعی کاربران و ذینفعان شبکه های اجتماعی در اختیار دارند.

از آنجا که در روز تصویب، نمایندگان موافق طرح از جمله ابوالفضل ابوترابی بر حضور رسانه ها و خبرنگاران در صحن کمیسیون تاکید داشتند لازم است تا با رویکردی ایجابی و انتقادی به طراحان و مدافعان طرح صیانت در مجلس نزدیک شد و از این طریق منافع کاربران میلیونی شبکه های اجتماعی و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی را در جزء به جزءِ طرح پی گرفت.

از این رو ضروری است که مدیران رسانه ها در اقدامی جمعی از هیئت رئیسه مجلس بخواهند تا زمینه رسمی حضور خبرنگاران در جلسات کمیسیون مشترکی که طرح "صیانت" را بررسی می‌کنند، فراهم شود.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟

به گزارش «تابناک»، علی بابایی کارنامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مراعا ماندن تصمیم‌گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست‌های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده‌ است اما پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و کانون‌های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می‌شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه‌ را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

دیگر خبرها

  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد
  • بازدید نمایندگان مجلس از بخش‌های فضایی و موشکی وزارت دفاع
  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد