Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@06:50:44 GMT

غیبت لاریجانی‌ها و دست دادن متفاوت روحانی با قالیباف

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۵۹۹۳

غیبت لاریجانی‌ها و دست دادن متفاوت روحانی با قالیباف

مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری سیزدهم عصر امروز(پنجشنبه) با حضور مقامات داخلی و میهمانان خارجی در صحن مجلس برگزار شد که با حاشیه‌های جالب توجهی همراه بود.

به گزارش مهر، مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی هشتمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران عصر امروز (پنجشنبه ۱۴ مرداد ماه) از ساعت ۱۷:۲۰ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و با حضور روسای قوای مقننه و قضاییه، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، مسئولان کشوری و لشگری و مقامات خارجی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانگونه که پیش‌بینی می‌شد تدابیر امنیتی و انتظامی برگزاری این مراسم از چندین خیابان منتهی به میدان بهارستان آغاز و تمامی معابر فرعی منتهی به مجلس شورای اسلامی مسدود شده بود.

تعطیلی ایستگاه متروی بهارستان و ممانعت از تردد خودروها در اطراف مجلس شورای اسلامی موضوعی بود که باعث کاهش رفت و آمد شهروندان در این منطقه شده بود.

درب شماره دو مجلس از ساعت ۱۳ به روی خبرنگاران خارجی و از ساعت ۱۴ به روی خبرنگاران داخلی باز شد و خبرنگاران پس از عبور از گیت‌های حفاظتی، از سوی ماموران حفاظت مجلس به محل استقرار خبرنگاران هدایت شدند.

در این دوره به دلیل شرایط کرونایی و ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فقط از ۱۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی برای پوشش خبری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور دعوت به عمل آمده بود، در حالی که بیش از ۴۰۰ نفر از رسانه‌های داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری این مراسم اعلام آمادگی کرده بودند.

از حاشیه‌های جالب توجه پیش از آغاز مراسم تحلیف آن بود که اصحاب رسانه به صورت جدی پیگیر مسابقات المپیک بودند و بازی حسن یزدانی کشتی گیر کشورمان در مسابقه فینال برای لحظاتی توجه همه خبرنگاران را به خود جلب کرد.

سرانجام انتظار اصحاب رسانه به سر رسید و راس ساعت ۱۶:۲۷ دقیقه وارد صحن علنی شدند. به دلیل شرایط کرونایی جایگاه خبرنگاران در صحن علنی هم فاصله‌گذاری شده بود.

در صحن مجلس شورای اسلامی، پرچم‌های کشورهای خارجی در دو طرف کناری مجلس به صورت ایستاده تعبیه شده بود و به دلیل تعداد زیاد میهمانان داخلی و خارجی، صندلی‌های در نظر گرفته شده برای آنان به نزدیک سکوی هیئت رئیسه مجلس رسیده و در جایگاه هیئت رئیسه هم گل‌آرایی ویژه‌ای به رنگ پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران انجام شده بود.

از نکات قابل توجه دیگر این بود که گروه موسیقی رزم نوازان ارتش، روی سکوهای میهمانان مجلس مستقر شده بودند تا به محض آغاز مراسم تحلیف سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را به صورت زنده اجرا کنند.

میهمانان داخلی و خارجی آرام آرام وارد خانه ملت شدند و آیت‌الله احمد جنتی دبیر و جمعی از اعضای شورای نگهبان از مقاماتی بودند که در همان ساعات اولیه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی آمدند.

روحانی با ماکسیما آمد

حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق هم در این مراسم حاضر شد که ورود وی به مجلس با حاشیه‌هایی همراه بود. نکته‌ای که بیش از پیش توجهات را به خود معطوف کرد این بود که خودروی حسن روحانی از BMW به ماکسیما تبدیل شده بود.

نکته دیگر حاشیه ورود روحانی به صحن مجلس، نوع مواجهه او با قالیباف بود. هنگامی که قالیباف به استقبال روحانی رفت و به او دست داد، روحانی از زیر عبای خود حاضر شد به او دست بدهد.

غیبت لاریجانی‌ها در مراسم تحلیف

از دیگر حاشیه‌های مراسم تحلیف هشتمین رئیس‌جمهور ایران، غیبت آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، این درحالی بود که قالیباف در نطق ابتدایی خود از حضور رئیس مجمع تشکر کرد.

علی لاریجانی رئیس سابق مجلس نیز علیرغم حضور رؤسای اسبق مجلس یعنی علی‌اکبر ناطق نوری و غلامعلی حدادعادل، در این مراسم حضور نداشت.

حضور «محمد مخبر» در ردیف اول میهمانان

حضور محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مراسم تحلیف و در ردیف اول میهمانان، به حرف و حدیث‌ها پیرامون معاون اول وی در دولت سیزدهم قوت بخشید.

شرایط کرونایی شکل متفاوتی را به مراسم تحلیف داده بود و این موضوع باعث شد پیش از آغاز رسمی جلسه، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس پشت تریبون مجلس قرار گیرد و چندین بار به حضار هشدار داد که شرایط قرمز کرونایی را در نظر داشته باشند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

جبهه مقاومت در ردیف اول؛ نمایندگان اتحادیه اروپا در ردیف دوم

از دیگر نکات قابل توجه در این مراسم، نوع چیدمان محل نشستن میهمانان خارجی بود. در ردیف اول میهمانان خارجی، حضور نمایندگان جبهه مقاومت شامل اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد نخاله رئیس جنبش جهاد اسلامی دیده می‌شد در حالی که نمایندگان اتحادیه اروپا در ردیف دوم نشسته بودند.

ساعت ۱۷:۱۷ دقیقه بود که سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان با مشایعت محمدباقر قالیباف و جمعی دیگر از نمایندگان مجلس وارد صحن علنی مجلس شد که هنگام ورود وی به خانه ملت، حضار چندین بار صلوات فرستادند.

سپس گروه رزم نوازان ارتش نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران را آغاز کردند و همه حضار به احترام سرود ملی از جای خود برخاستند.

دقایقی بعد محمدباقر قالیباف زنگ علنی مجلس را نواخت و گفت: این جلسه با حضور ۲۶۵ نفر به صورت رسمی آغاز می‌شود.

در ادامه یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس دستور کار صحن علنی را اعلام کرد و سپس قاری قرآن در جایگاه ناطقان صحن علنی مجلس قرار گرفت و چند آیه از کلام الله مجید را قرائت کرد.

ساعت ۱۷.۳۰ دقیقه بود که رئیس مجلس شورای اسلامی به مدعوین خیر مقدم گفت.

احسنت‌های مکرر نمایندگان مجلس برای رئیسی

در ادامه مراسم و زمانی که نوبت به نطق رئیس‌جمهور رسید، وی حدود نیم ساعت سخنرانی کرد و چندین بار حضار، به ویژه نمایندگان مجلس به جهت مباحثی که رئیسی مطرح می‌کرد، احسنت گفتند.

زمانی که رئیسی در نطق خود گفت: «ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم و سکوت در برابر ظلم و جنایت و تجاوز به حقوق انسانهای بی‌گناه و بی‌دفاع را قبول نداریم. ظلم و جنایت چه در قلب اروپا و آمریکا باشد چه در آفریقا و چه در یمن و سوریه و فلسطین، ما در کنار مظلوم خواهیم بود و در داخل هم، مردم و جوانان این مرز و بوم، از ما می‌خواهند که صدای مستضعفین و ولی نعمتان انقلاب باشیم.»، نمایندگان مجلس با صدای بلند و یکصدا احسنت گفتند.

در این جلسه از ارائه لیست کابینه پیشنهادی‌رئیس جمهور به مجلس خبری نبود اما رئیس‌جمهور به این موضوع هم اشاره کرد و گفت: «با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تسریع در تشکیل دولت، ما سعی می‌کنیم در اسرع وقت لیست پیشنهادی خود برای کابینه سیزدهم را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم.»

پس از پایان نطق رئیسی، محمدباقر قالیباف هم مجدداً بر ضرورت تسریع در ارائه لیست پیشنهادی کابینه به مجلس تأکید و اعلام کرد: «جلسه بعدی مجلس یکشنبه ۱۷ مردادماه برگزار می‌شود»

پس از پایان جلسه مهمانان داخلی و خارجی رفته رفته صحن علنی مجلس را ترک کردند و نکته قابل توجه آن بود که عکاسان چندین بار نام سید ابراهیم رئیسی را فریاد زدند و خواستار آن شدند که برای آنان دستی تکان دهد و رئیس جمهور هم به درخواست عکاسان توجه کرد و عکاسان این لحظه را ثبت کردند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مراسم تحلیف حسن روحانی ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس داخلی و خارجی صحن علنی مجلس اسلامی ایران ردیف اول رئیس جمهور هیئت رئیسه چندین بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۵۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خالص سازها به سراغ قالیباف رفتند /حمله همه جانبه برای جلوگیری از ریاست مجدد قالیباف بر مجلس /پایداری ها پشت متکی می ایستند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه سازندگی در گزارشی نوشت:

قالیباف پس از چهار سال، سکوت همیشگی‌اش بر تمام کاستی‌های دولت سیزدهم را شکسته و هم خودش به دولت انتقاد می‌کند و هم دست مجلسی‌ها را باز گذاشته است. آن هم قالیبافی که با پایداری‌ها و طرفداران دولت که برای ریاست‌جمهوری سیدابراهیم رئیسی تلاش بسیار کردند برای پیروز شدن در انتخابات مجلس دوازدهم ائتلاف کرد. اما حتی در آخرین نشستی که هفته گذشته با اقتصاددان‌های دولتی داشت، آخرین اولتیماتوم‌ها را به دولت سیدابراهیم رئیسی و کابینه‌اش داد تا هرچه سریع‌تر برای مشکلات ارزی و اقتصادی چاره‌ای بیندیشند.

در عین حال نمی‌شود به این موضوع تنها اکتفا کرد زیرا قالیباف کسی نیست که برای دولت رئیسی و طرفدارانش خط‌ونشان بکشد چون بارها ثابت کرده که خیلی راحت می‌تواند چشم بر ضعف‌ها و حتی فسادهای موجود در قوه مجریه سیزدهم ببندد بنابراین، این سوال پیش می‌آید که چرا قالیباف به ناگه به دولت انتقاد می‌کند؟ و چرا دولت رئیسی برای رئیس کنونی پارلمان دیگر آن دولت قبل نیست؟ شاید آن‌طور به نظر برسد که سیدابراهیم رئیسی هم دیگر برای قالیباف هم‌پیمان قدیمی نیست و دور از ذهن نیست که او حتی برای اینکه مجدداً صاحب ریاست شد به ‌عنوان یکی از منتقدان شرایط موجود، انتقاداتش را از دولت افزایش دهد. فردی که اگر دوباره کرسی قدرت را به دست بگیرد احتمالاً رقیب جدی‌تری برای سیدابراهیم رئیسی در ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ خواهد شد. ‌

موضوعی که عباس سلیمی‌نمین که نزدیکی سیاسی نیز با رئیس مجلس دار، سال گذشته آن را رد کرد. او در گفت‌وگو با سایت قرن نو گفته بود که رئیسی برای بار دوم کاندیدا خواهد شد و قالیباف خود را وارد رقابت با او نخواهد کرد. سلیمی‌نمین تاکید کرده بود: «قرابت فکری بین جبهه پایداری و رئیسی وجود ندارد» موضوعی که البته مسکوت ماند و در شرایط کنونی طور دیگری به نظر می‌رسد.‌

درست است که محمدباقر قالیباف با ائتلاف پایداری‌ها به مجلس راه یافت اما گویا در جنگ قدرتی که میان اصولگرایان اکنون باقی است، قالیباف ترجیح می‌دهد، طرف جریان وابسته به دولت سیزدهم قرار نگیرد. گویا بده‌بستان‌های سیاسی چهار سال اخیر به مذاق رئیس مجلس خوش نیامده است. او چشم‌هایش را روی ضعف‌های دولت بست اما از آن طرف آنها تمام تلاش‌شان برای وارد کردن بیشترین هجمه‌ها به قالیباف انجام دادند. به طوری که همچنان نیز بر سر ریاست مجلس افرادی مانند مجتبی ذوالنوری و نبویان و حتی حمید رسایی که با جریان شریان شناخته می‌شود به عملکرد قالیباف نقد می‌کنند.

در نظرسنجی‌ای که عصر ایران منتشر کرده و کمتر از ۲۴ ساعت روی سایت فعال بود ۸۳۵۵ نفر در آن شرکت کردند. نتیجه بسیار جالب توجه و تامل‌برانگیز بود؛ حدود ۸۲ درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که اگر نماینده بودند به منوچهر متکی رای می‌دادند و تنها ۱۸ درصد قالیباف را ترجیح دادند. این نشان می‌دهد که دست‌کم بخشی مهمی از افکار عمومی دیگر تمایلی به ریاست قالیباف بر قوه مقننه ندارند و ترجیح می‌دهند یک چهره معقول‌تر در مجلس آینده که احتمالاً بسیار هم پرتلاطم خواهد بود، مدیریت پارلمان را بر عهده بگیرد.

بر همین اساس و با توجه به کارنامه‌ای که دوستان دولت در این سال‌ها انجام دادند، جریان قالیباف هم اگر در نهایت نتواند نظر اکثریت را معطوف او کند، فردی مثل متکی را بر پایداری‌چی‌ها ترجیح می‌دهد. قالیباف راه سختی را برای ریاست دوباره پارلمان در پیش دارد. حال که پایداری‌ها توانستند، نماینده بیشتری به مجلس بفرستند و در شرایطی که رقیبان اصلی او ممکن است نبویان و ذوالنوری از چهره‌های شناخته شده پایداری باشند، قالیباف باید تلاش بیشتری کند. طرفداران رئیسی همواره سعی دارند تا تنها جریان رقیب‌شان را از زمین بیرون کنند. از بی‌محلی به همایش انتخاباتی قالیباف در آبان امسال تا به حاشیه راندن مجلس توسط افرادی همچون الیاس نادران که از شناخته‌شده‌ترین افراد اصولگرایی و نزدیک به طیف رئیسی است.

فراموش نکنیم که حتی در آستانه دومین اجلاسیه مجلس و انتخابات هیات‌رئیسه در بهار ۱۴۰۰ و مهم‌تر از آن انتخابات ریاست‌جمهوری، یکی از اعضای جبهه پایداری در مجلس مدعی دستکاری بودجه پس از تصویب از سوی قالیباف و نزدیکانش شد. یکی دیگر از مواردی که سروصدای زیادی کرد ماجرای سفر خانواده قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوه در راهشان بود. چندی بعد از این ماجرا مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصولگرایان در یک فایل صوتی که از او درز پیدا کرد، مدعی شد که در پس افشای سفر خانواده قالیباف به استانبول، برادر داماد سیدابراهیم رئیسی قرار داشته است. درست است که موضوع سیسمونی نوه رئیس مجلس الان دیگر صدر اخبار نیست اما از آنجایی که جبهه پایداری و رئیس قوه مجریه چندان علاقه‌ای به دخالت‌های او ندارند بنابراین می‌توان حدس زد که محمدباقر قالیباف تنها مرد بازمانده از طیف خودش است و شانس باخت بالایی دارد.

به هر حال گویا جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد. ضمن آنکه از زمان قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در جایگاه ریاست‌جمهوری، قالیباف بارها هدف هجمه حامیان او قرار گرفته است.

در این میان مطرح‌ شدن نام منوچهر متکی، وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد که به چهره معتدل‌تری نسبت به باقی نفرات شناخته می‌شود به مذاق قالیباف خوش‌تر است زیرا امکان رایزنی موفق برای حضور گزینه‌های جریان حامی قالیباف در هیات‌رئیسه را افزایش دهد. البته آنچه نباید از نظر دور داشت، تنش میان دولت و مجلس درخصوص سیاست‌های اقتصادی است که دیگر دو طرف از آشکار شدن آن ابایی ندارند. زیرا از سویی به نظر می‌رسد که حامیان رئیسی به این باور رسیده‌اند که حضور مجدد قالیباف بر ریاست مجلس فرصتی مناسب برای او خواهد بود تا خود را برای رقابت مستقیم یا نیابتی با رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو مهیا کند.

منوچهر متکی در افکار عمومی جزو اصولگرایان معتدل شناخته می‌شود و شاید سابقه دیپلماتیک وی در شرایط بین‌المللی کنونی کشور در تقویت تمایل به او موثر بوده باشد. او قبلاً سفیر ایران در ژاپن و ترکیه سپس وزیر خارجه کشورمان بود که به دنبال مخالفت با سیاست‌های نسنجیده محمود احمدی‌نژاد در عرصه روابط خارجی و درحالی که در ماموریت دیپلماتیک سنگال به سر می‌برد، برکنار شد. با این حال وارد فاز تقابل و هیاهو نشد و همین خویشتن‌داری او تحسین اصولگرایان را بیش‌ازپیش برانگیخت و از همین‌روست که در محافل سیاسی اصولگرایان از وی به‌ عنوان گزینه جدی و مورد وفاق برای ریاست مجلس یاد می‌شود. به گزارش عصر ایران، خبرها حاکی از این است قالیباف که بسیاری از یارانش در انتخابات اخیر از راهیابی به مجلس باز ماندند و موقعیت خود برای ریاست مجلس را در خطر می‌بیند، رایزنی‌هایش را آغاز کرده است تا بلکه بتواند با جلب نظر نمایندگان جدید، همراهی آنها را برای ریاست مجدد خود کسب کند.

البته این بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و متکی خواهد بود. جبهه پایداری ترجیح می‌دهد که یکی از اعضای خود مانند سیدمحمود نبویان را به ریاست مجلس برساند. با این حال اگر پایداری‌چی‌ها نتوانند یکی از خودشان را به کرسی ریاست بنشانند، ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به متکی رای بدهند. معدود میانه‌روهای مجلس نیز فارغ از توافق‌های پشت پرده- که دور از ذهن نیست- اصولگرای معتدلی چون متکی را بر تندروهای پایداری و فرد پرحاشیه‌ای مانند قالیباف ترجیح می‌دهند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901228

دیگر خبرها

  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • خالص سازها به سراغ قالیباف رفتند /حمله همه جانبه برای جلوگیری از ریاست مجدد قالیباف بر مجلس /پایداری ها پشت متکی می ایستند؟
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • قالیباف قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا را تبریک گفت
  • قالیباف: مالیات بر سوداگری شامل یک درصد جامعه است
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد