Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@07:12:40 GMT

خطری که"بدن‌سازان"را تهدید میکند!

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۳۵۰۰

فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه بیمار مبتلا به هپاتیت با علائمی همچون تب، ضعف، بی حالی، بی اشتهایی، تهوع روبرو ست،گفت:استفاده از برخی داروها، مکمل‌ها و هورمون‌های بدنسازی می‌تواند هپاتیت ایجاد کند. ناطقان: علیرضا دلاوری، فوق تخصص گوارش و کبد درباره «بیماری هپاتیت»،گفت: هر التهابی در کبد هپاتیت نام دارد که می‌تواند علل ویروسی یا غیر ویروسی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: استفاده از برخی داروها، مکمل‌ها و هورمون‌های بدنسازی می‌تواند هپاتیت ایجاد کند، اما آنچه مد نظر ماست هپاتیت ویروسی است که چهار ویروس عمده هپاتیت A ، B ، C  و D  را ایجاد می‌کند. انواع  هپاتیتB و C از طریق سرم و خون و ترشحات بدن منتقل می‌شوند.

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هپاتیت C درمان قطعی دارد و معمولا با حدود 3 تا 6 ماه درمان دارویی بسته به میزان تاثیر بر کبد درمان می‌شود، گفت:هپاتیت B نوع مزمن هپاتیت است و می‌تواند بافت کبد را از بین ببرد.

دلاوری متذکر شد: اما این نوع هم درمان دارد و مهمتر از آن واکسیناسیون است. در کشور ما به جهت واکسیناسیون عمومی در دو دهه اخیر تعداد مبتلایان به این بیماری روز به روز رو به کاهش است؛اگرچه هنوز عوارض آن برای بیمارانی که قبلا مبتلا بوده‌اند وجود دارد.

وی با بیان اینکه نوع حاد این بیماری به خاطر واکسیناسیون کمتر دیده می‌شود،گفت: درمان این نوع هپاتیت حداقل 5 سال طول می‌کشد و باید در زمان طولانی دارو مصرف شود تا ویروس در بدن سرکوب شود.  

این فوق تخصص گوارش و کبد «درباره علائم هپاتیت»، ابراز داشت: در ابتدا که بیماری حاد است بیمار با علائم عفونت‌های ویروسی همچون تب، ضعف، بی حالی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ و احتمالا زردی برای هر دو نوع هپاتیت B و  Cمواجه است.

دلاوری اضافه کرد: اما برخی اوقات بیمار هیچ علائمی ندارد و هپاتیت در فاز مزمن قرار دارد. توصیه می‌شود افرادی که در خانواده افراد هپاتیتی دارند و یا افرادی که در محل کار مثل مطب‌ها با وسایل پزشکی مثل سوزن دچار آسیب شده‌اند و یا معتادان به ویژه معتادان تزریقی قبل از آنکه دچار سیروز کبدی شوند؛ مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: آنزیم‌های کبدی در این دو نوع بیماری افزایش می‌یابد، ولی خود ویروس هم قابل اندازه گیری در خون است اما برای همه توصیه نمی‌شود. آنچه در جامعه ما شایع است کبد چرب است که می تواند موجب افزایش آنزیم شود و با چند آزمایش ساده و سونوگرافی می‌توان آن را تشخیص داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد بیان داشت: افزایش آنزیم‌های کبدی به صورت خفیف معمولا به خاطر کبد چرب است و در این حالت نیازی به بررسی‌های زیاد نیست اما بالابودن آنزیم‌های کبدی در تست‌های روتین سالانه مقدمه‌ای برای چک کردن ویروس ها از لحاظ آنتی بادی و آنتی ژن و در صورت مثبت بودن شمارش ویروس است. منبع: فارس برچسب ها: خطر ، بدن سازان ، تهدید

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خطر بدن سازان تهدید فوق تخصص گوارش و کبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۳۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون

 به گزارش تابناک به نقل از مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاورد‌های نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشور‌های پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

 وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و دارو‌های مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشور‌های منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیاز‌های بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

دیگر خبرها

  • شتاب اجرای طرح ملی نهضت مسکن در خوی با مشارکت انبوه سازان 
  • استعدادیابی آینده سازان فوتبال در استان یزد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!