Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@07:44:38 GMT

سند ارتقا جایگاه و امنیت زنان در شهر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۲۹۵۶

خبرگزاری آریا - شهر: در راستای امنیت و کرامت زنان پایتخت نشین از منشور ارتقا جایگاه و امنیت زنان در شهر رونمای شد. اما هم این است که این سند چیست و چه حمایتی از زنان خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار شهر، این سند در 21 ماده توسط شورای شهر و شهرداری تهیه شد. این سند به شرایط زنان سرپرست خانوار، آسیب پذیر، آسیب دیده، بدسرپرست، در معرض خشونت و توانیاب در شهر اهمیت داده و امنیت آنها را مورد توجه قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مقدمه این سند آمده است؛ ایجاد و استمرار پیشرفت، رفاه و تثبیت صلح و امنیت ملی به مشارکت فعال و آگاهانه همه اعضای جامعه، از زنان و مردان، توأمان بستگی دارد. از ارکان اساسی تسهیل مشارکت مثمر زنان در سطوح مختلف خانواده و اجتماع، ارتقاء جایگاه و امنیت زنان در جامعه و زدودن دیدگاههای کلیش های تبعیض آمیزی است که از دیرباز مانع از تحقق پتانسیل های بالقوه زنان بوده و خانواده و جامعه را از توانمندی های زنان در عرصه های اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و سیاسی محروم کرده است.
نیل به هدف ارتقاء جایگاه و نیز امنیت زنان، همکاری و هماهنگی میان عاملان مختلف اعم از سیاستگذاران، مجریان و نیز آحاد شهروندان این جنس مؤثر را ایجاب می کند. از این رو، مدیریت شهری تهران با تکیه بر دریافتهای عملگرایانه خود بر اساس شعار والای «تهران شهری برای همه» و با تکیه بر مبانی دینی-قانونی-اخلاقی زیر، تصمیم قاطع خود برای سیاستگذاری، تسهیلگری، اتخاذ اقدامات مقتضی در حوزه ترویج-آموزش و مشارکت با نهادهای دولتی، عمومی، خصوصی، مراکز دانشگاهی - پژوهشی و سازمان های مردم نهاد را در مسیر تحقق هدف ارزشمند ارتقاء جایگاه و امنیت زنان در شهر اعلام می دارد:
با عنایت به کلام الهی «إن أکرمکم عندالله أتقاکم»، بی شک، زنان همانند مردان شایسته بهره مندی برابر از تمامی حقوق، تکالیف و جایگاه انسانی و شهروندی هستند.
با استناد به مقدمه قانون اساسی که بر مسئولیت خطیر زنان در خانواده و ارزش و کرامت مادران، بازیابی هویت اصلی و حقوق انسانی زنان، رفع ستم و استیفای حقوق زنان و خانواده به عنوان واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان تاکید دارد.
با توجه به مفاد اصل بیست قانون اساسی که بر حمایت قانونی یکسان از زنان و مردان و برخورداری آنان از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تاکید دارد.
نظر به مفهوم اصل بیست و یکم قانون اساسی که ایجاد زمینه های مساعد برای رشد شخصیت زنان و احیای حقوق مادی و معنوی آنان را از وظایف دولت اسلامی برمی شمارد.
بر مبنای تضمینات حقوقی مندرج در سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران و قانون حقوق و مسئولیت های زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران (مصوب 15/11/1385) مجلس شورای اسلامی و برنامه پنج ساله ششم توسعه به ویژه ماده 1٠1) که در راستای ارتقاء جایگاه زن در جامعه، مبنی بر تحقق استیفای حقوق قانونی زنان، اتخاذ اقدامات الزام برای توانمندسازی زنان و زمینه سازی های مقتضی را ایجاب می کند، بهره گیری کشور از سرمایه اجتماعی زنان در روند پیشبرد اهداف توسعه و اعمال رویکرد عدالت جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاست ها، برنامه ها و طرح های کلیه دستگاه های اجرایی تدوین شده اند.
بر اساس منشور حقوق شهروندی، به ویژه ماده 11 که بر حق زنان بر مشارکت فعال و تاثیرگذار در سیاستگذاری، قانون گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت تاکید دارد؛ و با تکیه بر مفاد مواد 12،13 و 14 سند مذکور که حق آزادی و امنیت شهروندان را به عنوان حقی مصون از هر گونه تعرضی بیان میدارد.
با درک این واقعیت که امنیت دارای ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فردی، جمعی و فرهنگی بوده و امنیت زنان زیربنای امنیت خانواده و جامعه به عنوان مجموعه ای واحد است.
با اذعان به نقش های بالفعل و بالقوه زنان در ترویج و تثبیت صلح، مدارا، نفی خشونت و امنیت در جامعه و با درک این واقعیت که زنان غالبا در کلیه سطوح تصمیم گیری مرتبط با مسائل و اولویت های اداره شهرها حضور کمرنگی دارند.
با تاکید بر ضرورت زمینه سازی حضور پررنگ زنان در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی از طریق رفع موانع و خلاهایی که زنان را به حاشیه رانده، محیط های شهری را برای حضور آنان به ناامنی کشانده و فرصت توانیابی و مشارکت مثمر در جامعه را از آنان سلب کرده است.
با تکیه بر کارکردها، تجربیات مثمر و نقش سازنده شوراهای اسلامی در مسیر تحکیم جایگاه زنان و تثبیت امنیت در محیط های شهری برای آنان بر مبنای ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران (مصوب 1375.3.1 مجلس شورای اسلامی) به ویژه بندهای 2، 5 و 6 که بر بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی، ارائه راه حل های کاربردی در این زمینه ها و تسهیل مشارکت عموم مردم در فعالیت های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی تاکید دارند.
بر اساس مفاد برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران (1398-1402) به خصوص تبصره ماده 69، 73، 74 و 8٠ که بر امن سازی فضاهای بی دفاع شهری و زمینه سازی مشارکت زنان بر مبنای تغییر رویکرد از «حاشیه اجتماعی» به «اثرگذار اجتماعی» با فراهم ساختن زیرساخت ها و خدمات رسانی به شهروندان آسیب دیده و در معرض آسیب، ارتقاء امنیت اجتماعی در فضاهای شهری و ایجاد احساس امنیت در شهروندان به ویژه زنان، کودکان، توان یابان و سالمندان، افزایش سطح و کیفیت حضور اجتماعی و مشارکت فعال زنان در شهر از طریق رفع هرگونه تبعیض، توانمندسازی و فراهم ساختن زمینه های ارتقاء نقش زنان در مدیریت شهری تاکید دارد.
با تاکید مضاعف بر نقش اساسی شورای اسلامی شهر و شهرداری در ترویج برابری و رفع تبعیض میان زنان و مردان در سطوح مختلف اداره شهر، از جمله شکل دهی به محیط حمایت گرایانه سیاسی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی که از مبانی تحقق حق شهروندان بر برابری و مشارکت متوازن است.
با توجه به بروز اشکال مختلف خشونت، ناامنی و تبعیض علیه زنان که ریشه در کاستی های فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و کالبدی شهر دارد؛ در بسیاری موارد کیان خانواده ها را در معرض آسیب های جدی قرار داده و موجب کاهش احساس امنیت زنان شده است.
سند ارتقا جایگاه و امنیت زنان در شهر تهران را بخوانید: 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ارتقاء جایگاه بر مبنای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۲۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه هشتم اسفند سال گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه بیست‌ویکم بهمن سال ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

به گزارش ایسنا، عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود. او متولد سال ۱۳۶۳ و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ‌التحصیل این رشته در کشور است.

وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه  مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه با محوریت زنان و خانواده است.

بنابراعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه‌های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه‌های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.

پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد