Web Analytics Made Easy - Statcounter

عوامل زیادی خارج از کنترل مادران وجود دارد که بر رفتار فرزندان آن‌ها تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین آن‌ها نباید خود را مقصر رفتار نادرست فرزند خود بدانند.

به نقل از Psychology Today، چند نکته کلیدی در رابطه با احساس مادران نسبت به اشتباهات فرزندانشان وجود دارد:

• بسیاری از مادران نسبت به رفتار فرزندان خود احساس گناه می‌کنند، اما مادران تنها می‌توانند بر فرزندان خود تأثیر بگذارند و نمی‌توانند نتیجه کار را کنترل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


• برخی از کودکان از همان دوران جوانی دارای آسیب پذیری‌ها و حساسیت‌های خاصی هستند.

اجازه دهید به همه مادرانی که احساس گناه، شک و ناکافی بودن دارند، این را بگوییم: شما در زندگی خانوادگی بسیار مهم هستید. شما همچنین بسیار کمتر از آن چه فکر می‌کنید قدرت دارید. شما می‌توانید هدف خود را تحت تأثیر قرار دادن فرزندتان قرار دهید؛ اما نمی‌توانید نتیجه را کنترل کنید.

نیرو‌های بی شماری خارج از کنترل شما وجود دارد که بر رفتار فرزند شما و این که به چگونه آدمی تبدیل می‌شود تأثیر می‌گذارد. این امر در همه صورت صادق است؛ چه فرزند شما ۴ ساله باشد، چه ۴۰ ساله.

یک مادر می‌تواند رفتار بدی داشته باشد و حتی بدجنس باشد. اما او به تنهایی نمی‌تواند دلیل تمایل فرزندش به خودکشی یا اسکیزوفرنی، ضداجتماعی و بیمار شدن او باشد. همچنین نمی‌تواند فرزنش را مجبور به دزدی کند، باعث میگرن او شود، او را مجبور کند با دیگران دعوا کند یا تمام نمراتش ۲۰ باشد.

در حالی که ما می‌توانیم رفتار خود را کنترل کنیم یا آن را تغییر دهیم، هرگز نمی‌توانیم رفتار فرزند خود، محیط یا دنیای بزرگتری را که در آن زندگی می‌کند، کنترل کنیم. همچنین ژن آن‌ها نیز تحت کنترل ما نیست.

ران تَفِل، روان شناس و نویسنده کتاب، متخصص "بچه‌های سرسخت" است. او کودکانی را توصیف می‌کند که بغل نمی‌کنند، نمی‌بوسند، ارتباط برقرار نمی‌کنند و عشقی را که دریافت می‌کنند به بقیه اشاعه نمی‌دهند. کودکانی که مشکلات خودتنظیمی دارند و نمی‌توانند خود را از فریاد زدن، سرپیچی کردن یا از دست دادن کنترل باز دارند.

کودکانی که نمی‌توانند تغییرات را به خوبی کنترل کنند؛ زیرا توجه آن‌ها به شدت متمرکز است. به طوری که بزرگسالان نمی‌توانند آن‌ها را از حالت تمرکزشان خارج کنند و به آن‌ها در سازگاری با تغییرات کمک کنند.

کودکانی که "حالت تدافعی حسی" دارند، به این معنی که نمی‌توانند محرک‌های قوی را که به آن‌ها وارد می‌شود به خوبی کنترل کنند. می‌توان لیست بسیار طولانی تری تهیه کرد.

همانطور که تفل می‌گوید، احساس گناه و مسئولیت در قبال مشکلات فرزندتان، مانند این است که به خاطر اینکه دختر شما تنها بچه‌ای در کلاس خود است که نمی‌تواند تخته سیاه را بدون عینک ببیند، احساس گناه کنید. البته احساس گناه می‌تواند هدف مثبتی داشته باشد. همه والدین مرتکب اشتباه می‌شوند و مواضعی را انتخاب می‌کنند که نامناسب یا شدید است.

میزان مناسب و درستی از "احساس گناه" داشتن، می‌تواند به والدین کمک کند تا از مشاوره کمک بگیرند و حمایت مورد نیاز خود را کسب کنند و رفتار خود را به شیوه‌ای مثبت تغییر دهند. بدیهی است که ما باید مشکل یا الگویی را که بر فرزندمان تأثیر منفی می‌گذارد، بشناسیم و تغییر دهیم.

گفتنی است، فرآیند تأمل، خود ارزیابی و تغییر اساساً کاری در راستای دوست داشتن خود است و در فضای قضاوت و سرزنش شکوفا نخواهد شد. وقتی پای اعتقادات نادرستی مانند این که می‌توانیم فرزندان خود را در هر شرایطی کنترل کنیم در میان باشد، مادران آسیب پذیرترین اعضای خانواده هستند.

خواه فرزند شما ۵ ساله باشد یا ۵۰ ساله، عبارت زیر را به عنوان یک شعار دائما با خود تکرار کنید: "من مسئول رفتار خودم هستم. من مسئول رفتار‌های فرزندم نیستم. "

این بدان معناست که شما تا آن جا که می‌توانید تلاش می‌کنید و این باور غلط را که می‌توانید تعیین کنید فرزند شما کیست، چگونه فکر می‌کند، احساس می‌کند و رفتار می‌کند، کنار می‌گذارید. به یاد داشته باشید بعضی از روزها، مستحق یک مدال درخشان هستید، تنها برای این که آن روز را به پایان رسانده اید.

/باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رفتار فرزند احساس گناه فرزند شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۲۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق احساس غرور ملی بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور کشورمان در دهمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم با اشاره به عملیات تنبیه سپاه علیه رژیم صهیونیستی گفت: وعده صادق احساس غرور ملی بود و از نقاط عطف اجماع ساز و همه جریان‌ها و با هر سلیقه‌ای بود.

در حال تکمیل...

کد خبر 6099880

دیگر خبرها

  • وعده صادق احساس غرور ملی بود
  • (ویدئو) چرا خانم‌ها عضو شورای نگهبان نیستند؟
  • مورایس: بیرانوند و کنعانی زادگان که ستاره نیستند، فقط ما ستاره داریم!
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • افشای اشتباهات بزرگ ارتش اسرائیل | گنبد آهنین خودزنی می کند
  • ادعای عجیب ژاوی بعد از قهرمانی رئال!
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم