Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.

 

شرایط اختصاص وام ضروری دانشجویی اعلام شد

 صندوق رفاه دانشجویان شرایط اختصاص وام ضروری را اعلام کرد، دانشجویان متقاضی وام ضروری ازدواج حداکثر تا ۱۸ ماه پس از تاریخ عقد می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند.

شرایط اختصاصی وام ضروری: تعداد استفاده از رویداد‌های وام ضروری در هر مقطع تحصیلی به شرح زیر است:

کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۲رویداد.

کارشناسی پیوسته و دکترای تخصصی ناپیوسته غیر بورسیه حداکثر ۴رویداد.

کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته و دکترای حرفه‌ای حداکثر ۵رویداد.

ب- در صورت ارائه اسناد مالی با مبالغ بیش از میزان مقرر در رویداد‌های وام ضروری، میزان وام پرداختی به دانشجویان از سقف مبلغ تعیین شده در هر رویداد بیشتر نخواهد بود و در صورت کمتر بودن مبلغ مورد تقاضا از سقف هر رویداد، مطابق مبلغ مقرر در اسناد ارائه شده وام پرداخت خواهد شد.


شرایط بورس تحصیلی کشور هندوستان در مقطع تحصیلات تکمیلی اعلام شد

دانشجویان متقاضی بورس تحصیلی می توانند برای اطلاع از شرایط بورس کشور هندوستان به سامانه سازمان امور دانشجویان مراجعه نمایند. سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی اطلاعیه‌ای شرایط و نحوه بورس تحصیلی کشور هندوستان در مقطع کارشناسی ارشد را اعلام کرد.

بر اساس این اطلاعیه، متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه اداره کل بورس و اعزام دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آدرس scholarship.saorg.ir اقدام کنند.

 

مطیعی: افزایش ۳۰ درصدی وام‌های دانشجویی برای سال تحصیلی جدید 


با تصمیم هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان مبلغ وام‌های دانشجویی برای سال تحصیلی جدید ۳۰ درصد افزایش یافت. مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به برگزاری جلسه هیات امنای صندوق برای تعیین و تکلیف افزایش وام‌های دانشجویی گفت: جلسه هیات امنای صندوق روز گذشته با حضور اعضای صندوق برگزار شد و در این جلسه با افزایش ۳۰ درصدی وام‌های دانشجویی برای سال تحصیلی جدید موافقت شد.

وی افزود: همچنین پرداخت وام تحصیلی به دانشجویان متاهل دو برابر دانشجویان مجرد شد و این طرح نیز تصویب شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان اضافه کرد: همچنین بر اساس مصوبه هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان دو ترم تحصیلی به سنوات دانشجویان به دلیل شرایط کرونایی اضافه شد و بر این اساس تسهیلات بیشتری به دانشجویان از لحاظ وام، خوابگاه و غذای دانشجویی به دانشجویان داده خواهد شد.


فرصت ۶ ماهه برای آماده شدن سیاست گذاری سهمیه‌ها در کنکور

منصور کبگانیان، رئیس ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در ۱۰ سال گذشته چندین بار برای تصویب این طرح جلسات زیادی برگزار شد، اما به راه حل کارشناسی نرسید و زمان مناسی برای تصویب نداشتیم.

وی افزود: دانش آموزانی که می‌خواهند در سال ۱۴۰۲ با این مصوبه وارد آموزش عالی شوند باید به ابلاغیه‌ای که از شورای صورت گرفته توجه داشته باشند. شکایت زیادی به شورای انقلاب فرهنگی از سوی دانش آموزان سال آخر و سال اول دانشگاه نسبت به کنکور داشتیم و آن هم با این معنا که عمدتا افرادی موفق می‌شوند که به صورت عمیق درس نمی‌خوانند و دانش آموزانی که علاقه به علم داشتند مجبور بودند که کلاس‌ها را رها کنند و به سمت تکنیک تست زنی بروند، اما با این مصوبه جدیدی که شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرده ۶۰ درصد مشکلات حل شده است. البته ۴۰ درصد تست زنی در سال ۱۴۰۲ نیز نقش دارد این مشکل به صورت صددرصد حل نشده، اما بسیاری از دغدغه‌های دانش آموزان کاهش پیدا کرده است.

 



کبگانیان ادامه داد: ۱۲ سال زحمت یک دانش آموز در چند ساعت تعیین شد ممکن بود در این ساعات مشکلات زیادی برای دانش آموزان پیش بیاید به همین دلیل بخشی از تکلیف کنکور را به امتحانات نهایی واگذار کردیم.در گفتگو با دانشجو مطرح شد

 

معتمدی: آخرین وضعیت خوابگاه‌های امیرکبیر در اوضاع کرونایی 

احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیربا اشاره به آخرین وضعیت خوابگاه‌های این دانشگاه گفت: در طول دو سال اخیر که شیوع کرونا باعث تعطیلی دانشگاه‌ها شد، فعالیت دانشگاه امیرکبیرتعطیل نشد، اما ظرفیت اسکان خوابگاه را به ۱۰ درصد کاهش دادیم. اسکان دانشجویان در اتاق‌ها تک نفره یا دو نفره بود.

وی افزود: این شرایط با توجه به وضعیت قرمز و نارنجی شهر تهران کم و زیاد شد، اما در طول این مدت تعداد دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها از ۷۰۰ یا ۸۰۰ نفر بیشتر نشد.

رئیس دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: خیلی از دانشجویان باید فارغ التحصیل شوند، برخی از دانشجویان که پروژه‌های تجربی داشتند باید در دانشگاه حضور پیدا می‌کردند به همین علت دانشگاه را به هیچ عنوان تعطیل نکردیم، اما ظرفیت حضور را کاهش دادیم و پروتکل‌ها را اجرا کردیم و خوشبختانه موردی هم نداشتیم که به کرونا مبتلا شده باشد. حتی یکی از خوابگاه‌ها را اختصاص دادیم به اینکه اگر دانشجویی مشکوک به کرونا شد از بقیه جدا باشد و تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد که همین اقدامات بسیار موثر بوده و خوشبختانه ما مشکل حادی را در این مدت نداشتیم.

معتمدی در خصوص افزایش ظرفیت خوابگاه‌ها برای سال تحصیلی جدید گفت: یک خوابگاه با مشارکت خیرین با ظرفیت ۴۵۰ نفر آماده سازی شده که ۱۰ درصد به ظرفیت خوابگاه‌های امیرکبیر اضافه کرده است و در این فاصله تعمیرات اساسی و بازنگری‌های خوبی در خوابگاه‌ها انجام شده و هم از نظر کیفیت و کمیت نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.

 

آخرین مهلت ثبت‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

 مهلت ثبت‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۵ مرداد به پایان می‌رسد.

دانشجویان مقاطع و رشته‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در صورت دارا بودن شرایط انتقالی و یا میهمانی می‌توانند درخواست خود را تا ۱۵ مردادماه از طریق سامانه منادا به آدرس monada.iau.ir ثبت کنند.

امکان نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دوبار در سال و برای هر دو نیمسال تحصیلی مهر و بهمن فراهم می‌شود.

 

انتقاد جهاد دانشگاهی از موازی کاری برخی دانشگاه‌ها

عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در آستانه سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی  با اشاره به اقدامات این معاونت طی سال‌های اخیر گفت: اگر ادعا کنیم که جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی است، ادعای گزافی نیست و واقعیت این است که تمام اقداماتی که جهاد از آغاز تاسیس که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده انجام داده در راستای مسئله یا نیاز دانشگاه و دانشجو بود. این مسئله و نیاز نمودش هم در ساختاری که در معاونت فرهنگی است و هم در رویداد‌هایی که انجام می‌دهیم، نمایان است.

وی افزود: تنها سازمانی هستیم که یک مرکز افکارسنجی معتبر داریم و این باعث شده که زودتر به نبض دانشگاه و دانشجو از لحاظ تغییرات نسلی پی ببریم. فعالیت‌های خوبی در سال‌های دهه ۶۰ و ۷۰ در دانشگاه‌ها شده بود، ولی قطعا تغییرات نسلی اقتضا می‌کند که این فعالیت‌ها به روز شود که جهاد دانشگاهی این کار را انجام می‌دهد. در حوزه فعالیتی و رصدی جهاد پنج نوع فعالیت را که دانشجویان علاقه داشتند برای هر کدام از این علاقمندی‌ها یک فعالیت متناسبی را تعریف کردیم.

علیزاده اضافه کرد: فعالیت‌های مهارت محور شامل مهارت شعر، کتاب، فیلم و مهارت‌های هنری در عین اینکه دانشجویان در یک رویداد شرکت می‌کنند یک مهارتی هم به آن‌ها اضافه می‌شود، فعالیت دیگر مسائل گفتگو محور که متناسب با آن مناظرات دانشجویی را داریم. البته قبل از شیوع کرونا ۶۲۵ گروه در این رویداد شرکت کردند، اما با شیوع کرونا شرکت دانشجویان در مسابقات مناظره کاهش یافت، چون خاصیت مناظرات و بنای مناظرات بر یادگیری و تمرین یادگیری است و شرکت به صورت حضوری تاثیرگذاری بیشتری دارد. موضوع دیگر مسائل هنری است چه در حوزه شعر، عکس و در حوزه چند رسانه‌ای اقدامات متعددی را داشتیم و یکی مسائل اجتماعی است که کانون‌های محیط زیست و صندوق‌های قرض الحسنه به این مسئله می‌پردازد. در حوزه دین هم سازمان فعالیت‌های معاونت دانشگاهیان ما به حوزه تبلیغ و آموزش و ترویج دین می‌پردازد و رویکرد‌های جهاد دانشگاهی سبک زندگی دینی است بیشتر تا کار‌های شکلی.

 

دانشگاه خواجه نصیر علت تاخیر در پرداخت وام ویژه دکتری را اعلام کرد

معاونت دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر علت تاخیر در پرداخت وام ویژه دکتری دانشجویان را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تاخیر در پرداخت وام ویژه دکتری از سوی بانک‌های عامل، تغییر در سیاست‌های پرداخت وام است که با پیگیری‌های صورت گرفته وام ویژه دکتری سه ماه بهار و تابستان به زودی به دانشجویان متقاضی پرداخت می‌شود.


امکان میهمان شدن دانشجویان دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت فراهم شد

مهران صلواتی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به شیوع ویروس کرونا و به منظور کسب رضایت خاطر دانشجویان، ایجاد آرامش، رفع دغدغه خانواده‌ها و جلوگیری از تردد‌های غیرضروری و پیشگیری خطرات ناشی از سرایت ویروس کرونا، تسهیلات میهمانی یک ترم دانشجویان به شهر محل سکونت را برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در نظر گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: به منظور کاهش تردد دانشجویان بین محل سکونت و تحصیل و تأثیر آن در مهار ویروس کرونا، یک نیمسال میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی مقاطع تحصیلی صرفاً به شهر محل سکونت با توجه به شرایط لازم امکان پذیر است.

صلواتی با اشاره به شرایط لازم برای میهمانی یک ترم دانشجویان به شهر محل سکونت، اظهار داشت: دارا بودن شرایط عمومی مندرج در آیین‌نامه میهمانی و نقل و انتقال دانشجویان، دایر بودن رشته گرایش دانشجو در واحد دانشگاهی مقصد، تأیید عدم مغایرت محل سکونت با واحد مقصد انتخابی دانشجو، موافقت واحد دانشگاهی مبدأ و مقصد ازجمله شرایط ضروری میهمانی یک ترم دانشجویان به شهر محل سکونت برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وام دانشجویی وام ضروری صندوق رفاه دانشجویان واکسیناسیون میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویی برای سال تحصیلی جدید صندوق رفاه دانشجویان وام های دانشجویی هیات امنای صندوق شهر محل سکونت وام ویژه دکتری جهاد دانشگاهی انقلاب فرهنگی نقل و انتقال خوابگاه ها پرداخت وام دانشگاه ها فعالیت ها وام ضروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در عصرایران نوشت: بعد از رفتار غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنگ غزه و حمایت مالی از اسرائیل، رئیس دانشگاه شیراز از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: «دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.»

اظهار نظری که بیشتر به نظر می‌رسد یک شوی تبلیغاتی است تا یک واقعیت که دانشگاه شیراز بتواند آن را محقق کند. برای راستی آزمایی بهتر است رئیس دانشگاه شیراز را با واقعیت‌های پذیرش دانشجوی خارجی به ویژه آنهایی که سابقه تحصیل در اروپا و آمریکا را دارند روبرو کنیم.

اول: دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا حدود دو هزار دلار و در اروپا نزدیک به دو هزار پانصد یا 3 هزار یورو حقوق می‌گیرند و با این پول می‌توانند در بسیاری از شهرهای آمریکا یک خانه اجاره کنند و حتی یک ماشین بخرند. آیا امکان دارد با حقوقی که به آنها می‌دهید، این شرایط را برای‌شان فراهم کنید؟ آنها می‌توانند با حقوقی که به آنها می‌دهید برای خودشان یک زندگی معمولی داشته باشند؟

دوم: دانشجویان لیسانس که احتیاج به حمایت مالی خانواده دارند، احتیاج به یک سیستم بانکی برای انتقال پول از کشور خود به ایران هستند. آیا امکان این انتقال وجود دارد؟ به طور مثال یک دانشجویی که خانواده او در لندن یا پاریس زندگی می‌کنند، چگونه می‌توانند ماهیانه، هزینه تحصیل را پرداخت کنند؟ به این نکته توجه کنید که هیچ کارت بانکی یا کردیت کارت خارجی در ایران، کار نمی‌کند و بانک‌های خارجی در ایران شعبه ندارد.

سوم: همین دانشجویان در آمریکا از اینترنت پرسرعت بدون فیلتر استفاده می‌کنند. اصلا برای آنها تعریف نشده است که شبکه‌های اجتماعی فیلتر باشد یا رسیدن به سایت‌های علمی احتیاج به فیلتر شکن داشته باشد. آنها اگر بخواهند با خانواده خود صحبت کنند، باید «بله» را نصب کنند؟

چهارم: در مورد حجاب به دانشجویان چه می‌گویید؟ بسیاری از دانشجویان مسلمان ساکن آمریکا از کشورهایی مثل پاکستان، مصر و یا دیگر کشورهای غیر مسلمان، حجاب ندارند. آیا آنها وقتی به دانشگاه ایران می‌آیند، باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشند؟

پنجم: این دانشجویان یاد گرفته‌اند که به مسائل مختلف صنفی، سیاسی و اجتماعی اعتراض کنند؟ شما می‌توانید به آنها اجازه بدهید به مسائل مختلف در دانشگاه اعتراض کنند؟

ششم: برخی از دانشجویان معترض، گرایش‌های جنسی مختلف دارند. بعضی از آنها با پرچم‌های هم جنس گرایانه در کنار پرچم فلسطین، به اسرائیل اعتراض می‌کنند؟ با آنها چه رفتاری خواهید داشت؟

حالا از شب زنده‌داری‌ها و خوردن نوشیدنی‌های مختلف توسط همین دانشجویان در آخر هفته بگذریم.

اگر رئیس دانشگاه شیراز این سوال‌ها را پاسخ داد، می‌توانیم ببینیم که می‌توانیم دانشجویان ساکن آمریکا و اروپا را پذیرش کنیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌های اسپانیا هم به جنبش جهانی دانشجویی برای حمایت از فلسطین پیوستند+ فیلم
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟